Kies data

Lago Verde, Lanzarote

Lago Verde, Lanzarote: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

1. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

Lanzarote: tocht in onderzeeër met ophaalservice bij hotel

2. Lanzarote: tocht in onderzeeër met ophaalservice bij hotel

Beleef een onderwaterduik van 1 uur aan boord van een echte onderzeeër met dit avontuur op Lanzarote. Daal af tot wel 30 meter diep om scheepswrakken te verkennen die op de oceaanbodem liggen. Kom meer te weten over het zeeleven dat je tegenkomt met uitleg van je gids. Stap aan boord van de 106 ton zware Finse onderzeeër en krijg je persoonlijke stoel toegewezen in de ruime cabine met airconditioning. Neem plaats naast de 60 centimeter grote patrijspoorten van de onderzeeër die je een helder zicht geven op de onderwaterwereld. Het tv-scherm bij elke patrijspoort biedt je alternatieve kijkhoeken, en een digitaal scherm geeft continu informatie over de onderzeeër. Kom aan boord van een schip dat ontworpen is voor veiligheid. Voel je op je gemak in een cabine met normale luchtdruk, zodat zwangere vrouwen en personen met hartkwalen of oorproblemen nergens last van hebben. Kies een tour op een tijdstip dat jou schikt, met tot 7 duiken per dag, 6 dagen per week. Met een gratis shuttledienst vanaf Puerto Calero Marina in een bus met airconditioning kun je gemakkelijk genieten van deze unieke belevenis op Lanzarote.

Lanzarote: vulkaanwandeling van 4 uur met vervoer

3. Lanzarote: vulkaanwandeling van 4 uur met vervoer

Ga op een 4-uur durende wandeltocht door het Volcano National Park en ontdek hoe het spectaculaire landschap van Lanzarote ontstaan is. Kom alles te weten over de verschillende soorten uitbarstingen en vulkanen, en over lavastromen. In de 18e eeuw vond op het eiland een van de belangrijkste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis van de mensheid plaats. Tussen 1730 en 1736 had het eiland te lijden onder een serie uitbarstingen die een groot deel van het zuidelijke deel verwoestten. Deze uitbarstingen, in combinatie met de evolutie die het land onderging, hebben een van de spectaculairste vulkanische landschappen op aarde als gevolg gehad: een uniek geologisch openluchtmuseum. Deze fascinerende reis door het woeste terrein van Lanzarote geeft je bovendien de mogelijkheid om te observeren hoe organismen weer tot leven komen in een extreem ecosysteem.

Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

4. Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

Nadat je bent opgehaald bij je resort op Fuerteventura (beschikbaar in Corralejo en Castillo/Caleta de Fuste), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van de snelle veerboot om naar Playa Blanca op het buureiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

5. Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

Verken de diverse landschappen van Lanzarote tijdens een dagtocht over het eiland per bus en vergelijk het noorden met het zuiden. Profiteer van de ophaalservice in Playa Blanca, Puerto de Carmen of Costa Teguise en reis naar Nationaal Park Timanfaya om het maanlandschap te zien dat tijdens de laatste uitbarstingen in de 18e eeuw is ontstaan. Zie de geothermische activiteit die voor warmte op het eiland zorgt. Volg daarna de route van de vulkanen terwijl je naar het zuiden gaat en steek het gebied aangrenzend aan Timanfaya en het beschermde landschap van La Geria over. Bewonder de lavazee langs de zoutvlakten van Las Salinas del Janubio en zie de bizarre rotsformaties van Los Hervideros. Pauzeer bij El Golfo, dat bekend staat voor het spectaculaire groene meer. Je bezoekt ook de hoofdstad Teguise en kunt van het prachtige uitzicht genieten vanaf Peñas del Chache, het hoogste punt van Lanzarote. Tenslotte dwaal je door het dorp Haria en wordt je betoverd door de geweldige Vallei der Duizend Palmen.

Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

6. Lanzarote: 3-uur durende roadstertour op drie wielen

Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je Lanzarote verkent op een driewielige roadster. Zie meer van het gebied in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van vermakelijk commentaar van je lokale gids. Ontmoet je gids en krijg een instructiesessie over het rijden op een roadster. Verken het centraal-zuidelijke deel van het eiland, van de vulkanische landschappen van de wijngaarden van La Geria tot charmante dorpjes zoals Tinajo. Reis over de weg naar Timanfaya National Park en de Fire Mountains en ga dan naar Yaiza en de Salinas de Janubio, waar je kunt zien waar zout wordt geproduceerd. Bezoek het vissersdorp El Golfo en stop in Los Hervideros om geweldige foto's te maken en van chauffeur te wisselen.

Lanzarote: driewieler trike-tour voor drie personen

7. Lanzarote: driewieler trike-tour voor drie personen

Na het papierwerk en een briefing krijgt u de kans om een korte proefrit te maken op de parkeerplaats bij onze basis. Als je het onder de knie hebt en zelfverzekerd bent, gaan we aan de slag met de rondleiding. Eerst gaan we naar het centrum van het eiland, door de vulkanische landschappen vol wijngaarden, plantages en typisch Canarische dorpjes. Dan bereiken we de andere kant en de noordkust in La Santa. De tour neemt je mee langs de weg in Timanfaya, waar je wordt omringd door lava op weg naar het prachtige Yaiza. Andere hoogtepunten zijn het vissersdorp El Golfo, met zijn natuurlijke groene meer; de oude zoutplantages van Janubio; en het Hervideros-gebied, waar je de meeste dagen de kracht van de golven tegen het vulkanische land kunt zien. Er zijn enkele stops tijdens de reis om foto's te maken en indien nodig van chauffeur te wisselen, wat kan veranderen afhankelijk van het rijden en je humeur.

Lanzarote: vulkanen van Timanfaya en grotten-tour met lunch

8. Lanzarote: vulkanen van Timanfaya en grotten-tour met lunch

Geniet van het ongelofelijke uitzicht op het vulkanische eiland Timanfaya tijdens een dagtrip met gids vanuit Las Palmas. Bezoek het groene meer langs de ruige kustlijn van El Golfo. Stop voor de lunch in Yaiza en ga naar La Geria voor een wijnproeverij. Verken ten slotte de vulkanische tunnel en grotten van Los Jameos del Agua. De onvergetelijke dag begint met een tocht naar het zuidelijke deel van het eiland. Je reist door de lavavelden langs de kust terwijl je uitkijkt op Las Salinas de Janubio en Los Hervideros. Bezoek dan het zeemansdorp El Golfo om de groene lagune te bewonderen. Vervolg je reis naar de vulkanen en voel de hitte van de vulkanen en kraters. Tegen betaling van een toeslag kun je ook op kamelen rijden. Bezoek vervolgens Nationaal park Timanfaya en ontdek de Vulkanenroute. Geniet van een lunch bij Yaiza en stop bij een van de wijnmakerijen van La Geria om heerlijke wijn te proeven. Ga vanaf daar naar het noorden en passeer de vallei van de duizend palmbomen. Dan is het tijd om Los Jameos del Agua te bezoeken, de natuurlijke grot die wordt geassocieerd met de kunstenaar César Manrique.

Dagtour naar de vulkanen in het zuiden van Lanzarote

9. Dagtour naar de vulkanen in het zuiden van Lanzarote

Beleef een magische dag in het fantastische zuiden van Lanzarote. Zie de schilderachtige kleine stad Yaiza in de buurt van de vulkanen en geniet van de mogelijkheid om mooie panoramische foto's van de vulkanische kraters in Nationaal Park Timanfaya te maken of geniet van een café con leche. Ga vervolgens naar het westen voor de imposante rotsachtige kust van Los Hervideros, waar unieke structuren onstaan door vulkanische uitbarstingen. Volg daarna de kust naar Lago Verde, een groene zee bij het zwarte zandstand van El Golfo. Bewonder de baai van tufs- en lavasteen met zijn verrassende kleuren en bizarre vormen, ga daarna naar het kamelenpark voor een onvergetelijke rit op een kameel (optionele extra) voordat je verder de vulkanen van Montanas del Fuego ingaat. Ervaar de verbazingwekkende vormen en geniet van de adembenemende rondreis door het Nationaal park. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze natuurwonderen en luister naar authentische verklaringen van een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw door een priester in Yaiza. Krijg een idee hoe het leven van mensen in grip zou kunnen gehouden door deze kracht van de natuur. Bezoek aan het einde van de dag de wijnstreek in La Geria en proef wijnen uit de regio op een lokale wijngaard.

Overzicht activiteiten in Lago Verde, Lanzarote

Wil je alle activiteiten in Lago Verde, Lanzarote ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lago Verde, Lanzarote

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.580 beoordelingen

De gids José was een geweldige gids tijdens deze excursie: we maakten een ritje net buiten het timanfaya-park, in een surrealistisch landschap. Hij legde verschillende dingen uit over vulkanisch puin, de geschiedenis van het park en de vorming van dit prachtige eiland. Hij was ook behulpzaam bij het adviseren van ons over andere plekken om te bezoeken op het eiland. Ik was alleen op reis en ze adviseerde me een mooie reis om veilig alleen te doen. Fantastische gids! Dank je!

It was a nice hike through the Volcano area. Raquel was a great host who knew all the details about the volcanos, nature and about plants growing there. And about the island in general. With the many stops and explanations it is a comfortable hike. I really recommend this hike. Thanks for the experience. Kind regards, Marc (The Netherlands).

Veel vissen, 3 wrakken en absoluut goed georganiseerd (ophalen bij hotel, begeleiding Deutung de reis, terugreis, duikbrevet) *mooie reis*

Echt een geweldige ervaring.! Ik zou zeker aanraden, dat als je de kans krijgt, je dit probeert.

Uitstekende organisatie, de gids was erg aardig en boeiend, het programma van bezoeken top.