Lagoa das Sete Cidades

Lagoa das Sete Cidades: tours & activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

1. São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

2. Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Verlaat de gebaande paden. Vertrek op een 3 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel in Ponta Delgada. Door in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen, kun je het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna op een unieke indrukwekkende manier ervaren. Rijd naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de 2 indrukwekkende meren van de caldera. Het water van het ene meer glinstert blauw (Lagoa Azul), het andere groen (Lagoa Verde). Onderweg zie je tal van andere pittoreske plaatsen in São Miguel, waaronder de idyllische meren Lagoa das Empadadas, Lagoa de Santiago en Lagoa do Carvão. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

3. São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

De eerste stop van dit circuit van een hele dag is bij het uitkijkpunt Pico do Carvão, vanwaar we de noordkust (Ribeira Grande) en het zuiden van het eiland (Ponta Delgada) van het eiland São Miguel kunnen zien, tegen de achtergrond van een enorme uitgestrektheid van vulkanische kegels tussen de ongelooflijke Sete Cidades-vulkaan en de majestueuze 900 meter hoge vuurvulkaan. Verder naar een van de meest emblematische uitzichtpunten van São Miguel, op de Azoren, Vista do Rei, bekend als de koning D. Carlos en koningin D. Amélia. Tijd om je ongelooflijke dagtour voort te zetten naar het enorme vulkanische binnenland van de Sete Cidades, beschouwd als een van de meest ongelooflijke locaties op het eiland Sao Miguel op de Azoren, te midden van epische paden en geflankeerde hellingen van hortensia's. Als je nog nooit hebt geweten hoe het is om in een vulkanische krater te zijn, dan is dit nog een reden om deze ongelooflijke rondleiding van een hele dag door de Zeven Steden en de Lagoa do Fogo te boeken. Bewonder de Seven Cities Lagoon bij een must-stop op de beroemde brug die het scheidt, in het midden van een vulkanische krater. Adem de natuur in in de rustige parochie Sete Cidades en bezoek de kerk van São Nicolau. Met een door de natuur gezuiverd hart, is het tijd om naar het uitkijkpunt Escalvado te gaan, gelegen op een pyroclastische klif, waar je vanaf de top de kloosters en Ferraria kunt bewonderen, gegenereerd door de vulkanische kracht van dit gebied. Lunchpauze (lunch inbegrepen). Na de lunch is het tijd om terug te keren naar het op een na hoogste punt van het eiland São Miguel, op 900 meter hoogte, waar het uitkijkpunt van Pico da Barrosa ligt, vanwaar u de noordkust met zijn stad Ribeira Grande en de stad Ponta Delgada aan de zuidkust van het eiland, evenals de hele verbazingwekkende Lagoa do Fogo-krater. Als je langs de noordkust gaat, is de volgende stop bij het uitkijkpunt Lagoa do Fogo. De volgende is het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor een bezoek aan of zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen. (Entree niet inbegrepen, beschikbaar naar keuze of op kosten van de klant). De laatste stop van je dagtour is bij de Pineapple Plantations om het hele proces van het telen van ananas in kassen te leren en zelf te zien waarom ananas wordt beschouwd als de koningsvrucht in Sao Miguel en de Azoren.

São Miguel, Azoren: halve dag privé jeeptour in Sete Cidades

4. São Miguel, Azoren: halve dag privé jeeptour in Sete Cidades

Verlaat de gebaande paden. Vertrek vanuit Ponta Delgada op een 3,5 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel. Rijd in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen en ervaar het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna. Je rijdt naar de bergtop van waar je kunt neerkijken op de indrukwekkende meren van de caldera: Lagoa Azul met blauw water, en Lagoa Verde met groen water. Onderweg zie je andere pittoreske plekken van São Miguel, zoals de kerk van São Nicolau. Geniet vanaf Vista do Rei van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

Sao Miguel: Sete Cidades-buggytour van een hele dag met gedeelde buggy

5. Sao Miguel: Sete Cidades-buggytour van een hele dag met gedeelde buggy

Maak kennis met je gids in Ponta Delgada en ga vervolgens naar Rocha da Relva, waar een majestueus uitzicht over Ponta Delgada op je wacht. Rijd de bergen op en stop bij Miradouro do Pico do Carvão. Hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland. Ga verder naar Lagoas das Empadadas om de weelderige vegetatie rondom het meer te bewonderen. Vervolgens ga je op een opwindend off-road avontuur rond de top van de krater van de vulkaan. Geniet vanaf de andere kant van de vulkaan van een fantastisch uitzicht over de meren, de bergen en de oceaan. Aan het einde van het pad ga je naar een lokaal dorp waar je kunt genieten van een traditionele lunch. Hierna reis je om twee nabijgelegen meren te zien, een groene en een blauwe, waar je op deze rustige plek kunt genieten van wat vrije tijd. Doorgaan naar andere meren en omliggende vulkanen. Klim opnieuw de bergen in om andere plaatsen te zien zoals Lagoa de Santiago en Miradouro do Cerrado das Freiras. Bezoek dan een van de populairste uitkijkposten in de omgeving, Vista do Rei, in de buurt van een verlaten hotel. Voordat u terugkeert naar de stad, bezoekt u Miradouro do Escalvado om getuige te zijn van het bijzondere dorp Mosteiros. Verken het dorp en bekijk het plaatselijke strand voordat je terugkeert naar je drop-off-punt.

Van Ponta Delgada: Halve dag Sete Cidades Quad Tour

6. Van Ponta Delgada: Halve dag Sete Cidades Quad Tour

Geniet van een halve dag quadtocht rond Sete Cidades, het grootste zoetwatermeer van de Azoren, gelegen in het westelijke deel van het eiland São Miguel. Start vanaf Ponta Delgada en ontdek de prachtige landschappen van het eiland. Ervaar het geweldige uitzicht over het eiland in het uitkijkpunt Pico do Carvão, met aan de ene kant Ponta Delgada en aan de andere Ribeira Grande. Klim de bergen in om de Lagoas Empadadas en de Serra Devassa te zien. De bergen en meren in deze regio spelen een zeer belangrijke rol bij het leveren van water aan de dorpen. Stop bij het Canário-meer voor een van de beste uitzichten op de Boca do Inferno-route. Op de terugweg naar de stad ziet u het majestueuze uitzicht op Vista do Rei, waardoor u een spectaculair uitzicht heeft op de magische blauwe en groene kleuren die het water van deze meren kenmerken.

São Miguel: kajakverhuur Sete Cidades

7. São Miguel: kajakverhuur Sete Cidades

Ga op het meer van Sete Cidades, één van de zeven wonderen van Portugal. Bewonder een adembenemende natuur aan boord van je kano op een meer ingebed in de krater van een verbazingwekkende vulkaan. Volgens een oude legende was dit prachtige meer het resultaat van een mislukt liefdesverhaal tussen een herder en een prinses die niet bedoeld waren om samen te zijn. De laatste keer dat ze elkaar ontmoetten, huilde de prinses, die blauwe ogen had, zoveel dat het Blauwe Meer werd gevormd, terwijl de tranen van de herder het Groene Meer baarden. Bewonder de mystieke kleuren van de 2 meren op het westelijke deel van het eiland São Miguel en peddel met je kano op het Blue Lake. Heb plezier met kanoën gedurende 30 minuten, 1 uur of 2 uur, afhankelijk van de geselecteerde optie.

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

8. São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Je wordt opgehaald bij je hotel en dan ga je een bezoek brengen aan een traditionele ananasplantage. Zie de biologische cultuur ontwikkeld in kassen waar het mogelijk is om de ananaslikeur te proeven. De reis gaat verder aan de westkust van het eiland, waar je kunt genieten van het uitzicht over het nieuwste en smalste deel van São Miguel en beide kusten vanuit het uitkijkpunt van Pico de Carvão. Omringd door de groenste vegetatie, vind je in Vista do Rei het uitkijkpunt voor de vulkanische groepen in Sete Cidades. Vanaf de krater zie je de beroemde blauwe-groene tweelingmeren, evenals het meer van Santiago. Je brengt een bezoek aan het pittoreske stadje Sete Cidades, waar de lunch wordt geserveerd in een regionaal restaurant. In de namiddag gaat de tour langs de kust en kun je genieten van het westelijke landschap. Je komt aan in Capelas, een oud walvisvaartdorp. De volgende tussenstop is bij het uitkijkpunt Pedras Negras om de noordelijke kust van het eiland te kunnen zien. De noordkust volgend, breng je een bezoek aan Ribeira Grande en zijn historische stadscentrum. Daar ga je naar de regionale likeurfabriek, waar je verschillende likeuren proeft. Daarna bezoek je het natuurreservaat Caldeira Velha, waar je optioneel een bad kunt nemen en kan genieten van het warme water van een waterval. Tijdens de laatste halte kijk je uit over het fantastische Lagoa do Fogo. Op de weg terug naar Ponta Delgada naar beneden door Pico da Barrosa, zul je nog een keer prachtige uitzicht krijgen over het nieuwste en smalste deel van het eiland.

Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

9. Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

Bestuur een quad of ATV op deze avontuurlijke tour en ervaar de schoonheid van het eiland São Miguel. Bereik de hoogste toppen van de bergen die de Sete Cidades-vulkaan omringen, raas over onverharde wegen en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de meren en de oceaan. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele van de paden te bezoeken die deel uitmaken van de Azoren Airlines Rallye en geniet van zowel on-road als offroad-momenten. Verwacht avontuur en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden terwijl je gidsen je veiligheid tijdens de tour garanderen.

Van Ponta Delgada: Vista do Rei naar Sete Cidades Begeleide Trek

10. Van Ponta Delgada: Vista do Rei naar Sete Cidades Begeleide Trek

Een van de beste manieren om het eiland São Miguel te verkennen, is tijdens een begeleide trektocht. Dompel jezelf onder in de natuur en bewonder het uitzicht tijdens deze wandeling tussen Vista do Rei en Sete Cidades. Neem voldoende pauzes en stop bij Vista do Rei Viewpoint, Lomba do Vasco Viewpoint en meer. Begin met ophalen bij geselecteerde hotels in Ponta Delgada en ga naar het begin van de trektocht bij het Vista do Rei-uitkijkpunt. Vanaf daar volgt u het onverharde pad dat begint aan de westkant van Cumeeira da Caldeira tot u het uitkijkpunt Escalvado bereikt en vervolgens het dorp Sete Cidades. Vervolg het pad en bewonder de vulkanen Caldeira Seca en Caldeira do Alferes. Kijk vanaf het Lomba do Vasco-uitkijkpunt naar de noordwestkust van het eiland, inclusief de vier inhammen van Mosteiros. Als u de weg bereikt die Sete Cidades met Várzea verbindt, neemt u het pad terug naar Sete Cidades.

Sitemap Lagoa das Sete Cidades

Wil je alle activiteiten in Lagoa das Sete Cidades ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagoa das Sete Cidades

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 1.204 beoordelingen

Zeer mooie wandeling, geweldige lunch en genoeg tijd om van de landschappen te genieten. De gids João is erg vriendelijk en beleefd en zeer goed geïnformeerd over zowel geschiedenis als geologische verschijnselen en natuur.

Super leuke gids en mooie tour. Echt de pareltjes van het eiland krijg je te zien. Alleen de lunch vonden wij iets minder. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Mooie rit langs wegen die je zelf niet kan doen. Gids geeft overal uitleg. Ook leuk met de kinderen.

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.

Mooie kano om dit prachtige meer te verkennen In een uur vaar je naar de overkant en weer terug.