Kies data

Lagoa do Canário

Lagoa do Canário: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

1. Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

Rijd met een quad of ATV op deze avontuurlijke tour en ervaar de schoonheid van het eiland São Miguel. Bereik de hoogste toppen van de bergen die de vulkaan Sete Cidades omringen, ren over onverharde wegen en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de meren en de oceaan. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele van de paden te bezoeken die deel uitmaken van de Azores Airlines Rallye en geniet van zowel on-road als offroad-momenten. Verwacht avontuur en verbluffende natuurlijke bezienswaardigheden terwijl je gidsen je tijdens de tour voor je veiligheid zorgen.

Vanuit Ponta Delgada: quadtour van een halve dag door Sete Cidades

2. Vanuit Ponta Delgada: quadtour van een halve dag door Sete Cidades

Geniet van een quadtour van een halve dag rond Sete Cidades, het grootste zoetwatermeer van de Azoren, gelegen in het westelijke deel van het eiland São Miguel. Ontdek vanaf Ponta Delgada de adembenemende landschappen van het eiland. Ervaar het geweldige uitzicht over het eiland vanaf het uitkijkpunt Pico do Carvão, met aan de ene kant Ponta Delgada en aan de andere kant Ribeira Grande. Klim de bergen in om de Lagoas Empadadas en de Serra Devassa te zien. De bergen en meren in deze regio spelen een zeer belangrijke rol bij de watervoorziening van de dorpen. Stop bij het Canário-meer voor een van de beste uitzichten op het Boca do Inferno-pad. Op de terugweg naar de stad ziet u het majestueuze uitzicht op Vista do Rei, dat u een spectaculair uitzicht biedt op de magische blauwe en groene kleuren die het water van deze meren kenmerken.

São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

3. São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

De eerste stop van dit circuit van een hele dag is bij het uitkijkpunt Pico do Carvão, vanwaar we de noordkust (Ribeira Grande) en het zuiden van het eiland (Ponta Delgada) van het eiland São Miguel kunnen zien, tegen de achtergrond van een enorme uitgestrektheid van vulkanische kegels tussen de ongelooflijke Sete Cidades-vulkaan en de majestueuze 900 meter hoge vuurvulkaan. Verder naar een van de meest emblematische uitzichtpunten van São Miguel, op de Azoren, Vista do Rei, bekend als de koning D. Carlos en koningin D. Amélia. Tijd om je ongelooflijke dagtour voort te zetten naar het enorme vulkanische binnenland van de Sete Cidades, beschouwd als een van de meest ongelooflijke locaties op het eiland Sao Miguel op de Azoren, te midden van epische paden en geflankeerde hellingen van hortensia's. Als je nog nooit hebt geweten hoe het is om in een vulkanische krater te zijn, dan is dit nog een reden om deze ongelooflijke rondleiding van een hele dag door de Zeven Steden en de Lagoa do Fogo te boeken. Bewonder de Seven Cities Lagoon bij een must-stop op de beroemde brug die het scheidt, in het midden van een vulkanische krater. Adem de natuur in in de rustige parochie Sete Cidades en bezoek de kerk van São Nicolau. Met een door de natuur gezuiverd hart, is het tijd om naar het uitkijkpunt Escalvado te gaan, gelegen op een pyroclastische klif, waar je vanaf de top de kloosters en Ferraria kunt bewonderen, gegenereerd door de vulkanische kracht van dit gebied. Lunchpauze (lunch inbegrepen). Na de lunch is het tijd om terug te keren naar het op een na hoogste punt van het eiland São Miguel, op 900 meter hoogte, waar het uitkijkpunt van Pico da Barrosa ligt, vanwaar u de noordkust met zijn stad Ribeira Grande en de stad Ponta Delgada aan de zuidkust van het eiland, evenals de hele verbazingwekkende Lagoa do Fogo-krater. Als je langs de noordkust gaat, is de volgende stop bij het uitkijkpunt Lagoa do Fogo. De volgende is het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor een bezoek aan of zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen. (Entree niet inbegrepen, beschikbaar naar keuze of op kosten van de klant). De laatste stop van je dagtour is bij de Pineapple Plantations om het hele proces van het telen van ananas in kassen te leren en zelf te zien waarom ananas wordt beschouwd als de koningsvrucht in Sao Miguel en de Azoren.

Ponta Delgada: Tour Sete Cidades & Lagoa do Fogo

4. Ponta Delgada: Tour Sete Cidades & Lagoa do Fogo

Verken Sete Cidades en de Vista do Rei tijdens deze rondleiding van een hele dag. Begin helder en vroeg voor voldoende tijd om panoramische uitzichten in je op te nemen, te ontspannen in thermale baden en lokale likeur te proberen. Vertrek vanuit je accommodatie in Ponta Delgada en ga naar het noorden om je avontuur te beginnen. Passeer meerdere uitkijkpunten op Pico do Carvão, Lagoa do Canário, Grota do Inferno en Vista do Rei. Geniet van het uitzicht over de twee vulkanische kratermeren van Sete Cidades en bezoek de parochie die tussen de meren ligt. Bezoek na de lunch de Vieira-keramiekfabriek in de stad Lagoa. Ga dan naar het uitkijkpunt op de top van Lagoa do Fogo, voor een prachtig uitzicht over het meer. Stop tijdens de afdaling van de berg om te genieten van de thermale baden in Caldeira Velha. Bezoek vervolgens de Mulher do Capote-fabriek en proef Portugese likeuren. Ga verder naar het strand van Santa Barbara in Ribeira Grande. Om de reis af te sluiten, bezoekt u de ananasplantage in Fajã de Baixo in Ponta Delgada, voordat u wordt afgezet bij uw accommodatie.

Ponta Delgada: begeleide wandeling van 2 uur langs de Serra Devassa

5. Ponta Delgada: begeleide wandeling van 2 uur langs de Serra Devassa

Loop langs de spectaculaire Serra Devassa en bewonder adembenemende landschappen en panoramische uitzichten. Volg dit rondlopende pad met een deskundige gids en leer de geologische geschiedenis van het gebied kennen. Begin je avontuur in de buurt van het bos van Lagoa do Canário en volg het ruige pad de bergen in. Reis over de spectaculaire bergketen van Serra Devassa met stops bij Pico das Éguas, het hoogste punt van deze route. Bewonder hier de vulkanische kegel met daarin een sereen meer. Cirkel rond de Lagoa Rasa en vervolg op het pad dat teruggaat naar het startpunt. Leg onderweg ongelooflijke foto's vast van het unieke landschap gevormd door vulkanen. Luister naar de fascinerende geologie, sociale en historische geschiedenis van Sete Cidades vanuit je deskundige gids en let op de diverse flora en fauna die op deze ongelooflijke locatie voorkomen.

Andere activiteiten in Lagoa do Canário

Wil je alle activiteiten in Lagoa do Canário ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.