Ontdek het beste van
Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

1. São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2. Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2x Dagexcursies Furnas + Nordeste + Sete Cidades + Fogo Lake (4 Tours in 2 dagen) 1e dagtour naar Furnas en Nordeste. (8 uur rondleiding)) 2e dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo. (8 uur rondleiding) Aangezien u in de reserveringskalender slechts 1 dag per keer kunt markeren, wordt de 2e dag van de tour automatisch gereserveerd voor de volgende dag Ex; als u boekt voor 8 mei, is de 2e dag van de tour automatisch de 9e. Wat maakt uw reserveringen op 8 en 9 mei. *De volgorde van dagtochten kan gewijzigd worden. Op beide dagen is onze lokale gastronomie vertegenwoordigd. Op de dag van de Furnas & Nordeste-tour hebben we de gelegenheid om de beroemde "Furnas-stoofpot" te lunchen, gekookt in vulkanische grond gedurende 6 uur, en hebben we ook de mogelijkheid om te zien hoe we onze pot uit het binnenste van de vulkanische grond halen, en alle vulkanische manifestaties die daar bestaan. Op de dag van Sete Cidades & Lagoa do Fogo tour wordt de lunch geserveerd als een "Buffet" met verschillende vlees- en visgerechten. (Volledige lunch op beide 2 dagen met voorgerechten, drankjes, dessert en koffie inbegrepen) Tijdens deze 2 dagen vol activiteiten heb je het voorrecht om een algemeen beeld te hebben van de meest iconische plekken van het hele "groene" eiland, van waaruit de emblematische uitzichtpunten opvallen, zoals Vista do Rei in Sete Cidades, (winnaar van de 7 Wonders of Portugal) of Pico do Ferro, waar je vanaf de top van de krater een van de meest actieve vulkanen in de Azoren-archipel kunt zien en alles te weten kunt komen over de uitbarstingsgeschiedenis van meer dan 100.000 jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om te ontspannen in hete thermale baden, verwarmd door de Furnas-vulkaan, in een van de grootste en beste botanische parken van Europa, Terra Nostra Park. Ook het bezoek aan Ananas- en Theeplantages zal een “must” zijn. In het noordoosten bezoeken we het natuurpark Ribeira dos Caldeirões met zijn 5 watermolens en zijn imposante en majestueuze waterval, getiteld "Véu da Noiva". We hebben de beste TOP-plaatsen geselecteerd om te bezoeken op het eiland São Miguel in de gebieden Sete Cidades, Furnas, Lagoa do Fogo en Nordeste, waardoor activiteiten van 2 volle dagen de meest complete ervaring mogelijk zijn op het eiland São Miguel op de Azoren

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

3. São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Begin met een bezoek aan een traditionele ananasplantage, een biologische cultuur ontwikkeld op kassen waar het mogelijk is om de ananaslikeur te proeven. Ga verder langs de westkust van het eiland waar het mogelijk is om te genieten van het uitzicht op beide kusten van São Miguel vanaf het uitkijkpunt van de Pico de Carvão. Bezoek, omgeven door de groenste vegetatie, het uitzichtpunt van Vista do Rei in Sete Cidades. Bekijk vanaf dit punt de tweelingmeren met hun verschillende kleuren. Bewonder vervolgens in de krater het prachtige Santiago-meer. Vervolgens wordt de halte gemaakt in het pittoreske stadje Sete Cidades waar de lunch wordt geserveerd in een regionaal restaurant. Bewonder na de lunch de schoonheid van de São Nicolau-kerk. Ga 's middags verder naar het uitkijkpunt Escalvado. Stop langs de noordkust om de stad Ribeira Grande te bezoeken, waar u het historische centrum kunt verkennen. Bezoek de Regionale Likeurenfabriek om een verscheidenheid aan producten te proeven. De laatste stop is bij het fantastische Lagoa do Fogo voor een fantastisch uitzicht over het eiland. Keer ten slotte terug naar Ponta Delgada, via Pico da Barrosa.

Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

4. Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

Bewonder het vulkanische landschap van de Azoren met een rondleiding door het Lagoa do Fogo (meer van vuur) tijdens deze rondleiding in São Miguel, met optionele ophaalservice bij het hotel. Stop bij meerdere uitkijkpunten op de rit naar de krater. Neem een duik in de thermale baden Caldeira Velha of de waterval Salto do Cabrito. Vertrek vanaf de jachthaven van Vila Franca do Campo voor het inchecken en een korte briefing. Stap dan in een busje en rijd naar het beschermde natuurreservaat Lagoa do Fogo. Onderweg stop je bij de schilderachtige uitkijkpunten Pico da Barrosa en Bela Vista om te genieten van enkele van de beste eilanduitzichten van São Miguel. Uiteindelijk arriveer je bij de 15.000 jaar oude krater die in de diepe caldera van de Fogo-vulkaan ligt. Bewonder het prachtige meer en leer van je gids over de endemische flora en de omliggende bossen. Ga vervolgens de berg af en passeer het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor informatie over de vulkanische oorsprong, biodiversiteit en geothermische hulpbronnen van het eiland. Hier kunt u kiezen voor een bad in de kunstmatige thermale baden van Caldeira Velha en een natuurlijk watervalzwembad – allemaal verwarmd door de nabijgelegen Fogo-vulkaan. Je kunt ook verder gaan naar de Salto do Cabrito-waterval, verscholen in een weelderig bos. Als u nog tijd over heeft, bezoekt u het historische centrum van Ribeira Grande, de 16e-eeuwse fontein van Largo de São Pedro of het zandstrand van Santa Barbara. Ga ten slotte terug naar de jachthaven om de tour te beëindigen.

Ponta Delgada: Sete Cidades & Lagoa do Fogo Tour met Lunch

5. Ponta Delgada: Sete Cidades & Lagoa do Fogo Tour met Lunch

Verken het vulkanische landschap van de Sete Cidades en het berglandschap van de Lagoa do Fogo tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Punta Delgada. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, rijdt u over een schilderachtige weg naar het uitkijkpunt Vista do Rei. Geniet van een panoramisch uitzicht op het blauwe en groene water van de twee meren in de krater van de Sete Cidades. Ga dan verder naar verschillende uitkijkpunten voordat je dicht bij de oevers van de tweelingmeren komt. Ga naar de Mata do Canário en bewonder de unieke flora van het natuurpark. Rijd over de Pico do Carvão-weg langs talloze kleine meren, waaronder de 'Empadas-meren'. Krijg meerdere perspectieven van de noord- en zuidkust van het eiland São Miguel. Pas op voor een lunch met typisch Azoren eten in een lokaal restaurant in de stad Lagoa. Verken vervolgens de stad Ribeira Grande met zijn unieke historische centrum dat dateert uit de 17e tot 19e eeuw. Beklim aan het einde van je tocht de berg Pico da Barrosa en ontdek het beschermde natuurlijke landschap van Lagoa do Fogo (Vuurmeer). Bewonder de thermale baden, watervallen en verschillende soorten bedreigde planten in het gebied, voordat u terugkeert naar Ponta Delgada en wordt afgezet bij uw hotel.

Vanuit Ponta Delgada: Lagoa do Fogo Halfdaagse tour per jeep

6. Vanuit Ponta Delgada: Lagoa do Fogo Halfdaagse tour per jeep

Verken een van de grootste meren van de Azoren tijdens een 3 uur durende tour door de Lagoa do Fogo met een 4WD-voertuig. Na het ophalen van het hotel, stop je eerst bij het uitkijkpunt Pico da Barrosa en geniet je van een panoramisch uitzicht op Lagoa do Fogo. Omgeven door inheemse bomen en prachtige bloemen, is het meer het best te bereiken en te waarderen door off-road voertuigen, die u naar meer afgelegen en pittoreske gebieden brengen. Tijdens de tour stop je onderweg op verschillende interessante locaties, met hoogtepunten zoals de Calderas van Ribeira Grande. Bekijk de fumarolen, geisers en een prachtige waterval van het warme, ijzeren water. Bezoek ten slotte de stad Ribeira Grande en proef lokale likeuren.

Eiland São Miguel: alles-in-één-tour van een hele dag

7. Eiland São Miguel: alles-in-één-tour van een hele dag

Neem deel aan deze tour om de meest iconische en historische delen van het eiland São Miguel te bezoeken. Bekijk het uitzicht op de meren vanaf Vista do Rei, stop bij het Santa Iria-uitkijkpunt, probeer thee op een theeplantage, probeer Furnas-stoofpot in de Furnas-vallei en meer. Begin je reis naar het uitkijkpunt Vista do Rei en bewonder het landschap van de meren Lagoa Azul en Lagoa Verde, gelegen in Sete Cidades. Ga vervolgens naar de bergen om te genieten van het schilderachtige uitzicht over Lagoa do Fogo en bezoek het uitkijkpunt Santa Iria. Stop bij de Gorreana-theeplantage en de bijbehorende fabriek. Proef zwarte en groene thee en ga dan verder naar Furnas Valley om het uitzichtpunt van Pico do Ferro te bewonderen. Bekijk krachtige vulkanische fenomenen, bekend als fumarolen, in het dorp Furnas. Geniet van Furnas-stoofpot voor de lunch, een traditioneel gerecht dat ondergronds wordt bereid. Maak een wandeling bij het Furnas-meer en leer meer over het kookproces van Furnas-stoofpot. Op de terugweg rijd je langs de zuidkust en stop je bij Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van São Miguel.

Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

8. Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

We hebben deze geweldige rondleiding gemaakt, met de bedoeling om twee verschillende plaatsen in twee verschillende gebieden te combineren, op één dag kunnen we de mooiste plekken in de omgeving van Sete Cidades en Lagoa do Fogo bezoeken. Tijdens deze rondleiding gebruiken we een busje met maximaal ruimte voor 8 personen, comfortabel met veel ruimte en met alle nodige voorwaarden voor dit evenement. Begin met ophalen in de ochtend. Bezoek vervolgens de ananasplantage in de kassen/uitkijkpunt van de Pico do Carvão/natuurpark van Lagoa das Empadadas/natuurpark van Lagoa do Canário en Grota do Inferno/uitkijkpunt van de blauwe en groene meren van de Sete Cidades/uitkijkpunt van de Cerrado das Freiras/centrum van de Sete Cidades-parochie we eindigen de ochtend met lunchtijd. Tijdens de lunch bieden we een volledige maaltijd aan in een lokaal restaurant, om beter en typisch traditioneel eten vis of vlees te kunnen aanbieden. (Als je bijvoorbeeld vegetariër bent, kun je altijd iets anders kiezen). We starten 's middags onze rondleiding, waarbij we verschillende stops hebben, al onze haltes zijn gemakkelijk bereikbaar,' s middags beginnen we met een bezoek aan (Lagoa centrum / aardewerkfabriek / uitkijkpunt op de Pico da Barrosa / Lagoa do Fogo-meer / natuurpark Caldeira Velha - Warmwaterbronwaterval / Drankfabriek / Ribeira Grande in het centrum). Aan het einde van onze rondleiding eindigen we om 18:00 uur en zetten we alle mensen af op dezelfde plaatsen als waar we ze hebben opgehaald.

São Miguel: walvissen & vulkaan dagvullende tour met lunch

9. São Miguel: walvissen & vulkaan dagvullende tour met lunch

Laat je met een minibus ophalen bij je accommodatie in Ponta Delgada of omgeving en verken vervolgens de kustlijn van het eiland São Miguel per boot. Breng 3 uur door met het spotten van majestueuze walvissen en speelse dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving.  Kom weer in contact met de natuur en ga op zoek naar potvissen, blauwe vinvissen, bultruggen, vinvissen en orka's die deze archipel tot een van de beste plaatsen ter wereld maken om verschillende soorten zeezoogdieren te zien. Kijk onderweg uit naar schildpadden, vliegende vissen, zeevogels en springende dolfijnen.  Ga van boord in de jachthaven en geniet van een smakelijke lunch bij een plaatselijk restaurant. Na de lunch ga je op weg naar de vulkanische landschappen van het kratermeer Lagoa do Fogo. Bekijk een van de mooiste meren van São Miguel en ervaar het prachtige binnenland van het eiland van dichtbij. Kom meer te weten over hoe de vulkanische hitte wordt gebruikt om hernieuwbare energie op het eiland te produceren.

São Miguel: 2-daagse eilandtour inclusief lunches

10. São Miguel: 2-daagse eilandtour inclusief lunches

Dit tourpakket is flexibel en kan op niet-opeenvolgende dagen worden genomen, afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de tours kan afwijken van de getoonde volgorde. Profiteer van twee volle dagen tourpakket voor een speciale prijs en ga met ons mee op avontuur naar het eiland São Miguel en verken de vulkaan Furnas, de vulkaan Sete Cidades, de vulkaan Fogo, de Nordeste en nog veel meer. Ervaar het beste van wat het eiland te bieden heeft in een 2-daags tourpakket met pick-ups vanuit Ponta Delgada, Ribeira Grande en Lagoa. Tijdens de tour aan de westkant (Sete Cidades & Lagoa do Fogo) begin je met een bezoek aan een ananasplantage in Ponta Delgada, gevolgd door het uitkijkpunt Vista do Rei. Bewonder vanaf deze plek alle schoonheid van de blauwe en groene lagune met het pittoreske dorpje Sete Cidades aan de rand. Daal af in de vulkaan, stop bij het uitkijkpunt Cerrado das Freiras en de parochie Sete Cidades voor een regionale lunch en bezoek de hoofdkerk van São Nicolau. Na de lunch vertrek je richting het uitkijkpunt Escalvado met uitzicht over de oceaan, Ponta da Ferraria en Mosteiros Eilandjes. Vertrek naar de stad Ribeira Grande aan de noordkust om het historische centrum en de Jardim do Paraíso te verkennen. Stop bij de likeurwinkel Mulher de Capote voor een proeverij van traditionele likeuren, ze zijn gratis en je kunt een leuk souvenir kopen. Op naar de vulkaan Fogo met een stop bij de uitzichtpunten Lagoa do Fogo en Pico da Barrosa. De laatste biedt een prachtig uitzicht over de lagune en het hele westelijke deel van het eiland. Terugkeer naar het beginpunt. Op de tweede dag ontdek je de oostkant van het eiland (Furnas & Nordeste) en stop je bij de voormalige hoofdstad van het eiland, Vila Franca do Campo, die in 1522 werd verwoest door een aardbeving. Geniet van een kleine wandeling langs de jachthaven of een koffiepauze en probeer een typisch kloosterlijk snoepje, de "Queijada da Vila" voordat je naar de vulkaan Furnas gaat. Ontdek een spectaculaire vulkanische sfeer in Furnas vol ketels, fumarolen en warmwaterbronnen, waar je de keuze hebt om de geothermische velden te bezoeken en het sprankelende water te proeven, of tegen betaling te baden in de warmwaterbronnen. De entree kan worden verkregen bij de kassa van de attractie. Doe nieuwe energie op met een lunch bereid op de vulkanische bodem, bestaande uit voorgerechten, Furnas stoofpot (vegetarische optie beschikbaar), alcoholische dranken, sappen, water, dessert en koffie of thee. Na een lunchpauze met het proeven van deze unieke lekkernij, bezoek en verken je het exotische Furnas dorp waar warmwaterbronnen, tuinen en ketels je meevoeren naar een magische vulkanische wereld. Klim naar het uitkijkpunt van Pico do Ferro voor een bevoorrecht panoramisch uitzicht over de hele vulkaankrater. Rijd naar Nordeste en stop bij het ex-libris, het natuurpark Ribeira dos Caldeires dat in een prachtige vallei ligt met 5 watermolens en de beroemde waterval "Véu da Noiva". Keer terug langs de noordkust en stop bij de theefabriek waar je de laatste natuurlijke theeplantage ter wereld bezoekt en proeft.

Alle activiteiten

55 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Lagoa do Fogo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2x Dagexcursies Furnas + Nordeste + Sete Cidades + Fogo Lake (4 Tours in 2 dagen) 1e dagtour naar Furnas en Nordeste. (8 uur rondleiding)) 2e dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo. (8 uur rondleiding) Aangezien u in de reserveringskalender slechts 1 dag per keer kunt markeren, wordt de 2e dag van de tour automatisch gereserveerd voor de volgende dag Ex; als u boekt voor 8 mei, is de 2e dag van de tour automatisch de 9e. Wat maakt uw reserveringen op 8 en 9 mei. *De volgorde van dagtochten kan gewijzigd worden. Op beide dagen is onze lokale gastronomie vertegenwoordigd. Op de dag van de Furnas & Nordeste-tour hebben we de gelegenheid om de beroemde "Furnas-stoofpot" te lunchen, gekookt in vulkanische grond gedurende 6 uur, en hebben we ook de mogelijkheid om te zien hoe we onze pot uit het binnenste van de vulkanische grond halen, en alle vulkanische manifestaties die daar bestaan. Op de dag van Sete Cidades & Lagoa do Fogo tour wordt de lunch geserveerd als een "Buffet" met verschillende vlees- en visgerechten. (Volledige lunch op beide 2 dagen met voorgerechten, drankjes, dessert en koffie inbegrepen) Tijdens deze 2 dagen vol activiteiten heb je het voorrecht om een algemeen beeld te hebben van de meest iconische plekken van het hele "groene" eiland, van waaruit de emblematische uitzichtpunten opvallen, zoals Vista do Rei in Sete Cidades, (winnaar van de 7 Wonders of Portugal) of Pico do Ferro, waar je vanaf de top van de krater een van de meest actieve vulkanen in de Azoren-archipel kunt zien en alles te weten kunt komen over de uitbarstingsgeschiedenis van meer dan 100.000 jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om te ontspannen in hete thermale baden, verwarmd door de Furnas-vulkaan, in een van de grootste en beste botanische parken van Europa, Terra Nostra Park. Ook het bezoek aan Ananas- en Theeplantages zal een “must” zijn. In het noordoosten bezoeken we het natuurpark Ribeira dos Caldeirões met zijn 5 watermolens en zijn imposante en majestueuze waterval, getiteld "Véu da Noiva". We hebben de beste TOP-plaatsen geselecteerd om te bezoeken op het eiland São Miguel in de gebieden Sete Cidades, Furnas, Lagoa do Fogo en Nordeste, waardoor activiteiten van 2 volle dagen de meest complete ervaring mogelijk zijn op het eiland São Miguel op de Azoren

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Begin met een bezoek aan een traditionele ananasplantage, een biologische cultuur ontwikkeld op kassen waar het mogelijk is om de ananaslikeur te proeven. Ga verder langs de westkust van het eiland waar het mogelijk is om te genieten van het uitzicht op beide kusten van São Miguel vanaf het uitkijkpunt van de Pico de Carvão. Bezoek, omgeven door de groenste vegetatie, het uitzichtpunt van Vista do Rei in Sete Cidades. Bekijk vanaf dit punt de tweelingmeren met hun verschillende kleuren. Bewonder vervolgens in de krater het prachtige Santiago-meer. Vervolgens wordt de halte gemaakt in het pittoreske stadje Sete Cidades waar de lunch wordt geserveerd in een regionaal restaurant. Bewonder na de lunch de schoonheid van de São Nicolau-kerk. Ga 's middags verder naar het uitkijkpunt Escalvado. Stop langs de noordkust om de stad Ribeira Grande te bezoeken, waar u het historische centrum kunt verkennen. Bezoek de Regionale Likeurenfabriek om een verscheidenheid aan producten te proeven. De laatste stop is bij het fantastische Lagoa do Fogo voor een fantastisch uitzicht over het eiland. Keer ten slotte terug naar Ponta Delgada, via Pico da Barrosa.

Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

Lagoa do Fogo: Rondleiding Vulkaan Geo-Tour met baden in warmwaterbronnen

Bewonder het vulkanische landschap van de Azoren met een rondleiding door het Lagoa do Fogo (meer van vuur) tijdens deze rondleiding in São Miguel, met optionele ophaalservice bij het hotel. Stop bij meerdere uitkijkpunten op de rit naar de krater. Neem een duik in de thermale baden Caldeira Velha of de waterval Salto do Cabrito. Vertrek vanaf de jachthaven van Vila Franca do Campo voor het inchecken en een korte briefing. Stap dan in een busje en rijd naar het beschermde natuurreservaat Lagoa do Fogo. Onderweg stop je bij de schilderachtige uitkijkpunten Pico da Barrosa en Bela Vista om te genieten van enkele van de beste eilanduitzichten van São Miguel. Uiteindelijk arriveer je bij de 15.000 jaar oude krater die in de diepe caldera van de Fogo-vulkaan ligt. Bewonder het prachtige meer en leer van je gids over de endemische flora en de omliggende bossen. Ga vervolgens de berg af en passeer het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor informatie over de vulkanische oorsprong, biodiversiteit en geothermische hulpbronnen van het eiland. Hier kunt u kiezen voor een bad in de kunstmatige thermale baden van Caldeira Velha en een natuurlijk watervalzwembad – allemaal verwarmd door de nabijgelegen Fogo-vulkaan. Je kunt ook verder gaan naar de Salto do Cabrito-waterval, verscholen in een weelderig bos. Als u nog tijd over heeft, bezoekt u het historische centrum van Ribeira Grande, de 16e-eeuwse fontein van Largo de São Pedro of het zandstrand van Santa Barbara. Ga ten slotte terug naar de jachthaven om de tour te beëindigen.

Ponta Delgada: Sete Cidades & Lagoa do Fogo Tour met Lunch

Ponta Delgada: Sete Cidades & Lagoa do Fogo Tour met Lunch

Verken het vulkanische landschap van de Sete Cidades en het berglandschap van de Lagoa do Fogo tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Punta Delgada. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, rijdt u over een schilderachtige weg naar het uitkijkpunt Vista do Rei. Geniet van een panoramisch uitzicht op het blauwe en groene water van de twee meren in de krater van de Sete Cidades. Ga dan verder naar verschillende uitkijkpunten voordat je dicht bij de oevers van de tweelingmeren komt. Ga naar de Mata do Canário en bewonder de unieke flora van het natuurpark. Rijd over de Pico do Carvão-weg langs talloze kleine meren, waaronder de 'Empadas-meren'. Krijg meerdere perspectieven van de noord- en zuidkust van het eiland São Miguel. Pas op voor een lunch met typisch Azoren eten in een lokaal restaurant in de stad Lagoa. Verken vervolgens de stad Ribeira Grande met zijn unieke historische centrum dat dateert uit de 17e tot 19e eeuw. Beklim aan het einde van je tocht de berg Pico da Barrosa en ontdek het beschermde natuurlijke landschap van Lagoa do Fogo (Vuurmeer). Bewonder de thermale baden, watervallen en verschillende soorten bedreigde planten in het gebied, voordat u terugkeert naar Ponta Delgada en wordt afgezet bij uw hotel.

Vanuit Ponta Delgada: Lagoa do Fogo Halfdaagse tour per jeep

Vanuit Ponta Delgada: Lagoa do Fogo Halfdaagse tour per jeep

Verken een van de grootste meren van de Azoren tijdens een 3 uur durende tour door de Lagoa do Fogo met een 4WD-voertuig. Na het ophalen van het hotel, stop je eerst bij het uitkijkpunt Pico da Barrosa en geniet je van een panoramisch uitzicht op Lagoa do Fogo. Omgeven door inheemse bomen en prachtige bloemen, is het meer het best te bereiken en te waarderen door off-road voertuigen, die u naar meer afgelegen en pittoreske gebieden brengen. Tijdens de tour stop je onderweg op verschillende interessante locaties, met hoogtepunten zoals de Calderas van Ribeira Grande. Bekijk de fumarolen, geisers en een prachtige waterval van het warme, ijzeren water. Bezoek ten slotte de stad Ribeira Grande en proef lokale likeuren.

Eiland São Miguel: alles-in-één-tour van een hele dag

Eiland São Miguel: alles-in-één-tour van een hele dag

Neem deel aan deze tour om de meest iconische en historische delen van het eiland São Miguel te bezoeken. Bekijk het uitzicht op de meren vanaf Vista do Rei, stop bij het Santa Iria-uitkijkpunt, probeer thee op een theeplantage, probeer Furnas-stoofpot in de Furnas-vallei en meer. Begin je reis naar het uitkijkpunt Vista do Rei en bewonder het landschap van de meren Lagoa Azul en Lagoa Verde, gelegen in Sete Cidades. Ga vervolgens naar de bergen om te genieten van het schilderachtige uitzicht over Lagoa do Fogo en bezoek het uitkijkpunt Santa Iria. Stop bij de Gorreana-theeplantage en de bijbehorende fabriek. Proef zwarte en groene thee en ga dan verder naar Furnas Valley om het uitzichtpunt van Pico do Ferro te bewonderen. Bekijk krachtige vulkanische fenomenen, bekend als fumarolen, in het dorp Furnas. Geniet van Furnas-stoofpot voor de lunch, een traditioneel gerecht dat ondergronds wordt bereid. Maak een wandeling bij het Furnas-meer en leer meer over het kookproces van Furnas-stoofpot. Op de terugweg rijd je langs de zuidkust en stop je bij Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van São Miguel.

Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

We hebben deze geweldige rondleiding gemaakt, met de bedoeling om twee verschillende plaatsen in twee verschillende gebieden te combineren, op één dag kunnen we de mooiste plekken in de omgeving van Sete Cidades en Lagoa do Fogo bezoeken. Tijdens deze rondleiding gebruiken we een busje met maximaal ruimte voor 8 personen, comfortabel met veel ruimte en met alle nodige voorwaarden voor dit evenement. Begin met ophalen in de ochtend. Bezoek vervolgens de ananasplantage in de kassen/uitkijkpunt van de Pico do Carvão/natuurpark van Lagoa das Empadadas/natuurpark van Lagoa do Canário en Grota do Inferno/uitkijkpunt van de blauwe en groene meren van de Sete Cidades/uitkijkpunt van de Cerrado das Freiras/centrum van de Sete Cidades-parochie we eindigen de ochtend met lunchtijd. Tijdens de lunch bieden we een volledige maaltijd aan in een lokaal restaurant, om beter en typisch traditioneel eten vis of vlees te kunnen aanbieden. (Als je bijvoorbeeld vegetariër bent, kun je altijd iets anders kiezen). We starten 's middags onze rondleiding, waarbij we verschillende stops hebben, al onze haltes zijn gemakkelijk bereikbaar,' s middags beginnen we met een bezoek aan (Lagoa centrum / aardewerkfabriek / uitkijkpunt op de Pico da Barrosa / Lagoa do Fogo-meer / natuurpark Caldeira Velha - Warmwaterbronwaterval / Drankfabriek / Ribeira Grande in het centrum). Aan het einde van onze rondleiding eindigen we om 18:00 uur en zetten we alle mensen af op dezelfde plaatsen als waar we ze hebben opgehaald.

São Miguel: walvissen & vulkaan dagvullende tour met lunch

São Miguel: walvissen & vulkaan dagvullende tour met lunch

Laat je met een minibus ophalen bij je accommodatie in Ponta Delgada of omgeving en verken vervolgens de kustlijn van het eiland São Miguel per boot. Breng 3 uur door met het spotten van majestueuze walvissen en speelse dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving.  Kom weer in contact met de natuur en ga op zoek naar potvissen, blauwe vinvissen, bultruggen, vinvissen en orka's die deze archipel tot een van de beste plaatsen ter wereld maken om verschillende soorten zeezoogdieren te zien. Kijk onderweg uit naar schildpadden, vliegende vissen, zeevogels en springende dolfijnen.  Ga van boord in de jachthaven en geniet van een smakelijke lunch bij een plaatselijk restaurant. Na de lunch ga je op weg naar de vulkanische landschappen van het kratermeer Lagoa do Fogo. Bekijk een van de mooiste meren van São Miguel en ervaar het prachtige binnenland van het eiland van dichtbij. Kom meer te weten over hoe de vulkanische hitte wordt gebruikt om hernieuwbare energie op het eiland te produceren.

São Miguel: 2-daagse eilandtour inclusief lunches

São Miguel: 2-daagse eilandtour inclusief lunches

Dit tourpakket is flexibel en kan op niet-opeenvolgende dagen worden genomen, afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de tours kan afwijken van de getoonde volgorde. Profiteer van twee volle dagen tourpakket voor een speciale prijs en ga met ons mee op avontuur naar het eiland São Miguel en verken de vulkaan Furnas, de vulkaan Sete Cidades, de vulkaan Fogo, de Nordeste en nog veel meer. Ervaar het beste van wat het eiland te bieden heeft in een 2-daags tourpakket met pick-ups vanuit Ponta Delgada, Ribeira Grande en Lagoa. Tijdens de tour aan de westkant (Sete Cidades & Lagoa do Fogo) begin je met een bezoek aan een ananasplantage in Ponta Delgada, gevolgd door het uitkijkpunt Vista do Rei. Bewonder vanaf deze plek alle schoonheid van de blauwe en groene lagune met het pittoreske dorpje Sete Cidades aan de rand. Daal af in de vulkaan, stop bij het uitkijkpunt Cerrado das Freiras en de parochie Sete Cidades voor een regionale lunch en bezoek de hoofdkerk van São Nicolau. Na de lunch vertrek je richting het uitkijkpunt Escalvado met uitzicht over de oceaan, Ponta da Ferraria en Mosteiros Eilandjes. Vertrek naar de stad Ribeira Grande aan de noordkust om het historische centrum en de Jardim do Paraíso te verkennen. Stop bij de likeurwinkel Mulher de Capote voor een proeverij van traditionele likeuren, ze zijn gratis en je kunt een leuk souvenir kopen. Op naar de vulkaan Fogo met een stop bij de uitzichtpunten Lagoa do Fogo en Pico da Barrosa. De laatste biedt een prachtig uitzicht over de lagune en het hele westelijke deel van het eiland. Terugkeer naar het beginpunt. Op de tweede dag ontdek je de oostkant van het eiland (Furnas & Nordeste) en stop je bij de voormalige hoofdstad van het eiland, Vila Franca do Campo, die in 1522 werd verwoest door een aardbeving. Geniet van een kleine wandeling langs de jachthaven of een koffiepauze en probeer een typisch kloosterlijk snoepje, de "Queijada da Vila" voordat je naar de vulkaan Furnas gaat. Ontdek een spectaculaire vulkanische sfeer in Furnas vol ketels, fumarolen en warmwaterbronnen, waar je de keuze hebt om de geothermische velden te bezoeken en het sprankelende water te proeven, of tegen betaling te baden in de warmwaterbronnen. De entree kan worden verkregen bij de kassa van de attractie. Doe nieuwe energie op met een lunch bereid op de vulkanische bodem, bestaande uit voorgerechten, Furnas stoofpot (vegetarische optie beschikbaar), alcoholische dranken, sappen, water, dessert en koffie of thee. Na een lunchpauze met het proeven van deze unieke lekkernij, bezoek en verken je het exotische Furnas dorp waar warmwaterbronnen, tuinen en ketels je meevoeren naar een magische vulkanische wereld. Klim naar het uitkijkpunt van Pico do Ferro voor een bevoorrecht panoramisch uitzicht over de hele vulkaankrater. Rijd naar Nordeste en stop bij het ex-libris, het natuurpark Ribeira dos Caldeires dat in een prachtige vallei ligt met 5 watermolens en de beroemde waterval "Véu da Noiva". Keer terug langs de noordkust en stop bij de theefabriek waar je de laatste natuurlijke theeplantage ter wereld bezoekt en proeft.

De topbezienswaardigheden in São Miguel

Activiteiten in Lagoa do Fogo

Steden in Portugal

Andere activiteiten in Lagoa do Fogo

Wil je alle activiteiten in Lagoa do Fogo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagoa do Fogo

Gemiddelde beoordeling

4.9
(1.023 beoordelingen)

Rui was een geweldige gids en sprak over de geschiedenis van de Azoren en alle locaties die we bezochten. We brachten de dag door met het verkennen van de verschillende meren vanuit geweldige uitkijkpunten en stopten bij veel kleine stadjes voor snelle inzichten in enkele van de verschillende kleine plaatsen langs de oostkust. Voor de lunch stopten we bij een fantastisch restaurant voor een buffet, waardoor je veel gerechten, desserts en drankjes uit de Azoren kon ervaren. Rui was deskundig en beantwoordde veel vragen, waardoor de tour leuk en interessant was. Hartelijk dank voor de geweldige dagtocht

Jaoa was onze gids en hij was fenomenaal! Hij was zeer informatief, bracht ons naar locaties vóór de grote tourbussen en naar buiten voordat alles druk werd met de gasten van de scheepstour. Gewoon de meeste waarde die we konden hebben voor ons goed besteed geld. We zouden nooit meer een door een schip aanbevolen tour nemen, wetende dat onze tour zeer persoonlijk, snel en informatief was.

Ik vind dat de prijzen op GyG over het algemeen vaak te hoog zijn. Daarnaast was de gids geweldig en de groep geweldig. Op sommige plekken hadden we geluk en op andere plekken was er alleen maar mist, maar daar kon niemand invloed op uitoefenen. Al met al heb ik erg genoten van de tour en het eten was ook goed.

Deze dagtrip was ongelofelijk leuk, leerzaam en fijn. De gids was super en leerde snel al onze namen. De lunch was een heerlijk buffet met veel (lokale!) keuzes. We hebben veel gezien en we hadden genoeg vrije tijd om rond te lopen en foto’s te maken. Ik zou deze tour zeker aanraden!

We hadden prachtig weer, dus we hadden een geweldig uitzicht! Het was een geweldige manier om op één dag zoveel verschillende gezichtspunten te zien. Onze gids Catia was zo deskundig en vriendelijk. Zou het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die het eiland bezoekt!