Lagoa do Fogo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

1. São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2. Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2x Dagexcursies Furnas + Nordeste + Sete Cidades + Fogo Lake (4 Tours in 2 dagen) 1e dagtour naar Furnas en Nordeste. (8 uur rondleiding)) 2e dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo. (8 uur rondleiding) Aangezien u in de reserveringskalender slechts 1 dag per keer kunt markeren, wordt de 2e dag van de tour automatisch gereserveerd voor de volgende dag Ex; als u boekt voor 8 mei, is de 2e dag van de tour automatisch de 9e. Wat maakt uw reserveringen op 8 en 9 mei. *De volgorde van dagtochten kan gewijzigd worden. Op beide dagen is onze lokale gastronomie vertegenwoordigd. Op de dag van de Furnas & Nordeste-tour hebben we de gelegenheid om de beroemde "Furnas-stoofpot" te lunchen, gekookt in vulkanische grond gedurende 6 uur, en hebben we ook de mogelijkheid om te zien hoe we onze pot uit het binnenste van de vulkanische grond halen, en alle vulkanische manifestaties die daar bestaan. Op de dag van Sete Cidades & Lagoa do Fogo tour wordt de lunch geserveerd als een "Buffet" met verschillende vlees- en visgerechten. (Volledige lunch op beide 2 dagen met voorgerechten, drankjes, dessert en koffie inbegrepen) Tijdens deze 2 dagen vol activiteiten heb je het voorrecht om een algemeen beeld te hebben van de meest iconische plekken van het hele "groene" eiland, van waaruit de emblematische uitzichtpunten opvallen, zoals Vista do Rei in Sete Cidades, (winnaar van de 7 Wonders of Portugal) of Pico do Ferro, waar je vanaf de top van de krater een van de meest actieve vulkanen in de Azoren-archipel kunt zien en alles te weten kunt komen over de uitbarstingsgeschiedenis van meer dan 100.000 jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om te ontspannen in hete thermale baden, verwarmd door de Furnas-vulkaan, in een van de grootste en beste botanische parken van Europa, Terra Nostra Park. Ook het bezoek aan Ananas- en Theeplantages zal een “must” zijn. In het noordoosten bezoeken we het natuurpark Ribeira dos Caldeirões met zijn 5 watermolens en zijn imposante en majestueuze waterval, getiteld "Véu da Noiva". We hebben de beste TOP-plaatsen geselecteerd om te bezoeken op het eiland São Miguel in de gebieden Sete Cidades, Furnas, Lagoa do Fogo en Nordeste, waardoor activiteiten van 2 volle dagen de meest complete ervaring mogelijk zijn op het eiland São Miguel op de Azoren

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

3. São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Begin met een bezoek aan een traditionele ananasplantage, een biologische cultuur ontwikkeld op kassen waar het mogelijk is om de ananaslikeur te proeven. Ga verder langs de westkust van het eiland waar het mogelijk is om te genieten van het uitzicht op beide kusten van São Miguel vanaf het uitkijkpunt van de Pico de Carvão. Bezoek, omgeven door de groenste vegetatie, het uitzichtpunt van Vista do Rei in Sete Cidades. Bekijk vanaf dit punt de tweelingmeren met hun verschillende kleuren. Bewonder vervolgens in de krater het prachtige Santiago-meer. Vervolgens wordt de halte gemaakt in het pittoreske stadje Sete Cidades waar de lunch wordt geserveerd in een regionaal restaurant. Bewonder na de lunch de schoonheid van de São Nicolau-kerk. Ga 's middags verder naar het uitkijkpunt Escalvado. Stop langs de noordkust om de stad Ribeira Grande te bezoeken, waar u het historische centrum kunt verkennen. Bezoek de Regionale Likeurenfabriek om een verscheidenheid aan producten te proeven. De laatste stop is bij het fantastische Lagoa do Fogo voor een fantastisch uitzicht over het eiland. Keer ten slotte terug naar Ponta Delgada, via Pico da Barrosa.

Azoren: São Miguel en Lagoa do Fogo-wandeltocht

4. Azoren: São Miguel en Lagoa do Fogo-wandeltocht

Verken de indrukwekkende landschappen en verbluffende panorama's tijdens een wandeltocht naar São Miguel. In het gebied van “Lagos” begint u het pad op een onverharde weg die de eerste 3 km aanzienlijk steiler wordt, waarna u een irrigatiekanaal tegenkomt dat u naar Lagoa do Fogo leidt. Dwaal over een gemakkelijk pad door het bos, waar je al snel in de krater wandelt, met zijn enorme muren van groen overal om je heen. Als u de oevers van dit beroemde meer bereikt, pauzeert u en geniet u van een picknicklunch van regionale producten met uitzicht. Vertrek nog een keer, ga iets omhoog voor een beter uitzicht op het meer en ga dan terug naar het startpunt via een ander steil en kronkelend pad, met uitzicht op de zuidkust en het eilandje Vila Franca do Campo onderweg. Keer terug naar het startpunt terwijl je geniet van een ander perspectief op de zuidkust en de Atlantische Oceaan. Bezoek de zwemzone van Caloura of het strand van Agua D'Alto, waar u kunt snorkelen.

Vanuit Ponta Delgada: Jeep Tour van Lagoa do Fogo halve dag

5. Vanuit Ponta Delgada: Jeep Tour van Lagoa do Fogo halve dag

Verken een van de grootste meren van de Azoren tijdens een 3 uur durende tour door de Lagoa do Fogo met een 4WD-voertuig. Na het ophalen van het hotel, stop je eerst bij het uitkijkpunt Pico da Barrosa en geniet je van een panoramisch uitzicht op Lagoa do Fogo. Omgeven door inheemse bomen en prachtige bloemen, is het meer het best te bereiken en te waarderen door off-road voertuigen, die u naar meer afgelegen en pittoreske gebieden brengen. Tijdens de tour stop je onderweg op verschillende interessante locaties, met hoogtepunten zoals de Calderas van Ribeira Grande. Bekijk de fumarolen, geisers en een prachtige waterval van het warme, ijzeren water. Bezoek ten slotte de stad Ribeira Grande en proef lokale likeuren.

Lagoa do Fogo: vulkaan-geotour met warmwaterbronnen

6. Lagoa do Fogo: vulkaan-geotour met warmwaterbronnen

Bewonder het vulkanische landschap van de Azoren met een rondleiding door het Lagoa do Fogo (meer van vuur) tijdens deze rondleiding in São Miguel, met optionele ophaalservice bij het hotel. Stop bij meerdere uitkijkpunten op de rit naar de krater. Neem een duik in de thermale baden Caldeira Velha of de waterval Salto do Cabrito. Vertrek vanaf de jachthaven van Vila Franca do Campo voor het inchecken en een korte briefing. Stap dan in een busje en rijd naar het beschermde natuurreservaat Lagoa do Fogo. Onderweg stop je bij de schilderachtige uitkijkpunten Pico da Barrosa en Bela Vista om te genieten van enkele van de beste eilanduitzichten van São Miguel. Uiteindelijk arriveer je bij de 15.000 jaar oude krater die in de diepe caldera van de Fogo-vulkaan ligt. Bewonder het prachtige meer en leer van je gids over de endemische flora en de omliggende bossen. Ga vervolgens de berg af en passeer het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor informatie over de vulkanische oorsprong, biodiversiteit en geothermische hulpbronnen van het eiland. Hier kunt u kiezen voor een bad in de kunstmatige thermale baden van Caldeira Velha en een natuurlijk watervalzwembad – allemaal verwarmd door de nabijgelegen Fogo-vulkaan. Je kunt ook verder gaan naar de Salto do Cabrito-waterval, verscholen in een weelderig bos. Als u nog tijd over heeft, bezoekt u het historische centrum van Ribeira Grande, de 16e-eeuwse fontein van Largo de São Pedro of het zandstrand van Santa Barbara. Ga ten slotte terug naar de jachthaven om de tour te beëindigen.

São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

7. São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

Uw eerste stop op dit circuit van een hele dag is bij het uitkijkpunt Pico do Carvão. Vanaf hier kun je de noordkust (Ribeira Grande) en het zuiden van het eiland (Ponta Delgada) van het eiland São Miguel zien, tegen de achtergrond van een enorme uitgestrektheid van vulkanische kegels tussen de ongelooflijke Sete Cidades-vulkaan en de majestueuze 900 meter hoge vuurvulkaan. Vervolgens naar een van de meest emblematische uitzichtpunten van São Miguel, op de Azoren, Vista do Rei, bekend als de koning D. Carlos en koningin D. Amélia. Tijd om je ongelooflijke circuit van een hele dag voort te zetten in het enorme vulkanische binnenland van de Sete Cidades, beschouwd als een van de meest ongelooflijke locaties op het eiland Sao Miguel op de Azoren, te midden van epische paden en geflankeerde hellingen van hortensia's. Als je nog nooit hebt geweten hoe het is om in een vulkanische krater te zijn, dan is dit een extra reden om deze ongelooflijke rondleiding van een hele dag te boeken. Bewonder de Seven Cities Lagoon bij een must-stop op de beroemde brug die het verdeelt, in het midden van een vulkanische krater. Adem de natuur in in de rustige parochie van Sete Cidades en bezoek de São Nicolau-kerk. Met een hart gezuiverd door de natuur, tijd om naar het uitkijkpunt Escalvado te gaan, gelegen op een pyroclastische klif, waar je vanaf de top de kloosters en Ferraria kunt bewonderen, gegenereerd door de vulkanische kracht van dit gebied. Lunchpauze (lunch inbegrepen). Na de lunch is het tijd om terug te keren naar het op een na hoogste punt van het eiland São Miguel, op 900 meter, waar het uitkijkpunt Pico da Barrosa zich bevindt. Vanaf hier kunt u de noordkust met de stad Ribeira Grande en de stad Ponta Delgada aan de zuidkust van het eiland zien, evenals de hele verbazingwekkende Lagoa do Fogo-krater. Als we langs de noordkust gaan, is de volgende stop bij het uitkijkpunt Lagoa do Fogo. De volgende stap is het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre voor een bezoek aan of baden in natuurlijke warmwaterbronnen. (Toegang niet inbegrepen, beschikbaar naar keuze of op kosten van de klant). De laatste stop van je dagtour is bij de Pineapple Plantations om het hele proces van het telen van ananas in kassen te leren kennen en om zelf te zien waarom ananas wordt beschouwd als de koningsvrucht in Sao Miguel en de Azoren .

Ponta Delgada: trip walvissen en vulkanen, met lunch

8. Ponta Delgada: trip walvissen en vulkanen, met lunch

Laat je met een minibus ophalen bij je accommodatie in Ponta Delgada of omgeving en verken vervolgens de kustlijn van het eiland São Miguel per boot. Breng 3 uur door met het spotten van majestueuze walvissen en speelse dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving.  Kom weer in contact met de natuur en ga op zoek naar potvissen, blauwe vinvissen, bultruggen, vinvissen en orka's die deze archipel tot een van de beste plaatsen ter wereld maken om verschillende soorten zeezoogdieren te zien. Kijk onderweg uit naar schildpadden, vliegende vissen, zeevogels en springende dolfijnen.  Ga van boord in de jachthaven en geniet van een smakelijke lunch bij een plaatselijk restaurant. Na de lunch ga je op weg naar de vulkanische landschappen van het kratermeer Lagoa do Fogo. Bekijk een van de mooiste meren van São Miguel en ervaar het prachtige binnenland van het eiland van dichtbij. Kom meer te weten over hoe de vulkanische hitte wordt gebruikt om hernieuwbare energie op het eiland te produceren.

Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

9. Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

Verken het vulkanische landschap van de Sete Cidades en het berglandschap van de Lagoa do Fogo tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Punta Delgada. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, rijdt u over een schilderachtige weg naar het uitkijkpunt Vista do Rei. Geniet van een panoramisch uitzicht op het blauwe en groene water van de twee meren in de krater van de Sete Cidades. Ga dan verder naar verschillende uitkijkpunten voordat je dicht bij de oevers van de tweelingmeren komt. Ga naar de Mata do Canário en bewonder de unieke flora van het natuurpark. Rijd over de Pico do Carvão-weg langs talloze kleine meren, waaronder de 'Empadas-meren'. Krijg meerdere perspectieven van de noord- en zuidkust van het eiland São Miguel. Pas op voor een lunch met typisch Azoren eten in een lokaal restaurant in de stad Lagoa. Verken vervolgens de stad Ribeira Grande met zijn unieke historische centrum dat dateert uit de 17e tot 19e eeuw. Beklim aan het einde van je tocht de berg Pico da Barrosa en ontdek het beschermde natuurlijke landschap van Lagoa do Fogo (Vuurmeer). Bewonder de thermale baden, watervallen en verschillende soorten bedreigde planten in het gebied, voordat u terugkeert naar Ponta Delgada en wordt afgezet bij uw hotel.

Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

10. Van Ponta Delgada: dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

We hebben deze geweldige rondleiding gemaakt, met de bedoeling om twee verschillende plaatsen in twee verschillende gebieden te combineren, op één dag kunnen we de mooiste plekken in de omgeving van Sete Cidades en Lagoa do Fogo bezoeken. Tijdens deze rondleiding gebruiken we een busje met maximaal ruimte voor 8 personen, comfortabel met veel ruimte en met alle nodige voorwaarden voor dit evenement. Begin met ophalen in de ochtend. Bezoek vervolgens de ananasplantage in de kassen/uitkijkpunt van de Pico do Carvão/natuurpark van Lagoa das Empadadas/natuurpark van Lagoa do Canário en Grota do Inferno/uitkijkpunt van de blauwe en groene meren van de Sete Cidades/uitkijkpunt van de Cerrado das Freiras/centrum van de Sete Cidades-parochie we eindigen de ochtend met lunchtijd. Tijdens de lunch bieden we een volledige maaltijd aan in een lokaal restaurant, om beter en typisch traditioneel eten vis of vlees te kunnen aanbieden. (Als je bijvoorbeeld vegetariër bent, kun je altijd iets anders kiezen). We starten 's middags onze rondleiding, waarbij we verschillende stops hebben, al onze haltes zijn gemakkelijk bereikbaar,' s middags beginnen we met een bezoek aan (Lagoa centrum / aardewerkfabriek / uitkijkpunt op de Pico da Barrosa / Lagoa do Fogo-meer / natuurpark Caldeira Velha - Warmwaterbronwaterval / Drankfabriek / Ribeira Grande in het centrum). Aan het einde van onze rondleiding eindigen we om 18:00 uur en zetten we alle mensen af op dezelfde plaatsen als waar we ze hebben opgehaald.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Lagoa do Fogo

Alle activiteiten

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Andere activiteiten in Lagoa do Fogo

Wil je alle activiteiten in Lagoa do Fogo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagoa do Fogo

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 1.023 beoordelingen

Edu was a great guide and chauffeur. He told us a lot about the island(s) and places we visited. His English was excellent! The great thing about this tour is you see a lot of amazing things in a day. The "downside" is that you have only a short amount of time everywhere. But now we know what sights we want to visit again to stay longer! The ride in the van was comfortable and the lunch delicious. The buffet at the restaurant had different kinds of fish, meat, veggies and salads and also desert! We also did a city tour in Ponta Delgada with Pure Azores. I recommend both tours.

Hele dag, spannend, vol speciale momenten, walvissen, dolfijnen en zeer vriendelijk, behulpzaam personeel met veel kennis over de eilanden en de walvisachtigen die ze bewonen, speciale dank aan Hugo! had geen betere gids kunnen zijn. Feli en Tony

Zeer mooie wandeling, geweldige lunch en genoeg tijd om van de landschappen te genieten. De gids João is erg vriendelijk en beleefd en zeer goed geïnformeerd over zowel geschiedenis als geologische verschijnselen en natuur.

Super leuke gids en mooie tour. Echt de pareltjes van het eiland krijg je te zien. Alleen de lunch vonden wij iets minder. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.