Lagos
Walvis- & dolfijnspottours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lagos Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Lagos: dolfijnen en andere zeedieren spotten

1. Lagos: dolfijnen en andere zeedieren spotten

Dolfijnen spotten is een aanrader voor iedereen die de Algarve bezoekt! Met een touroperator die meer dan 30 jaar ervaring heeft, kun je een van de meest spectaculaire en fascinerende natuurwezens van dichtbij bekijken en er persoonlijk mee worden.  Neem deel aan een boottocht met het allereerste bedrijf dat dolfijnen in Algarve spot en geniet van de belevenis met gidsen die meer dan 30 jaar ervaring hebben. Dit is een onvergetelijke dagtocht langs de prachtige kust van Zuid-Portugal. Je hebt de mogelijkheid om een boottocht te maken die aan al je behoeften voor avontuur voldoet, inclusief het varen op een 'Tornado-rib', een wereldberoemde opblaasboot  om dolfijnen te spotten. Voel de spanning van de wind in je gezicht als je glijdt over de glinsterende Atlantische Oceaan, op zoek naar mooie tuimelaars en gewone dolfijnen, zelfs andere verschillende soorten wilde zeedieren, voordat je je rustig tussen de fuiken begeeft om ze te zien dansen en spelen in hun natuurlijke habitat. Deze boottocht duurt ongeveer 90 minuten en gaat iedere dag vanuit Lagos, Alvor en   Portimão.

...
Vanuit Lagos: dolfijnen en walvissen spotten

2. Vanuit Lagos: dolfijnen en walvissen spotten

Vaar over de kustwateren en zie dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke leefomgeving. De ervaren bemanning zorgt ervoor dat je zeker in de juiste richting tuurt, terwijl je de golven afspeurt naar dolfijnen, walvissen en andere zeedieren.  Een mariene bioloog aan boord kan alle vragen beantwoorden die je hebt over de wilde zeedieren, verschillende dolfijnensoorten of over hun gedrag.

...
Vanuit Lagos: boottocht met dolfijnen spotten

3. Vanuit Lagos: boottocht met dolfijnen spotten

In de Marina de Lagos wacht de ervaren  bemanning je op. Je krijg een veiligheidsbriefing voordat je vanuit de kust van de Algarve vertrekt. Je speurt de golven af naar dolfijnen vanaf een stevige opblaasbare boot met een kleine groep van niet meer dan 12 personen voor een meer persoonlijke ervaring. Luister naar de gedetailleerde informatie over de zee- en weersomstandigheden. Er wordt gekeken naar de laatst bekende coördinaten  en gedragspatronen van de dolfijnen gedurende de afgelopen dagen om de dieren te lokaliseren. Met een snelheid van ongeveer 25 knopen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ben je gedurende 1 uur en 45 minuten op zee om deze prachtige zeezoogdieren op te zoeken. Er is maar liefst een kans van 90% om de prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving tegen te komen - natuurlijk kun je de natuur nooit helemaal voorspellen, vandaar dat er geen garantie wordt afgegeven. 

...
Lagos: dolfijnen spotten met mariene biologen

4. Lagos: dolfijnen spotten met mariene biologen

Vertrekkend vanaf de Marine de Lagos, word je meegenomen op een spannende 1,5 uur durende rit in de Atlantische Oceaan op zoek naar wilde dolfijnen. Het hoge slagingspercentage en de professionele bemanning maken dit een must-do-tour in Lagos. Spring aan boord van de boot en ontspan vervolgens op de zitbanken. Profiteer van de extra kijkruimte en houd je ogen open voor dieren in het wild. De zeebioloog aan boord zal helpen de dolfijnen te identificeren en hun gedrag te interpreteren. Ze verzamelen gegevens aan boord voor het behoud en behoud van deze prachtige dieren, en geven hun kennis aan u door. Elke reis is een zinvolle excursie die geweldige herinneringen en educatie oplevert, maar ook wetenschappelijke gegevens levert om toekomstige natuurbehoudprojecten te helpen.

...
Lagos: cruise van een halve dag dolfijnen spotten en wateractiviteiten

5. Lagos: cruise van een halve dag dolfijnen spotten en wateractiviteiten

Ervaar een geweldige ontmoeting met dolfijnen in hun natuurlijke habitat en grijp de unieke kans om ze van dichtbij te zien socializen, stoeien en eten. Je leert van je ervaren en vriendelijke bemanning over de unieke gewoonten van deze zachtaardige en zeer intelligente zeedieren. Zorg ervoor dat je ook andere geweldige walvisachtigen in de gaten houdt, zoals orka's en gewone vinvissen. Na het spotten van dolfijnen, heb je de kans om te genieten van wateractiviteiten in een rustige en afgelegen baai. Ga zwemmen, zonnebaden en spring op de waterglijbaan. Veel plezier met uw familie en vrienden terwijl u geniet van de moderne gloednieuwe catamaran en van een gratis gezonde snack.

...
Vanuit Lagos: dolfijnen spotten op een speedboot

6. Vanuit Lagos: dolfijnen spotten op een speedboot

Ga mee op deze cruise vanaf de pier van Marina de Lagos. Eenmaal aan boord van deze speedboot kunt u in korte tijd lange afstanden afleggen. Met deze boot kun je bijna zij aan zij met de dolfijnen zijn. Hoewel er geen garantie is dat dolfijnen tijdens de reis zullen worden gezien, was er in het verleden een succespercentage van minstens 95 procent. Met zijn dolfijnvriendelijke beleid zal de boot zijn welkom nooit overtreffen, waardoor het uitstekende kansen biedt om deze vermakelijke wezens keer op keer te bekijken. Aan het einde van de cruise wordt u veilig teruggebracht naar Marina de Lagos.

...
Dolfijnen kijken in de Algarve

7. Dolfijnen kijken in de Algarve

Vertrek vanuit de jachthaven van Lagos aan boord van een gloednieuwe speedboot, ontworpen en gebouwd in 2019 om alle comfort, veiligheid en het beste zicht te bieden tijdens het zoeken naar dolfijnen langs de kust. Zoeken naar meerdere soorten zoals gewone dolfijnen, tuimelaars, Risso's dolfijn, bruinvis. Ontdek andere soorten zeedieren zoals tonijnen, schildpadden, walvissen en verschillende soorten vogels terwijl je langs de prachtige kust van de Algarve vaart.

...

Sitemap Lagos

Wil je alle activiteiten in Lagos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagos

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 18 beoordelingen

Was fantastisch zoveel dolfijnen die we gezien hadden. De boottocht er naar toe was al een ervaring. De bestuurder en dame van de balie waren zeer vriendelijk. Op de boot werd er door beide informatie gedeeld met de passagiers. Daarna nog even langs de grotten van pont de piedade gevaren. Dit was mogelijk omdat het rustig was in deze tijd. Kortom we hebben genoten en hadden dit niet willen missen. Wij zelf waren met 5 personen en alle 5 vonden het geweldig. Wij zeggen als je de kans krijgt doen

Het varen met zo’n supersnelle boot is al helemaal geweldig, maar als je dan ook nog eens een school van ongeveer 200 dolfijnen vindt… Ze waren overal rondom de boot. Het was een geweldige ervaring! Onze gidsen waren erg vriendelijk en vertelden veel over de dolfijnen. Een onvergetelijke tocht!

We gingen om dolfijnen te spotten en werden beloond met een hele groep dolfijnen inclusief jonge dolfijnen. De zeebioloog aan boord beantwoordde al onze vragen over deze bijzondere dieren. ! Ook de boottrip was spectaculair

The crew is doing everything for the best experience. They warned us for too big waves and advised a different day, which we did. Also, they collected some plastic out of the water for a better environment.

Supergaaf! Tientallen dolfijnen gezien op heel korte afstand van de boot. Ook het varen met de snelle rib is een leuke ervaring. Boeking via GetYourGuide werkt uitstekend.