Kies data

Lagune van Venetië

Lagune van Venetië: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

1. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de kanalen van de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen kanalen, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Luister naar verhalen die alleen de Venetianen kennen, en kom meer te weten over  de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Bewonder tijdens je vaart het huis van Desdemona en het huis van Mozart. Ook kom je langs het prachtige theater La Fenice en het kanaal 'De le Ostreghe'. Ga verder op de belangrijkste gracht van Venetië, de Canal Grande. Vaar langs de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen langs het kanaal, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marco-bassin voordat je weer teruggaat naar het vertrekpunt bij Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw. Met deze gedeelde optie geniet je van een wandeling van 20 minuten vanaf het trefpunt en een gondeltocht van 30 minuten. Bekijk het Biennale Café en de gevel van de San Moisè-kerk en kom meer te weten over de geschiedenis van de Venetiaanse gondeltraditie. Ook zie je Punta della Dogana en Canal Grande.

Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

2. Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de lagune van Venetië tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de lagune van Venetië op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin je avontuurlijke dag door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot terwijl je vertrekt vanuit St. Mark's. Leer onderweg meer over de eilanden van je gastheer. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad tot je je eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een demonstratie glasblazen met een glasmeester vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom langs in de souvenirwinkel bij de glasfabriek en geniet van een exclusieve korting van 20% op je aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om het zelf te verkennen. Laat Murano achter je en reis naar het nabijgelegen eiland Burano. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en observeer de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheid die wereldwijd als een van de beste wordt beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en proef enkele van de lokale biscotti die inheems zijn op het eiland. Reis naar je laatste halte, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, de troon van Attila, de Duivelsbrug en de klokkentoren. Beëindig je avontuur met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende ambiance van de Venetiaanse lagune.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

3. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtelijke tradities en unieke geschiedenis. Bekijk een glasfabriek in Murano, bezoek een kantwinkel in Burano en geniet van vrije tijd in Torcello. Vertrek uit de buurt van het San Marcoplein of treinstation Santa Lucia, en maak een plezierige tocht over het San Marcobekken. Op de boot zal een gids meer vertellen over de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden die je bezoekt.  De eerste stop is op het eiland Murano, ook wel het 'Eiland van het glas' genoemd. Breng 30 minuten door met een bezoek aan een van de beroemde glasfabrieken, en zie hoe het glas daar wordt vervaardigd en geblazen.  Geniet van ongeveer 15 minuten vrije tijd op Murano voordat je naar Torcello gaat, het oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden aan alle kanten kunt bewonderen. Geniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: er vindt na aankomst geen rondleiding op de eilanden plaats. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

4. Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

Typische rivierboten "Burchielli" genaamd, verbonden Padua en Venetië met elkaar in de oudheid. De houten boten hadden stijlvolle hutten en 3 of 4 balkons, en werden aangedreven door de wind of roeispanen, voordat ze door paarden van Fusina naar Padua werden getrokken. Maak deze reis opnieuw tijdens een mini-boottocht van een hele dag, vanuit het hart van Padua naar San Marco van Venetië. Je vertrekt vanaf de historische Burchiello-trap in Portello, en vaart dan de originele route van de 18e-eeuwse Venetiaan Burchielli, langs de prachtige Villa Giovanelli bij Noventa Padovana. Zit lekker ontspannen aan boord van de luxe boot met openluchtdek, waarop je kunt genieten van het uitzicht. Ga van boord bij Stra voor een rondleiding door Villa Pisani, de voornaamste villa aan de Riviera del Brenta. Je reist verder richting Dolo, varend langs verschillende historische villa's. Je gaat door de Dolo-sluis en richting Mira. Net na de Mira-sluis pauzeer je bij Villa Widmann voor een rondleiding door het 18e-eeuwse herenhuis dat toebehoorde aan een adellijke familie van Perzische oorsprong. Vaar door naar Oriago, waar je luncht in het historische restaurant Il Burchiello. Dan vaar je naar Malcontenta, langs villas, dorpen en draaibruggen. Bij aankomst in Malcontenta bezoek je 1 laatste villa: de vorstelijke Villa Foscari. De villa ligt aan de rand van de lagune, voor de machtige Venetiaanse eigenaar handig dichtbij Venetië. Tot slot vaar je door de Moranzani-sluis voor een tocht over de lagune, en leg je aan bij San Marco Riva degli Schiavoni, bij de "Pontile della Pietà”-aanlegstijger.

Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

5. Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit de reis vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde zuilengalerijen wandelt.

Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

6. Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

Ontsnap aan de drukte van Venetië zelf en vang een glimp op van hoe het stadsleven ooit was, toen de eilanden nog bevolkt werd door ambachtslieden die bekend stonden om hun traditionele vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je onderhouden tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, dat vermaard is voor zijn traditionele glaswerk. Van oudsher waren de glasblazers van Murano de enigen in Europa die wisten hoe je een spiegel moest maken. Hun vaardigheden werden zo geprezen dat hen werd verboden Venetië te verlaten, op straffe des doods. Kijk toe terwijl een ambachtsman aan het werk is en luister naar een Engelse beschrijving van het proces. Kom te weten hoe zilverzand glas wordt en hoe je glas een kleur kunt geven. Naderhand is er tijd om de enorme collectie glaskunst te bezichtigen en op eigen houtje over het eiland te wandelen. Stap weer een boord en maak de overtocht naar het piepkleine eilandje Burano, waar je felgekleurde huizen kunt zien, die dicht op elkaar staan langs straatjes en grachten. De faam van Burano berust op zijn eeuwenoude kantklostraditie. Loop door de straatjes naar een gebouwtje waar vrouwen druk in de weer zijn met kantklossen, in navolging van hun moeders en grootmoeders. Je gids zal het proces van deze uitstervende kunst uitleggen. Vervolgens kun je in de voetsporen van Michelangelo treden en je eigen herinnering uitkiezen. Je kunt ook door de kronkelende straatjes wandelen en heerlijke koekjes proberen bij de lokale bakkerijtjes. Anders dan op andere uitstapjes wordt Torcello overgeslagen, zodat je meer tijd hebt op Murano en Burano en minder lang op de boot of te voet hoeft te besteden.

Venetië: rondvaart met Venetiaanse boot bij zonsondergang

7. Venetië: rondvaart met Venetiaanse boot bij zonsondergang

Geniet van een romantisch avontuur in Venetië en klim aan boord van een prachtige Venetiaanse boot om door de stad te varen terwijl de zon ondergaat. Vertrek vanaf centraal Venetië en ga naar het eiland St. Andrea en Vignole. Vervolgens vaar je langs de Lido, onderweg naar de rustige eilanden San Lazzaro degli Armeni, San Servolo, San Clemente, Le Grazie, Giudecca en San Giorgio Maggiore. Tussen Giudecca en San Giorgio krijg je een glas prosecco terwijl je geniet van de bijzondere uitzichten over de Salute kerk en het plein van St. Mark. Geniet van de zonsondergang terwijl de bijzondere architectuur en het water rood, oranje en geel worden gekleurd. Keer vervolgens terug naar St. Elena en het Arsenale terwijl jouw kapitein vertelt over de geschiedenis van Venetië en zijn eilanden.

Venetië: hop on, hop off-boottocht naar lagune-eilanden

8. Venetië: hop on, hop off-boottocht naar lagune-eilanden

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes tijdens je hop on, hop off-tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de glaskunst. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust midden in de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één halte in Zattere bij de Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondelmaken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan boord of buiten boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. De offline modus is ook beschikbaar. Haltes voor de boottocht:LIJN A: S. Lucia treinstation (voor KFC restaurant) Tronchetto (voor Flixbus Stop)San Marco (voor Royal Gardens) Murano ( voor ELLEGI MURANO GLASS)Zattere (Fodamenta Zattere al Ponte Longo)TronchettoS. Lucia treinstation LIJN B:Punta Sabbioni (pier nr. 5)Murano (voor ELLEGI MURANO GLASS)TorcelloBurano (Fondamenta del Pizzo)Punta Sabbioni

Venetië: galjoenvaart door de Venetiaanse lagune met diner

9. Venetië: galjoenvaart door de Venetiaanse lagune met diner

Ontdek de sereniteit van de betoverende stad Venetië met een dinercruise aan boord van een Venetiaans galjoen. Zie de lichtjes van de stad weerspiegelen op het water terwijl je geniet van een gastronomische maaltijd onder het genot van een glas wijn en een aperitivo.Je kunt kiezen voor zitplaatsen op het centrale dek of op het achterschip. Je ontmoet je host voor het Museo Navale in Venetië en eenmaal aan boord zal de bemanning je naar de voor jou gereserveerde tafel begeleiden en je een heerlijk glas Prosecco DOC aanbieden. Je zit bij kaarslicht aan een elegante tafel, en kunt tijdens het eten genieten van de fijne en goed afgewerkte service. Boek het centrale dek voor panoramische ramen met een uitzonderlijk uitzicht, of kies voor de boeg/achtersteven met tafels voor vier personen die een intiemere sfeer bieden. Op de boeg vind je twee kleine patrijspoorten bovenaan en er is geen zicht naar buiten. Kies voor het achterschip, dat verbonden is met de keuken/bar en kleine ramen heeft voor een gedeeltelijk uitzicht naar buiten. Stelletjes kunnen aan één gezamenlijke tafel zitten (de tafels zijn echter groot genoeg om elk koppel privacy te garanderen). Laat je meeslepen door de ouderwetse charme van een boot terwijl je jezelf onderdompelt in de magie van de Venetiaanse lagune. Bij het vallen van de avond verlaat het galjoen langzaam de kust en vaart het de noordelijke lagune in. Bekijk de kleinere eilanden zoals Sant'Erasmo en San Francesco del Deserto. Proef een verscheidenheid aan heerlijke specialiteiten aan boord bereid door de chef-kok terwijl je richting het Venetiaanse Arsenaal en vervolgens langs de eilanden Vignole, Mazzorbo en het artistieke Murano vaart. Vaar rond Burano, beroemd om zijn pittoreske, kleurrijke huizen en de scheve klokkentoren. Vaar terug naar het San Marco-bassin en langs het eiland San Giorgio. Ga verder naar Venetië en bewonder het spectaculaire uitzicht op het San Marco-bassin. Ga van boord bij het Museo Navale.

Venetië: naar Murano en Burano met de boot

10. Venetië: naar Murano en Burano met de boot

Vaar naar de eilanden Murano en Burano aan boord van een comfortabele boot op deze trip vanuit Venetië. Ga terug in de tijd in de oude Basiliek van Sint Maria en Sint Donatus. Ontdek de magie van het traditionele glasblazen in een fabriek en neem een kijkje in de levendige huizen van Burano. Ontmoet je lokale gids op een centrale locatie in de buurt van Piazza San Marco en stap aan boord van een privéboot om meer te weten te komen over de Venetiaanse lagune en zijn eilanden. Je stopt op het karakteristieke eiland Murano en bezoekt de kerk van Santa Maria e San Donato uit de 7e eeuw. Je loopt via de stille straten in ongeveer 15 minuten naar een oude glasfabriek, waar de glasblazers nog steeds aan het werk zijn. Ook krijg je vrije tijd om te winkelen of de rest van het eiland te verkennen. Vaar vervolgens in de privéboot naar het nabijgelegen eiland Burano. Bekijk bij aankomst de kleurrijke huizen van een van de meest betoverende delen van Venetië. Verlies jezelf in de pittoreske straatjes en ontdek prachtige delen van het eiland. Je hebt op deze uitstap tijd om te lunchen. Je sluit de excursie af op het hoofdeiland Venetië met een glas sprankelende Prosecco.

Beschikbare activiteiten

46 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Lagune van Venetië

Wil je alle activiteiten in Lagune van Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagune van Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 24.634 beoordelingen

Vanaf het moment dat we onze gids ontmoetten bij de aanlegsteiger, waren we diep onder de indruk - alle bootbemanningen en werknemers waren behulpzaam, vriendelijk en professioneel Zeer onder de indruk van het feit dat ze vroeg welke talen iedereen sprak en die informatie gebruikte om ervoor te zorgen dat ze de hele tour voor iedereen Murano Island glasblazen tour was erg interessant en Borano Island kantklossen was net zo interessant Beveel ten zeerste aan om deze eilanden te verkennen - maar doe het met dit bedrijf en deze gids (ik wou dat ik haar naam kreeg! - ze nam zelfs afscheid van iedereen onze moedertalen voor ons) Het zijn de kleine dingen zoals een geweldige gids en bemanning die het ene bedrijf onderscheiden van alle andere - bedankt dat je onze reis naar Venetië zo geweldig hebt gemaakt

Fantastische ervaring! Murano en Burano zijn twee prachtige eilanden, het is echt de moeite waard om een halve dag aan deze eilanden te besteden. Dankzij deze rondleiding was het mogelijk om de glasfabriek in Murano te bezoeken en een prachtige demonstratie bij te wonen. Burano is heel karakteristiek, dankzij de super kleurrijke huisjes! Fantastische ervaring ❤️

rustige rit. We hadden mist en het uitzicht was niet erg prettig maar de gids vertelde ons ook in 3 talen de geschiedenis van Venetië en beide steden. Burano en zijn gekleurde huizen zijn prachtig.

Zeker om je te verplaatsen in Venetië of er buiten, naar de eilanden of andere stad. Is dit de voordeligste oplossing.

Duidelijke instructies over waar u de gids en boot kunt ontmoeten. Grote waarde voor uw geld