Kies data

Lagune van Venetië

Lagune van Venetië: tours & tickets

Lagune van Venetië: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

1. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de kanalen van de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen kanalen, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Hoor verhalen die alleen de Venetianen kennen, en leer over  de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Bewonder tijdens je vaart het huis van Desdemona en het huis van Mozart. Je komt ook langs het prachtige theater La Fenice en het “De le Ostreghe”-kanaal. Ga verder op de belangrijkste gracht in Venetië, het Canal Grande. Vaar naar naar de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal lopen, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marcobassin voordat je teruggaat naar het startpunt voor Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

2. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtstradities en unieke geschiedenis. Je vertrekt van vlakbij het San Marcoplein of het treinstation Santa Lucia, volgt een plezierig reisje over het Bekken van San Marco richting de Lido, en vaart dan langs de noordelijke kustlijn van de stad. Op de boot, zal een live-gids de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden vertellen. Je zult eerst uitstappen op het eiland Murano, dat soms ook wel "het Eiland van het Glas" wordt genoemd. Je zult een van de beroemde glasfabrieken bezoeken en zien hoe het glas gemaakt en geblazen wordt. Ga daarna  door naar Torcello, de oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden die aan alle kanten liggen kunt bewonderen. DGeniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met zijn kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: dit is, eenmaal aangekomen, geen rondleiding. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je de tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

3. Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

Geniet van een tour van een halve dag vanuit Venetië naar de eilanden Murano en Burano in de Venetiaanse lagune. Je tour begint op het San Marcoplein, waar je aan boord stapt van een boot die je naar het noordelijke gedeelte van de lagune brengt. Tijdens de overtocht hoor je wat commentaar over de omgeving in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Het eiland Murano is de eerste stop, een plek die wereldberoemd is vanwege de glasproductie. Je kunt er een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar toekijken terwijl hij een kunstwerk van glas maakt. Daarna heb je wat vrije tijd om het eiland te verkennen en van het pittoreske uitzicht te genieten. De volgende stop is Burano, een van de mooiste en rustigste eilanden in de lagune. Burano is bekend om zijn kleurrijke huizen en een lange traditie van kantproductie. Je zult genoeg vrije tijd hebben om rond het eiland te wandelen en van de rustige sfeer te genieten, voordat de boot terugkeert naar Venetië.

Vanuit Pula: dagtour Venetië per boot, enkele reis of retour

4. Vanuit Pula: dagtour Venetië per boot, enkele reis of retour

Ga op een onvergetelijke boottocht over de Adriatische Zee vanuit Pula en breng je dag door in Venetië, waar je de stad in je eigen tempo verkent. Ervaar de romantische en historische sfeer van een stad waar 118 eilanden en 150 kanalen worden verbonden door 400 bruggen! Tijdens de introductie over Venetië (op de boot) worden er wat optionele producten aangeboden, zoals een gondelvaart, taxibootrit, lunch, etc.  Stap om 07:00 uur aan boord van de boot in Pula voor vertrek om 07:30 uur. Relax aan boord van de catamaran met een kop koffie en versgebakken croissants (op eigen kosten). Varend in de lagune kom je ongeveer om 11:00 uur in Venetië aan. Slenter vervolgens in je eigen tempo door de straatjes en kom romantische bruggen en verborgen pleinen tegen. Bewonder de Byzantijnse monumenten op het San Marcoplein of geniet van een authentieke ervaring en maak een gondeltocht door de kanalen. Zoek een goed restaurant om het heerlijke Italiaanse eten te proeven. Ga aan het einde van de dag in Venetië terug naar Pula, rond 17:00 uur, en werp een laatste blik op de stad gebouwd op het water voordat je terugvaart naar Kroatië. Om ongeveer 20:00 uur arriveer je in Pula en kun je de avond naar eigen invulling besteden.

Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

5. Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

Vertrek vanuit Venetië en reis over de lagune om de drie eilanden van de lagune van Venetië te bezoeken: Murano, Burano en Torcello. De excursie begint op het San Marcoplein, waar u aan boord gaat van een panoramische boot en vertrekt naar het noordelijke deel van de lagune. Tijdens de boottochten wordt enige uitleg gegeven in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. De eerste stop is het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie en schilderachtige uitzichten. Hier kunt u een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar observeren die vorm geeft aan een glazen kunstwerk. Laat je verrassen door het eiland Murano, maar denk er ook aan om op tijd terug te gaan naar de boot om te vertrekken naar het volgende hoogtepunt. De volgende stop is Burano Island, beroemd om zijn kleurrijke huizen. Behalve dat het een paradijs is voor fotografieliefhebbers, herbergt het ook een lange traditie van kantproductie. Er blijft voldoende vrije tijd over om over het eiland te wandelen en te genieten van de rustige sfeer die hier nog steeds te vinden is. Als je de optie voor de Drie Eilanden hebt gekozen, is de volgende stop Torcello, bekend als de Moeder van Venetië. Je hebt de kans om de basiliek te bezoeken, die een van de oudste in de lagune is en een aantal prachtige mozaïeken heeft, of misschien een bezoek brengt aan het museum. Zo niet, dan kunt u gewoon uw tijd besteden aan het rondlopen op dit betoverende en zeer historische eiland. Met ogen vol schoonheid en camerakaarten vol herinneringen om te koesteren, ga je vervolgens op je motorboottocht terug naar Venetië.

Venetië: pas voor waterbus en normale bus

6. Venetië: pas voor waterbus en normale bus

Geniet van je verblijf in Venetië en maak gebruik van het openbaar vervoer zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa. Je gaat direct naar de gele ticketautomaten die te vinden zijn bij de haltes van de vaporetto in de hele stad. Voer de PNR-code in die op je voucher staat aangegeven en je krijgt dan een papieren ticket waarmee je de vaporetto kunt nemen. Je tickets moeten elke keer gevalideerd worden voordat je gebruikmaakt van een waterbus. De geldigheid van je ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is.

Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

7. Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes, voor je hop-on hop-off tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de kunst van het maken van glas. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust in het midden van de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één stop bij Zattere bij het Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondel maken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan/uit boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. Offline-modus is ook beschikbaar.

Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

8. Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

Ontdek gedurende een 6,5 uur durende tocht de beroemde en zeer charmante eilanden in de Venetiaanse Lagune. Tijdens deze dagtocht zul je versteld staan van de prachtige omgeving rond Venetië en meer leren over het Venetiaanse leven en lokale tradities. Je begint de tocht in een comfortabele motorboot die vanaf de omgeving van het San Marcoplein vertrekt. Je eerste stop is het eiland Murano (ongeveer 1,5 uur). Hier heb je de kans een glasfabriek te bezoeken en bij een demonstratie te leren hoe de glasblazers hun meesterwerken creëren. Neem de tijd om het eiland te verkennen: je mag de enorme Basilica di Santa Maria e Donato zeker niet missen. Dit is een van de oudste kerken in de Venetiaanse Lagune en werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Eenmaal bij de motorboot teruggekeerd vaar je naar de tweede stop, het eiland Burano (ongeveer 2 uur). Dompel jezelf onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland. Er wordt gezegd dat Burano op een regenboog lijkt dankzij de vissers die er leefden. Zij schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze gemakkelijk hun weg terug naar huis konden vinden vanaf de zee. Het eiland staat ook bekend om zijn zeldzaam en ambachtelijk kantwerk. Eenmaal terug aan boord van de motorboot vaar je naar de laatste stop, het eiland Torcello (ongeveer 1 uur). Torcello vormde de eerste nederzetting in de Venetiaanse Lagune, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 452. Je mag de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta, gesticht in 639, zeker niet missen. Maak een selfie met de Troon van Attila op de achtergrond, een oude stenen stoel die werd gebruikt bij de inwijding van belangrijke magistraten. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je vertrekpunt.

Venetië: boottocht Murano, Burano en Torcello

9. Venetië: boottocht Murano, Burano en Torcello

Geniet van een dagtocht per boot en ontdek de 3 beroemdste eilanden van de Venetiaanse Lagune: Murano, beroemd voor zijn glazen kunst; Burano, met zijn kleurrijke huizen en unieke, handgemaakte kant; en tenslotte Torcello, het eiland waar Venetië werd geboren. De tour begint op slechts een steenworp van het treinstation van Venetië, voor de KFC. Nadat je op de boot bent gestapt, ga je naar Murano, waar je 1,5 uur verblijft. Hier bezoek je een van de vele glasfabrieken op het eiland en bezoek je een glasblaasdemonstratie. Alternatief of daarna kun je naar de vuurtoren wandelen of iconische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Basilica di Santi Maria e Donato, het Glasmuseum en het Palazzo da Mula. De tweede stop tijdens deze 6 uur durende tour is Burano, met zijn prachtige, gekleurde huizen. Hier breng je 2 uur door en kies je zelf hoe je deze wilt gebruiken: je kunt over het eiland wandelen, de typische visgerechten proberen, winkelen in de vele kantateliers, of het Kantmuseum in het historische Palazzo del Podestà bezoeken. De laatste stop van de tour is Torcello, waar in de 7e eeuw de Venetiaanse beschaving werd geboren toen de lokale bevolking haar toevlucht zocht op het eiland om te ontsnappen aan de Barbaarse invasie op het vasteland. Torcello is een zeer kleine eiland met slechts 10 inwoners, maar het is zo rijk aan geschiedenis dat het de moeite van een bezoek waard is. Wat je niet mag missen is de Basilica di Santa Maria Assunta, de ruïnes van het Baptisterium van San Giovannni, de "Troon van Atilla" en de mysterieuze Duivelsbrug, waarover vele legenden bestaan.

Venetië: naar Murano en Burano met de boot

10. Venetië: naar Murano en Burano met de boot

Vaar naar de eilanden Murano en Burano aan boord van een comfortabele boot op deze trip vanuit Venetië. Ga terug in de tijd in de oude Basiliek van Sint Maria en Sint Donatus. Ontdek de magie van het traditionele glasblazen in een fabriek en neem een kijkje in de levendige huizen van Burano. Ontmoet je lokale gids op een centrale locatie in de buurt van Piazza San Marco en stap aan boord van een privéboot om meer te weten te komen over de Venetiaanse lagune en zijn eilanden. Je stopt op het karakteristieke eiland Murano en bezoekt de kerk van Santa Maria e San Donato uit de 7e eeuw. Je loopt via de stille straten in ongeveer 15 minuten naar een oude glasfabriek, waar de glasblazers nog steeds aan het werk zijn. Ook krijg je vrije tijd om te winkelen of de rest van het eiland te verkennen. Vaar vervolgens in de privéboot naar het nabijgelegen eiland Burano. Bekijk bij aankomst de kleurrijke huizen van een van de meest betoverende delen van Venetië. Verlies jezelf in de pittoreske straatjes en ontdek prachtige delen van het eiland. Je hebt op deze uitstap tijd om te lunchen. Je sluit de excursie af op het hoofdeiland Venetië met een glas sprankelende Prosecco.

Sitemap Lagune van Venetië

Wil je alle activiteiten in Lagune van Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagune van Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 22.964 beoordelingen

Onze rondreis door Vaticaanstad was grondig en compleet. Het Vaticaan Museum was ongelooflijk druk, maar deel uitmaken van deze tour compenseerde het grootste deel van het wachten en omgaan met lange rijen. Onze gids, Tony, was geweldig. Hij deelde uw gebruikelijke feiten over het Vaticaan, maar hij deelde ook weinig bekende verhalen over de geschiedenis ervan, ik ben geen religieus persoon en ik vond alle inzichten van Tony fascinerend. Beveel deze tour ten zeerste aan en als je het geluk hebt dat Tony je begeleidt, zal het je niet teleurstellen.

Veel uitstapjes voor een korte tijd ter plaatse maar erg leuk. Murano is leuk voor de glasdemonstratie, we hadden geen tijd om het eiland te bezoeken. Burano is prachtig met de kleurrijke huizen. We hadden niet de gelegenheid om te gaan zitten en iets te drinken als we door de straten wilden dwalen.

Het was even zoeken naar de ticket box om de voucher om te zetten naar tickets. Als je de tickets hebt is het genieten van de watertaxi’s en Venetië.

Superaardige gids, vriendelijke kapitein … lekker bootje … prima ervaring zeker met warm weer want het is echt wel even varen

Ja was erg leuk! Goed geregeld, de gids Raquella was erg vriendelijk en deed erg haar best voor alles