Arenalmeer

Arenalmeer: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Boottransfer tussen Monteverde en La Fortuna

2. Boottransfer tussen Monteverde en La Fortuna

Voeg een beetje avontuur toe aan uw transportbehoeften tussen Monteverde en La Fortuna en maak gebruik van een transfer met een informatieve boottocht over het meer van Arenal. Krijg een spectaculair uitzicht op de Arenal-vulkaan en de nevelwouden van Monteverde terwijl je per busje en boot reist. Kies uit een ochtend- of middagvertrek in beide richtingen volgens uw schema, en ontspan in de wetenschap dat uw bagage bij elke stap van de reis wordt verzorgd. Verlaat La Fortuna en reis per busje naar het meer van Arenal. Maak vervolgens een boottocht van 30 minuten naar de stad Río Chiquito voordat u per busje verder gaat naar Monteverde. Voor vertrek vanuit Monteverde reist u met een busje naar het meer van Arenal. Steek het Arenal-meer over tijdens een verhelderende boottocht van 30 minuten naar de aarden dam en ga dan met een busje verder naar La Fortuna om af te zetten bij uw hotel.

Van La Fortuna: middagtour Arenal-vulkaan en warmwaterbronnen

3. Van La Fortuna: middagtour Arenal-vulkaan en warmwaterbronnen

Tijdens dit natuuravontuur ziet u alle adembenemende schoonheid van het Arenal-gebied. Ga aan de voet van de Arenal-vulkaan naar een prachtig park. Geniet van het meest indrukwekkende primaire regenwoud waar je de enorme bomen en het complexe ecosysteem eromheen kunt bewonderen. Verlaat het bos en ga naar de lavavelden. Volg hier een pad door de enorme zwarte lavarotsen die daar zijn afgezet door de enorme uitbarsting van 1968. De beloning is zeker de moeite waard. Met de indrukwekkende Arenal die boven je opdoemt, krijg je echt een idee van de onmetelijkheid van deze nu stille reus en de gewelddadige kracht waarmee hij uitbarstte. Onderweg vertelt je tweetalige gids over de geschiedenis, het ecosysteem en de dieren in het wild die je tegen kunt komen. Ga na een koffiepauze op pad om wat welverdiende ontspanning te krijgen. Beëindig de tour in een klein warmwaterbronresort, hier kunt u genieten van het rustgevende warme water terwijl u geniet van een gratis cocktail.

Van La Fortuna/La Palma: privétransfer naar Tamarindo

4. Van La Fortuna/La Palma: privétransfer naar Tamarindo

Geniet van een zorgeloze rit vanuit La Fortuna met deze privétransfer naar Tamarindo Beach. Leun achterover in een comfortabel voertuig met airconditioning en bewonder het uitzicht vanuit uw auto terwijl u naar uw hotel rijdt. Ontmoet uw chauffeur bij de receptie van uw accommodatie in La Palma of La Fortuna en begin aan uw rit. Volg een jungleweg naast het Arenal-meer en rijd door een prachtig regenwoud aan de voet van de Arenal-vulkaan. Ga verder door de jungle voordat je de Pacifische kust bereikt. Terwijl je rijdt, zie je hoe het landschap verandert van een mysterieuze jungle in een ontspannen strandsfeer. Halverwege stap je uit de auto om de benen te strekken, een snack te kopen of naar het toilet te gaan. Spring terug in de auto en vervolg je reis, terwijl je geniet van het betoverende van de beroemde Arenal-vulkaan. Rond uw reis af in uw hotel in Tamarindo.

Lake Arenal: kajakken en hangende bruggen

5. Lake Arenal: kajakken en hangende bruggen

Kajak op het meer Arenal terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de Arenal-vulkaan en de Cerro Chato. Lake Arenal is een meer dat in de noordelijke hooglanden van Costa Rica ligt. Het is momenteel het grootste meer van Costa Rica met een oppervlakte van 85 vierkante kilometer. De diepte varieert van 30 tot 60 meter per seizoen. Bewonder de Arenal-vulkaan terwijl je door het meer peddelt. Wandel daarna over de hellingen van de Arenal-vulkaan die wordt omgeven door prachtige tuinen, waar u brulapen, slingerapen, veel vogels en verschillende soorten bomen kunt observeren. Verken de prachtige vegetatie van het bos, 2 uitkijkpunten en het labyrint. Geniet van het regenwoud tijdens een wandeling door Mistico Park, met 16 bruggen (6 hangend en 10 stabiel). Met deze ervaring kun je wandelen in het hart van het regenwoud.

Lake Arenal: combo-tour met kajakken en fietsen

6. Lake Arenal: combo-tour met kajakken en fietsen

Verken en ontdek Costa Rica over water en land met deze combo-tour over het Arenal-meer. Geniet van de unieke ervaring van mountainbiken door weelderig bos en glijden over het mystieke water van het Arenal-meer, terwijl je geniet van de buitengewone schoonheid van de Arenal-vulkaan. Geniet eerst van een 2-uur durende kajak over het Arenal-meer en de omliggende eilanden. Let op lokale vogels zoals visarenden, ijsvogels en neotrope aalscholvers. Je hebt ook de mogelijkheid om dieren in het wild te spotten, zoals brulapen, spinapen, witte neuskappen en luiaards. Zodra je klaar bent met kajakken, ontspan je aan het meer en geniet je van een lichte fruit- en powerbar-picknick voordat je aan je mountainbike-avontuur begint door natuurlijke paden, traditionele Costa Ricaanse buurten en kleine rivieren.

Lake Arenal en vulkaan mountainbiken (matig)

7. Lake Arenal en vulkaan mountainbiken (matig)

Costa Rica heeft verbazingwekkende natuurlijke kenmerken en het rustige platteland is ideaal om te mountainbiken in Costa Rica! Je fietst over paden die door landerijen lopen, dicht bij de jungle en langs de voet van bergen en heuvels - deze Arenal-vulkaan-mountainbiketocht helpt je de gevarieerde natuurlijke omgeving van Costa Rica te verkennen met de hulp van je deskundige Costa Rica-fietsgids. Terwijl je langs het meer van Arenal aan de voet van de Arenal-vulkaan fietst, passeer je regenwoud, landelijke landerijen en dieren in het wild. Je krijgt de kans om verschillende soorten apen, toekans, coatimundis en meer te zien! Maak onderweg een stop en neem een lekker hapje terwijl je afkoelt in een rivier of in Lake Arenal. Je fietst op een onverharde weg die het meer van Arenal verbindt met het Arenal Volcano National Park, dat 13,3 mijl per enkele reis beslaat. Terwijl je naar de Caño Negro-rivier rijdt, in het kleine stadje El Castillo, word je omringd door weelderig regenwoud. Je zult versteld staan van de vriendelijkheid van de Costa Ricaanse plattelandsbewoners, die ongetwijfeld zullen glimlachen en naar je zullen zwaaien terwijl je langs het prachtige landschap loopt. Keer dan terug naar je hotel met onvergetelijke herinneringen aan deze leuke Arenal-avontuurlijke tour!

Lake Arenal: cruise bij zonsondergang met Moonshine

8. Lake Arenal: cruise bij zonsondergang met Moonshine

Mis de kans niet om getuige te zijn van de zonsondergang over het meer van Arenal. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het kleine stadje El Fosforo. Stap hier aan boord van uw cruiseboot en vaar langs de randen van het meer om ijsvogels, zilverreigers, reigers en meer te spotten. Ontdek stille baaien, geweldige vogels en een geweldig uitzicht op de Arenal-vulkaan, terwijl je meer over het gebied leert van je gepassioneerde gids. Leun dan achterover en bewonder de spectaculaire zonsondergang over het meer en kijk hoe de Arenal-vulkaan wordt verlicht door de nachtelijke hemel. Nip aan wat Costa Ricaanse maneschijn en geniet van lokale snacks zoals verse friet en kaas terwijl je getuige bent van deze natuurlijke schoonheid. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

Van El Castillo: Lake Arenal Kayak & SUP Tour met snacks

9. Van El Castillo: Lake Arenal Kayak & SUP Tour met snacks

Je leert stand-up paddleboarden of kajakken van tweetalige en opgeleide gidsen in de Arenal-meer terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op de Arenal-vulkaan. De tour begint met een briefing van 30 minuten waarin je veiligheidstips, peddeltechnieken en do's/don'ts bij SUP en kajakken leert. Je gidsen geven je altijd feedback tijdens de tour. Je peddelt van 2 km tot 5 km, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en voorkeuren. Je beleeft de Arenal vulkaan en het tropisch regenwoud op een unieke manier! Geniet van het adembenemende uitzicht en de uitdagende spelgidsen bieden je aan om mee te doen. Het eerste deel van de tour is tegen de wind in en het laatste deel is tegen de wind in, je hoeft niet eens veel moeite te doen om terug te komen bij het startpunt! Bij terugkomst ontvang je per persoon een handdoek. U kunt tegen een toeslag onze professionele fotografieservice aan het begin van de tour aanvragen, evenals een a la carte lunchservice voor een paar extra dollars! Mis de kans niet om de meest populaire wateractiviteit in La Fortuna te doen.

Arenal Volcano National Park met kleine groepen en Eco Tour door het meer

10. Arenal Volcano National Park met kleine groepen en Eco Tour door het meer

Breng de dag door in de schilderachtige wildernis van het Arenal-vulkaanpark in Costa Rica tijdens een gecombineerde 4,5-uur durende wandeltocht en motorbootcruise en zoek de inheemse dieren in het wild, zoals watervogels aan de oevers van de lagune, en de geparcreerde pekari in de secundaire wildernis regenwoud. Na de 20 minuten durende transfer naar de Arenal-dam, stapt u aan boord van een motorboot om het regenwoud, eilanden, watervogels en enkele van de dieren in het gebied vanaf het water te observeren. Als de lucht helder is, is dit de ideale plek om adembenemende foto's van de vulkaan te maken. Krijg een duidelijk inzicht in de economische voordelen die de dam biedt voor Costa Rica. Na ongeveer 45 minuten arriveert u op het schiereiland National Park, waar tropische vruchten wachten om u op te frissen. Wandel vervolgens gedurende 1 kilometer terwijl uw gids de inheemse flora en fauna aanwijst en de weelderige flora verklaart. De busjes met retourtransfer staan aan het einde van je wandeling te wachten op het observatiepunt van het park, waar je kunt genieten van een adembenemend einduitzicht over de Arenal-vulkaan. Je gids zal de geologische formatie en cycli van activiteit van de vulkaan uitleggen.

Sitemap Arenalmeer

Wil je alle activiteiten in Arenalmeer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arenalmeer

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 534 beoordelingen

Anthony en William maakten dit een leuk avontuur: Anthony met zijn persoonlijkheid en de avonturiers bij elkaar - en William vanwege zijn liefde voor het buitenleven en de wetenschap die hij graag deelde. Beide gidsen toonden respect en kennis van de vulkaan en de omgeving. Goed om te weten: er zijn kamers om je badpak in en uit te trekken voor en na de watervalwandeling, zodat je de rest van de dag niet in een nat pak reist. Het bezoek aan het kleine dorp was een beetje teleurstellend omdat we het dorp niet echt zagen en leerden over het leven daar. Ik ben 71 en was aan het eind van de dag een beetje moe van de steile trappen van beide wandelingen, maar de tour was goed te doen. We waren iets langzamer dan de jonge mensen, maar de gidsen zorgden ervoor dat we niet werden achtergelaten. De hot tub aan het eind van de dag voelde geweldig.

Onze gids was Eric. Hij was zeer deskundig, gepassioneerd en levendig. Hij vond de kleine dingen die je gemakkelijk zou passeren. De watervallen waren opwindend. De terugkeerklim was interessant. Het Indiase dorp met zijn geschiedenis was geweldig. De lunch was een welverdiende rust. We hebben de lavavelden getourd naar het regenwoud. De dag werd afgesloten met een broodnodige duik in de warmwaterbronnen. Ik begrijp waarom dit de best beoordeelde tour is. Een ding dat ik duidelijk zou willen raden, is het feit dat je een kreek moet waden en dat je nat wordt tot op je knieën. Wiekkleding en waterschoenen zijn ideaal.

De trip met de tractor naar boven was al een ervaring.. de hike naar beneden naar de waterval en weer omhoog was heel fijn. We hadden het uitzonderlijke geluk dat de bewolking om de arenal helemaal weg trok en we de vulkaan dus in alle glorie konden zien. De afsluitende hotspring was zeer welkom en wederom een heerlijke ervaring.

Fantastische ervaring! De mooiste dagtrip die ik heb gemaakt. Heerlijk genieten van de omgeving en haar bewoners, met een gids die, met humor, een hoop kennis weet over te brengen! Kan het iedereen aanraden.

Geweldige ervaring met een uiterst deskundige gids!