Vierwoudstrekenmeer

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vierwoudstrekenmeer: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Zürich: dagexcursie berg Titlis

1. Vanuit Zürich: dagexcursie berg Titlis

Maak een spectaculaire winterreis. Ontdek de unieke landschappen met eeuwige sneeuw en de verscheidene gletsjers, en ervaar een onvergetelijk avontuur. Je vertrekt vanuit Zürich, neemt de bus over de Albis-pas, langs de oevers van het prachtige Meer van Luzern, onderweg naar de stad Luzern. Eenmaal aangekomen, ga je op een korte rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, inclusief foto-pauze bij het beroemde Leeuwenmonument of Vierwoudstrekenmeer, afhankelijk van het verkeer. Daarna heb je wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Vanuit Luzern vervolg je je excursie door naar Engelberg te rijden. De adembenemende rit naar boven, de hoge alpengletsjers van de berg Titlis, begint hier. Vanuit de draaiende Rotair-kabelbaan op weg naar de bergen, ontvang je een spectaculair uitzicht op de diepe spleten in de gletsjers en de enorme brokken ijs die op spectaculaire wijze afbreken. Grijp je kans en bewonder de fantastische uitzichten op de Zwitserse Alpen vanuit het Panorama Restaurant bovenop de berg Titlis. Bezoek de IJsgrotto of neem de Ice Flyer stoeltjeslift om dichterbij de spectaculaire gletsjers te komen, op een hoogte van meer dan 3000 meter. Avonturiers kunnen over de sneeuw de berg af glijden op een sneeuwband. Het is helemaal aan jou.

...
Pilatus: kabelbaan en tandradbaan & tocht over meer

2. Pilatus: kabelbaan en tandradbaan & tocht over meer

Vertrek uit Luzern en ontspan aan boord van een comfortabele bus op de rit naar Kriens. Klim vervolgens aan boord van de panoramische gondels en reis naar Fräkmüntegg om aan boord van de kabelbaan Dragon Ride de berg op te gaan. Krijg een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen vanuit de panoramische ramen. Kom aan op de top van de berg Pilatus, 2132 meter boven zeeniveau, en voel je als een vogel terwijl je je omgeving overziet. Wandel naar de top of waag je op het Drakenpad waar in de middeleeuwen draken met genezende krachten leefden. Ontspan op het panoramische terras en geniet van het prachtige uitzicht op de bergen en meren. Eet in een van de restaurants om te genieten van een lunch op de top van de wereld. Maak je klaar voor de rit van je leven terwijl je de berg afdaalt met 's werelds steilste tandradbaan. Aankomst in Alpnachstad voor een cruise van 1 uur terug naar Luzern op het prachtige "Meer van de 4 kantons" (alleen in de zomer).

...
Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

3. Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

Ontdek Rigi, de Koningin van de Bergen, van haar mooiste zijde tijdens een halve of hele dagtour. Je begint met een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau. Moderne motorboten en nostalgische stoomboten (in de zomer) brengen je over het ongelooflijke, fjordachtige water naar Vitznau. Vanaf Vitznau ga je naar de eerbiedwaardige oude Rigitrein op de koningin van de bergen. Je geniet van een fantastisch uitzicht op het Zwitserse plateau, het Zwarte Woud, de Vogezen en de Alpen op Rigi Kulm. Daal af met de tandradbaan naar Rigi Kaltbad en neem daar de kabelbaan naar Weggis. Tot slot ga je per boot terug naar Luzern. Als gevolg van werkzaamheden aan de kabelbaan vanaf 9 maart 2020 tot en met 9 april 2020 is Rigi alleen toegankelijk via tandradbaan vanuit Vitznau. De voorgestelde route voor een excursie van een hele dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 09:12 uur - aankomst in Vitznau om 10:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 10:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 10:45 uur • Vrije tijd • Vertrek per tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 16:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 16:13 uur • Vertrek per kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 16:20 uur - aankomst in Weggis om 16:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 17:05 uur - aankomst in Luzern om 17:47 uur Voorgestelde route voor een excursie van een halve dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 13:12 uur - aankomst in Vitznau om 14:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 14:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 14:45 uur • Vrije tijd • Vertrek met tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 17:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 17:13 uur • Vertrek met de kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 17:20 uur - aankomst in Weggis om 17:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 18:05 uur - aankomst in Luzern om 18:47 uur

...
Luzern: 2-uur durende gastronomische lunchcruise op het Vierwoudstrekenmeer

4. Luzern: 2-uur durende gastronomische lunchcruise op het Vierwoudstrekenmeer

Stap aan boord tijdens de lunch en begin aan een ontspannende First Class cruise op het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau en terug. Bewonder het adembenemende uitzicht op het meer en het omliggende landschap terwijl u aan boord gaat zitten om te genieten van een heerlijke maaltijd. Kies tussen een vast vegetarisch of niet-vegetarisch 3-gangenmenu. Raadpleeg de galerij voor het menu. Geniet van 1 frisdrank en 1 koffie of thee per persoon inbegrepen in de prijs. Extra drankjes kunnen aan boord worden gekocht. Geniet van vers bereide gerechten die zijn bereid met regionale producten. Van eind mei tot het begin van de herfst brengt de rondreis u naar Küssnacht am Rigi en terug naar Luzern. Kies ervoor om te dineren in de prachtige sierlijke salon, vol met barokke meubels en met de hand gesneden houten panelen, of u kunt op het panoramische bovendek zitten, mooi afgeschermd van de zon en de elementen door de elegante luifel. Deze tour duurt een halve dag en is goed te combineren met andere activiteiten in de stad. 18 oktober 2021 – 25 mei 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord van pier 1 • 12.00 - 13.45 uur - Cruise van Luzern naar Vitznau (en terug) 26 mei – 11 september 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord van het schip bij Pier 3 • 12:00 - 13:45 uur - Cruise van Luzern naar Küssnacht am Rigi (en terug)

...
Van Luzern: self-guided Mount Pilatus Golden Round Trip

5. Van Luzern: self-guided Mount Pilatus Golden Round Trip

Bekijk de bezienswaardigheden van de berg Pilatus in je eigen tempo met een zelfgeleide tour vanuit Luzern. Reis langs de beroemde "gouden rondreis" en reis per boot op het meer, tandradtrein, luchtgondel en bus. Begin de reis met een rondvaart over het meer van Luzern naar Alpnachstad en stap vervolgens op 's werelds steilste tandradtrein, Pilatus Railway, om de berg Pilatus te bereiken (alleen van mei tot november). Besteed wat tijd aan het genieten van het uitzicht voordat u de berg afdaalt in een luchtgondel naar Kriens. Sluit de reis af met een busrit terug naar Luzern. Geniet van een volledig aanpasbaar reisschema waarmee je zo lang als je wilt kunt stoppen en genieten van het uitzicht bij een van de haltes. Je ontvangt één simpele e-mail met alle instructies en tickets die nodig zijn voor je reis.

...
Luzern: 1 uur durende boottocht op panoramisch jacht

6. Luzern: 1 uur durende boottocht op panoramisch jacht

Trakteer jezelf in Luzern op een 1 uur durende boottocht aan boord van een panoramisch jacht. Je gaat aan boort via Brug 7 bij de Zwitserse Hofquai, direct tegenover het Schweizerhof hotel. De bemanning van de Saphir wacht op je met een audiogids in 11 talen. Zoek een comfortabele plek op het bovendek, in het restaurant of op het hoofddek. Als je heel dicht bij het water wilt zitten, loop dan naar het waterterras aan de achterkant van de boot. Geniet van het uitzicht op de lichtjes van Luzern terwijl je langs de kustlijn via het kasteel van Meggenhorn, langs de Bürgenstock naar het Richard Wagner museum en terug naar Luzern vaart. Bewonder de luxe villa's, een schilderachtig heuvellandschap en het diepblauwe meer. Kom meer te weten over de bezienswaardigheden van de audiogids en geniet van hapjes en drankjes aan de bar.

...
Van Luzern: Mount Bürgenstock met de veerboot en de kabelspoorweg

7. Van Luzern: Mount Bürgenstock met de veerboot en de kabelspoorweg

Steek het Meer van Luzern over met de veerboot en klim dan aan boord van de kabelbaan om naar de top van de berg Bürgenstock te reizen. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl u op weg bent naar het uitgestrekte Bürgenstock-resort, waar u een van de wandelpaden kunt wandelen en binnen- en buitentennisbanen en zwembaden kunt ontdekken. Speel een rondje op de 9-holes golfbaan of stap aan boord van de verticale Hammetschwandlift-lift. Gebruik van een opwindende selectie van internationale gerechten bij maximaal 12 verschillende bars en restaurants. Ga dan met de kabelbaan terug de berg af en vaar met de veerboot terug naar Luzern.

...
Van Luzern: privé Pilatus Golden Round & Lake Cruise

8. Van Luzern: privé Pilatus Golden Round & Lake Cruise

Je begint je tour door je gids in je hotel te ontmoeten, voordat je je weg baant naar het centrum van Luzern. Dicht bij het treinstation stapt u aan boord van een boot voor een rondvaart van 1 uur op het Vierwoudstrekenmeer. U kunt genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en terugkijken naar de stad terwijl de boot vertrekt. Na een uur arriveert u in Alpnachstad, waar u overgaat op de tandradbaan. De Pilatus-spoorlijn rijdt van mei tot oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden, vooral sneeuw) en is 's werelds steilste tandradbaan. De reis van 35 minuten brengt je van 464 meter boven de zeespiegel naar de top van de berg Pilatus (een totale hoogte van 2.128 meter). Als je eenmaal boven bent aangekomen, loop je door de rots, waar je gids je enkele verborgen militaire voorwerpen zal laten zien. Als alternatief kunt u de trap op naar het panoramische platform en genieten van het omliggende landschap. Je gids neemt je dan mee door de galerij met draken, waar je een mythe leert over de berg Pilatus. Na de sightseeingtour krijgt u de kans om te genieten van uw lunch in een van de twee restaurants, waarbij uw gids u graag vergezelt. De resterende tijd besteedt u volgens uw voorkeur, voordat u aan uw afdaling begint. Een panoramische gondel brengt u naar Fräkmüntegg, waar u overgaat op een 4-persoons gondel. Dit gedeelte brengt je boven bomen en weilanden naar de buitenwijk Kriens. Vanaf hier loopt u in 10 minuten naar het busstation, vanwaar u in het stadscentrum van Luzern bent. Het is terug in Luzern waar je tour eindigt, en je gids zal je terugleiden naar je hotel.

...
Luzern: zelfstandige excursie naar de top van de Pilatus

9. Luzern: zelfstandige excursie naar de top van de Pilatus

Je excursie van 4,5 uur begint bij het treinstation in Luzern, waar je in een bus stapt die je in 15 minuten naar Kriens brengt. In Kriens haal je je ticket op voor de rest van de excursie. Ga naar de kabelbaan met panoramagondels met vier zitplaatsen om het station Krienseregg te bereiken, halverwege de Pilatus. 15 minuten later bereik je Fräkmüntegg. Sluit je reis naar de top van de berg Pilatus af met een spannende tocht van 5 minuten met de hangende kabelbaan die bekend staat als de Drakenrit. Op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau heb je schitterend uitzicht over het gebied rondom het Vierwoudstrekenmeer en de Alpen. Je hebt ook de tijd om iets te eten of het gebied te verkennen door middel van een wandeling. Vervolgens stap je in de steilste tandradbaan ter wereld voor de rit naar beneden naar Alpnachstad, waarbij je langs weelderige Alpenweiden vol bloemen, sprankelende bergstroompjes en fascinerende rotswanden komt. Na ongeveer een half uur kom je aan bij het station in de vallei, vanwaar je met de boot weer terug gaat naar Luzern. Voorbeeldprogramma 08:30 uur: vertrek vanuit Luzern met de bus 08:40 uur: aankomst in Kriens, Zentrum/Pilatus; wandel naar het station in de vallei om je tickets op te halen 09:00 uur: vertrek naar Fräkmüntegg met de kabelbaan 09:30 uur: overstap op de Drakenrit-kabelbaan 09:35 uur: aankomst op de top van de Pilatus, geniet van het panoramische uitzicht en een wandeling rond het gebied en/of een heerlijke maaltijd 10:10 uur: vertrek naar Alpnachstad met de tandradbaan 10:50 uur: aankomst in Alpnachstad 11:00 uur: vertrek met de boot 12:18 uur: aankomst in Luzern

...
Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

10. Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

Deze prachtige tour neemt je mee door het landschap rond het meer van de vier kantons naar Luzern. Dit omvat een korte rondleiding langs de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Luzern, inclusief een fotostop bij het Leeuwenmonument of het Vierwoudstrekenmeer, afhankelijk van de verkeerssituatie. Na een korte pauze om uit te rusten en nieuwe energie op te doen, gaat de tour verder naar Kriens, waar je een panoramische gondel- en kabelbaan zult nemen naar de top van de berg Pilatus, een hoogte van 2132 meter. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap. Geniet van het buitengewone panoramische uitzicht op de omliggende meren, valleien en bergen voordat je de spannende afdaling maakt met de steilste kabelbaan ter wereld, op een helling van 48% naar Alpnachstad. Daarna ontspan je tijdens een rustgevende boottocht over het meer van de vier kantons, terug naar Luzern. Neem vanaf daar de bus terug naar Zürich.

...

Sitemap Vierwoudstrekenmeer

Wil je alle activiteiten in Vierwoudstrekenmeer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vierwoudstrekenmeer

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.183 beoordelingen

Uma experiência excelente. Viagem de barco muito calma ea vista das margens do lago é excelente. O elétrico até ao topo do monte proporciona vistas magnificas (escolham lugares lado esquerdo para a subida). Geen topo mesmo em dias mais encobertos é bonito. Desçam a pé até ao teleférico que vale muito a pena. E depois een viagem de teleférico até de novo oa barco é do outro mundo. Para quem tem medo alturas escolha não ficar logo op frente, mas não deixe de fazer a viagem.

Onze gids Martin gaf ons interessante feiten. We waren bang dat er niet genoeg tijd bovenop de berg zou zijn, maar gelukkig hadden we genoeg tijd en konden we genieten van alle attracties. Ik controleerde de weersvoorspelling op Mount Titlis tot 24 uur voor onze reis en we hadden het geluk dat het zonnig was. Op een mistige dag zou het zonde van het geld zijn.

Over het algemeen hou ik niet echt van tochten met veel mensen, maar deze was gewoon perfect, in één dag doen we het allemaal: rit met de kabelbaan / bezoek Mt Pilatus / super indrukwekkende tandradtrein en terug per boot op het meer van de 4 kantons Perfect georganiseerd en onze gids, Konrad, schattig.

Alles was zeer georganiseerd en op schema. Ik vind het geweldig dat we in één uitje 3 verschillende vervoerswijzen moeten nemen en beide kanten van de berg kunnen zien, plus het prachtige meer.

Was een mooien trip met de kinderen wat een uitzicht op de top van de berg en erg leuk ook om allebij de kanten mee te maken en daarna met de boot weer terug te gaan get your Guide bedankt !!