Belevingen in
Landmannalaugar

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Landmannalaugar: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

IJsland: 4-uur durende wandelervaring naar Landmannalaugar

1. IJsland: 4-uur durende wandelervaring naar Landmannalaugar

Je profiteert van een dagtocht naar het zuidelijke hoogland van Fjallabak om de wonderen van het IJslandse Landmannalaugar en het vulkaangebied Hekla te verkennen. Je duikt in een spetterend wonderland met karamelgekleurde uitzichten, rustgevende warmwaterbronnen, grillige lavastromen en helderblauwe meren.  Landmannalaugar, samen met Hekla, een actieve vulkaan in de buurt, is één van de meest unieke bestemmingen van IJsland en een must voor iedereen die graag de schoonheid van de natuur wil ontdekken. Je ontdekt één van de actievste geothermische gebieden bedekt met ryolietbergen en stomende warmwaterbronnen. Je begint de dag met lunch en start met een 4-uur durende wandeling door de uitgestrekte lavavelden van Laugahraun, de Vondugilkloof en tot aan de top van de kleurrijke berg van Brennisteinsalda met zijn stomende openingen en zwavelopslag. Je daalt af door de Grænagil-kloof, gevormd als resultaat van geodynamische activiteit van bergen, vulkanen en gletsjermeren. Als de tijd en de weersomstandigheden dit toelaten, beklim je Bláhnúkur, een circa 60.000 jaar oude vulkaan met een panoramisch uitzicht op de Landmannalaugarvallei.  Je neemt een bad in natuurlijk, warm bronwater, waar zowel warm als koud water onder Laugahraun uit stromen, zich vermengen en de perfecte badomstandigheden vormen. Vergeet niet om je zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

...
Jeeptour door Landmannalaugar

2. Jeeptour door Landmannalaugar

Verken een van de mooiste regio's van IJsland tijdens een jeeptour naar Landmannalaugar, bekend om zijn ruige landschap, prachtige kleuren, heldere rivieren en bruisende warmwaterbronnen. Baan je een weg naar het kratermeer van Ljótipollur, een van de meest spectaculaire plekken van Landmannalaugar. Kijk vol ontzag naar het turquoise water tegen de rode hellingen van de heuvels aan de kust. Krijg de kans om een duik te nemen in het geothermische zwembad, of maak een verkwikkende wandeling door de lavavelden, als je dat liever hebt. Ga vervolgens naar de actieve vulkaan Hekla - bekend als de koningin van alle vulkanen in IJsland - en bereik een hoogte van maximaal 900 meter, als de omstandigheden het toelaten. Neem de tijd om de panoramische vergezichten te waarderen die zich tot 100 kilometer in alle richtingen kunnen uitstrekken en 7 gletsjers omvatten wanneer het zicht dit toelaat.

...
Vanuit Reykjavik: Landmannalaugar wandeltocht & hete bronnen

3. Vanuit Reykjavik: Landmannalaugar wandeltocht & hete bronnen

Reis door het prachtige landschap van Zuid-IJsland en de hooglanden door de Þjórsárdalur-vallei en bezoek de Hjálparfosswaterval. Je vertrekt vanuit Reykjavik en gaat naar het Landmannalaugar geothermisch gebied, vaak aangeduid als de parel van de centrale hooglanden. De kleurrijke bergen van Landmannalaugar worden gevormd door eeuwen van vulkanische activiteit in het gebied en het schilderachtige natuurlijke landschap in dit ruwe klimaat is adembenemend. Je profiteert van een ontspannend bad in een natuurlijk warm zwembad dat is ontstaan door de combinatie van de warme en koude bronnen in het gebied of maakt een ontspannende wandeling in de omliggende bergachtige paden van ryoliet. De excursie gaat verder naar het westen en langs de meest beruchte en actieve vulkaan van IJsland, Hekla, waarvan werd gedacht dat het de poort naar de hel was tijdens de middeleeuwen. De vulkaan heeft de afgelopen jaren frequente uitbarstingen gehad en heeft dikke lagen as en puimsteen over het landschap achtergelaten. Na het verkennen van de unieke vulkanische landschappen van IJsland, keer je terug naar Reykjavík over de heide van de berg Hellisheiði.

...
Reykjavik: Landmannalaugar Super-Jeep Tour

4. Reykjavik: Landmannalaugar Super-Jeep Tour

Je dag vol avontuur begint als je om 8.30 uur wordt opgehaald bij je hotel in Reykjavik. Vanaf hier klim je in je volledig uitgeruste super jeep, speciaal ontworpen om door het ruige terrein van de IJslandse wildernis te navigeren. Je reist eerst naar Thjórsárdalur, een groene vallei bezaaid met rivieren, watervallen, lavavelden en berkenbossen. Terwijl je hier bent, verken je de tweeledige Hjálparfoss-waterval, waar je over een gemakkelijk pad kunt lopen om het dompelbad te zien, dat wordt omlijst door lavastructuren en basaltformaties. De volgende stop van de tour is een diepblauw kratermeer genaamd Hnausapollur, wat zorgt voor surrealistische foto's. Vanaf hier ga je verder naar Frostastadavatn, een ander meer met lavastromen die direct in het water storten. Bij Landmannalaugar kun je de zwarte lavastromen door de veelkleurige kryolietbergen zien stromen. U kunt het wandelpad nemen naar de Brennisteinsfjöll-vulkaan, speciaal vanwege het levendige kleurenschema van donkere lavavelden, gele sulfide en groene korstmossen. Na uw wandeling neemt u een ontspannend warm bad in het natuurlijke zwembad aan de voet van het Laugahraun-lavaveld. Je laatste haltes zijn Haifoss, de op twee na hoogste waterval van IJsland, en het meer Ljótipollur, dat wordt omgeven door donkerrode kraterwanden. Je keert later terug naar Reykjavik voor drop-off aan het einde van je tour.

...
Reykjavik: Landmannalaugar & Hekla Private Super Jeep Tour

5. Reykjavik: Landmannalaugar & Hekla Private Super Jeep Tour

Verken de lavavelden, explosieve vulkanische kraters, gletsjervallen en borrelende hete bronnen van Landmannalaugar en Hekla tijdens deze 10-uur durende tour door Jeep. De tour begint in Reykjavik, waar je klimt aan boord van een speciale Mountain Taxi Super Jeep. Raak eerst de vruchtbare landbouwgrond in het zuiden, voordat je verder gaat met epische uitzichten op de besneeuwde top van Hekla, de beroemdste actieve vulkaan van IJsland. Hoewel Hekla tegenwoordig vrij sluimert, was de laatste uitbarsting iets meer dan 10 jaar geleden in februari 2000. Sinds het land zich in de 9e eeuw vestigde, is de vulkaan ongeveer 20 keer uitgebarsten, vaak met verwoestende gevolgen. Hekla was berucht in middeleeuws Europa toen men geloofde dat dit de toegang tot de hel was. De contrasten in het landschap zijn extreem en de lava en vegetatie, gevormd door de krachten van erosie, zorgen voor een spectaculaire omgeving. Rij recht naar de rand van het jongste lavaveld, gevormd tijdens de uitbarsting van 2000. Als het weer het toelaat, rijd je ook langs de nok van de vulkaan, bijna 3.000 voet (900 meter) boven zeeniveau. Je wordt beloond met geweldige uitzichten als het weer helder is. Aan de voet van de vulkaan, rijd door intens ruig bergterrein, en langs lavavelden en exploderende kraters. Stuur het binnenland van IJsland binnen, slinger door de krater van Ljótipollur, voor een koffie- en lunchpauze in het prachtige Landmannalaugar-gebied. Hier krijgt u de gelegenheid om een 1-2 uur durende wandeling door de lavavelden te maken of duik in de natuurlijke hete geothermische zwembaden. Terug op de weg, ga de Þjórsárdalur af. Je laatste stop is de Hjálparfoss-waterval, waar je de watervallen in de samenvloeiing van de rivieren Fossá en Þjórsá kunt bewonderen voordat je terugkeert naar Reykjavik.

...
Vanuit Reykjavik: privédagtrip Landmannalaugar

6. Vanuit Reykjavik: privédagtrip Landmannalaugar

Ontdek de schoonheid van Landmannalaugar, beter bekend als de 'People's Pools', tijdens deze privédagtrip vanuit Reykjavik. Dompel jezelf onder in de beroemde geologie en schoonheid van het gebied en ontdek zelf waarom Landmannalaugar een van de favoriete plekken van muzikant Björk is om te bezoeken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Reykjavik, reis je langs de adembenemende Highland Road om het kleurrijke Landmannalaugar te bereiken. Bewonder hier de unieke bergen met tinten rood, roze, groen, blauw en goudgeel. Geniet bij aankomst van een fietstocht door de Jökulgil-vallei. Zie grotten, lava en vulkanische kraters. Geniet van de vredige sfeer van dit natuurwonder en zie geothermische activiteit van dichtbij. Vergeet je zwemkleding niet als je zin hebt in een duik in een van de vele geothermische zwembaden in de omgeving. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Laugavegur Photography Jeep Tour

7. Laugavegur Photography Jeep Tour

De focus van deze tour ligt op het geven van de tijd om het landschap met je lens te verkennen en verschillende locaties in de IJslandse hooglanden te bezoeken om je een breed scala aan verbluffende fotomomenten te bieden. Om je Super Jeep Photography-tour te starten, ga je richting de legendarische Hekla-vulkaan of, de Gateway to Hell, zoals het soms wordt genoemd. Vanaf daar gaat u verder door de Dómadalur-vallei, die leidt naar Frostastaðavatn en Ljótipollur, meren. Slechts een paar minuten afstand is een van de meest pittoreske haltes, Landmannalaugar. Dit gebied is een van de geheime juweeltjes van IJsland met zijn kleurrijke ryolietbergen en zijn geothermische zwembad omringd door steile zwarte lavavelden. Na een flinke stop spring je terug in je super jeep en ga je naar het beroemde Laugavegur-parcours. Rijd door de Reykjadalir-vallei met zijn interessante geothermische gebied. Vanaf hier zie je de Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull-gletsjers tevoorschijn komen. Dat is een prachtig uitzicht dat je niet wilt missen! Naarmate je dichter bij Road 1 komt, zie je nog een andere verandering in het landschap, terwijl grote ijskappen in zicht komen als je aankomt bij de Emstrur-hut. Deze prachtige ijskappen bieden het perfecte panorama. Hopelijk als de reis ten einde loopt, heb je nog wat ruimte over op je geheugenkaarten om je laatste foto's te maken van Eyjafjallajökull en Þórsmörk vallei gezien vanaf de westkant van Markarfljótsgljúfur.

...
Van Reykjavik: Landmannalaugar-dagtour in een Super Jeep

8. Van Reykjavik: Landmannalaugar-dagtour in een Super Jeep

Reis af van de gebaande paden met een speciale privé jeep-tour naar de IJslandse Hooglanden. Ontdek verschillende watervallen, zie een van de meest actieve vulkanen van IJsland, en verwonder je over de ontzagwekkende aanblik van kleurrijke bergen en hete stomende rivieren in Landmannalaugar. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik, ga je op avontuur met een gecertificeerde chauffeur-gids. Rij tijdens je tour over onverharde, hobbelige F-wegen en over rivieren in een aangepaste jeep naar plaatsen waar bussen niet kunnen komen, en geniet van de extra tijd om de spectaculaire natuur van IJsland te waarderen in je exclusieve voertuig. Voordat je naar de IJslandse Hooglanden gaat, stop dan om Hjalparfoss te bewonderen, een charmante dubbele waterval, en ontdek dan Gjain, een spectaculaire afgelegen groene vallei met talloze rivieren en beekjes die bij een sprookje horen. Bezoek vervolgens de prachtige Haifoss - de Hoge Waterval - een indrukwekkende waterval die 122 meter (400 voet) naar beneden valt langs een 2 miljoen jaar oude klif in een prachtige kloof. Vervolg je reis naar de IJslandse Hooglanden door richting Landmannalaugar te rijden, het hoogtepunt van de dag, en bewonder het steeds veranderende landschap door de ramen van je comfortabele jeep. Bij aankomst in Landmannalaugar, vind je een camping met een klein café waar je drankjes, koffie en wat snacks kunt kopen. Vanaf de camping kunt u wandelen langs de gemakkelijke paden om de bergen te verkennen met hun verbazingwekkende kleuren, evenals de nabijgelegen lava-formaties. Geniet van een ontspannend bad in de belangrijkste attractie van het gebied, een natuurlijke hete rivier. Vergeet niet je zwempak en een handdoek! Op je weg terug naar Reykjavik, neem een iets andere weg, steek nog een paar rivieren over en rijd in de buurt van Hekla, een van de meest actieve vulkanen van IJsland. Gedurende de dag maakt uw chauffeur extra stops en pauzes om comfortabel van de tour te genieten. De tour wordt afgesloten met terugbrengen naar je accommodatie in Reykjavik.

...

Sitemap Landmannalaugar

Wil je alle activiteiten in Landmannalaugar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Landmannalaugar

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 394 beoordelingen

Geweldig landschap, voelt anders dan andere delen van IJsland

Dit is een volledige dagtour, ik werd om 07:30 uur opgehaald en keerde terug om 20:20 uur Steve, onze gids was zeer goed geïnformeerd en gaf ons een echt goed inzicht in het wonder van lannmannalauger. Onze groep waren allemaal ervaren wandelaars, dus kozen we voor de meer uitdagende route de vulkaan op en terug door de lavavelden. Ik ben echt blij dat ik een optie heb gekozen om dit met een wandelgids te doen, omdat het heel gemakkelijk zou zijn om verdwaald te raken in het lavaveld. Het zou iets mooier zijn gemaakt door nog 30 extra te hebben in de hete lente. Terwijl ik hiervan genoot, wilde ik na de wandeling graag langer ontspannen in de hete lente.

Deze plek, oh man! Het is geweldig Met dank aan onze gids - Jon (zo niet verkeerd) voor het laten zien van de beste wandelroute voor een spectaculair uitzicht en zijn voertuig dat de reis heen en terug leuk maakte. Deze tour zeker aanbevelen.

Onze gids Vjeran was geweldig. Hij zet zich 300% in om er een top dag van de maken. De hike was pittig maar eenmaal boven was het uitzicht adembenemend. Daarna konden we heerlijk bijkomen in een warm natuurbad. Geweldige ervaring

Schitterende tour gemaakt waarbij je helemaal het gebied Landmannalauger in gaat. Genoeg tussenstops om onderweg nog bak koffie en de benen te strekken. Na de wandeling ook nog tijd zat om een duik in het natuurpad te doen.

De excursie is zeer compleet: bezoek een waterval en een vulkaan. Een wandelroute van anderhalf uur en de dag afsluiten met een bad in de warmwaterbronnen.