Landmannalaugar

Landmannalaugar: tours & activiteiten die je niet wilt missen

IJsland: 4-uur durende wandelervaring naar Landmannalaugar

1. IJsland: 4-uur durende wandelervaring naar Landmannalaugar

Je profiteert van een dagtocht naar het zuidelijke hoogland van Fjallabak om de wonderen van het IJslandse Landmannalaugar en het vulkaangebied Hekla te verkennen. Je duikt in een spetterend wonderland met karamelgekleurde uitzichten, rustgevende warmwaterbronnen, grillige lavastromen en helderblauwe meren.  Landmannalaugar, samen met Hekla, een actieve vulkaan in de buurt, is één van de meest unieke bestemmingen van IJsland en een must voor iedereen die graag de schoonheid van de natuur wil ontdekken. Je ontdekt één van de actievste geothermische gebieden bedekt met ryolietbergen en stomende warmwaterbronnen. Je begint de dag met lunch en start met een 4-uur durende wandeling door de uitgestrekte lavavelden van Laugahraun, de Vondugilkloof en tot aan de top van de kleurrijke berg van Brennisteinsalda met zijn stomende openingen en zwavelopslag. Je daalt af door de Grænagil-kloof, gevormd als resultaat van geodynamische activiteit van bergen, vulkanen en gletsjermeren. Als de tijd en de weersomstandigheden dit toelaten, beklim je Bláhnúkur, een circa 60.000 jaar oude vulkaan met een panoramisch uitzicht op de Landmannalaugarvallei.  Je neemt een bad in natuurlijk, warm bronwater, waar zowel warm als koud water onder Laugahraun uit stromen, zich vermengen en de perfecte badomstandigheden vormen. Vergeet niet om je zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

2. Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

Bekijk een minder bezocht deel van IJsland met een dagtour van Reykjavik naar Landmannalaugar en Hjálparafoss. Bekijk een prachtige tweeledige waterval, wandel door het natuurreservaat Fjallabak en laat je vermoeide spieren weken in een hete bron. De dag begint met een vlotte en efficiënte ophaalservice in het centrum van Reykjavík. Vertrek in oostelijke richting de stad uit naar de Þjórsárdalur-vallei en stop bij de brullende Hjálparafoss-waterval. Bewonder de twee enorme watervallen die deel uitmaken van de Hjálparafoss-waterval, omlijst door prachtige basaltformaties. Maak een foto van het zwembad aan de voet van de watervallen, dat verlichting en water bood aan vermoeide reizigers uit het noorden. De volgende is de prachtige 122 meter hoge Háifoss-waterval, de op drie na grootste van IJsland. Zijn buurman, Granni, is ook prachtig. Ga vervolgens naar Hnausapollur, een oud kratermeer gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de turkooisblauwe tint van het water voordat je doorgaat naar Landmannalaugar. Betreed het natuurreservaat Fjallabak en rijd door kleurrijke ryolietheuvels, lavavelden en geothermische activiteit. Sluit je aan bij je wandelgids voor een gematigde wandeling door dit prachtige landschap en langs adembenemende vergezichten. Aan het einde van de wandeling laat je je vermoeide voeten weken in een hete bron voordat je op tijd terugkeert naar Reykjavik voor het diner.

Landmannalaugar jeeptour

3. Landmannalaugar jeeptour

Verken een van de mooiste regio's van IJsland tijdens een jeeptour naar Landmannalaugar, bekend om zijn ruige landschap, prachtige kleuren, heldere rivieren en borrelende warmwaterbronnen. Baan je een weg naar het kratermeer van Ljótipollur, een van de meest spectaculaire plekken van Landmannalaugar. Kijk vol ontzag naar het turquoise water dat afsteekt tegen de rode hellingen van de kustheuvels. Krijg de kans om een duik te nemen in het geothermische zwembad, of maak een energieke wandeling door de lavavelden, als je dat liever hebt. Ga vervolgens naar de actieve vulkaan Hekla - bekend als de koningin van alle vulkanen in IJsland - en bereik een hoogte van maximaal 900 meter, als de omstandigheden het toelaten. Neem de tijd om de panoramische vergezichten te waarderen die zich tot 100 kilometer in alle richtingen kunnen uitstrekken en inclusief 7 gletsjers wanneer het zicht dit toelaat.

Reykjavik: Landmannalaugar Super-Jeep Tour

4. Reykjavik: Landmannalaugar Super-Jeep Tour

Ontdek de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens deze jeeptour vanuit Reykjavikl. Bekijk prachtige watervallen zoals Hjálparfoss en Haifoss. Bewonder meren zoals Hnausapollur, Frostastadavatn en Ljótipollur. Bekijk de lavavelden van Landmannalaugar en zwem in een warmwaterbron. Begin je avontuur met het ophalen van de ochtend bij je hotel in Reykjavik. Klim in je volledig uitgeruste superjeep, speciaal ontworpen om door het ruige terrein van de IJslandse wildernis te navigeren. Reis naar Thjórsárdalur, een groene vallei bezaaid met rivieren, watervallen, lavavelden en berkenbossen. Verken de Hjálparfoss-waterval met twee niveaus en wandel naar beneden om het dompelbad te zien, dat wordt omlijst door lavastructuren en basaltformaties. Rijd naar het diepblauwe kratermeer genaamd Hnausapollur, wat voor surrealistische foto's zorgt. Ga verder naar Frostastadavatn, een ander meer met lavastromen die direct in het water storten. Ga naar Landmannalaugar om de zwarte lavastromen door de veelkleurige kryolietbergen te zien stromen. Neem het wandelpad naar de Brennisteinsfjöll-vulkaan. Geniet van de levendige kleuren van de donkere lavavelden, gele sulfide en groene korstmossen. Neem een ontspannen duik in het thermaalbad aan de voet van het Laugahraun-lavaveld. Baan je een weg naar de laatste haltes bij Haifoss, de op twee na hoogste waterval van IJsland, en het meer Ljótipollur, dat wordt omgeven door donkerrode kratermuren. Keer terug naar je hotel in Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: privédagtrip Landmannalaugar

5. Vanuit Reykjavik: privédagtrip Landmannalaugar

Ontdek de schoonheid van Landmannalaugar, beter bekend als de 'People's Pools', tijdens deze privédagtrip vanuit Reykjavik. Dompel jezelf onder in de beroemde geologie en schoonheid van het gebied en ontdek zelf waarom Landmannalaugar een van de favoriete plekken van muzikant Björk is om te bezoeken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Reykjavik, reis je langs de adembenemende Highland Road om het kleurrijke Landmannalaugar te bereiken. Bewonder hier de unieke bergen met tinten rood, roze, groen, blauw en goudgeel. Geniet bij aankomst van een fietstocht door de Jökulgil-vallei. Zie grotten, lava en vulkanische kraters. Geniet van de vredige sfeer van dit natuurwonder en zie geothermische activiteit van dichtbij. Vergeet je zwemkleding niet als je zin hebt in een duik in een van de vele geothermische zwembaden in de omgeving. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

Van Reykjavik: Landmannalaugar-dagtour in een Super Jeep

6. Van Reykjavik: Landmannalaugar-dagtour in een Super Jeep

Reis af van de gebaande paden met een speciale privé jeep-tour naar de IJslandse Hooglanden. Ontdek verschillende watervallen, zie een van de meest actieve vulkanen van IJsland, en verwonder je over de ontzagwekkende aanblik van kleurrijke bergen en hete stomende rivieren in Landmannalaugar. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik, ga je op avontuur met een gecertificeerde chauffeur-gids. Rij tijdens je tour over onverharde, hobbelige F-wegen en over rivieren in een aangepaste jeep naar plaatsen waar bussen niet kunnen komen, en geniet van de extra tijd om de spectaculaire natuur van IJsland te waarderen in je exclusieve voertuig. Voordat je naar de IJslandse Hooglanden gaat, stop dan om Hjalparfoss te bewonderen, een charmante dubbele waterval, en ontdek dan Gjain, een spectaculaire afgelegen groene vallei met talloze rivieren en beekjes die bij een sprookje horen. Bezoek vervolgens de prachtige Haifoss - de Hoge Waterval - een indrukwekkende waterval die 122 meter (400 voet) naar beneden valt langs een 2 miljoen jaar oude klif in een prachtige kloof. Vervolg je reis naar de IJslandse Hooglanden door richting Landmannalaugar te rijden, het hoogtepunt van de dag, en bewonder het steeds veranderende landschap door de ramen van je comfortabele jeep. Bij aankomst in Landmannalaugar, vind je een camping met een klein café waar je drankjes, koffie en wat snacks kunt kopen. Vanaf de camping kunt u wandelen langs de gemakkelijke paden om de bergen te verkennen met hun verbazingwekkende kleuren, evenals de nabijgelegen lava-formaties. Geniet van een ontspannend bad in de belangrijkste attractie van het gebied, een natuurlijke hete rivier. Vergeet niet je zwempak en een handdoek! Op je weg terug naar Reykjavik, neem een iets andere weg, steek nog een paar rivieren over en rijd in de buurt van Hekla, een van de meest actieve vulkanen van IJsland. Gedurende de dag maakt uw chauffeur extra stops en pauzes om comfortabel van de tour te genieten. De tour wordt afgesloten met terugbrengen naar je accommodatie in Reykjavik.

Laugavegur Fotografie Jeep Tour

7. Laugavegur Fotografie Jeep Tour

De focus van deze tour is om je de tijd te geven om het landschap door je lens te verkennen, verschillende locaties in de hooglanden van IJsland te bezoeken om je een breed scala aan verbluffende fotomomenten te bieden. Om de Super Jeep Photography-tour te beginnen, ga je richting de legendarische Hekla-vulkaan of, de Gateway to Hell, zoals het soms wordt genoemd. Vanaf daar gaat u verder door de Dómadalur-vallei, die leidt naar de meren Frostastaðavatn en Ljótipollur. Op slechts een paar minuten afstand ligt een van de meest pittoreske haltes, Landmannalaugar. Dit gebied is een van de geheime juweeltjes van IJsland met zijn kleurrijke rhyolietbergen en zijn geothermische zwembad dat wordt begrensd door steile zwarte lavavelden. Na een flinke stop spring je terug in je super jeep en ga je naar het beroemde Laugavegur-pad. Rijd door de Reykjadalir-vallei met zijn interessante geothermische gebied. Vanaf hier zie je de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull tevoorschijn komen. Dat is een prachtig uitzicht dat je niet wilt missen! Naarmate je dichter bij weg 1 komt, zie je weer een verandering in het landschap, wanneer je bij de Emstrur-hut aankomt, grote ijskappen in zicht komen. Deze schitterende ijskappen bieden het perfecte panorama. Hopelijk heb je aan het einde van de reis nog wat ruimte over op je geheugenkaarten om je laatste foto's te maken van Eyjafjallajökull en de Þórsmörk-vallei, gezien vanaf de westkant van Markarfljótsgljúfur.

Van Storidalur: 3-daagse Laugavegur Trail begeleide wandeling

8. Van Storidalur: 3-daagse Laugavegur Trail begeleide wandeling

De beste manier om de natuur te ervaren is door de meest originele manier van reizen van de mens - te voet. Onze Laugavegur-wandeltocht is een all-inclusive rondleiding van 3 dagen (2 nachten) door een van Europa's meest opwindende en fascinerende landschappen. Volpension, overnachting in de berghutten, een ervaren IJslandse trekkinggids en vervoer van bagage – je hoeft dus alleen maar mee te nemen wat je dagelijks nodig hebt. De wandeling begint bij Landmannalaugar, een gebied met kleurrijke bergen getint door ryolietmineralen, en eindigt in Þórsmörk, een fascinerende bestemming met een reeks diepe valleien, doorkruist door talloze snelstromende rivieren en gletsjers aan drie kanten.

Sitemap Landmannalaugar

Wil je alle activiteiten in Landmannalaugar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Landmannalaugar

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 571 beoordelingen

Helaas was het ophalen van het busstation in Reykjavik vertraagd vanwege problemen met een auto. Het Arctic Adventures-team heeft echter alles gereorganiseerd, waardoor we snel aan de reis konden beginnen. De busrit was prima, de chauffeur reed zelfverzekerd door de sporen en over de gravelwegen. De gids was geweldig, vertelde ons veel interessante dingen over de omliggende vulkanen en de omgeving. Hij maakte het geheel afwisselend en altijd grappig. Tijdens de busrit legde hij ook een paar dingen uit, die helaas moeilijk te verstaan waren door de slechte microfoon. De wandeling had een lengte van ongeveer 7 km, waarvoor we ongeveer 3 uur en 30 minuten nodig hadden. De beklimming was soms behoorlijk steil en rotsachtig. Kortom, misschien meer als "gematigd" dan als een beginnerstour! Anders was alles geweldig, we raden de tour zeker aan!

We hadden een geweldige tijd op deze excursie! Monica was onze gids en ze was vriendelijk, deskundig en begreep de dynamiek van de groep, waardoor iedereen meeging tijdens de wandeling. De wandeling staat vermeld als Gemakkelijk-Gemiddeld, maar na jaren wandelen in de PNW, zouden we zeggen dat het meer "gematigd" leunt met enkele steile maar beheersbare hellingen en een snel tempo. Een super leuk en mooi dagje uit in de hooglanden.

Ervaring ten zeerste aanbevolen! Steven en Enrique waren twee zeer voorbereide, aardige en attente gidsen. Ik vond het geweldig dat ik de groep in twee subgroepen verdeelde zodat ik volop kon genieten van de activiteit. De reisuren vanuit Reykjavik worden absoluut beloond door wat je tijdens deze activiteit ervaart en ziet!

The hike was just something else. What an experience! It wasn’t hard at all, the views were amazing. I have never seen anything like it. Our guide Siggi was a great and calm guide. There was not much explanation along the way, but I think the landscape speaks for itself. I recommend!

De reis was heerlijk. Zo blij dat we de bus namen vanwege de verraderlijke rijomstandigheden. Anders hadden we het niet gehaald. De wandeling en de nawandeling in de rivier waren geweldig.