Langhe

Langhe: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Piemonte: bezoek van een wijnmakerij van 2 uur met wijnproeverij

1. Piemonte: bezoek van een wijnmakerij van 2 uur met wijnproeverij

Bezoek de wijnregio Piemonte, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bezoek een beroemd wijnhuis. Geniet van een wijnproeverij van beroemde wijnjaren, zoals Dolcetto & Gavi, Barolo, Moscato en Brachetto. Gelegen in Barolo, nabij het prachtige middeleeuwse dorp Castiglione, is een door een familie gerunde wijnmakerij. Bezoek het wijnhuis om meer te weten te komen over wijnbereidingstechnieken en tradities. Volg de vriendelijke eigenaar van het wijnhuis terwijl ze je door de wijngaarden begeleiden en doorgaan naar de kelder. Terwijl in de kelder 12 verschillende wijnen worden gecombineerd met lokale vleeswaren en kaas. Geniet ook van lokale olijfolie en twee verschillende Italiaanse likeuren.

Langhe: wijntour en wijnproeverij

2. Langhe: wijntour en wijnproeverij

Geniet samen met een professionele sommelier van een fantastische wijnervaring in het dorp La Morra, gelegen in het hart van de regio Langhe en Piemonte. Bezoek de wijnmakerij en leer meer over het wijnbereidingsproces en geniet van een weids uitzicht op de landschapsomgeving van Langhe. Proef 4 high-end Nebbiolo- en Barolo- wijnen geserveerd met lokale soepstengels. Kom aan bij de wijnmakerij en begin met een rondleiding door het landgoed. Luister naar de geschiedenis van de wijnmakerij en uitleg over de methoden en technieken van wijnproductie. Volg de traditionele reis van hoogwaardige wijnproductie, van de druivenoogst in de wijngaard in de omgeving tot de laatste fase van het bottelen. Daarna is het tijd om een selectie van 4 lokale wijnen te proeven, waaronder 1 Barolo, terwijl een professionele sommelier u de bijzonderheid van die Italiaanse voortreffelijkheden diepgaand zal uitleggen.

Barbaresco-wijntour van een hele dag met truffeljacht en lunch

3. Barbaresco-wijntour van een hele dag met truffeljacht en lunch

Een tour voor echte kenners van delicatessen uit Piemonte, dit wordt een dynamische reis naar de regio Langhe in Italië, beroemd om zijn voortreffelijke zwarte en kostbare witte truffels. Geniet van de unieke schoonheid van de regio Piemonte, inclusief de pittoreske bossen, het weelderige groen van de zacht glooiende heuvels, ondersteund door de majesteit van de met sneeuw bedekte bergen en de middeleeuwse kastelen die hun eigen majesteit aan het landschap toevoegen. De bergketen begrenst een ongelooflijk gastronomisch erfgoed. Je proeft het beste van de lokale keuken en drinkt Barbaresco-wijn in een van de beste wijnhuizen van de regio. Deze tour geeft je de kans om op truffeljacht te gaan in Alba, de gastronomische hoofdstad van Italië. Truffels groeien ondergronds in een symbiotische relatie met de wortels van bepaalde bomen. Tijdens een boswandeling leggen truffelexperts uit Piemonte alles uit wat met deze culinaire lekkernij te maken heeft. De voortreffelijke zwarte truffel wordt geoogst van eind mei tot december, terwijl de duurste en zeldzaamste - de witte truffel - tussen eind september en december wordt opgejaagd. Geniet na de jacht van een aperitief met truffelsnacks voordat je doorgaat naar het belangrijkste culinaire evenement tijdens de lunch in een traditioneel restaurant met panoramisch uitzicht op de lokale wijngaarden. Maaltijden die typisch zijn voor de regio Langhe zijn: gnocchi (aardappelknoedels met kaas), risotto van witte champignons, malse agnolottipasta, geroosterd konijn met groenten, kalfsvlees met Barbaresco-wijn, huisgemaakt ijs en semifreddo of panna cotta. Een sommelier helpt u bij het kiezen van de beste combinatie van wijn en de door u gekozen gerechten. Na de maaltijd wordt er een wijnproeverij georganiseerd in een van de beroemde wijnmakerijen van Barbaresco. Het gebouw is sinds de 18e eeuw eigendom van een adellijke familie van markiezen, maar de eerste wijn van de familie begon in 1973 met de productie. In korte tijd verwierf het een wereldfaam als een van de beste producenten van Barbaresco-wijnen uit zijn eigen wijngaarden , die uitsluitend de nebbiolo-druif verbouwen. Een gunstig microklimaat maakt de groei van druiven van hoge kwaliteit mogelijk, zelfs in jaren waarin de oogst moeilijk is. Onlangs is de wijnmakerij aanzienlijk vergroot en voorzien van moderne apparatuur voor de productie van wijn van de hoogste kwaliteitsstandaard - DOCG. Aan het einde van de wijnreis naar de regio Langhe, ziet u het kleine maar mooie historische centrum van de stad Barbaresco, volledig omringd door zijn beroemde wijngaarden. Barbaresco is een plaats van verbazingwekkende natuurlijke schoonheid gelegen in de heuvels van Langhe. Bewonder het panorama van wijngaarden, bossen en middeleeuwse forten en nederzettingen vanuit elk gezichtspunt.

Volledige dag Langhe Region Tour met wijnproeverij

4. Volledige dag Langhe Region Tour met wijnproeverij

Geniet van een dagtour met privéauto en chauffeur vanuit je hotel in Turijn. Uw professionele gids en chauffeur zullen u begeleiden naar de beroemdste steden van de regio Monferrato en Langhe. Begin uw dag met een bezoek aan Alba, beroemd om zijn witte truffel en delicatessen. Geniet van het stadscentrum voordat je doorgaat naar Neive; ooit een van de mooiste Hamlets ter wereld genoemd. Na je rondreis door Alba ga je verder naar de regio Barolo. Terwijl u in Barolo bent, krijgt u de kans om enkele van de beroemdste wijnen uit de regio te proberen, zoals Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, Roero en Barbera. Proef de Barolo-wijnen uit deze regio en maak kans op een DOCG-geaccrediteerde wijn. Na uw wijnproeverij kunt u genieten van een lichte lunch in een typische Trattoria met een volledig uitzicht op adembenemende landschappen van de Langhe-heuvels en zien waarom ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zodra u uw heerlijke lunch hebt voltooid, wordt u door uw gids en chauffeur teruggebracht naar Turijn.

Turijn: privédagtrip met Barolo-wijnregio met lunch

5. Turijn: privédagtrip met Barolo-wijnregio met lunch

Begin je reis naar het hart van de Barolo-regio met een intiem bezoek aan een wijnmakerij in de stad Alba. Dit wijnhuis is een van de bekendste in Barolo en produceert wijnen die bekend staan om hun kwaliteit. Geniet van een verscheidenheid aan wijnen terwijl u meer te weten komt over het rijke erfgoed van de Italiaanse wijnbereiding. Na uw eerste wijnproeverij wordt u meegenomen naar het pittoreske stadje Piemonte, om te genieten van de smaken van traditionele Italiaanse gerechten. Piemonte is een bakermat van traditionele kooktechnieken, die de principes van de "slow food" -filosofie omarmen, die ernaar streeft de traditionele en regionale keuken te behouden. Uw maaltijd wordt aangevuld met wijnen uit de verfijnde selectie van het restaurant. Na uw lunch gaat u verder met een rondleiding door een van de beroemdste wijnhuizen van Barolo, waar uitsluitend de Nebbiolo-druif groeit. Tijdens uw wijnproeverij zal de sommelier u vertellen over de unieke methoden die zijn geïmplementeerd bij het maken van deze rode wijn. Rij ten slotte door de regio Langhe om het kleine, maar prachtige historische centrum van Barbaresco te zien, dat wordt omringd door schilderachtige wijngaarden en glooiende heuvels. Hier kunt u het natuurlijke panorama, middeleeuwse forten en omliggende nederzettingen bewonderen voordat u terugkeert naar Turijn.

Van Turijn: halve dag truffeljacht en lunch in Piemonte

6. Van Turijn: halve dag truffeljacht en lunch in Piemonte

Na een pick-up van uw accommodatie in Turijn, zal uw persoonlijke chauffeur naar Alba in de regio Piëmont, de gastronomische hoofdstad van Italië, beroemd om zijn uitstekende zwarte en witte truffels, op ongeveer een uur rijden rijden. Samen met je truffeljachtexpert en goed getrainde honden, zul je vruchtbare grond zoeken om je eigen truffels te vinden. De echte held van de excursie is de hond die door de bomen blijft bewegen en aan de voet van de stammen snuffelt om de truffels te vinden. Je gids laat je zien hoe je speciale apparatuur gebruikt om de truffels voorzichtig eruit te halen. Tijdens een wandeling door het bos zullen truffelexperts alles uitleggen met betrekking tot deze culinaire delicatesse. Na de jachtervaring in het bos wordt u naar het pittoreske restaurant geleid, omringd door een onvergetelijk landschap van wijngaarden. U zult genieten van de uitstekende combinatie van truffeldelicatessen gecombineerd met beroemde Barolo-wijn. Na de lunch gaat uw chauffeur naar het dorp Barbaresco voor een korte wandeling rond lokale erfgoedsites. Het dorp Barbaresco wordt omgeven door wijngaarden en wordt gekenmerkt door de 30 meter grote 11e-eeuwse toren die van mijlen rondom zichtbaar is. Aan het einde van deze ongelooflijke ervaring neemt je chauffeur je comfortabel terug naar Turijn terwijl je geniet van het schilderachtige landschap van Alba.

Piemonte: Truffeljacht

7. Piemonte: Truffeljacht

Kom aan op het ontmoetingspunt en reis naar het gebied waar je op truffels gaat jagen. Bewonder de schoonheid van de vele lokale wijngaarden tijdens de reis ernaartoe. Luister bij aankomst naar een korte introductie over de geschiedenis van de truffeljacht, het trainen van jachthonden en de verschillende soorten truffels die er te vinden zijn. Begin de jacht met de hulp van twee speciaal getrainde truffelhonden, Ithan en Bull. Leer meer over de symbiotische relaties tussen de truffel en andere planten.

Turijn: Langhe wijntour met privétransfers en lunch

8. Turijn: Langhe wijntour met privétransfers en lunch

Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de prachtige landschappen van de Langhe. Je ontmoet je chauffeur voordat je comfortabel reist terwijl je de prachtige omliggende landschappen vol wijngaarden en hazelnootboomgaarden bewondert. Na ongeveer een uur rijden arriveert u bij de eerste wijnmakerij die zorgvuldig door uw gidsen voor u is uitgekozen. De rondleiding omvat een bezoek aan de structuur en de kelders, evenals een proeverij van vier wijnen met een sommelier. Je tour duurt ongeveer 1,5 uur en als je klaar bent stop je voor je lunchpauze, geniet je van een typische Piemontese lunch Na de lunch ga je verder met je busje om Neive te bereiken. Het historische centrum heeft een middeleeuwse indeling, met geplaveide straatjes die naar de klokkentoren leiden en elegante terracotta gebouwen. Deze combinatie van attributen heeft ervoor gezorgd dat Neive algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Italië. Na uw vrije tijd bereikt u de tweede wijnmakerij waar een sommelier u zal begeleiden bij een proeverij, waarna u terugkeert naar Turijn.

Sitemap Langhe

Wil je alle activiteiten in Langhe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.