Langjökull

Langjökull: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Gullfoss: met een sneeuwscooter naar Langjökull

1. Vanuit Gullfoss: met een sneeuwscooter naar Langjökull

Ontmoet je gids bij de dramatische Gullfoss-waterval voor het begin van een sneeuwscootertocht door de Langjökull-gletsjer, beschikbaar voor zowel individuen als groepen. Reis naar het basiskamp aan de oostkant van de gletsjer om je sneeuwscooter te halen en het landschap vanuit een ander perspectief te bekijken. Het avontuur is een ideale keuze voor mensen met eigen vervoer die een Golden Circle-avontuur willen afsluiten met iets speciaals. Professionele gidsen nemen je mee naar de IJslandse hooglanden om je ongelooflijke uitzichten op de majestueuze gletsjers en hun omgeving te tonen. Geniet van een lunch in het Gullfoss Café voordat je per monstertruck naar het basiskamp wordt gebracht. Reis door een landschap dat relatief nieuw is, in vergelijk met de rest van de wereld. Je ziet een dunbevolkt landschap, met slechts een paar tekenen van commerciële activiteit. Bij aankomst in het basiskamp ontvang je de juiste uitrusting, zoals helmen, overalls, overschoenen, handschoenen en een muts. Je krijgt van je vriendelijke, plezierige gidsen gedetailleerde instructies en leert de sneeuwscooters te bedienen, waarna je begint met je tocht door het winterse wonderland.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

2. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

Vertrek vroeg vanuit Reykjavik om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats uitgerust is met een tablet.Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers en gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO Werelderfgoedinschrijving nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld gevormd werd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet vanuit de spuitende geiser Strokkur. Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval Gullfoss. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via 2 niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld op een rondleiding met een sneeuwmobiel. Beleef een van de laatste ware wildernissen van Europa, en misschien wel van de wereld! 

Langjökull: gletsjer-sneeuwscootertocht met gids

3. Langjökull: gletsjer-sneeuwscootertocht met gids

Doe mee aan een opwindend sneeuwscooteravontuur van 1 uur op de Langjökull-gletsjer! De rit brengt je naar de Langjökull-gletsjer in een gespecialiseerde Super-Jeep. Het is op zich al een spannende ervaring. Na aankomst in ons gletsjerbasiskamp, krijgt u een sneeuwscooterpak, handschoenen, bivakmuts en helm voor uw sneeuwscooterrit. Uw professionele gletsjer-sneeuwscootergids laat u vervolgens zien hoe u veilig een sneeuwscooter bedient voordat uw excursie van een uur officieel begint. Langjökull-gletsjer is de thuisbasis van verschillende enorme met ijs gevulde vulkanische kraters, omrand door imposante vulkanen en in het adembenemende IJslandse binnenland. Het uitzicht vanaf de flanken van Langjökull is ongelooflijk. In de verte ligt de Eiríksjökull-gletsjer, de hoogste berg in het westen van IJsland, de koepelvormige Hofsjökull-gletsjer en het Kerlingafjöll-gebergte.

Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

4. Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

Ontdek de ruige schoonheid van de Gouden Cirkel van IJsland aan boord van een klimaatgestuurde bus met deze tour vanuit Reykjavik. Bezoek bezienswaardigheden zoals het nationale park Þingvellir, het Geysir-gebied en de Gullfoss-waterval. Voel de spanning van het rijden op een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer. Stap in de bus bij de BSI Bus Terminal en rijd weg om de verschillende geothermische landschappen van de legendarische Gouden Cirkel van IJsland te ervaren. Stop bij Þingvellir National Park, bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en historisch belang als de locatie van 's werelds eerste parlementen. Ga verder naar het warmwaterbronnengebied van Geysir, voordat je naar Langjökull rijdt om deel te nemen aan een once-in-a-lifetime avontuurlijke activiteit. Bestuur een sneeuwscooter of reis als passagier om de uitgestrekte witte ijskap van Langjökull te verkennen. Blijf tijdens uw reis warme beschermende kleding. Ga terug naar Reykjavík via de spectaculaire Gullfoss-waterval en kijk verwonderd terwijl de Hvítá-rivier in een 32 meter diepe kloof dondert.

Van Reykjavik: 4-daagse Blue Ice Cave en Northern Lights Tour

5. Van Reykjavik: 4-daagse Blue Ice Cave en Northern Lights Tour

Nadat je op de eerste dag van je tour bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het geothermische gebied en zie je de beroemde Geysir, de Gullfoss-waterval en het Thingvellir National Park. Terwijl je langs de Gouden Cirkel reist, bezoek je ook een traditionele boerderij in Hraðastaðir, waar je lokale IJslandse dieren zoals konijnen, paarden, geiten en schapen zult ontmoeten en aaien. Op de tweede en derde dag verken je de beroemde zuidkust. Bezoek langs de kust het beroemde zwarte zandstrand Reynisfjara en een prachtige gletsjerlagune, Jökulsárlón, in het Vatnajökull National Park. Hier kunt u de grootste gletsjer van Europa verkennen en de kristalgrotten binnengaan, een waar meesterwerk van de natuur. Als de natuur het toelaat, kun je zelfs getuige zijn van het prachtige noorderlicht. Op de vierde dag reist u door het prachtige West-IJsland. Ontdek hier de verborgen parel van het westen, het schiereiland Snæfellsnes, ook wel bekend als "IJsland in een notendop". Bezoek hier verschillende prachtige en pittoreske locaties: met gletsjers uitgehouwen bergen, eindeloze zwarte stranden, met mos bedekte lavavelden, vulkanische kraters en kliffen aan de kust. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel in Reykjavik.

Van Reykjavik: warmwaterbron en sneeuwscootertour

6. Van Reykjavik: warmwaterbron en sneeuwscootertour

Eerst rijd je door het prachtige Geysir geiser gebied met zijn kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen en vervolgens ga je richting de Langjökull-gletsjer voor een spannende sneeuwscooter-tocht. De omliggende sneeuwvelden maken je sprakeloos terwijl je geniet van een onstuimige rit over de tweede grootste gletsjer van Europa. De tocht gaat verder naar een gletsjergrot, meer dan 90 meter diep in het oude ijs. Bewonder de lagen as van eerdere vulkaanuitbarstingen. Voor het laatste onderdeel van deze dagtocht in IJsland word je naar een bijzondere plek in de buurt van het dorpje Flúðir gebracht. Je hebt toegang tot een geheime lagune, een natuurlijke warmwaterbron waar je heerlijk kunt badderen en tot rust kunt komen.

Pearl Tour Gouden Cirkel Super Jeep Tour & Snowmobiling

7. Pearl Tour Gouden Cirkel Super Jeep Tour & Snowmobiling

Begin uw tour bij Thingvellir National Park, een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van IJsland. Het is de thuisbasis van eerste parlement van het land, die werd opgericht in 930 na Christus en is het oudste nog bestaande parlementaire instelling in de wereld. Van Thingvellir, landinwaarts naar de zeer actieve Geysir hot spring gebied, met zijn kokende modderpoelen en spuitende warmwaterbronnen. Ga door naar Gullfoss, een van IJsland's meest krachtige watervallen. Gelegen aan de rivier de Hvítá, wordt de waterval gevoed door de Langjökull gletsjer en keldert naar beneden 32 meter in twee fasen in een ruige canyon. Top uw dag af met een drang naar Langjökull gletsjer, waar u een sneeuwscooter en dash over de sneeuwvelden rijdt terwijl u uitkijkt op de pieken en ijs om je heen.

Reykjavík: begeleide dagtocht met sneeuwscooter op de Langjökull-gletsjer

8. Reykjavík: begeleide dagtocht met sneeuwscooter op de Langjökull-gletsjer

Rijd door de besneeuwde landschappen van de Langjökull-gletsjer tijdens deze begeleide dagtocht met sneeuwscooters. Voor uw gemak is het ophalen en inleveren van hotels voorzien voor geselecteerde accommodaties in Reykjavík. Voel de spanning van het nemen van een supertruck naar het basiskamp. Spring aan boord van een ruime bus en leun achterover en ontspan tijdens de transfer naar het begin van je sneeuwscootertocht. Pak het volgende deel van je reis aan in een aangepaste supertruck die het ruige terrein met gemak aankan. Na aankomst in het gletsjerbasiskamp, trek je het meegeleverde sneeuwscooterpak, handschoenen, bivakmuts en helm aan voor je sneeuwscooterrit. Laat uw gids zien hoe u veilig een sneeuwscooter bedient voordat uw excursie van een uur officieel begint. Klim op de sneeuwscooter met de tweede rijder. Verken de Langjökull-gletsjer die de thuisbasis is van verschillende enorme met ijs gevulde vulkanische kraters, omrand door imposante vulkanen en in het adembenemende IJslandse binnenland. Ervaar de uitzichten vanaf de flanken van Langjökull die ongelooflijk zijn. Kijk in de verte waar de Eiríksjökull-gletsjer opdoemt, de hoogste berg in het westen van IJsland. Bewonder de koepelvormige Hofsjökull-gletsjer en het Kerlingafjöll-gebergte. Keer terug naar je accommodatie en neem herinneringen mee naar huis van je opwindende avontuur.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en watervallen Tour

9. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en watervallen Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

10. Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

Bewonder de Strokkur-geiser, het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval met deze groepsdagtrip vanuit Reykjavík. Ga naar een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je naar de eerste stop bij Þingvellir National Park. Bezoek dit park waar het eerste parlement van IJsland werd opgericht. Loop van Europa naar Noord-Amerika, want het park ligt tussen continentale tektonische platen. Ga verder naar de Strokkur-geiser die elke 5-8 minuten uitbarst. Rijd naar Gullfoss, de gouden waterval. Zie de Langjökull-gletsjer, als het een heldere dag is. Bewonder het IJslandse gebruik van geothermische energie bij Friðheimar Tomato Farm. Slenter door de kas en proef hun heerlijke tomatensoep. Geniet van een duik door stomend water van 38-40 ° Celsius in de Secret Lagoon. Geniet van de natuurlijke omgeving terwijl u zich koestert in het ontspannende water.

  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevingen
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Langjökull

Wil je alle activiteiten in Langjökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Langjökull

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.085 beoordelingen

We hebben deze tour meer geboekt voor de sneeuwscooterervaring en het was over het algemeen een goede ervaring! Houd er rekening mee dat de sneeuwscootertocht met een vrij grote groep is (meer dan 20 personen) en als je de pech hebt om achter langzamere mensen te komen, zou dit de ervaring minder plezierig maken. Tijdens het rijden moet u een pad in een enkele lijn volgen. Je kreeg alle uitrusting die nodig is voor de sneeuwscooter! Onze gids nam ons mee naar een 300 jaar oude ijsgrot, wat een extra bonus was! Op de terugweg mag je ook van chauffeur wisselen.

WAUW! Wat een ongelooflijke reis. Het was geweldig om de prachtige bezienswaardigheden van Reykjavik te zien en je had op elke locatie meer dan genoeg tijd om de uitzichten en het prachtige land dat IJsland is ten volle te waarderen. Mijn advies is om ZEKER de sneeuwscooter te boeken naast de Golden Circle-reis - het lijkt misschien duur, maar het is moeilijk om zelfs maar te beschrijven hoe surrealistisch de uitzichten zijn en hoe leuk dit was. Absoluut een hoogtepunt van onze vakantie!

Het begin van de tour was sightseeing. De lunch was behoorlijk gehaast omdat we toen werden doorgegeven aan de berggids die ons op de sneeuwmobiel zou brengen. Dit was geweldig en maakte echt de tour. . Opgenomen in de gletsjer. De uitzichten waren fantastisch. 25 minuten of zo, een stop van 5 minuten en toen gingen we terug.

Ik was zeer tevreden. In eerste instantie leek het erop dat de kaartjes duur waren, maar na de reis realiseerde ik me wat voor kosten en wat voor werk hier achter zit. Indrukken zijn onvergetelijk, het team is gewoon geweldig.

Fantastisch!! erg grappige en mooie monitoren. De uitrusting die ze je geven is ook erg goed voor de kou en het water.