Datums kiezen

Langjökull

Langjökull: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Gullfoss: sneeuwscootertocht Langjökull-gletsjer

1. Vanuit Gullfoss: sneeuwscootertocht Langjökull-gletsjer

Ga mee met een dagtocht vanuit Gullfoss, rijd op een sneeuwscooter door de Langjökull-gletsjer en voel de adrenaline door je lichaam stromen. Bewonder het prachtige uitzicht op een van de grootste gletsjers van IJsland terwijl je door de sneeuwvelden raast. Ontmoet je gids bij de Gullfoss-waterval om de sneeuwscootertocht door de Langjökull-gletsjer te beginnen. De tour is geschikt voor zowel individuen als groepen. Rijd naar het basiskamp aan de oostkant van de gletsjer om de sneeuwscooter op te halen en het landschap vanuit een ander perspectief te bekijken. Geniet van een avontuurlijke rit, dit avontuur is ideaal als je over eigen vervoer beschikt en je Golden Circle-avontuur op een speciale manier wilt afsluiten. Professionele gidsen nemen je mee naar de IJslandse hooglanden om je de meest fantastische uitzichten op de majestueuze gletsjer en de omgeving te laten zien. Pak een monstertruck bij het Gullfoss Café voordat je doorgaat naar het basiskamp. Reis door een relatief nieuw landschap vergeleken met de rest van de wereld. Je ziet het dunbevolkte platteland, met slechts een paar tekenen van commerciële activiteit. Bij aankomst in het basiskamp ontvang je de juiste uitrusting, zoals een helm, overall, overschoenen, handschoenen en een muts. De vriendelijke, plezierige gidsen geven je gedetailleerde instructies en leren je de sneeuwscooters te bedienen, waarna je begint aan je tocht door het winterse wonderland. Geniet van een sneeuwscootertocht van ongeveer een uur inclusief stops. De gidsen selecteren elke dag opnieuw de beste routes zodat je alles uit de ervaring kunt halen. Stop en maak foto's, kom op adem en geniet van de stilte en het landschap.

Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

2. Húsafell: Into the Glacier Ice Cave Tour

Ervaar de op een na grootste gletsjer van IJsland van binnenuit en geniet van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer tijdens deze tour van een halve dag. Vang een shuttle naar het Glacier Base Camp, Klaki vanuit Húsafell. Ontmoet je professionele gids en trek indien nodig een warme overall aan voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Aangekomen bij de ingang van de grot, ga je met je gids de gletsjer binnen. De kunstmatige Langjökull-gletsjertunnel is een wonder om te aanschouwen. Het ijs wordt van achteren verlicht door gloeiende tinten, waardoor je de lagen kunt zien die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd. Luister terwijl je gids met je door de gangen van de gletsjer loopt, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over de geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

3. Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

Ontdek de ruige schoonheid van de Gouden Cirkel van IJsland aan boord van een klimaatgestuurde bus met deze tour vanuit Reykjavik. Bezoek bezienswaardigheden zoals het nationale park Þingvellir, het Geysir-gebied en de Gullfoss-waterval. Voel de spanning van het rijden op een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer. Stap in de bus bij de BSI Bus Terminal en rijd weg om de verschillende geothermische landschappen van de legendarische Gouden Cirkel van IJsland te ervaren. Stop bij Þingvellir National Park, bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en historisch belang als de locatie van 's werelds eerste parlementen. Ga verder naar het warmwaterbronnengebied van Geysir, voordat je naar Langjökull rijdt om deel te nemen aan een once-in-a-lifetime avontuurlijke activiteit. Bestuur een sneeuwscooter of reis als passagier om de uitgestrekte witte ijskap van Langjökull te verkennen. Blijf tijdens uw reis warme beschermende kleding. Ga terug naar Reykjavík via de spectaculaire Gullfoss-waterval en kijk verwonderd terwijl de Hvítá-rivier in een 32 meter diepe kloof dondert.

Van Geysir: sneeuwscooteravontuur op de Langjökull-gletsjer

4. Van Geysir: sneeuwscooteravontuur op de Langjökull-gletsjer

Doe mee aan een opwindend sneeuwscooteravontuur van 1 uur op de Langjökull-gletsjer! Spring op een sneeuwscooterrit voor een onvergetelijke middag op de besneeuwde hellingen. Je zult nog jaren praten over je avontuur op de op een na grootste gletsjer van IJsland! Welkom in de winterse wereld van gletsjers in IJsland! Ontmoet ons in Skjól, ons basiskamp aan de weg tussen het geothermische gebied Geysir en de Gullfoss-waterval. Bij aankomst in ons gletsjerbasiskamp ontvangt u alle benodigde uitrusting, waaronder een sneeuwscooterpak, handschoenen, bivakmuts en helm, voordat uw professionele gletsjer-sneeuwscootergids veiligheidsinstructies geeft. Begin vervolgens aan uw sneeuwscooterexcursie van een uur en verken de enorme met ijs gevulde vulkanische kraters van de Langjökull-gletsjer, omgeven door imposante vulkanen en gelegen in het adembenemende IJslandse binnenland. Bewonder het ongelooflijke uitzicht vanaf de flanken van Langjökull, met de Eiríksjökull-gletsjer, de koepelvormige Hofsjökull-gletsjer en het Kerlingafjöll-gebergte in de verte. Je spannende avontuur op de winterse ijzige hellingen van Langjokull zal je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Gullfoss: Monster Truck Tour van de Langjökull-gletsjer

5. Gullfoss: Monster Truck Tour van de Langjökull-gletsjer

Ga op een once-in-a-lifetime avontuur aan boord van onze Monster Sleipnir Trucks en zorg voor comfort en veiligheid terwijl we reizen naar de adembenemende Langjökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland. Onze deskundige, lokale gidsen leiden u enthousiast door dit prachtige natuurwonder. Krijg diepgaande inzichten in de fascinerende wereld van gletsjers en luister naar unieke verhalen die vaak ongehoord zijn, zelfs onder IJslanders. We pauzeren op een schilderachtige plek op de gletsjer, waar je kunt genieten van een drankje, omringd door ontzagwekkende uitzichten. Daarnaast versterken we deze onvergetelijke ervaring met IJslandse muziek. Voor degenen die op zoek zijn naar een uitbarsting van vreugde, mis de kans niet om van de ijzige hellingen van de gletsjer af te sleeën - het is een opwindende ervaring die je een grijns van oor tot oor zal geven! Bovendien heb je de mogelijkheid om bovenop de gletsjer te golfen. Deze tour biedt vreugde, inzicht en plezier! Duik in schoonheid, verzamel fascinerende kennis en leg gedenkwaardige foto's vast - een onvergetelijke ervaring is gegarandeerd!

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

6. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

Verken de Gouden Cirkel tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Luister naar de fascinerende informatie van je audiogids en bezoek plekken zoals Nationaal park Þingvellir, de Strokkur-geiser en de Gullfoss-waterval. Rijd over de ijsvelden van de Langjökull-gletsjer tijdens een tocht op een sneeuwscooter. Vertrek vroeg vanuit Reykjavik om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats is uitgerust met een tablet.Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers en gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld werd gevormd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet vanuit de spuitende geiser Strokkur. Maak een ontspannen wandeling naar de Gullfoss-waterval. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via twee niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld tijdens een tour met een sneeuwmobiel.

Vanuit Reykjavik: Into the Glacier Ice Cave Tour

7. Vanuit Reykjavik: Into the Glacier Ice Cave Tour

Ervaar Langjökull, de op een na grootste gletsjer van IJsland en geniet van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer tijdens deze tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Loop door de gangen van de gletsjer en leer over geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen. Je wordt opgehaald en naar Husafell gebracht, waar je een professionele gids ontmoet en je in een warme overall kleedt, voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Bereid je voor om de gletsjer van dichtbij te ontmoeten. Aangekomen bij de ingang van de grot, ga je met je gids diep de gletsjer in. Geniet van de uitgestrektheid van de kunstmatige Langjökull-gletsjertunnel, een wonder om te zien. Ervaar het ijs dat van achteren wordt verlicht door gloeiende tinten en bekijk de lagen die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd.

Van Gullfoss: Langjökull-ijsgrot en sneeuwscootertour

8. Van Gullfoss: Langjökull-ijsgrot en sneeuwscootertour

Parkeer je auto bij Gullfoss Café tussen de monstertrucks en superjeeps. Ontmoet je chauffeur en begin je reis naar de gletsjerhooglanden van IJsland, van Gullfoss tot Langjökull-gletsjer. Geniet onderweg van het landschap. Kijk hoe de enorme machines zich door de onbegaanbare weg vreten. Stap bij aankomst de gletsjerhut binnen om sneeuwpakken en andere accessoires te verzamelen voor warmte tijdens de rit met de sneeuwscooter. De gids legt uit hoe de sneeuwscooter moet worden bediend, wat gemakkelijk te navigeren is. Kies na de introductie je sneeuwscooter en wacht tot de gids het sein geeft om te vertrekken. Rijd langs de gletsjer met goed zicht om uit te komen omringd door door lava gevormde rotsbergen. Een totale white-out is altijd een mogelijkheid, en vaak leuker. De rit brengt je naar de nieuw ontdekte ijsgrot met een op maat gemaakte ingang voor gemakkelijke toegang de hele winter door. Het bouwen van toegang tot deze mysterieuze wereld van ijs creëert een veilige omgeving en benadrukt de natuurlijke schoonheid van de ijskap van binnenuit. Verken elke hoek van de grot met je gids. Ga terug naar de gletsjerhut en neem de monstertruck voor een retourrit door het besneeuwde terrein naar Gullfoss.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Ice Cave Tour

9. Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Glacier Ice Cave Tour

Je dag begint vroeg in Reykjavik, waar je aan boord stapt van een comfortabele bus naar de topattracties in IJsland. Geniet van een dag vol avontuur onder leiding van een persoonlijke gastheer en gedetailleerde audiogids in tien talen. Je eerste stop is Thingvellir National Park, waar het oudste parlement ter wereld is opgericht en de tektonische platen elke dag uit elkaar worden getrokken. Rijd vanuit Thingvellir door weelderige lavavelden en landerijen tot stoom uit de grond opstijgt bij Geysir Geothermal Area. Je hebt ongeveer een uur om het prachtige landschap in je op te nemen en Strokkur een paar keer te zien uitbarsten. Ga dan verder naar de Gullfoss-waterval, de koningin van de IJslandse watervallen. Maak uw dag compleet met een vrachtwagenrit naar de Langjökull-gletsjer, de op één na grootste gletsjer van Europa. Haast je voor een onvergetelijke sneeuwscooterrit bovenop de gletsjer en bezoek een door mensen gemaakte gletsjerijsgrot. Nadat je onder de gletsjer bent gelopen, rijd je met je sneeuwscooter terug naar de warme gletsjerhut en wordt je teruggebracht naar Gullfoss, waar je weer in de bus stapt en terugrijdt naar Reykjavik na een dag vol geweldige avonturen.

Reykjavik: Golden Circle-dagtrip met sneeuwscooteravontuur

10. Reykjavik: Golden Circle-dagtrip met sneeuwscooteravontuur

Spring aan boord van een ruime bus en leun achterover en geniet van de schilderachtige route met stops in Þingvellir National Park. Verken het actieve geothermische gebied van Haukadalur met de geisers Geysir en Strokkur. Stop bij de mooiste waterval van het land Gullfoss - de Gouden watervallen. Pak het volgende deel van je reis aan in een aangepaste supertruck die het ruige terrein met gemak aankan. Na aankomst in het basiskamp van de gletsjer trekt u het meegeleverde sneeuwscooterpak, handschoenen, bivakmuts en helm aan voor uw sneeuwscooterrit. Laat je gids zien hoe je veilig een sneeuwscooter bestuurt voordat je excursie van een uur officieel begint. Klim op de sneeuwscooter met de tweede berijder. Verken de Langjökull-gletsjer, de thuisbasis van verschillende enorme met ijs gevulde vulkanische kraters, omringd door imposante vulkanen en gelegen in het adembenemende IJslandse binnenland. Ervaar het uitzicht vanaf de flanken van Langjökull, dat vrij ongelooflijk is. Kijk in de verte waar de Eiríksjökull-gletsjer opdoemt, de hoogste berg in het westen van IJsland. Bewonder de koepelvormige Hofsjökull-gletsjer en het Kerlingafjöll-gebergte. Keer terug naar uw accommodatie en neem herinneringen mee naar huis van uw opwindende avontuur.

Beschikbare activiteiten

36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Langjökull

Wil je alle activiteiten in Langjökull bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Langjökull

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.200 beoordelingen

We hebben deze tour meer geboekt voor de sneeuwscooterervaring en het was over het algemeen een goede ervaring! Houd er rekening mee dat de sneeuwscootertocht met een vrij grote groep is (meer dan 20 personen) en als je de pech hebt om achter langzamere mensen te komen, zou dit de ervaring minder plezierig maken. Tijdens het rijden moet u een pad in een enkele lijn volgen. Je kreeg alle uitrusting die nodig is voor de sneeuwscooter! Onze gids nam ons mee naar een 300 jaar oude ijsgrot, wat een extra bonus was! Op de terugweg mag je ook van chauffeur wisselen.

WAUW! Wat een ongelooflijke reis. Het was geweldig om de prachtige bezienswaardigheden van Reykjavik te zien en je had op elke locatie meer dan genoeg tijd om de uitzichten en het prachtige land dat IJsland is ten volle te waarderen. Mijn advies is om ZEKER de sneeuwscooter te boeken naast de Golden Circle-reis - het lijkt misschien duur, maar het is moeilijk om zelfs maar te beschrijven hoe surrealistisch de uitzichten zijn en hoe leuk dit was. Absoluut een hoogtepunt van onze vakantie!

Het begin van de tour was sightseeing. De lunch was behoorlijk gehaast omdat we toen werden doorgegeven aan de berggids die ons op de sneeuwmobiel zou brengen. Dit was geweldig en maakte echt de tour. . Opgenomen in de gletsjer. De uitzichten waren fantastisch. 25 minuten of zo, een stop van 5 minuten en toen gingen we terug.

Ik was zeer tevreden. In eerste instantie leek het erop dat de kaartjes duur waren, maar na de reis realiseerde ik me wat voor kosten en wat voor werk hier achter zit. Indrukken zijn onvergetelijk, het team is gewoon geweldig.

Fantastisch!! erg grappige en mooie monitoren. De uitrusting die ze je geven is ook erg goed voor de kou en het water.