Langkawi
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Langkawi Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Langkawi: tour door Mangrove Kilim UNESCO-geopark & grot

1. Langkawi: tour door Mangrove Kilim UNESCO-geopark & grot

Je begint de tour met de ophaalservice door een lokale chauffeur bij je hotel of in de haven, waarna je naar de steiger wordt gebracht. Je reist per boot over de kronkelende rivier Kilim, door een doolhof gecreëerd door luchtwortels en de dikke, vlezige bladeren van de mangrovebomen. Houd je ogen open voor de dieren die hun thuis hebben gevonden in dit delicaat gebalanceerde ecosysteem, dat verantwoordelijk is voor de gezondheid en verscheidenheid aan diersoorten in de Andamanse Zee. Je ziet ook hoe het mangrovegebied perfect is voor huisnijverheid, zoals viskwekerijen. Bij de eerste pauze stopt de schipper de motor van de boot en gooit stukjes kip in het water om de adelaars aan te trekken. Sta versteld wanneer de adelaars direct naast je naar beneden duiken om de kip te grijpen, om daarna weer naar boven te vliegen. Vervolgens verlaat je de mangroves om de majestueuze formaties van kalksteenrotsen, die op spectaculaire wijze boven de oceaan uitsteken, te bekijken. Dit oeroude koraal werd miljoenen jaren geleden naar boven geduwd en vormt nu de grond voor een unieke, oude groep planten die nergens anders op aarde voorkomt. Hierna ga je verder om enkele duistere vleermuisgrotten te verkennen, die de oorsprong vormen van vele mysterieuze en romantische verhalen. Je bezoekt ook een drijvende viskwekerij in een afgelegen baai, omringd door hoge, steile kalksteen- en granietrotsen. Hier heb je tijd om roggen met de hand te voeren en je te laten verrassen door de andere zeedieren die er in watertanks wonen. Vervolgens ga je weer aan boord van je boot om terug te varen naar de steiger, waarna de chauffeur je weer bij je ophaallocatie afzet.

...
Langkawi: 4 uur mangrovesafari in een kajak over de Kilim

2. Langkawi: 4 uur mangrovesafari in een kajak over de Kilim

Afhankelijk van het tij, kajak je stroomopwaarts vanaf de kust door het weelderige Kilim Karst Geopark, of stroomafwaarts richting kust door een netwerk van kronkelende rivierstromen. Onderweg pauzeer je om de geheimen van de Vleermuizengrot te ontdekken, of om enkele van de vele exotische planten en diersoorten te bekijken. Ontdek hoe ingenieus de ijsvogels, reigers, slijkspringers en varanen zich aan een leefomgeving hebben aangepast die wordt gedicteerd door de eb en vloed van de oceaan. Na ongeveer 1,5 uur kajakken arriveer je bij een lokale viskwekerij/drijvend restaurant, waar je kunt genieten van een optionele lunch (indien je de optie met lunch hebt geselecteeerd). Geniet van lokaal bereide ingrediënten, waaronder zeebaars en drankjes. Nadat je hebt geluncht en bent uitgerust kun je beginnen aan een ontspannen reis terug naar je hotel.

...
Langkawi: 4 uur jetskiën naar 8 eilanden van Dayang Bunting

3. Langkawi: 4 uur jetskiën naar 8 eilanden van Dayang Bunting

Op een spannende tour van 4 uur verken je 8 prachtige eilanden van Dayang Bunting op je eigen jetski. Jetskiën is de leukste manier om de eilanden te verkennen en na een korte briefing kun je in je eigen tempo over het oppervlak van de rustige wateren scheren. Een van de eilanden heeft een actieve apenpopulatie; je zult de apen tussen de bomen zien spelen als je nadert. Dan verken je het grootste zoetwatermeer van Maleisië - het meer van de zwangere Maagd. Het is zo genoemd omdat het wordt omringd door heuvels en rotsen die doen denken aan het silhouet van een zwangere vrouw die op haar rug ligt. Neem een verfrissend bad in het heldere water, dat volgens de legende vruchtbaarheid bevordert. Gedurende de 4 uur heb je alle vrijheid om een breed scala aan activiteiten uit te oefenen. Parkeer de jetski aan de kust en dwaal door de dichte jungle of verken de kuststreek met een kajak. Wat je ook kiest - het overweldigende, omringende landschap zal je betoveren.

...
Langkawi: mangrovesafari boottocht

4. Langkawi: mangrovesafari boottocht

Je reis van 4 uur neemt je mee op een ontdekkingsreis door de mangroven van Langkawi, om exotische planten en diersoorten te ontdekken. Velen van hen overleven door ingenieuze methoden in een dynamische omgeving van constante verandering, gedicteerd door de opkomst en ondergang van de getijden. Volg een korte rit naar de steiger, stap aan boord van een boot en verken de mangrovebossen en oude kalkrotsen in het noordoosten van het eiland. Mangrovebossen spelen een essentiële rol bij het handhaven van het ecologische evenwicht van de wereld. Ze beïnvloeden het klimaat, bieden beschutting en fungeren als belangrijke kwekerijen voor vissen en garnalen. Terwijl je door de mangroven zweeft, kijk je uit voor de bizarre vissen op het land. Kijk ook uit voor fel flitsende ijsvogels en kijk omhoog om adelaars te zien. Als je veel geluk hebt, zie je misschien nieuwsgierige otters en speelse dolfijnen. En vergeet de kleine beestjes niet, hoe griezelig en kruipend ze ook lijken. Deze spelen allemaal een cruciale rol in deze unieke omgeving. De optionele lunch omvat een vast menu bestaande uit Tom Yum-soep met groenten, kip en gebakken rijst,  Frietjes,  gesneden watermeloen en  sinaasappelsap. Je maakt een tussenstop van 30 minuten op het strand, afhankelijk van het weer en van de zee. De totale duur van de tour is 6 uur, met inbegrip van de 2 uur vervoer heen en terug vanaf je hotel.

...
Van Langkawi: 30 minuten durende jetski-ervaring bij Paradise 101

5. Van Langkawi: 30 minuten durende jetski-ervaring bij Paradise 101

Maak een reis als geen ander terwijl je de Andamanse Zee intrekt op een ultramoderne jetski. Of je nu alleen rijdt of met een partner, je zult zeker herinneringen maken die een leven lang meegaan als je ten volle profiteert van de opwindende snelheid en stuwkracht van de jetski. Ervaar de adembenemende uitzichten rond Paradise 101 terwijl u vaart, of waarom uw rit niet nog gedenkwaardiger maken en bij zonsondergang langs de golven glijden. Geniet naast je jetski-ervaring van exclusieve toegang tot de nummer 1 privé-eilandbestemming van Langkawi - Paradise 101. Laat je ophalen van Cenang Mall en reis naar het eiland waar je kunt kiezen om rond te slenteren of gewoon te ontspannen en te genieten van de zon tot het is tijd voor je jetski-rit.

...
Langkawi: Kubang Badak River Mangrove Cruise en zwemmen

6. Langkawi: Kubang Badak River Mangrove Cruise en zwemmen

Ga terug naar de natuur aan de Kubang Badak-rivier, die wordt gedomineerd door de laaggelegen monding van de Sungai Kubang Badak. Verken het mangrovebos, vol met prachtige flora en exotische dieren in het wild. Zoek naar inheemse witbuikige zeearenden, brahmaanse vliegers, ijsvogels, reigers, mudskippers, vioolkrabben en hagedissen in hun natuurlijke habitat. Bewonder de omgeving van dit prachtige gebied en houd je ogen open voor de bewoner otter familie. Doe vervolgens mee met een lokaal gezin voor een heerlijke huisgemaakte lunch. Volg de calorieën met een korte tocht van 450 meter door de jungle. Wandeling naar een rustig zwembad en kunt afkoelen met een verfrissende duik voordat u terugkeert naar uw resort.

...

Sitemap Langkawi

Wil je alle activiteiten in Langkawi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Langkawi

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 80 beoordelingen

De tour was geweldig en misschien wel het beste avontuur tijdens onze 3 weken durende reis in onze vakantie. De communicatie via de app What's was erg snel en ze waren erg behulpzaam, omdat we hen om ondersteuning vroegen. De gudie tijdens onze Mangrove-ture was erg aardig en spreekt goed in het Engels, dus we hebben veel nieuwe informatie gekregen, veel zeer goede foto's gemaakt en een onvergetelijk avontuur verzameld.

boeiende tocht met veel afwisseling! pick up service is best handig. vlotte aangename gids die met passie vertelt. middagmaal (ook veggie optie) is een leuke extra. vergeet je zwemgerief niet voor een heerlijke duik ergens onderweg!

Alles was geweldig vleermuisgrotten, krokodillengrot, visteelt, adelaar voeren, avontuurlijk varen, lunch en strand was rustig en sereen plus mooi Ayman was een geweldige gids

Onze gids is zeer deskundig om uit te leggen, koop een aanraaklicht voor vleermuisgrot Omdat je telefoonlicht niet genoeg is om de vleermuis te zien

Geweldige activiteit door de natuur

De gids was goed, kon ons veel vertellen. Een geweldige ervaring om met de kajak te varen door de mangroves. Een heerlijke lunch als afsluiting.