Langkawi
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Langkawi Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Langkawi: 4 uur mangrovesafari in een kajak over de Kilim

1. Langkawi: 4 uur mangrovesafari in een kajak over de Kilim

Afhankelijk van het tij, kajak je stroomopwaarts vanaf de kust door het weelderige Kilim Karst Geopark, of stroomafwaarts richting kust door een netwerk van kronkelende rivierstromen. Onderweg pauzeer je om de geheimen van de Vleermuizengrot te ontdekken, of om enkele van de vele exotische planten en diersoorten te bekijken. Ontdek hoe ingenieus de ijsvogels, reigers, slijkspringers en varanen zich aan een leefomgeving hebben aangepast die wordt gedicteerd door de eb en vloed van de oceaan. Na ongeveer 1,5 uur kajakken arriveer je bij een lokale viskwekerij/drijvend restaurant, waar je kunt genieten van een optionele lunch (indien je de optie met lunch hebt geselecteeerd). Geniet van lokaal bereide ingrediënten, waaronder zeebaars en drankjes. Nadat je hebt geluncht en bent uitgerust kun je beginnen aan een ontspannen reis terug naar je hotel.

...
Langkawi: mangrovesafari boottocht

2. Langkawi: mangrovesafari boottocht

Je reis van 4 uur neemt je mee op een ontdekkingsreis door de mangroven van Langkawi, om exotische planten en diersoorten te ontdekken. Velen van hen overleven door ingenieuze methoden in een dynamische omgeving van constante verandering, gedicteerd door de opkomst en ondergang van de getijden. Volg een korte rit naar de steiger, stap aan boord van een boot en verken de mangrovebossen en oude kalkrotsen in het noordoosten van het eiland. Mangrovebossen spelen een essentiële rol bij het handhaven van het ecologische evenwicht van de wereld. Ze beïnvloeden het klimaat, bieden beschutting en fungeren als belangrijke kwekerijen voor vissen en garnalen. Terwijl je door de mangroven zweeft, kijk je uit voor de bizarre vissen op het land. Kijk ook uit voor fel flitsende ijsvogels en kijk omhoog om adelaars te zien. Als je veel geluk hebt, zie je misschien nieuwsgierige otters en speelse dolfijnen. En vergeet de kleine beestjes niet, hoe griezelig en kruipend ze ook lijken. Deze spelen allemaal een cruciale rol in deze unieke omgeving. De optionele lunch omvat een vast menu bestaande uit Tom Yum-soep met groenten, kip en gebakken rijst,  Frietjes,  gesneden watermeloen en  sinaasappelsap. Je maakt een tussenstop van 30 minuten op het strand, afhankelijk van het weer en van de zee. De totale duur van de tour is 6 uur, met inbegrip van de 2 uur vervoer heen en terug vanaf je hotel.

...
Langkawi kajak en zwem

3. Langkawi kajak en zwem

Tijdens deze tour kunt u spectaculaire ijsvogels, zeearenden, vliegers, plevieren, reigers, fiddler-krabben en modder-schippers zien. Ga langs een lokaal vissersstation waar lokale vissers naar zee gaan of terugkeren na een dagje uit. Afhankelijk van de getijdencondities, begin je aan de kust en voer je stroomopwaarts of begin je stroomopwaarts, en ga je naar de kust terwijl je kajakt met de stroom van getijstromen. De kajaktocht duurt ongeveer 1,5 uur, gevolgd door een korte rit naar een Maleisisch huis voor een heerlijke lunch. Je rijdt vervolgens naar een andere locatie met een gemakkelijke wandeling van 500 meter naar een afgelegen pad van het regenwoud voor een duik in een koele jungle-stroompje.

...
Langkawi: Kubang Badak River Mangrove Cruise en zwemmen

4. Langkawi: Kubang Badak River Mangrove Cruise en zwemmen

Ga terug naar de natuur aan de Kubang Badak-rivier, die wordt gedomineerd door de laaggelegen monding van de Sungai Kubang Badak. Verken het mangrovebos, vol met prachtige flora en exotische dieren in het wild. Zoek naar inheemse witbuikige zeearenden, brahmaanse vliegers, ijsvogels, reigers, mudskippers, vioolkrabben en hagedissen in hun natuurlijke habitat. Bewonder de omgeving van dit prachtige gebied en houd je ogen open voor de bewoner otter familie. Doe vervolgens mee met een lokaal gezin voor een heerlijke huisgemaakte lunch. Volg de calorieën met een korte tocht van 450 meter door de jungle. Wandeling naar een rustig zwembad en kunt afkoelen met een verfrissende duik voordat u terugkeert naar uw resort.

...

Sitemap Langkawi

Wil je alle activiteiten in Langkawi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Langkawi

De trip was geweldig. De gids Fouzan had veel kennis, sprak veel en was grappig. De lunch op de drijvende vis kwekerij was wel een teleurstelling. ik wist niet dat een Fries rice in Maleisië zo slecht kon zijn. Echt geen smaak de meeste aten hun bord ook niet leeg. Maar goed uiteindelijk ging ik niet mee voor het eten daarom scoort de trip nog steeds goed.

Geweldige activiteit door de natuur

De gids was goed, kon ons veel vertellen. Een geweldige ervaring om met de kajak te varen door de mangroves. Een heerlijke lunch als afsluiting.

Leuke tocht met een toffe gids. Had zeer veel kennis en een geweldig gevoel voor humor. Geen saaie boottocht!