Kies data
Dingen om te doen

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

1. Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

Ontmoet je vriendelijke gids en kijk uit naar een geweldige safari van een halve dag met vierwielaandrijving. Camargue ligt tussen de rivierarmen van de Rhône en is een winderig land van zout en water. Vogels hebben van dit gebied hun veilige haven gemaakt en mensen zijn erin geslaagd om zich op deze unieke plek te vestigen zonder de lokale fauna te beïnvloeden. Verheug je op een ongelooflijke biodiversiteit en ontdek stieren en paarden, evenals lokale rijstculturen.   Met zijn adembenemende landschappen zal het park zeker vanaf het eerste moment indruk op je maken. Dit gebied, waarin water en alluviaal land, vijvers, moerassen en landmix mengen, heeft een rijke geschiedenis.   Ontdek de vijvers en moerassen, de thuisbasis van flamingo's en tal van andere vogels. Betreed een  privégebied en bekijk de beroemde Camargue-stieren en paarden. Ontdek het hart van het natuurpark Camargue en  leer interessante feiten over de natuur en geschiedenis van je gids.

Camargue: Safari vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer

2. Camargue: Safari vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer

Vertrek vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer en ga op een safari van 2 uur rond de schilderachtige Camargue, Zuid-Frankrijk. Onder leiding van een aangewezen chauffeur en gids, zal jouw groep de bloeiende flora en fauna ontdekken die uniek zijn voor deze landelijke regio.  Zie de beroemde witte Camargue-paarden die vrij rondlopen in de velden, vanaf de hoogten van de converteerbare 4x4-motor. Maak foto's van flamingo's en verschillende andere vogelsoorten die rond de rand van de vijvers en wateren in dit serene gebied vliegen terwijl je luistert naar het verhaal van de Camargue.  Reis naar een stierenboerderij waar je zwarte stieren zult tegenkomen en leer meer over het leven in de stierenhouderij dankzij je informatieve gids.

Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

3. Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

Carcassonne werd al in de 6e eeuw v.Chr. gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. Het werd versterkt in de 4e eeuw en was een strategische plaats in de Middeleeuwen. Zijn huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1,000 jaar militaire architectuur en 2,500 jaar geschiedenis. De Albigenzische Kruistochten van 1209-1229 lieten de stad in puin achter. Na de Inquisitie en de verbanning van de familie Trencavel kreeg Eugène Viollet-le-Duc in 1844 de opdracht van de Franse staat de Kathaarse stad te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. Bezoekers hebben de mogelijkheid om in een nieuwe zelfstandige tour het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke stadswal te bekijken. 

Camargue: 4x4 begeleid safari-avontuur van een halve dag

4. Camargue: 4x4 begeleid safari-avontuur van een halve dag

Verken Camargue, Frankrijk, tijdens een begeleide safari-avontuurlijke tour aan boord van een 4x4 met uitzicht op het open dak. Bezoek authentieke landschappen, waaronder de rijstvelden en vijvers van een lokaal moeras. Zie Camargue-paarden en -stieren en bewonder de vlucht van flamingo's. Proef bovendien lokale gerechten en wijnen. Laat je ophalen bij je accommodatie voordat je aan je avontuur begint. Stap aan boord van de 4x4 en stop bij een fokkerij om de dieren van de Camargue te ervaren. Zie de Camargue paarden en stieren. Verken vervolgens het midden van het moeras van de oude Vistres. Reis door de rijstvelden en langs de vijvers en kanalen. Krijg een kans om flamingo's en andere dieren in het wild te zien. Ga vervolgens naar een andere tijd terwijl u stopt in het hart van de middeleeuwse stad Aigues-Mortes. Geniet tijdens de tour van een gastronomische pauze in de Mas du Notaire, waar de tour van zicht naar smaak verandert. Neem deel aan een wijnproeverij en geniet van lokale gerechten en dranken (BOB stierensaucisson, fougasses, vruchtensappen, enz.). Beëindig de tour met een volle maag terwijl je wordt teruggebracht naar je accommodatie.

Cité de Carcassonne: rondleiding

5. Cité de Carcassonne: rondleiding

Ga mee op deze rondleiding en leer alles over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ga door de hoofdingang, bekend als Porte Narbonnaise, naar de middeleeuwse stad. Leer meer over de vestingwerken die door de Romeinen zijn gebouwd. Steek de hoofdstraat over, Rue Cross Mayrevieille naar het kasteel. Ontdek het museum in het kasteel en ontwikkel een beter begrip van de familie Trencavel die de Katharen verdedigde tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen. Loop langs de top van de muur en steek zowel middeleeuwse als Romeinse torens over terwijl je richting de kerk gaat. Luister naar uitleg over de architectuur van de gotische kerk en bekijk de prachtige glas-in-loodramen, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Loop door de straten van de oude religieuze wijk en leer over de inquisitie in Carcassonne en Toulouse. De tour eindigt naast het kasteel, waar je hoort over de restauratiewerkzaamheden die in de 19e eeuw hebben plaatsgevonden.

Van Montpellier: wijn- en eettrip naar Pic Saint-Loup

6. Van Montpellier: wijn- en eettrip naar Pic Saint-Loup

Dit is een pittoresk toevluchtsoord, zodat u het prachtige landschap buiten Montpelier kunt verkennen tijdens een tour van een halve of een dag. Je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie voor een roadtrip met commentaar. De bestemming is Pic Saint Loup, een hoogtepunt van Montpellier, en een gemeente van de Coteaux du Languedoc, ongeveer 20 km landinwaarts van de stad. Ontdek een terroir, bezoek twee wijnhuizen, ontmoet de wijnmaker en proef de wijn. Je rijdt naar een schilderachtig en ontspannen middeleeuws dorp. Daarna, op weg naar het familiehuis, wordt u een tafelmaaltijd geserveerd met producten van de nabijgelegen boerderij, bereid door de moeder van de reisleider - een deskundige kok.

Pont du Gard: ticket voor toegang zonder wachtrij

7. Pont du Gard: ticket voor toegang zonder wachtrij

Bezoek de Pont du Gard, een van 's werelds best bewaarde voorbeelden van Romeins ingenieurswerk. De bewogen geschiedenis van het bouwwerk heeft vele kunstenaars geïnspireerd. Dit 2000 jaar oude gedeelte van een Romeins aquaduct voorzag ooit de stad Nîmes met vers water. In 1985 werd de veelvuldig gefotografeerde brug op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Gelegen tussen Montpellier, Marseille en Avignon is deze plek een echt herkenningsteken voor de Provence en Zuid-Frankrijk. Met je ticket krijg je toegang tot de eerste verdieping van de brug, het museum, het wandelpad Mémoires de Garrigue, de tijdelijke tentoonstellingen, de parkeerplaats en een film voor kinderen over de geschiedenis van de regio Ludo.

Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

8. Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

Geniet van een schilderachtige tour door de Provence en bekijk enkele van de mooiste locaties in één dag. De 10-uur durende tour gaat over het goed bewaard gebleven Romeinse aquaduct van Le Pont du Gard, gebouwd in de 1e eeuw voor Christus als onderdeel van het aquaduct van Nîmes van Uzès naar Nemausus (nu Nîmes). Rijd naar de rots van Les Baux de Provence in de bergen van de Alpilles. Wandel door het historische centrum om een prachtig 16e-eeuws huis en romaanse gebouwen te zien. Ga verder naar Saint Rémy de Provence om de overblijfselen van de Romeinse stad Glanum te verkennen, inclusief een triomfboog in een olijfgaard die Van Gogh inspireerde. Na wat vrije tijd voor de lunch, bezoekt u Roussillon, beroemd om zijn rode en gele okerkleurige kliffen. Geniet van een panoramisch uitzicht op Gordes, door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Rijd naar Fontaine de Vaucluse, loop omhoog naar de grot waaruit de rivier de Sorgues ontspringt. Deze indrukwekkende heroplevingsbron heeft zijn geheimen nog niet prijsgegeven en veel speleologen hebben tevergeefs gezocht naar de exacte diepte van de put. Geniet alleen op zondag van L'Isle sur la Sorgue, een dorp dat bekend staat om zijn antiekwinkels en de wekelijkse openluchtmarkt, een van de kleurrijkste en meest typische in de Provence.  

Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

9. Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Provence tijdens deze begeleide dagtour vanuit Avignon. Geniet van de stad Fontaine de Vaucluse en stop in de lavendelvelden voor foto's. Maak een wandeling in St-Rémy-de-Provence en geniet van het uitzicht vanaf de Pont du Gard. Word opgehaald bij een ontmoetingspunt in Avignon en stap aan boord van een comfortabel busje met airconditioning voor de schilderachtige rit naar Fontaine de Vaucluse. Geniet van de ontspannen sfeer in deze stad naast een bron aan de voet van het Vaucluse-gebergte. Bewonder de Provençaalse landschappen in de Luberon en maak kans op een fotostop in lavendelvelden in de zomer (van 15 juni tot 31 juli). Ga naar Gordes, dat wordt vermeld als "een van de mooiste dorpen van Frankrijk". Wandel door de rode straten van Roussillon en bewonder het panoramische uitzicht op de Alpilles in Baux-de-Provence. Maak een wandeling door de prachtige stad St-Rémy-de-Provence. Stop bij het oude Romeinse aquaduct Pont du Gard voordat je terugkeert naar je ontmoetingspunt.

Camargue: begeleide elektrische fietstocht

10. Camargue: begeleide elektrische fietstocht

Verken Camargue, Frankrijk, tijdens deze begeleide elektrische fietstocht. Dompel je onder in het hart van authentieke landschappen en doe onverwachte ontdekkingen. Bewonder de lokale landschappen, zie Camargue-paarden en -stieren en geniet van lokale gerechten en wijnen. Zie Camargue-dieren tijdens een bezoek aan een fokboerderij. Bekijk de kuddes Camargue-paarden en -stieren. Krijg later de kans om roze flamingo's en andere dieren in het wild te zien langs de tourroute. Geniet daarna van een gastronomische pauze in de Mas du Notaire, waar de tour van zicht naar smaak verandert. Neem deel aan een wijnproeverij en geniet van lokale gerechten en dranken (BOB stierensaucisson, fougasses, vruchtensappen, enz.). Sluit de tour af met een volle maag.

Veelgestelde vragen over Languedoc-Roussillon

Welke topattracties zijn een must-see in Languedoc-Roussillon?

De topattracties in Languedoc-Roussillon zijn:

Sitemap Languedoc-Roussillon

Wil je alle activiteiten in Languedoc-Roussillon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Languedoc-Roussillon

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.181 beoordelingen

Een geweldige tour met zeer interessante informatie over de regio. Het was een geweldige ervaring voor ons als gezin (2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 12). Onze "gids" heette Jean Michel (ik hoop dat ik het goed heb gespeld). Hij vertelde ons veel interessante en wetenswaardige dingen over deze prachtige regio. We reden van Arles naar Plage de Piemanson. Voorbij de Camargue paarden en stieren, gestopt bij een boerderij. Zag de grote boomgaarden, leerde veel over de rijstvelden en het irrigatiesysteem van de landbouw. Ook flamingo's gezien. Stopte bij Salin de Giraud voor zoutwinning. Aangekomen in het "zuiden" konden we ons even verfrissen in de zee. Daarna was het weer terug naar het startpunt. We konden altijd onze vragen stellen, die naar volle tevredenheid werden beantwoord. De tour duurde vier uur en was erg vermakelijk omdat het erg leuk was om alle indrukken te verzamelen.

Afgezien van de kleine hapering bij de start waar we onze inschrijving niet konden vinden, maar die ons slechts 5 minuten vertraagde. Sandra, onze geweldige gids, vergezelde ons briljant op deze geweldige safari. ze heeft ons veel geleerd over haar prachtige streek en de vele dieren die we tegenkomen. geïnteresseerd en interessant, maakte ze van dit uitje een prachtige herinnering. wij raden aan.

Heel heel goed. We hadden een probleem met onze accommodatie in Carcassonne en we konden niet naar de citadel op de dag dat we de tickets hadden gereserveerd. We gingen de volgende dag en ze vertelden ons geen probleem. We kwamen binnen zonder in de rij te staan en genoten van de citadel, die mooi is en een zeer aan te bevelen ervaring.

Alles probleemloos! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je had ergens audiogidsen kunnen lenen, maar die konden we niet vinden. Kinderen hoeven geen entree te betalen!

Geweldig avontuur onder leiding van een gedegen gids die de groep uitgebreid informeert tijdens de rit.