Datums kiezen

Ontdek het beste van
Lapland

Onze aanbevelingen voor Lapland

Vanuit Rovaniemi: Korouoma Canyon & Bevroren Watervallen Tour

1. Vanuit Rovaniemi: Korouoma Canyon & Bevroren Watervallen Tour

Ontdek de Korouoma Canyon, een 30 kilometer lange en 130 meter diepe kloof ten zuidoosten van Rovaniemi die het hele jaar door een adembenemend landschap biedt. Bewonder in de winter het prachtige schouwspel van watervallen die zijn veranderd in fantastische ijsformaties. Begin met een ophaalservice bij je accommodatie in de omgeving van Rovaniemi of in het centrum van de stad en vertrek naar het natuurreservaat Korouoma Canyon. Begin de tocht met een wandeling door het park en bewonder het spectaculaire landschap met kliffen, stroomversnellingen en watervallen. Houd je ogen scherp om een reeks zeldzame diersoorten te zien die in dit gebied leven. Sneeuwschoenen zijn optioneel, maar kunnen handig zijn als je meer zelfvertrouwen nodig hebt bij het wandelen door de canyon of gewoon wilt genieten van een wandeling door de diepe sneeuw. Bekijk vervolgens enkele van de meest spectaculaire bevroren watervallen in Europa en geniet van de schoonheid van de besneeuwde natuur. Warm op met een typisch Fins kampvuurhapje rond een open vuur dat door je gids is gemaakt. Leer de hele dag meer over Lapland en de tradities van de Arctische regio met je gids. Na een vroege ochtend vol avontuur keer je terug naar Rovaniemi waar je aan het eind van de middag wordt afgezet bij je hotel.

Rovaniemi: Noorderlichttour Lapland met barbecue

2. Rovaniemi: Noorderlichttour Lapland met barbecue

Ontdek de oogverblindende schoonheid van het noorderlicht tijdens deze tour vanuit Rovaniemi. Duik diep in het hart van de Lapse wildernis op zoek naar het dansende Aurora-spektakel. Opwarmen met een kampvuur-BBQ boordevol lokale smaken en warm bosbessensap. Geniet van het gemak dat je rechtstreeks wordt opgehaald bij je accommodatie in Rovaniemi. Ontspan tijdens de rit door dichte bossen in Lapland. Kom aan bij een prachtig meer of bos waar geen lichtvervuiling is. Ontspan terwijl je gids een verse Lapse BBQ-maaltijd kookt met wat bosbessenthee. Luister terwijl je gids je de geheimen van het noorderlicht onthult. Kijk omhoog naar de nachtelijke hemel in afwachting van de lichten die verschijnen. Keer terug naar je accommodatie aan het einde van de tour.

Rovaniemi: rendieren, Huskies & het dorp van de kerstman

3. Rovaniemi: rendieren, Huskies & het dorp van de kerstman

Beleef de rendierboerderij, Husky sledetocht & het dorp van de kerstman! Je dag begint met een transfer naar de boerderij, waar je je eigen rendierslee kunt berijden in een korte, 500 meter lange rit. Je nieuw geleerde vaardigheden worden beloond met een Rendier Slee Rijbewijs! Ga vervolgens naar de Alaska Husky's, waar je deze prachtige, trouwe en energieke metgezellen kunt vinden. Ervaar de Alaska Huskies in actie tijdens een 800 meter lange sledetocht. Geniet tijdens je bezoek van een traditionele lunch met zalmsoep en luister naar de plaatselijke rendierhoeders als ze je meer vertellen over de levensstijl van het hoeden en hoe het is om een rendierherder te zijn in de 21e eeuw. Na het bezoek aan de boerderij word je naar het dorp van de Kerstman gebracht, waar je wat vrije tijd hebt om het dorp in je eigen tempo te verkennen. Je hebt de mogelijkheid om de kerstsfeer te proeven, over de poolcirkel te stappen, de Kerstman te ontmoeten en kinderen onder de 140 cm kunnen 10 minuten lang minisnowmobielen op onze minitrack. Je dag wordt afgesloten met een terugrit naar Rovaniemi.

Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

4. Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

Rijd weg van de stad naar de plek met de grootste kans om het noorderlicht te zien. Zoek een warme plek om het vuur op te zetten en ga zitten en wacht op de show. Profiteer van de wetenschap dat hoe meer tijd u buiten doorbrengt, hoe groter de kans dat u de lichten ziet. Meestal kun je de Aurora zien in het midden van een enorm bevroren meer of rivier. Beleef een ervaring en bezoek maximaal 3 locaties om u de beste kans te geven om het noorderlicht te zien. Kruip rond het vuur met je gids, die je ook alles zal vertellen over traditionele dieren en gebruiken.

Rovaniemi: Noorderlicht Tour met gegarandeerde waarnemingen

5. Rovaniemi: Noorderlicht Tour met gegarandeerde waarnemingen

Welkom bij het ultieme avontuur voor enthousiaste noorderlichtliefhebbers. Je exclusieve noorderlichttour in Lapland belooft een onvergetelijke reis naar het hart van de poolcirkel. Wees getuige van het spektakel van de Aurora Borealis, vergezeld door een bekwame aurora-jager en fotograaf. In tegenstelling tot andere tours die beperkt zijn tot één locatie, neemt deze tour je mee op een opwindende achtervolging van het noorderlicht, waar ze ook verschijnen. Gidsen gebruiken hun uitgebreide ervaring en technologie om de hemelse show te lokaliseren, waardoor uw kansen om het ontzagwekkende fenomeen te zien, worden gemaximaliseerd. Door de weers- en zonnevoorspellingen nauwlettend in de gaten te houden, bent u verzekerd van de best mogelijke kijkervaring. Als de voorspelling aangeeft dat het noorderlicht niet zichtbaar zal zijn, wordt u onmiddellijk op de hoogte gesteld en krijgt u de mogelijkheid om de afspraak te verzetten of te annuleren. Een gepassioneerd team van experts is toegewijd om u een betoverende ervaring te bieden, toegewijd aan het creëren van herinneringen die een leven lang meegaan. Je bent niet zomaar een groep toeristen; je wordt onderdeel van een gedeelde reis om getuige te zijn van de meest betoverende lichtshow van de natuur. Omarm elk moment van de spectaculaire lichtshow met de hulp van een huisfotograaf. Laat het vastleggen van deze dierbare herinneringen over aan deskundige handen, zodat u zich volledig kunt onderdompelen in de magie van de Aurora Borealis. Met maximaal 8 personen op de tour, een fotograaf aan boord, een deskundige gids en het ophalen en inleveren van hotels in Rovaniemi, kun je achterover leunen en jezelf volledig onderdompelen in je noorderlichtervaring.

Rovaniemi: 2 uur sneeuwscooter-ervaring

6. Rovaniemi: 2 uur sneeuwscooter-ervaring

Dit 2 uur durende avontuur biedt je de mogelijkheid om een snelle rit op een sneeuwscooter te maken en de kunst van het besturen van deze fascinerende voertuigen onder de knie te krijgen. Je rijdt door de bevroren arctische natuur, begeleid door een ervaren gids, en geniet van de magische winterlandschappen van Lapland. Stop tijdens de safari voor een pauze om te genieten van een warm drankje en ervaar de stilte van de uitgestrekte en prachtige wildernis van Rovaniemi.

Rovaniemi: Noorderlicht Tour met garantie

7. Rovaniemi: Noorderlicht Tour met garantie

Onze tour begint in Rovaniemi. We gaan dan de stad uit, ver van de stadslichten en op zoek naar de beste locaties. We proberen vroeg op de plek te zijn om het noorderlicht op tijd te zien, en we vertrekken pas als het noorderlicht voorbij is. Je betaalt de excursieprijs alleen als we noorderlicht hebben. Als we geen noorderlicht hebben, ook al hebben we het geprobeerd tijdens de jacht, dan betaal je alleen servicekosten (30e per persoon, bijvoorbeeld brandstof en dergelijke). De tour is erg flexibel, de starttijd kan van 17.00 tot 20.00 uur zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden (het is erg moeilijk om een specifieke tijd te kiezen omdat het weer voortdurend verandert) en elke avond kiezen we een andere plek en vertrektijd. De tour is beter voor volwassenen. Als je kinderen hebt, is het niet aan te raden. Tieners zouden oké moeten zijn. Houd er rekening mee dat het op sommige nachten overal te bewolkt is of dat de zonneactiviteit te klein is. In deze gevallen wordt de tour geannuleerd of uitgesteld (indien beschikbaar).

Rovaniemi: Sneeuwscooter en ijsvissen met lunch

8. Rovaniemi: Sneeuwscooter en ijsvissen met lunch

Ga op Fins avontuur vanuit Rovaniemi en verken de prachtige wildernis rond de stad op een sneeuwscooter. Probeer wat ijsvissen en kook alles wat je vangt rond het kampvuur, vergezeld van warme dranken en een stevige soep. Reis naar de diepten van de wildernis rond Rovaniemi terwijl je op een sneeuwscooter 30 tot 40 kilometer langs bevroren rivieren rijdt. Kijk hoe het Scandinavische landschap voorbij vliegt terwijl je je een weg baant naar een verborgen plek om te ijsvissen midden in de wildernis. Leer meer over de Finse manier van leven terwijl je gids je leert hoe je een gat in het ijs boort en de ijsvishengel en het aas klaarmaakt. Ondertussen bereidt je gids een heerlijke soeplunch, vergezeld van warme drankjes. Als je geluk hebt, gaat dit gepaard met de vangst van de dag. Na je terugtocht in de wildernis reis je terug naar het startpunt in het centrum van Rovaniemi.

Rovaniemi: sneeuwscootersafari, Noorderlicht & kampvuur

9. Rovaniemi: sneeuwscootersafari, Noorderlicht & kampvuur

Ervaar de magie van het noorderlicht per sneeuwscooter! Ervaar de betoverende schoonheid van het noorderlicht tijdens een sneeuwscootertocht in de Lapse wildernis. Rijd door de poolnacht terwijl onze gids je meeneemt op een uniek avontuur, waarbij je een pauze neemt om getuige te zijn van de aurora's terwijl je opwarmt met warme dranken en koekjes bij een open vuur. Ga diep de onverlichte natuurlijke omgeving in, waar het enige licht afkomstig is van de maan, de sterren en de koplampen van sneeuwscooters, en dompel jezelf onder in het adembenemende winterlandschap van bossen en meren. Met een beetje geluk zie je het noorderlicht dansen in de heldere nachtelijke hemel, voor een werkelijk onvergetelijke ervaring. Deze excursie is het beste geschikt voor volwassenen. Voor het besturen van een sneeuwscooter is een geldig rijbewijs nodig, maar ook kinderen kunnen mee op safari zittend op een slee onder warme dekens. Let op het late tijdstip van de excursie!

Rovaniemi: Husky & rendier boerderij bezoek met sneeuwscootertocht

10. Rovaniemi: Husky & rendier boerderij bezoek met sneeuwscootertocht

Beleef een arctische reis boordevol actie waarbij je op sneeuwscooters door de prachtige wildernis rijdt, betoverende rendieren en energieke Alaska Husky's ontmoet en het dorp van de Kerstman verkent. Onze gidsen zorgen voor winterkleding en sneeuwscootertraining voordat je vertrekt op een 1 uur durend sneeuwscooteravontuur door de bossen van de poolcirkel. Bezoek na de sneeuwscootertocht de husky- en rendierfarm, waar je kunt genieten van een ritje van 500 meter op je eigen rendierslee en een rendierrijbewijs kunt halen. Vervolg je weg naar de Alaska Husky's en ervaar ze in actie tijdens een 800 meter lange sledetocht. Luister naar de plaatselijke rendierhoeders als ze je meer vertellen over de levensstijl van het hoeden en hoe het is om een rendierhoeder te zijn in de 21e eeuw. Na het bezoek aan de boerderij word je naar het dorp van de Kerstman gebracht, waar je wat vrije tijd hebt om het dorp in je eigen tempo te verkennen. Je hebt de mogelijkheid om de kerstsfeer te proeven, de poolcirkel over te steken en de Kerstman zelf te ontmoeten! Je dag wordt afgesloten met een transfer terug naar Rovaniemi.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Lapland

Alle activiteiten

385 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Lapland

Wat zijn de topattracties van Lapland?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Lapland?

Andere activiteiten in Lapland

Wil je alle activiteiten in Lapland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lapland

Gemiddelde beoordeling

4.5
(7.617 beoordelingen)

Het was zo'n geweldige ervaring! De gidsen gaven ons veel informatie, de sneeuwscooter was erg spannend om te rijden. Het noorderlicht hebben we helaas niet gezien, maar het was toch een bijzondere ervaring.

Super leuk , van begin tot einde van de tour . De gids was super , veel verteld . De rendier slee tocht was leuk . De rendieren eten geven was super leuk . Echt een aanrader !

Het was echt gaaf, we hebben de aurora niet gezien, maar de ervaring was het toch waard, als we meer dagen in Rovaniemi hadden, zouden we het opnieuw doen

Personeel was erg enthousiast en door zijn doorzettingsvermogen toch het Noorderlicht kunnen zien.

Fantastisch uitje dat ik ten zeerste aanbeveel !!!