Museo Larco

Museo Larco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lima: Huaca-ruïnes en Larco-museum 's nachts met diner

1. Lima: Huaca-ruïnes en Larco-museum 's nachts met diner

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in de wijken Miraflores of San Isidro van Lima. Je eerste stop is Huaca Pucllana, een indrukwekkende piramide in het midden van het moderne Miraflores. Stap meer dan 1500 jaar terug in de tijd terwijl je deze pre-Inca heilige plaats observeert. Je volgende stop is Huaca Huallamarca, een gerenoveerde archeologische vindplaats in San Isidro, om uiteindelijk te stoppen bij Huaca Mateo Salado in Pueblo Libre, de grootste in de stad. Ontdek vervolgens verbluffende voorbeelden van pre-Colombiaanse kunst in het verbazingwekkende Larco Museum, waar hoogtepunten zijn onder meer objecten van het beste goud en zilver uit het oude Peru, samen met een verzameling erotisch aardewerk. Sluit de avond af met een driegangenmaaltijd in het Cafe del Museo, op het terrein van het museum. Kies uit een menu met typische gerechten en geniet van de betoverende sfeer van het terras en de tuinen. Na uw maaltijd, transfer terug naar uw hotel met uw chauffeur.

Bezoek aan het Larco Museum in Lima

2. Bezoek aan het Larco Museum in Lima

Je bent uitgenodigd om het Larco Museum te bezoeken en terug te gaan in de tijd naar het precolumbiaanse tijdperk. Bewonder de beste en meest complete collectie goud en zilver uit deze periode en sta versteld van de beroemde collectie erotisch aardewerk van het museum. Meer informatie over meer dan 5.000 jaar geschiedenis van het oude Peru, via een fascinerende verzameling pre-Columbiaanse kunst. Je wordt om 9.30 of 14.30 uur opgehaald bij je hotel, waarna je naar het Larco Museum in Lima gaat. Dit bezoek is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en reisspecialisten. Het is ongetwijfeld een van de beste musea in Latijns-Amerika. Het museum is omgeven door prachtige tuinen die leven aan de plaats geven. Nadat je het museum volledig hebt verkend, keer je terug naar je hotel.

Lima-rondleiding van een halve dag langs must-see locaties

3. Lima-rondleiding van een halve dag langs must-see locaties

Deze tour geeft je een uitgebreid historisch overzicht van de stad, terwijl je alle 'must-see-sites' bezoekt. Rijd over de eerste snelweg van Lima, gebouwd in de jaren zestig en zeventig om naar het centrum van Lima te komen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kunt u de indrukwekkende monumenten en imposante architectuur uit de koloniale tijd waarderen. Je bezoekt het 16e-eeuwse klooster van Santo Domingo, een van de best bewaarde kloosters in heel Lima, waar je het oude Lima vanaf de toren kunt zien. Op weg naar het Larco Musuem passeer je een pre-Spaanse site gebouwd in het midden van het moderne gebied. Je bezoek gaat dan verder naar het Larco Museum, met de mooiste goud- en zilvercollectie uit het oude Peru en de beroemde "erotische" archeologische collectie. Probeer tot slot een lucuma-mousse. Lucuma is een endemische vrucht in de Andes.

Van Lima: een hele dag naar de Ballestas-eilanden en Ica "Huacachina"!

4. Van Lima: een hele dag naar de Ballestas-eilanden en Ica "Huacachina"!

Beleef een leuke dag in Ica! je pick-up begint om 5 uur vanaf je accommodatie. Daarna heb je een vlotte rit van 4 uur naar Paracas, waar we de boottocht naar de Ballestas-eilanden zullen maken. Op weg naar de eilanden voel je de frisse zeebries en kijk je naar de mysterieuze "Candelabro de Paracas Geoglyph". Naarmate je dichter bij de eilanden komt, hoor je het vriendelijke gegrom van de zeeleeuwen, vrolijke pinguïns die rondspringen, Peruaanse boobies jagen en meer. Na je rondreis over de eilanden, heb je wat tijd om te genieten van een smakelijk lokaal ontbijt, je gids zal je altijd de beste plaatsen aanbevelen om van je maaltijden te genieten. Na de ontbijtstop vervolgen we het avontuur richting Ica-Huacachina (ongeveer 1 uur rijden). Zodra je aankomt, organiseert je gids je rit naar de indrukwekkende steile duinen, bijna een uur pure adrenaline op de buggy's en oefenen met sandboarden. Woorden zijn niet genoeg om het verbazingwekkende woestijnlandschap te beschrijven, je hebt tijd om de meest memorabele foto's te maken. Na je tour is het een goed moment om te gaan lunchen (je gids zal helpen bij het organiseren ervan) of te genieten van een goed koud drankje. Mis de kans niet om een wandeling door de Huacachina-oase te maken en de mysterieuze legendes van deze prachtige plek te horen. Natuurlijk zult u de kans niet missen om een lokale wijnmakerij te bezoeken waar u verschillende voorbeelden van lokale zoete wijnen en wat pisco, onze nationale drank, kunt proeven! Na deze leuke dag is het tijd om terug te komen naar Lima voor een comfortabele drop-off in je hotel. Uw professionele chauffeur en gids zullen ervoor zorgen.

Lima: halve dag koloniale Lima- en Larco-museumtour

5. Lima: halve dag koloniale Lima- en Larco-museumtour

Verken het oude centrum van Lima, een UNESCO-werelderfgoed dat vol staat met fascinerende historische gebouwen. Je tour begint met een rondleiding door de koloniale binnenstad, die straalt vanaf de Grote Markt. Hier kun je talloze voorbeelden van grootse koloniale architectuur waarderen. Daarna wandelt u naar de kathedraal voordat u Casa Aliaga bezoekt. Casa Aliaga is een koloniaal landhuis begaafd in 1535 door hoofdconquistador Francisco Pizarro aan Jerónimo de Aliaga, een van zijn kapiteins. Dit is het enige huis uit die tijd dat na al die eeuwen nog steeds tot dezelfde familie behoort. Volgend dit huis, ervaart u het Larco Museum, dat in de traditionele wijk Pueblo Libre ligt. Het museum beschikt over de meest complete pre-Spaanse collectie van goud en zilver artefacten, evenals stukjes erotische kunst.

Lima: privétour Pachacamac en Larco Museum

6. Lima: privétour Pachacamac en Larco Museum

Ontsnap aan de moderne drukte van Lima tijdens een zoektocht om meer te weten te komen over het oude verleden van het gebied. Beklim een piramide in Pachacamac en bekijk de precolumbiaanse collectie van 45.000 stuks van het Larco Museum. Ga ten zuiden van Lima over de Pan-American Highway op een korte rit naar de archeologische vindplaats Pachacamac in 200 na Christus. Sta jezelf toe terug te reizen in de tijd terwijl je privégids belangrijke informatie deelt over een van de belangrijkste pre-Inca-plaatsen van aanbidding langs de Peruaanse kust. Wandel langs tempels en piramides voordat je het museum ter plaatse bezoekt. Ga vervolgens naar Pueblo Libre en betreed het Larco Museum, gevestigd in een prachtig gerestaureerd herenhuis gebouwd op een precolumbiaanse piramide uit de 7e eeuw. Bewonder de pre-Spaanse collectie gouden en zilveren voorwerpen en erotische kunst.

Lima: Larco Museum en stadstour met bezoek aan catacomben

7. Lima: Larco Museum en stadstour met bezoek aan catacomben

Reis vanuit het comfort van uw hotel in Lima, Miraflores, Barranco en San Isidro naar het Larco Museum, dat is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws herenhuis. Loop door de geweldige collectie oude sieraden, goud, aardewerk, metalen en textiel. Reis naar Plaza San Martin in het prachtige historische centrum van Lima. Lees meer over hoe dit plein in de jaren 1900 werd gemaakt ter herdenking van 100 jaar Peruaanse onafhankelijkheid. Bewonder het fascinerende standbeeld dat de bevrijder van Peru vertegenwoordigt en de neoklassieke gebouwen. Rijd naar Plaza de Armas (Plaza Mayor) om de indrukwekkende oude gebouwen zoals het presidentieel paleis, het stadhuis, de kathedraal en het aartsbisschoppelijk paleis van Lima te bewonderen. Laat u door uw deskundige gids informeren over de rijke geschiedenis van de hoofdstad van Peru. Ga ten slotte naar het centrum van Lima om het Museum Convento San Francisco de Asis en de catacomben te zien. Leer meer over de koloniale periode in de stad Lima en verken de ondergrondse catacomben.

Culturele ervaring Larco Museum

8. Culturele ervaring Larco Museum

Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het oude Peru tijdens een rondleiding door het beroemde Larco Museum. Verlaat Lima en kom aan in de wijk Pueblo Libre, de thuisbasis van het 18e-eeuwse herenhuis waar het museum is gevestigd. Bewonder de verzameling goud, zilver, edelstenen, aardewerk, metalen en textiel die 5000 jaar Peruaanse geschiedenis beslaat. Stop om te kijken naar de bekende galerij van precolumbiaans erotisch aardewerk. Luister naar de interessante feiten die je gids deelt over de passie van de familie Larco voor het verzamelen van archeologische overblijfselen.

Lima: gastronomische tour door Lima, inclusief lunch en stadstour

9. Lima: gastronomische tour door Lima, inclusief lunch en stadstour

Probeer de verschillende smaken van Peru tijdens een historische gastronomische tour door Lima. Verken de keuken en geschiedenis van de stad en bewonder gebouwen uit het prekoloniale tijdperk tot nu. Bekijk de oude binnenstad van Lima, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je wordt opgehaald in Lima en gaat naar San Isidro, waar je een lokale markt kunt bezoeken en het aanbod van fruit, groenten, vleeswaren en vis kunt verkennen. Kom aan in het restaurant en neem deel aan een Pisco Sour-demoles. Geniet van een kookdemoles van Peruaanse gerechten. Eet een smakelijke Peruaanse lunch en keer dan terug naar je hotel voor het middaggedeelte van de tour. Bezoek de oude binnenstad van Lima voor het middaggedeelte van de tour, beginnend bij Casa Aliaga, een koloniaal herenhuis gebouwd in 1535. Verken het enige huis in het gebied uit deze periode dat nog steeds eigendom is van afstammelingen van de familie die het heeft gebouwd. Vervolg de tour met een schilderachtige rondleiding door het koloniale stadscentrum: de Plaza de Armas, waar u voorbeelden van Spaanse koloniale architectuur kunt zien. Bewonder de prachtige kathedraal van Lima, gebouwd in de 16e eeuw. Beëindig de tour in het Larco Museum, de thuisbasis van een indrukwekkende verzameling precolumbiaanse stukken goud en zilver, weefgetouwen en erotische kunst. Keer terug naar uw hotel na het bezoek aan het museum.

Lima: privétour kathedraal, San Francisco en Larco Museum

10. Lima: privétour kathedraal, San Francisco en Larco Museum

Transfer naar Parque del Amor in Miraflores. Het centrale deel toont een sculptuur gewijd aan de liefde. Ga verder om te genieten van een panoramisch uitzicht op de archeologische vindplaats Huaca Pucllana die tussen de eeuwen V - VIII na Christus opereerde. Bezoek daarna het historische centrum van Lima. Bewonder de Plaza Mayor, de aartsbisschop van Lima en het regeringspaleis en zijn prachtige bronzen fontein uit 1650. Ga verder naar het klooster van San Francisco, een meesterwerk van koloniale architectuur waar je de schoonheid van de kloostergangen en opmerkelijke schilderijen kunt waarderen. In de ondergrondse galerijen zijn indrukwekkende catacomben. Geniet op eigen gelegenheid van een lunch in een lokaal restaurant. Bezoek ten slotte het Larco Herrera Museum, een koloniaal herenhuis gebouwd in de achttiende eeuw met een uitgebreide collectie keramiek uit precolumbiaanse kunst en textiel dat is bewerkt met materialen en gereedschappen die door de oude Peruanen werden gebruikt, evenals gouden en zilveren stukken met halfedelstenen . Keer terug naar het hotel.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Andere belevingen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Museo Larco

Wil je alle activiteiten in Museo Larco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.