Groot theater, Pompeï

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Pompeï, Italië

Groot theater, Pompeï: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

1. Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met je deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, met keuze uit een gedeelde tour in kleine groep of een privétour voor jou groep alleen. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

...
Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

2. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

...
Napels: Pompeii, Herculaneum en Mount Vesuvius Tour

3. Napels: Pompeii, Herculaneum en Mount Vesuvius Tour

Nadat je je tour hebt opgehaald, ga je naar het zuiden om de ruïnes van Pompeii en Herculaneum te verkennen. Slenter door de straten van de Romeinse stad Pompeii en bekijk de vele verschillende archeologische vindplaatsen van UNESCO, zoals het Herculaneum. Beide archeologische vindplaatsen bevatten de opgegraven ruïnes van steegjes en huizen waar je vrij bent om te verkennen. Deze locaties zijn ook fascinerend omdat archeologen nog steeds doorgaan met het opgraven van de overblijfselen van een plaats die voor altijd in de tijd is opgesloten. Na je verkenning van de ruïnes, rijd je naar de Vesuvius, de vulkaan die Pompeii 2000 jaar geleden verwoestte. Je kunt stoppen om vanaf de top te genieten van het uitzicht op de baai van Napels, terwijl je geniet van een heerlijke lunch. Als je van wandelen en geschiedenis houdt, is deze tour door Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius alles wat je nodig hebt.

...
Van het amfitheater tot het huis van de Faun

4. Van het amfitheater tot het huis van de Faun

Laat je archeologische gids je een diepgaand inzicht geven in hoe het leven was in Pompeii vóór de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Krijg inzicht in het dagelijkse leven van de Romeinen. Strat bij het amfitheater en loop langs de oude hoofdstraat via dell'Abbondanza. Bekijk gebouwen die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het grote huis van Octavius Quartio , het huis en Thermopolium (restaurant) van Vetutius Placidus en het Stabische thermale bad . Bezoek het forum, het centrale punt van het leven in Pompeii. Wandel naar de grote villa die bekend staat als het Huis van de Faun. Luister naar je gids die je verhalen en feiten uit het verleden vertelt terwijl je loopt.

...
Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

5. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop door de ruïnes van Pompeï met je kleine groep van maximaal 20  ersonen en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 n.C. Kom meer te weten over één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld tijdens deze 2 uur durende wandeltocht onder leiding van een archeoloog en professionele lokale gids. Je bezoekt het westerse gedeelte van de stad, waar de belangrijkste openbare gebouwen, woningen en winkels zich bevonden. Je ziet de jachthavenpoort, de basiliek, het forum, de baden, het Lupanar (bordeel), de bakker, het huis van Faun, het Termopolium, de hoofdstraat, de gipsafgietsels van de doden en de theaters. Aan het eind van de rondleiding geeft de gids je nog een paar goede tips over hoe je de rest van je dag kunt doorbrengen in het moderne Pompeï. Ook kan hij of zij je de weg wijzen naar het Heiligdom gewijd aan de Vrouwe van de Heilige Rozenkrans, op slechts een paar stappen van de uitgang van de archeologische vindplaats.

...
Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

6. Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

.Deze daguitstap door de Werelderfgoedplaatsen Pompeï en Herculaneum begint met een ophaalservice in je hotel in Napels en een transfer per bus naar de ruïnes in Pompeï Tijdens dit deel van de excursie zal er een tourassistent in de bus zijn. Bij aankomst in Pompeï ontmoet je je gids en verken je de ruïnes ongeveer 2 uur. Je gids laat je de tradities en het dagelijks leven van het oude Pompeii zien. Je ziet het theater, de necropolis, de thermale baden en de villa's van de rijke bewoners. Na Pompeii te verkennen bezoek je een sieradenfabriek vlakbij, waar met camee en koraal wordt gewerkt. Je komt meer te weten over het productieproces en hebt de kans iets moois te kopen. Een kleine wandeling verwijderd van de fabriek ligt het restaurant Vesuvio, waar je luncht. Na de lunch ga je naar Herculaneum, waar je de kans hebt om de ruïnes op eigen gelegenheid te verkennen. Het is mogelijk om het dagelijks leven van de bevolking hier in nog meer detail te observeren dan in Pompeï, omdat de modder en vulkanische puin die de stad bedekten de structuren en artefacten van Herculaneum ongelooflijk goed bewaarden. Houd er rekening mee dat tijdens het middagbezoek aan Herculaneum er geen tourassistent of gids is inbegrepen tijdens het bezoek aan de ruïnes.

...
Pompeii: augmented reality-tour

7. Pompeii: augmented reality-tour

Trek een AR-bril aan en geniet van een unieke, innovatieve en meeslepende augmented reality-tour door de archeologische vindplaats Pompeii. Stap in een andere tijd en zie hoe Pompeii eruitzag voordat het door de kracht van AR instortte. Ontmoet je reisleider en leer over het reisschema en hoe je gemakkelijk je AR-bril kunt gebruiken. Alle routes en reconstructies zijn ontwikkeld door een team van archeologen en experts om te laten zien hoe het leven in Pompeii was vóór de uitbarsting. Kijk hoe je AR-bril hologrammen creëert die de bestaande ruïnes overlappen en laat zien hoe de belangrijkste tempels, huizen, pleinen, theaters en gebouwen waren vóór de uitbarsting van 79 na Christus (augmented reality) in vergelijking met nu (realiteit).

...
Napels: dagtocht naar Pompeii en Capri

8. Napels: dagtocht naar Pompeii en Capri

Geniet van een contrasttour op een gecombineerde dagtrip van 8 uur van Napels naar Pompeii en Capri. Wandel door de ruïnes van een voormalige stad van het Romeinse rijk en sluit je aan bij de jetset op een glinsterende parel van de Tyrreense Zee. Na een pick-up van uw hotel in Napels (alleen de belangrijkste hotels), of van de Cruise Terminal of het treinstation Napoli Centrale, rijdt u naar Pompeii, ongeveer 25 minuten langs de snelweg. Bij aankomst leidt een archeoloog-gids je rond de site na je skip-the-line ingang. Bekijk de belangrijkste gebouwen om een beeld te krijgen van het leven in de Romeinse Republiek, zoals theaters, het Forum, Stabian Baths, House of the Faun en House of the Tragic Poet. Keer terug naar Napels en klim aan boord van een draagvleugelboot voor een overtocht van 45 minuten naar het eiland Capri. Hier neemt je gids je mee naar de kabelbaan die bergopwaarts leidt door citroenboomgaarden van Marina Grande naar de Piazzetta (bijgenaamd "The Little Theatre of the World"). Geniet van wat vrije tijd om te winkelen en stop voor een kopje koffie bij Gran Caffè Vuotto. Wandel door de smalle straatjes om boetiekmodewinkels en lokale ambachtswinkels te vinden. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de belvedere van de tuinen van Augustus. Kijk over bezienswaardigheden zoals Via Krupp, Mount Solaro, de baai van Marina Piccola en de Faraglioni-zeestapels van Capri. Keer terug naar de kabelbaan om aan boord van de draagvleugelboot terug te gaan naar de haven van Napels. Vanuit de haven kunnen cruisepassagiers terug naar hun cruiseschip lopen, terwijl hotelgasten per minibus naar hun hotels worden gebracht.

...
Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

9. Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

Sla de wachtrij over en verken een van Europa's belangrijkste archeologische vindplaatsen samen met een professionele gids. Wandel door de oude straten en leer over het dagelijkse leven van degenen die in de oude stad woonden voorafgaand aan de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk de gebouwen en constructies die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het nieuwe antiquarium, de basiliek, het forum, de thermale baden en het theater. Bekijk de overblijfselen van commerciële en woonwijken, waaronder een bakkerij en typische woonblokken.

...
Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

10. Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

Stap aan boord van de shuttlebusdienst op Piazza del Gesù Nuovo in het historische centrum van Napels en reis vervolgens comfortabel naar de archeologische vindplaats Pompeii. Laat je afzetten bij de hoofdingang en bespaar kostbare tijd met je toegangsticket voorrang. Reis terug in de tijd en stel je het leven voor in de tijd van het Romeinse rijk terwijl je slentert over geplaveide straten die meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd. Bekijk de wonderbaarlijke overblijfselen van de winkels, tempels en theaters die waren bedekt met lava en as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bewonder de mozaïektegels van de luxe villa's van rijke kooplieden die hun fortuin verdienden in de welvarende stad. Bekijk de overblijfselen van het Huis van de Faun en krijg inzicht in hoe de burgers zich vermaakten terwijl je een bordeel, openbare baden en nog veel meer ontdekt.

...

Sitemap Groot theater, Pompeï

Wil je alle activiteiten in Groot theater, Pompeï ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Groot theater, Pompeï

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.552 beoordelingen

Onze gids haar naam was Angela en onze chauffeur Antonio, zij zijn een heel goed team. Wij hebben ons enorm vermaakt op de trip zowel in de bus (waar we veel interessante verhalen over de geschiedenis hoorden) als ter plaatse. De Vesuvius vulkaan was adembenemend, het uitzicht was de hele weg naar boven waard. Het verloren stadje Pompeii was meer dan we hadden verwacht, ongelofelijk hoe inventief de mensen toen al waren. Onze gids gaf ons ook verschillende opties om Pompeii te bezichtigen wat geweldig was. Wij hebben toen besloten het niet alleen of per audiogids te doen, maar met een gewone gids. Dit was zeker de juiste beslissing als je echt alles erover wilt weten en ervaren. Kortom een echte aanrader!

De moeite waard om te gaan. Indrukwekkend en veel te zien,leren en ontdekken. Het uitzicht maakt het helemaal af. En dan in deze doolhof van straatjes en pleintjes je weg terug te vinden naar de uitgang is ook een ervaring. Maar de verschrikking wat ze mee gemaakt hebben zie je terug in de ruïnes en de beelden. Te kort om alles te kunnen zien en ontdekken.

De boeking was duidelijk en ging vlot. De communicatie is duidelijk. Onze gids was Daniela. Zij is archeologe in Pompei en Herculaneum. Ze vertelde heel enthousiast en gepassioneerd allerlei wetenswaardigheden over Pompei. Het gaat zo veel meer leven! Zeker aan te bevelen!

Anna was een fantastische gids: ze gaf to-the-point informatie, helder en met veel inzet. Ze houdt duidelijk van haar vak en dat straalt af in haar manier van gidsen. Heerlijke twee uur beleefd.

Geweldige manier om Pompei te bezoeken is met een archeoloog als gids. Mijn zoon en ik hebben genoten van de verhalen en uitleg van gids Antonio!