Las Meninas

Las Meninas: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Madrid: rondleiding door het Prado-museum met voorrangsticket

1. Madrid: rondleiding door het Prado-museum met voorrangsticket

Tijdens de rondleiding door het Prado Museum zul je je tijd doorbrengen met het beleven van een onherhaalbare ervaring in een unieke omgeving vol kunst en schoonheid. Het emblematische Prado-museum is het centrum van het prachtige monumentale complex dat bekend staat als de "Paseo del Arte de Madrid", een bevoorrechte plek in het hart van de stad, omringd door bomen en zeer dicht bij het Retiro-park. De wereldwijde erkenning van het Prado Museum is te danken aan zijn enorme en onschatbare kunstcollectie. Hier vindt u essentiële schilderijen van de meest bekende Spaanse en Europese kunstenaars uit de 14e tot de 19e eeuw, waaronder Velazquez, El Greco, Goya, Titiaan, Rubens, Bosch, Raphael, Tintoretto en Van Dyck, onder anderen. Je kunt enkele van de meest spectaculaire collecties ter wereld zien, zoals Velazquez's Meninas, Goya's Black Paintings of El Bosco's Garden of Earthly Delights. Je zult ook de werken kunnen bewonderen van de beste schilders uit Italië, Nederland of Duitsland, van verschillende stijlen en perioden, van de gotiek tot de barok van Rubens, van de romaanse tot de renaissance of het neoclassicisme, wetende in welke context ze hebben hun verschillende technieken ontwikkeld. schilderijen die zo invloedrijk waren na zijn artistieke periodes.

Madrid: voorrangsticket Prado Museum met rondleiding

2. Madrid: voorrangsticket Prado Museum met rondleiding

Je ontdekt meesterwerken van kunst op een rondleiding met voorrangstoegang door het Prado Museum en verkent de galerijen van het nationale kunstmuseum van Spanje, gelegen in het museumkwartier van het centrum van Madrid. Algemeen beschouwd als één van 's werelds mooiste collecties Europese kunst van de 12e tot de vroege 20e eeuw, heeft het Prado Museum ook de beste verzameling Spaanse kunst ter wereld. Het werd oorspronkelijk in 1819 opgericht als een museum voor schilderijen en beelden en werd daarna tussen 1900 en 1960 uitgebreid door de toevoeging van korte paviljoens aan de achterzijde van het prachtige gebouw. Zie meesterwerken van Francisco Goya, Hieronymus Bosch en Peter Paul Rubens, samen met befaamde schilderijen van El Greco, Titiaan en Diego Velázquez. Reis door het verhaal van Spaanse en Europese kunst door de eeuwen heen en krijg onderweg deskundige uitleg. Als je de tapas-proeverij optie selecteert, volg je de rondleiding van het Prado Museum en wandel je door de stad naar een van de belangrijkste bars in Madrid, waar je de gelegenheid hebt om verschillende tapas van Spaans eten. Spanje staat internationaal bekend om zijn gastronomie en is trots op zijn rijke cultuur en culinaire geschiedenis. Ontdek de traditionele tapas van Spanje en ervaar de eetcultuur van Madrid als een lokale bewoner. Hier eindigt je rondleiding, waardoor je de kans krijgt om door het centrum van Madrid te lopen.

Madrid: rondleiding in Prado Museum in kleine groep

3. Madrid: rondleiding in Prado Museum in kleine groep

Het Museo del Prado is de beroemdste culturele attractie van Madrid en een van de grootste kunstgalerieën ter wereld. De schitterende tentoonstelling van kunstwerken van de grote Europese meesters - zoals Velázquez, Goya, Rafaël, Rubens en Bosch, naast andere grote Italiaanse en Vlaamse kunstenaars - is gehuisvest in een neoclassicistisch gebouw uit de 18e eeuw dat in 1819 als museum werd geopend. De toenmalige Spaanse koningin was destijds onder de indruk van het Louvre in Parijs en wilde toen ook een enorme collectie in eigen land laten zien. Dit heeft geresulteerd in enkele duizenden werken uit die tijd. Door een recente moderne uitbreiding kunnen er inmiddels nog meer werken worden getoond. De rondleiding begint met de beroemdste meesterwerken van Europese kunstenaars zoals El Bosco. Daarna aanschouw je het werk van Velazquez, gevolgd door kunstenaars als El Greco en Goya, en meer. Verkrijg meer inzicht in de intenties en levensomstandigheden van de kunstenaars die achter de schilderijen schuilgaan, en hoor meer over de historische momenten waarop de werken tot stand kwamen. Leer de Spaanse geschiedenis kennen van een kunsthistoricus en bekijk de lokale cultuur en de kunstscene van Madrid van dichtbij.

Prado: rondleiding zonder wachtrij

4. Prado: rondleiding zonder wachtrij

Ontmoet je gids op het praktische ontmoetingspunt naast het Prado Museum en stap binnen met je voorrangsticket voor je rondleiding. Bekijk de belangrijkste schilderijen in het museum en bewonder geweldige kunstwerken van el Bosco, el Greco, Velazquez, Goya en Rubens.  Ontdek het doel van het oorspronkelijke gebouw en waarom het is veranderd in een van de belangrijkste kunstgalerijen ter wereld. De huidige tentoonstelling bevat meer dan 1000 schilderijen uit vier verschillende eeuwen. Aangezien dit voor een eerste keer bezoekers overweldigend kan zijn, laat je gids je rondleiden op de site en kom je meer te weten over enkele van de belangrijkste werken en de achtergrondverhalen.  Nadat je rondleiding is voltooid, kun je zo lang als je wilt in het museum blijven zolang je ticket geldig is voor de dag.

Madrid: Prado-museum en rondleiding door het El Retiro-park

5. Madrid: Prado-museum en rondleiding door het El Retiro-park

Bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van El Retiro, waaronder het Crystal Palace, de Philip IV-poort, evenals plaatsen die niet in reisgidsen worden vermeld. El Retiro heeft meer dan 19.000 bomen van 167 verschillende soorten, een meer en een verscheidenheid aan verschillende sculpturen, belangrijke gebouwen en tuinen die het park tot een van de belangrijkste attracties in Madrid maken. Onderweg krijgt u waardevolle inzichten van uw deskundige gids. Loop vervolgens met je gids langs de Paseo del Prado tot je het Prado Museum bereikt, het belangrijkste Spaanse nationale kunstmuseum. El Prado wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds mooiste collecties Europese kunst, daterend uit de 12e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. Het is gebaseerd op de voormalige Spaanse koninklijke collectie, de beste verzameling Spaanse kunst ter wereld. Het werd in 1819 opgericht als een museum voor schilderkunst en beeldhouwkunst en bevat ook belangrijke collecties van andere soorten werken. Verken een van de grootste kunstmusea ter wereld zonder in de rij te hoeven staan. Als je eenmaal binnen bent, kun je je vergapen aan de ongelooflijke werken van Francisco Goya, de meest uitgebreid vertegenwoordigde kunstenaar in de collectie, evenals orks van Hieronymus Bosch, El Greco, Peter Paul Rubens, Titiaan en Diego Velázquez.

Prado: tour van halve dag (optioneel: Museo Reina Sofía)

6. Prado: tour van halve dag (optioneel: Museo Reina Sofía)

Kom meer te weten over de geschiedenis van het Prado tijdens deze tour van 4 uur. Bekijk samen met een professionele gids de schitterende tentoonstellingen van werk van grote Europese meesters als Velázquez, Goya, Rafaël, Rubens en anderen. Het Prado is gevestigd in een 18e-eeuws neoklassiek gebouw en werd in 1819 als museum geopend. De Spaanse koningin van die tijd was onder de indruk van het Louvre in Parijs en wilde ook in haar eigen land een enorme collectie tonen. Bij het Museo Reina Sofía is werk te zien van grote kunstenaars uit de 20e eeuw, waaronder Pablo Picasso en Salvador Dalí. Je gids licht de kunst toe, van abstract werk tot kubisme, surrealisme en andere modernistische stromingen.

Madrid: rondleiding door het Prado-museum en lunch in Sobrino de Botín

7. Madrid: rondleiding door het Prado-museum en lunch in Sobrino de Botín

Begin bij het standbeeld van Francisco Goya, waar je je deskundige gids zult ontmoeten en je verkenning van het Prado-museum begint. Voordat je de rij overslaat en naar binnen gaat, zal je gids de scène bepalen van de legendarische zalen die je op het punt staat binnen te gaan. Je uitgebreide rondleiding door het museum omvat 15-20 meesterwerken die de fascinerende geschiedenis van Spanje belichten, inclusief de invloed van de monarchie op kunst. Je leert over de personages en gebeurtenissen die als inspiratiebron dienden voor deze stukken en je leert de artiesten achter elk stuk kennen. Geniet van de meesterwerken van Velazquez, Goya, Bosch en nog veel meer terwijl je door de museumzalen dwaalt. Ontdek vervolgens een ander aspect van de geschiedenis van Madrid tijdens een wandeling door de charmante Literaire wijk, waar veel van de literaire genieën van Spanje deze paden hebben betreden. Onderweg stop je bij een eeuwenoude taverne om je honger te stillen en een van Madrid's klassieke aperitieven te proberen. Daarna is het tijd om 's werelds oudste werkende restaurant, Sobrino de Botín, binnen te stappen. Koken en perfectioneren van dezelfde delicatessen sinds het zijn deuren opende in 1725, hier eten is een kans om zowel de keuken van Madrid als zijn geschiedenis te ontdekken. Wat meer is, voordat het zijn deuren opent voor het hongerige lunchpubliek, krijg je een VIP-tour door de verborgen ondergrondse tunnels, historische keukens en legendarische eetzalen. Nog honger? Tijd om op te staan en aan te schuiven voor een heerlijke driegangenlunch. De ster van Botín's menu is speenvarken, langzaam geroosterd in de originele ovens van toen het restaurant voor het eerst werd geopend, vergezeld van seizoensgroenten op het bord. Geniet daarna van een speciaal bereid dessert, samen met veel rode Rioja-wijn tijdens de maaltijd. Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens deze intieme maaltijd met je gids te praten en insidertips te krijgen voor de rest van je tijd in Madrid. Aan het einde van je maaltijd heb je twee must-visit-sites van je lijst afgevinkt en heb je een uniek inzicht gekregen in het verleden en heden van Madrid.

Madrid: rondleiding door de stad, Prado Museum en Toledo

8. Madrid: rondleiding door de stad, Prado Museum en Toledo

Maak een wandeltocht door de levendige wijken van Madrid, zoals Plaza Mayor en Las Letras, voordat je het Prado Museum bezoekt voor een rondleiding langs de grootste meesterwerken van Spanje. Laat je naar Toledo rijden om de historische kant van de regio te zien en maak een optionele rondleiding door de gotische kathedraal. Begin uw dag op Plaza San Miguel, waar uw gids op u wacht. Maak een wandeltocht door Plaza Mayor, naar Plaza del Sol en naar de historische wijk Las Letras. Ga langs Congreso de los Diputados en het Thyssen-museum totdat u het Prado-museum bereikt. Betreed Prado om meer te weten te komen over Velázquez, El Greco en meer grote figuren uit de Spaanse kunstgeschiedenis met bijna 8.000 tentoongestelde werken. Bewonder de majestueuze architectuur van het museum dat bijna 200 jaar oud is en neem de tijd om door de ongerepte tuinen te wandelen. Ga naar Toledo en ontdek zijn inspirerende reputatie als de "stad van drie culturen" met je gids. Bekijk de landschappen van het Spaanse platteland terwijl u ontspant tijdens de rit naar deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Kies de verbeterde optie voor een rondleiding door de Primatial Cathedral, waarvan de architectuur een perfect voorbeeld is van de Spaanse gotische stijl. Let op de ingewikkelde architectuur en gouden details van het interieur die kenmerkend zijn voor de gotische stijl. Geniet van wat vrije tijd om Toledo zelf te verkennen en stel je het leven in de Middeleeuwen voor terwijl je door de smalle straatjes van de oude wijk loopt. Vraag je gids om aanbevelingen over enkele verborgen juweeltjes voor koffie of lunch voordat je terugkeert naar Madrid.

Madrid: rondleiding Prado Museum met voorrangstoegang

9. Madrid: rondleiding Prado Museum met voorrangstoegang

Bekijk kunstwerken van internationale kunstenaars zoals Goya en Velazquez. Leer over het gebruik van verschillende schildertechnieken en ontdek de gewoonten en gebruiken van de samenleving in het verleden. Bewonder Las Meninas, beroemd om het ongeëvenaarde gebruik van perspectief. Hoor over de personages, details, anekdotes, en geheimen verborgen in de schilderijen die anders niet zou kennen.  Het Prado Museum ligt in het hart van Madrid. Het is zeker een niet te missen plek in de hoofdstad van Spanje. Het Prado opende in 1819 en is de thuisbasis van meer dan 7.000 schilderijen.Dompel jezelf onder in het Prado en reis naar het meest briljante tijdperk van de kunstgeschiedenis. Bewonder schilderijen uit het noorden van Europa, zoals uit Vlaanderen. Exquise, kostbare en detailrijke schilderijen gemaakt door genieën als Van der Weyden vullen de zalen van het museum. Geniet van enigmatische kunstwerken van Bosch, die een spiegel van de samenleving en de overtuigingen van zijn tijd zijn. Zie Italiaanse schilderijen gemaakt door Fra Angelico, Rafael en Titiaan, wiens schilderkunst een bron van inspiratie werd voor latere kunstenaars. 

Private Skip-the-Line Prado Museum & Madrid Secret Gems Tour

10. Private Skip-the-Line Prado Museum & Madrid Secret Gems Tour

Ontmoet je privégids op Plaza de Cibeles en begin je 2,5 uur durende rondleiding om meer te weten te komen over de monumenten rond het plein. Ga verder naar Retiro Park, de populaire en uitgestrekte groene ruimte van Madrid. Verken het park en bekijk de oudste boom van Madrid en de San Jerónimos-kerk, waar koning Juan Carlos in 1975 werd gekroond. Bezoek het Prado Museum met je privégids. Sla de wachtrijen over en ga rechtstreeks naar een van 's werelds belangrijkste kunstmusea. Bewonder werken van kunstenaars als Velázquez, El Greco, Rubens, El Bosco en Goya. De Prado-rondleiding duurt ongeveer 1 uur en je komt langs alle kunstwerken die je gezien moet hebben. Je rondleiding eindigt in het museum, waar je na de rondleiding kunt blijven.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
37 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Las Meninas

Wil je alle activiteiten in Las Meninas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Las Meninas

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.326 beoordelingen

Top! Een heel goede gids! Ee aanrader!

We hadden de gids voor ons beiden alleen; super! Niet alleen de kunstwerken kwamen aan bod, maar de gids nam ons ook mee in de Spaanse geschiedenis.

Dankzij zeer deskundige gids groot succes

Wij hebben genoten van deze rondleiding Was zijn geld meer dan waard Khan heeft ons heel wat bijkomende info verschaft We boften metvhem als gids

uitstekend

Gids wist veel te vertellen over de door haar toegelichte schilderijen.

Hele fijne gids, veel informatie en ondanks de drukte super duidelijk

ik vond de gids leuk! Ze wist veel en kon het goed vertellen.