Laugarvatn Fontana

Laugarvatn Fontana: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

1. Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

2. Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

Vertrek vanuit Reykjavik voor een rondrit van een dag per bus over de gouden cirkel van IJsland en ervaar de geothermische wildernis van dichtbij. Vertrek vanuit het stadscentrum naar de geothermische vlakte van Geysir om de warmwaterbronnen te zien gutsen en bekijk Strokkur, de actiefste geiser van IJsland. Rijd door naar Gullfoss om naast een bijzondere waterval te staan. Kijk naar de enorme hoeveelheden water die met veel geweld de diepe, kronkelende kloof in donderen. Kom vervolgens de typische natuurlijke wonderen van IJsland en geologische verschijnselen tegen in nationaal park Þingvellir. Bezoek daarna de natuurlijke stoombaden van Fontana. Fontana werd in de jaren 1920 gebouwd en was destijds niet meer dan een hut met 2 compartimenten boven een borrelende en bruisende warmwaterbron. Vandaag de dag nodigt een modern complex je uit om te ontspannen in verschillende warmwater- en stoombaden, die door hete bronnen op een natuurlijke manier worden verwarmd. Geniet van wat traditioneel roggebrood dat in de hete bronnen is gebakken, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

3. Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Toegang tot de geothermische baden van Laugarvatn Fontana maakt je ervaring van de Gouden Cirkel compleet en versterkt de traditie van de lokale bevolking, om te baden in de stoom en het hete water dat eindeloos uit de grond stroomt. Geniet van toegang tot de geothermische baden, natuurlijke stoombaden en het gebruik van douches en kleedkamers met kluisjes. Shampoo, conditioner, crèmes en wattenschijfjes zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamers.

Reykjavik: noorderlicht en geothermische baden

4. Reykjavik: noorderlicht en geothermische baden

Vertrekkend vanuit Reykjavik, rijdt u door het door UNESCO beschermde Thingvellir National Park om aan te komen bij Laugarvatn Fontana Spa, waar u zowel uw lichaam als uw ziel kunt voeden. Bij aankomst kunt u een huisgemaakte soep kopen en daarna de geothermische baden in voor een gezellige avond. Fontana Spa is uitgerust met drie stoomkamers gebouwd over een natuurlijke warmwaterbron en een traditionele sauna met drie warme baden. De meer avontuurlijken kunnen zelfs een duik nemen in het Laugarvatn-meer (indien beschikbaar) om af te koelen tussen de stoombaden en de sauna. De stoomtemperaturen variëren van 104 ° F tot 122 ° F, afhankelijk van de warmwaterbronnen en het weer. De stoomcabines bieden een unieke ervaring, want je ruikt het kokende water onder de roosters van de vloer. De traditionele sauna heeft een lagere luchtvochtigheid dan de stoomcabines, maar een hogere temperatuur, tussen 176°F en 194°F. De drie met elkaar verbonden minerale buitenbaden variëren in diepte, grootte en temperatuur, maar zijn allemaal perfecte plekken om te ontspannen en te socializen. Geniet vanuit de hot tub van een panoramisch uitzicht op het landschap rond Fontana en het noorderlicht als je geluk hebt en ze komen vroeg opdagen. Ga na je spa-ervaring op jacht naar het beroemde noorderlicht op de terugweg naar Reykjavík.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Workshops en cursussen
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Laugarvatn Fontana

Wil je alle activiteiten in Laugarvatn Fontana ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Laugarvatn Fontana

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 57 beoordelingen

Veel dingen in één pakket

Met deze tour hebben we 3 prachtige gebieden van IJsland bezocht. Onze tour vond plaats in januari, dus we kwamen net aan bij de eerste stop rond de tijd dat de zon opkwam. Ik denk dat er net genoeg tijd was voor elke attractie. Ik denk dat dit een perfecte tour is als iemand geïnteresseerd is in het landschap en ook een bad wil bezoeken, vooral als hun tijd beperkt is. Het bad in Laugarvatn Fontana was echt heel leuk, en Siggi's brood was heerlijk.

Geweldige natuurbelevenissen

Ik zag zoveel in vergelijking met de prijs die ik betaalde. De sightseeingstops waren goed georganiseerd. Het ophalen van het hotel was een groot pluspunt. Het enige minpuntje was de rommel met de tickets in BSÍ: iedereen moest zijn ticket uitprinten in de BSÍ en het kostte teveel tijd.

Onze gids gaf ons veel interessante informatie die de reis erg vermakelijk maakte. De natuur was adembenemend mooi, hoewel erg koud door de harde wind en sneeuw die dag. Het thermaalbad was een geslaagde afsluiting om op te warmen. Al met al een zeer geslaagde dag.

Het bad "Fontana" is een van de mooiste en beste in IJsland! Daarnaast wordt het bekende brood "levend" gebakken in de hete grond en dat proef je.