Kies data
Belevingen in

Laugarvatn

Topbezienswaardigheden in Laugarvatn

Laugarvatn: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel

1. Vanuit Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een klassieke route die je langs de mooiste plekken en populairste bestemmingen van IJsland brengt. In een dag volg je de route onder begeleiding van een deskundige gids, die de historische plaatsen en natuurfenomenen toelicht. Begin met een bezoek aan Þingvellir National Park, waar in 930 het parlement Alþingi werd opgericht. Þingvellir is van groot cultureel belang, maar ook geografisch gezien opmerkelijk – het ligt op de scheidslijn van twee tektonische platen. Vervolgens bezoek je de prachtige waterval Gullfoss, waar kleine drupjes gletsjerwater je gezicht besproeien. Een stukje verderop kom je langs de geisers Geysir en Strokkur om vervolgens terug te reizen naar Reykjavik. 

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

2. Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Toegang tot de geothermische baden van Laugarvatn Fontana maakt je ervaring van de Gouden Cirkel compleet en versterkt de traditie van de lokale bevolking, om te baden in de stoom en het hete water dat eindeloos uit de grond stroomt. Geniet van toegang tot de geothermische baden, natuurlijke stoombaden en het gebruik van douches en kleedkamers met kluisjes. Shampoo, conditioner, crèmes en wattenschijfjes zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamers.

Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

3. Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

4. Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

Bewonder de Strokkur-geiser, het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval met deze groepsdagtrip vanuit Reykjavík. Ga naar een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je naar de eerste stop bij Þingvellir National Park. Bezoek dit park waar het eerste parlement van IJsland werd opgericht. Loop van Europa naar Noord-Amerika, want het park ligt tussen continentale tektonische platen. Ga verder naar de Strokkur-geiser die elke 5-8 minuten uitbarst. Rijd naar Gullfoss, de gouden waterval. Zie de Langjökull-gletsjer, als het een heldere dag is. Bewonder het IJslandse gebruik van geothermische energie bij Friðheimar Tomato Farm. Slenter door de kas en proef hun heerlijke tomatensoep. Geniet van een duik door stomend water van 38-40 ° Celsius in de Secret Lagoon. Geniet van de natuurlijke omgeving terwijl u zich koestert in het ontspannende water.

Van Reykjavik: Golden Circle-dagtrip

5. Van Reykjavik: Golden Circle-dagtrip

Rijd door het prachtige landschap van het zuidelijke deel van IJsland en stop bij alle belangrijke bezienswaardigheden, en zelfs enkele extra stops tijdens deze dagtour door de Gouden Cirkel. Op de ochtend van je tour maak je verschillende stops. Op weg van Reykjavík naar u rijdt u door de prachtige lavavelden en het geothermische gebied voordat u uw eerste stop maakt in de stad Hveragerði om een aardbevingstentoonstelling te zien. Je volgende stop is bij de pittoreske Faxi-waterval voordat je naar de meest populaire waterval van IJsland, Gullfoss, gaat. Geniet van een lunch in het geothermische gebied van Geysir, waar je ook wat tijd kunt nemen om rond te lopen en de hete bron te zien uitbarsten. De laatste stop van je dag is in het Þingvellir National Park. Zowel een UNESCO-erfgoed als de site van het tv-programma Game of Thrones, het park staat vol met geweldige uitzichten. Je gaat dan terug naar Reykjavík om je dagtour door de Gouden Cirkel te beëindigen.

Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

6. Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

Begin aan een reis rond de geliefde Gouden Cirkel, een gebied dat je niet mag missen tijdens je verblijf in IJsland. Geniet van drie haltes op de klassieke route en enkele favorieten van het personeel als extra tussenstops. Bezoek Kerid Crater (toegang inbegrepen) en probeer de beste tomatensoep van het land bij de Fridheimar Tomato Farm. Ga eerst naar het Thingvellir National Park. Leer de geschiedenis achter dit park kennen en krijg een unieke kans om van de Europese tektonische plaat naar de Noord-Amerikaanse te lopen. Bezoek vervolgens het geothermische gebied Laugarvatn. Ontdek de originele geiser, Geysir, en zijn kleine broertje, Strokkur, die vandaag nog steeds actief is en elke 5-8 minuten uitbarst. Zet je camera's op en leg deze spectaculaire activiteit vast. Bekijk vervolgens Gullfoss, de gouden waterval, en zie de Langjökull-gletsjer aan de horizon als het zonnig genoeg is. Stop bij Fridheimar Tomato Farm om meer te weten te komen over het gebruik van lokale geothermische energie en ervaar hoe dit proces werkt. Bezoek voor het einde van de reis een andere geheime favoriet van het personeel: de vulkanische krater Kerid in het Grímsnes-gebied. Bewonder de caldera die 55 meter diep en 270 meter breed is. Aan de onderkant vind je een geweldig aquamarijnblauw meer.

Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

7. Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

Vertrek vanuit Reykjavik voor een rondrit van een dag per bus over de gouden cirkel van IJsland en ervaar de geothermische wildernis van dichtbij. Vertrek vanuit het stadscentrum naar de geothermische vlakte van Geysir om de warmwaterbronnen te zien gutsen en bekijk Strokkur, de actiefste geiser van IJsland. Rijd door naar Gullfoss om naast een bijzondere waterval te staan. Kijk naar de enorme hoeveelheden water die met veel geweld de diepe, kronkelende kloof in donderen. Kom vervolgens de typische natuurlijke wonderen van IJsland en geologische verschijnselen tegen in nationaal park Þingvellir. Bezoek daarna de natuurlijke stoombaden van Fontana. Fontana werd in de jaren 1920 gebouwd en was destijds niet meer dan een hut met 2 compartimenten boven een borrelende en bruisende warmwaterbron. Vandaag de dag nodigt een modern complex je uit om te ontspannen in verschillende warmwater- en stoombaden, die door hete bronnen op een natuurlijke manier worden verwarmd. Geniet van wat traditioneel roggebrood dat in de hete bronnen is gebakken, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Reykjavik: Golden Circle & River Rafting Tour

8. Reykjavik: Golden Circle & River Rafting Tour

Geniet van handig reizen met de ophaal- en wegbrengservice van uw accommodatie in Reykjavik. Ontmoet je deskundige gids en vertrek op je IJslandse avontuur. Deze spannende reis neemt je mee naar het historische Vikinghart van Thingvellir, de thuisbasis van het eerste parlement van IJsland en waar je de wonderen van continentale drift kunt zien. Bij Thingvellir zul je met eigen ogen zien hoe de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar scheuren en gigantische scheuren in het aardoppervlak achterlaten. Dit betekent dat je een unieke kans hebt om op twee continenten tegelijk te staan. Je volgende stop tijdens je Golden Circle & River Rafting-tour brengt je naar Geysir. In dit geothermische wonderland zie je om de paar minuten watervallen van oververhit water en damp hoog de lucht in spuiten. De naam Geysir komt van het Oudnoorse woord voor "gush". Het is nu de naam die wordt gegeven aan uitbarstende warmwaterbronnen over de hele wereld. Bij Geysir voel je de dynamische krachten van de natuur die het "Land van Vuur en IJs" vormen. Vervolgens komt Gullfoss, de "Golden Falls", een waterval in twee fasen die meer dan 30 meter naar beneden dondert in een smalle kloof, gevoed door miljoenen liters gletsjersmeltwater uit Langjokull. Het is weer een sensationele stop tijdens je Golden Circle-tour, en als het een zonnige dag is, ben je misschien gehuld in regenbogen. Daarna volgt de grote finale van de tour - dit is je kans om een ontzagwekkende rit op een riviervlot over de Hvita (Witte) Rivier te maken vanuit Gullfoss. Je stapt aan boord van stevige vlotten, drijvend en peddelend je een weg stroomafwaarts voor 6,4 km langs de Bruarhlod Canyon. Er zullen ook enkele adrenaline-aangedreven snelstromende stroomversnellingen zijn om je hart sneller te laten kloppen. Natuurlijk zorgen we voor alle uitrusting en veiligheidsuitrusting die je nodig hebt.

Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

9. Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

Ontmoet helden, schurken en magie met deze zelfgeleide tour door IJsland vanaf Reykjavik. Door de app als audiogids te gebruiken, bezoekt u prachtige natuurlijke locaties zoals een waterval, geothermische baden en een uitbarstende geiser - allemaal doorgesijpeld in de levendige geschiedenis van macht en magie van het land. Begin in de hoofdstad Reykjavik en rijd de landelijke pracht van het eiland in, terwijl je meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van IJsland en hoe ze de komst van de Vikingen tegemoet gingen. Maak kennis met beroemde mythologische figuren zoals Odin, Thor en Loki. Het eerste belangrijke herkenningspunt dat je zult bereiken is Helgufoss, een korte wandeling die leidt naar een sprankelende waterval. Tegelijkertijd leer je over de IJslandse cultuur - van Nobelprijswinnaars tot poëzie tot dansen en meer! Vervolgens reis je naar Vinaskógur, bekend als het "vriendschapsbos", waar veel wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders zijn geweest om een boom te planten. Vanaf daar gaat het naar Thingvellir National Park, met prachtige wandelingen, geweldige vis- en snorkelmogelijkheden - en de enorme waterval Oxararfoss. Als je verder gaat, leer je over de Aurora Borealis, de feiten en de fictie die het heeft geïnspireerd. De geothermische baden bieden een welkome, rustige duik als u even wilt pauzeren van de rit. De volgende zijn enkele van de topattracties van IJsland: een enorme geiser die je bijna gegarandeerd ziet uitbarsten, Gullfoss, een torenhoge waterval van meer dan 30 meter hoog, en de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland, gevolgd door een uniek kasrestaurant ! Je route brengt je langs Skálhol, een belangrijk religieus centrum dat dateert uit het jaar 1106 en vervolgens langs het unieke Sólheimar Ecodorp. Eindelijk kom je aan bij de Kerid-krater en leer je over de wilde vulkanische geschiedenis van IJsland. De tour eindigt voorbij deze krater, net buiten Reykjavik.

Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

10. Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Betreed het historische Þingvellir National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten constant in beweging zijn. Maak een korte stop bij het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de Friðheimar-tomatenboerderij. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Sitemap Laugarvatn

Wil je alle activiteiten in Laugarvatn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Laugarvatn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.512 beoordelingen

De gids was aardig, zeer goed geïnformeerd en hielp de tour aangenamer en leerzamer te maken. Het nationale park, de waterval en de warmwaterbronnen waren GEWELDIG, de uitzichten zijn onbeschrijfelijk. We stopten zelfs om de IJslandse paarden te zien, te aaien en te voeren, die mooi, vriendelijk en een toegevoegde bonus waren voor de tour, waarvan mijn partner graag zo'n dierenliefhebber was. Het vervoer is comfortabel en de reis is zeer schilderachtig, dus u zult altijd iets hebben om naar te kijken op de langere stukken tussen bestemmingen. Ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen. Dank u!

zeker de moeite waard, warm kleden, speciaal doekje voor je camera e.d. want het kan beetje nat worden. goede sneeuw boots of iets dergelijks, kan glad zijn. voor de koukleumen een paar handwarmers meenemen, goedkoop bij de action goed de tijd in de gaten houden, je hebt een beperkte tijd om de excursie te bekijken, zou wel langer mogen, maar ja...... tis daar ook beperkt licht

Onze gids gaf ons veel interessante informatie die de reis erg vermakelijk maakte. De natuur was adembenemend mooi, hoewel erg koud door de harde wind en sneeuw die dag. Het thermaalbad was een geslaagde afsluiting om op te warmen. Al met al een zeer geslaagde dag.

Het was geweldig! Alles was goed geregeld. We hadden goed weer, alleen waaide het hard maar alles goed kunnen zien.

Hele ervaring deze excursie jammer dat de gids geen Nederlands sprak