Belevingen in
Laugarvatn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Laugarvatn

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Laugarvatn: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

1. Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een klassieke route die je langs de mooiste plekken en populairste bestemmingen van IJsland brengt. In een dag volg je de route onder begeleiding van een deskundige gids, die de historische plaatsen en natuurfenomenen toelicht. Je begint bij nationaal park Þingvellir, waar in 930 het parlement Alþingi werd opgericht. Þingvellir is van groot cultureel belang, maar ook geografisch gezien opmerkelijk – het ligt op de scheidslijn van twee tektonische platen. Vervolgens bezoek je de prachtige waterval Gullfoss, waar kleine drupjes gletsjerwater je gezicht besproeien. Een stukje verderop kom je langs de geisers Geysir en Strokkur om vervolgens terug te reizen naar Reykjavik. 

...
Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

2. Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

Bewonder de Strokkur-geiser, het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval met deze groepsdagtrip vanuit Reykjavík. Ga naar een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je naar de eerste stop bij Þingvellir National Park. Bezoek dit park waar het eerste parlement van IJsland werd opgericht. Loop van Europa naar Noord-Amerika, want het park ligt tussen continentale tektonische platen. Ga verder naar de Strokkur-geiser die elke 5-8 minuten uitbarst. Rijd naar Gullfoss, de gouden waterval. Zie de Langjökull-gletsjer, als het een heldere dag is. Bewonder het IJslandse gebruik van geothermische energie bij Friðheimar Tomato Farm. Slenter door de kas en koop een lekkere maaltijd op de boerderij. Geniet van een duik door stomend water van 38-40 ° Celsius in de Secret Lagoon. Geniet van de natuurlijke omgeving terwijl u zich koestert in het ontspannende water.

...
Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

3. Vanuit Reykjavik: gouden cirkel en kuuroord van Fontana

Vertrek vanuit Reykjavik voor een rondrit van een dag per bus over de gouden cirkel van IJsland en ervaar de geothermische wildernis van dichtbij. Vertrek vanuit het stadscentrum naar de geothermische vlakte van Geysir om de warmwaterbronnen te zien gutsen en bekijk Strokkur, de actiefste geiser van IJsland. Rijd door naar Gullfoss om naast een bijzondere waterval te staan. Kijk naar de enorme hoeveelheden water die met veel geweld de diepe, kronkelende kloof in donderen. Kom vervolgens de typische natuurlijke wonderen van IJsland en geologische verschijnselen tegen in nationaal park Þingvellir. Bezoek daarna de natuurlijke stoombaden van Fontana. Fontana werd in de jaren 1920 gebouwd en was destijds niet meer dan een hut met 2 compartimenten boven een borrelende en bruisende warmwaterbron. Vandaag de dag nodigt een modern complex je uit om te ontspannen in verschillende warmwater- en stoombaden, die door hete bronnen op een natuurlijke manier worden verwarmd. Geniet van wat traditioneel roggebrood dat in de hete bronnen is gebakken, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

...
Reykjavik: Golden Circle & River Rafting Tour

4. Reykjavik: Golden Circle & River Rafting Tour

Geniet van handig reizen met de ophaal- en wegbrengservice van uw accommodatie in Reykjavik. Ontmoet je deskundige gids en vertrek op je IJslandse avontuur. Deze spannende reis neemt je mee naar het historische Vikinghart van Thingvellir, de thuisbasis van het eerste parlement van IJsland en waar je de wonderen van continentale drift kunt zien. Bij Thingvellir zul je met eigen ogen zien hoe de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar scheuren en gigantische scheuren in het aardoppervlak achterlaten. Dit betekent dat je een unieke kans hebt om op twee continenten tegelijk te staan. Je volgende stop tijdens je Golden Circle & River Rafting-tour brengt je naar Geysir. In dit geothermische wonderland zie je om de paar minuten watervallen van oververhit water en damp hoog de lucht in spuiten. De naam Geysir komt van het Oudnoorse woord voor "gush". Het is nu de naam die wordt gegeven aan uitbarstende warmwaterbronnen over de hele wereld. Bij Geysir voel je de dynamische krachten van de natuur die het "Land van Vuur en IJs" vormen. Vervolgens komt Gullfoss, de "Golden Falls", een waterval in twee fasen die meer dan 30 meter naar beneden dondert in een smalle kloof, gevoed door miljoenen liters gletsjersmeltwater uit Langjokull. Het is weer een sensationele stop tijdens je Golden Circle-tour, en als het een zonnige dag is, ben je misschien gehuld in regenbogen. Daarna volgt de grote finale van de tour - dit is je kans om een ontzagwekkende rit op een riviervlot over de Hvita (Witte) Rivier te maken vanuit Gullfoss. Je stapt aan boord van stevige vlotten, drijvend en peddelend je een weg stroomafwaarts voor 6,4 km langs de Bruarhlod Canyon. Er zullen ook enkele adrenaline-aangedreven snelstromende stroomversnellingen zijn om je hart sneller te laten kloppen. Natuurlijk zorgen we voor alle uitrusting en veiligheidsuitrusting die je nodig hebt.

...
Van Reykjavik: Golden Circle en Fontana geothermische baden

5. Van Reykjavik: Golden Circle en Fontana geothermische baden

Nadat u aan boord bent gegaan van uw transport in Reykjavik, gaat u naar Thingvellir National Park. Eenmaal daar aangekomen, verken je een UNESCO-werelderfgoed waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Eurazië uit elkaar trekken en een kloofvallei creëren met dramatische lavasteenformaties. Het is ook de site waar het eerste parlement van IJsland werd opgericht, meer dan 1000 jaar geleden. Vanuit Thingvellir gaat u verder naar Laugarvatn, waar u kunt genieten van de comfortabel warme zwembaden. Al bijna een eeuw genieten lokale bewoners van de gemeente Laugarvatn van de helende krachten van natuurlijke stoom uit een geothermisch veld aan de rand van het meer. Het wellnesscentrum Laugarvatn Fontana is gebouwd over dit geothermische gebied en beschikt over geothermische stoomcabines, warme baden en minerale buitenbaden, evenals een fantastisch uitzicht over het meer. Je vindt er ook Fontana café, dat een mooie selectie van gezonde en lokaal geproduceerde delicatessen en versnaperingen biedt, zoals soep van de dag en forel uit het meer. Geniet van de faciliteiten zonder naar de baden te gaan als u liever niet nat wordt. Ga vervolgens naar de geweldige Gullfoss-waterval, een krachtige waterval met een rijke geschiedenis die je deskundige gids met je zal delen. Maak een korte wandeling over een pad en kom dichtbij genoeg om de mist van gletsjerwater op je huid te voelen. Ga vervolgens verder naar het geothermische gebied Geysir en ontdek de zeer actieve geiser Strokkur, die om de paar minuten uitbarst. Geniet van een gegarandeerde kans om een uitbarsting van dichtbij te zien voordat je terugkeert naar Reykjavik.

...
Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

6. Van Reykjavik: Golden Circle en Kerid Crater Trip

Begin aan een reis rond de geliefde Gouden Cirkel, een gebied dat je niet mag missen tijdens je verblijf in IJsland. Geniet van drie haltes op de klassieke route en enkele favorieten van het personeel als extra tussenstops. Bezoek Kerid Crater (toegang inbegrepen) en stop voor de lunch bij de Fridheimar Tomato Farm. Ga eerst naar het Thingvellir National Park. Leer de geschiedenis achter dit park kennen en krijg een unieke kans om van de Europese tektonische plaat naar de Noord-Amerikaanse te lopen. Bezoek vervolgens het geothermische gebied Laugarvatn. Ontdek de originele geiser, Geysir, en zijn kleine broertje, Strokkur, die vandaag nog steeds actief is en elke 5-8 minuten uitbarst. Zet je camera's op en leg deze spectaculaire activiteit vast. Bekijk vervolgens Gullfoss, de gouden waterval, en zie de Langjökull-gletsjer aan de horizon als het zonnig genoeg is. Stop net op tijd bij Fridheimar Tomato Farm voor de lunch (niet inbegrepen). Leer meer over het gebruik van lokale aardwarmte en ervaar hoe dit proces werkt. Bezoek voor het einde van de reis een andere geheime favoriet van het personeel: de vulkanische krater Kerid in het Grímsnes-gebied. Bewonder de caldera die 55 meter diep en 270 meter breed is. Aan de onderkant vind je een geweldig aquamarijnblauw meer.

...
Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

7. Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagtour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Þingvellir Nationaal Park, waar het nationale parlement werd gesticht in 930 n.Chr. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten constant in beweging zijn. Kijk dan naar de Strokkur-geiser die om de vijf minuten uitbarst in Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-waterval en geniet van een eenvoudige wandeling naar de watervallen van Bruarfoss, Oxararfoss en Faxi. Leer meer over de cultuur en natuurlijke geschiedenis van IJsland in gebieden die gemakkelijk toegankelijk zijn voor een gezinsuitje. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen in een intieme kleine groep van niet meer dan 14 personen en ontdek onderweg verschillende geothermische landschappen.

...
Van Reykjavik: Golden Circle-dagtrip

8. Van Reykjavik: Golden Circle-dagtrip

Rijd door het prachtige landschap van het zuidelijke deel van IJsland en stop bij alle belangrijke bezienswaardigheden en zelfs wat extra stops tijdens deze volledige dagtour door de Gouden Cirkel. Op de ochtend van je tour maak je verschillende stops. Op weg van Reykjavík naar je rijdt je door de prachtige lavavelden en het geothermische gebied voordat je je eerste stop maakt in de stad Hveragerði om een aardbevingstentoonstelling te zien. Je volgende stop is bij de schilderachtige waterval Faxi voordat je naar de meest populaire waterval in IJsland gaat, Gullfoss. Lunch zal worden genoten in het geothermische gebied Geysir, waar u ook wat tijd kunt nemen om rond te lopen en de hete lente te zien uitbarsten. De laatste stop van je dag zal zijn in het Þingvellir National Park. Zowel op de werelderfgoedlijst van UNESCO als op de site van het tv-programma Game of Thrones, staat het park vol met prachtige vergezichten. Je gaat dan terug naar Reykjavík om je dagtocht door de Gouden Cirkel te beëindigen.

...
Kjölur en Golden Circle-verkenning vanuit Reykjavik

9. Kjölur en Golden Circle-verkenning vanuit Reykjavik

Bekijk de wildste landschappen en beroemdste natuurlijke wonderen van IJsland tijdens deze Golden Circle- en Kjölur-reis van een hele dag. Reis per 4x4 met een deskundige gids en reis langs de legendarische Kjölur-route door de centrale Hooglanden, een van Europa's laatste wildernissen. Passeer gletsjers, meren en kleurrijke vulkanische bergen terwijl je gids verhalen deelt over oude bandieten en trollen. Maak je avontuur compleet met een rondleiding langs de hoogtepunten van de Gouden Cirkel, bezoek het etherische Thingvellir National Park, de Gullfoss-waterval en de warmwaterbronnen van Geysir. Nummers zijn beperkt tot zes voor een meer persoonlijke ervaring. Nadat je je hotel hebt opgehaald in Reykjavik, stap je in een comfortabele 4x4 en waag je je in het geweldige binnenland van IJsland. Onderweg hoort u over de eeuwenoude geologie van het land en leert u hoe de vulkanen, gletsjers en andere wonderen zich door de millennia hebben gevormd. Rijd rond de Gouden Cirkel, het toeristenpad dat drie van de nationale schatten van het land laat zien. Bekijk de parlementssite en de continentale kloof in het door UNESCO beschermde Thingvellir National Park; terwijl je onderweg de contrasterende tinten van de dichte groene vegetatie en de rijke, zwarte grond bewondert. Breng een bezoek aan de Gullfoss-waterval en kijk uit naar de regenbogen die zich boven het beukende water kunnen vormen; en verken het geothermische gebied van Geysir. Bekijk de borrelende poelen en stoomopeningen en zie Strokkur - een krachtige geiser die elke vijf tot tien minuten hoog in de lucht schiet. Maak voor of na de Gouden Cirkel een onvergetelijke rit langs de Kjölur-route, een onverharde weg door de centrale hooglanden van IJsland die alleen in de zomer toegankelijk is. Absorbeer de spectaculaire bergpanorama's van wat een van Europa's laatste wildernissen is, en baan je een weg omhoog tussen de Langjökull- en Hofsjökull-gletsjers. Onderweg hoor je over de griezelige legendes die nog steeds rond de route dwarrelen en leer je hoe het bekend werd om outlaws, geesten en boze geesten. Kijk bij mooi weer uit naar Hofsjökull - de grootste vulkaan van het land en de op twee na grootste gletsjer. Geniet van het uitzicht op Kerlingarfjöll, een reeks hoge, veelkleurige bergen. Luister terwijl je gids volksverhalen deelt over lokale trollen en bewonder de glinsterende rode rhyolietstenen en contrasterende groene en gele kleuren van de bronnen en beekjes van de bergen. Ontdek ook hoe deze kleurrijke omgeving niet alleen enthousiaste wandelaars aantrekt, maar ook filmmakers, die het als achtergrond hebben gebruikt in een aantal films.

...

Sitemap Laugarvatn

Wil je alle activiteiten in Laugarvatn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Laugarvatn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 13.160 beoordelingen

zeker de moeite waard, warm kleden, speciaal doekje voor je camera e.d. want het kan beetje nat worden. goede sneeuw boots of iets dergelijks, kan glad zijn. voor de koukleumen een paar handwarmers meenemen, goedkoop bij de action goed de tijd in de gaten houden, je hebt een beperkte tijd om de excursie te bekijken, zou wel langer mogen, maar ja...... tis daar ook beperkt licht

We hebben genoten van de mooie natuur en zichten.

De begeleiding van zowel de tour guide als de buschauffeur waren uitzonderlijk. We hebben noch nooit zo’n begeleiders gehad die hun werk met vol overtuiging doen. De gids was Darren en de chauffeur Obi-Wan.

Het was geweldig! Alles was goed geregeld. We hadden goed weer, alleen waaide het hard maar alles goed kunnen zien.

Wat een bijzondere ervaring de natuurverschijnse. Super genoten

Goede omschrijving over ijsland en show around was top