Kies data

Laura Plantation

Laura Plantation: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: rondleiding met Laura Creole Plantation

1. New Orleans: rondleiding met Laura Creole Plantation

Ervaar de verdwijnende wereld van Creole Louisiana tijdens een rondleiding van 75 minuten door het hoofdgebouw, de tuinen en de slavenverblijven van Laura Plantation. Gelegen op de westelijke oever van de Mississippi in het hart van Plantation Country - het hoofdgebouw dateert uit 1805 en is gerestaureerd in de tijd dat het fungeerde als zowel een gezinswoning als het kantoor voor de suikerplantage. Bezoek de verhoogde kelder en galerijen, heren- en vrouwensalons, servicekamers en gemeenschappelijke ruimtes. Loop door de 200 jaar oude suikerplantageboerderij, inclusief 3 tuinen: Jardin Français, de keukenpotager en BananaLand-bos. Vervolg de tour op het terrein met 12 gebouwen in het rijksregister, waaronder dierenschuren, opzichtershuisjes en het Maison de Reprise uit 1829. Luister naar intieme verhalen over vier generaties vrije en tot slaaf gemaakte leden van de Creoolse families die hier woonden. Verzameld uit handgeschreven memoires en archiefdocumenten uit de Verenigde Staten en Frankrijk, elk verhaal verteld in het Maison Principale uit 1805, op het terrein en in de originele slavenhutten uit 1840 is een waar, persoonlijk verslag van de vrouwen, kinderen en mannen die hun woont op deze suikerboerderij. Breng tijd door met het verkennen van de museumtentoonstelling ter plaatse nadat uw tour is afgelopen. Toen Laura Plantation in 1994 voor het publiek werd geopend, werd het de eerste historische attractie in Louisiana met verhalen over tot slaaf gemaakte Afrikanen als onderdeel van de tour. Tegenwoordig is de permanente tentoonstelling "Van het grote huis tot de wijken: slavernij op de Laura-plantage" gewijd aan het vertellen van het authentieke verhaal van de tot slaaf gemaakte gemeenschap van deze Créole-boerderij.

Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

2. Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, neemt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je mee op een schilderachtige rit vanuit New Orleans, waarbij je wordt voorbereid op een pelgrimstocht terug in de tijd. Nadat u op een hoge brug de rivier de Mississippi bent overgestoken, komt u aan bij een afgelegen moeras om aan boord te gaan van een kleine moerasboot. Met uw Cajun-bootkapitein glijdt u comfortabel over moerassen en diep in afgelegen baaien. Ontdek de fascinerende fauna en flora van het moeras, waaronder alligators, schildpadden en exotische vogels. Vervolgens rijd je stroomopwaarts door suikerrietvelden om bij Laura Plantation aan te komen. Geniet van een rondleiding door deze Creoolse plantage die dateert uit 1804. Luister naar de meeslepende verhalen van Laura's familiesaga, evenals verhalen van de West-Afrikaanse, tot slaaf gemaakte mensen die op deze suikerplantage werkten. Bezoek aan het einde van de rondleiding de museumtentoonstelling gewijd aan "Slavernij op Laura Plantation" in een gerestaureerd opzichterhuisje. Terug op de oude River Road passeer je Felicity Plantation, waar "12 Years A Slave" werd gefilmd, en St Joseph Plantation, waar de tv-serie "Queen Sugar" werd gefilmd. Stop voor Oak Alley Plantation om de parallelle rijen eeuwenoude eiken te bewonderen. Na het oversteken van de Mississippi-rivier op de Sunshine Bridge, arriveert u bij het iconische "Sugar Palace", Houmas House Plantation. De lunch wordt geserveerd in hun elegante eetzaal, met echte Cajun-gerechten. Geniet vervolgens van een rondleiding door het landhuis met een gids gekleed in Antebellum-kostuum. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om door de prachtige tuinen te wandelen voordat je terugkeert naar New Orleans. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, ijsthee of frisdrank, dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

New Orleans: Oak Alley, & Laura of Whitney Plantation Tour

3. New Orleans: Oak Alley, & Laura of Whitney Plantation Tour

Bezoek twee plantages en verken hun unieke landschap en architectuur. Bekijk informatieve tentoonstellingen, leer over hun geschiedenis terwijl je door de historische bezienswaardigheden reist en profiteer van het ophalen van je accommodatie in New Orleans. Begin met een bezoek aan de beroemde Oak Alley Plantation. Wees getuige van de kwart mijl lange laan van 28 gigantische levende eiken die naar het huis leiden. Pauzeer bij de tentoonstelling Slavery at Oak Alley en ontdek de verhalen van degenen die op de site tot slaaf werden gemaakt. Leer meer over het dagelijkse leven van slaven, inclusief hun gezondheidszorg, straf en het leven na hun emancipatie. Kies tussen een bezoek aan de Laura of Whitney Plantation voor het tweede deel van je tour. Selecteer Laura om een plantage te zien, compleet met een grote moestuin, Jardin en bananenboomgaarden. Blader naar lokale kunst en ambachten in de winkel en bezoek het nieuwe museum van de plantage als onderdeel van je rondleiding. U kunt ook besluiten om de Whitney Plantation te bezoeken, de thuisbasis van het eerste slavernijmuseum. Bekijk exposities die het leven demonstreren van de slaven die op plantages werkten. Bekijk de oudste vrijstaande keuken en het best bewaarde Creoolse huisje in Louisiana als onderdeel van je bezoek.

Vanuit New Orleans: St. Joseph en Laura Plantations Tour

4. Vanuit New Orleans: St. Joseph en Laura Plantations Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel of B&B in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, vertelt je historicus-chauffeur-gids de schilderachtige rit stroomopwaarts naar 2 historische plantages aan de oevers van de rivier de Mississippi. Onderweg rijd je langs de oevers van het meer van Pontchartrain, door moerassen en suikerrietvelden. Nadat je de rivier de Mississippi bent overgestoken op een hoge hangbrug, rijd je langs de beroemde River Road en stop je om de herenhuizen, buitenste gebouwen en eikenbomen te bewonderen voor zowel Evergreen Plantation als Oak Alley Plantation. Je eerste stop is bij St Joseph Plantation voor een geleid bezoek aan deze door een familie beheerde suikerrietplantage. Hier zal een van de eigenaren u rondleiden door het huis en de boerderij die in gebruik is sinds 1877. Deze plantage, en hun zusterhotel "Felicity Plantation", zijn ook de locatie waar "12 Years a Slave" werd gefilmd. Ga dan verder stroomafwaarts naar Laura, een Creoolse plantage uit 1804. Lees meer over de 4 generaties vrouwen die deze plantage runden. Ontdek hoe het werk van de West-Afrikaanse slaven alle segmenten van de Creoolse cultuur beïnvloedde, wat vandaag het beste tot uiting komt in de lokale keuken, muziek, familiegerichte tradities, architectuur en levensstijl. In Laura's Slavery Museum Exhibit hoor je persoonlijke verhalen van individuele mannen, vrouwen en kinderen die daar woonden, en illustreer je hoe de levens van de tot slaaf gemaakte mensen, zowel Créole als Amerikanen, verweven waren met die van hun eigenaren. Op de terugweg naar New Orleans passeer je de beroemde Whitney Plantation en oude moerasbosjes van cipressen.

Sitemap Laura Plantation

Wil je alle activiteiten in Laura Plantation ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.