Belevingen in
Lauterbrunnen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Lauterbrunnen

Lauterbrunnen: De beste dingen die je niet wil missen

Jungfraujoch: retour naar de top van Europa per trein

1. Jungfraujoch: retour naar de top van Europa per trein

Jungfraujoch is de beste plaats in Europa om een wereld van sneeuw en ijs te ontdekken. De tandradbaan gaat elke dag van het jaar naar het hoogste treinstation van Europa. Het uitzicht- en avonturenplatform op 3454 meter boven de zeespiegel verenigt zich op een plek die mensen van de Alpen fascineert: een majestueuze achtergrond van ijs, sneeuw en rotsen met adembenemende veruitziende blik. Je kunt de voucher inwisselen voor een ticket op het treinstations Interlaken Ost, Jungfraujoch of Lauterbrunnen of de andere kant op reizen. De trein vertrekt elke 30 minuten en de vertrektijd is vrij selecteerbaar. Boven aangekomen, volg je gewoon de borden naar de tour en je zult geen hoogtepunten missen. Het duurt ongeveer 1 tot 2 uur om de activiteit te doen. Er zijn ook restaurants op de top van Europa en zelfs een Snow Fun Park in de zomer, dus reken 6 tot 8 uur voor de hele activiteit.

Retour kabelbaan naar Schilthorn: Piz Gloria & Bond World

2. Retour kabelbaan naar Schilthorn: Piz Gloria & Bond World

Passeer donderende watervallen en steile kliffen naar het dorp Gimmelwald, terwijl je de bergweidelandschappen en de vallei ver beneden bewondert. Vanuit Mürren ga je eerst naar het station Birg, dat op een imposante rots ligt, en dan naar de Schilthorn. Je krijgt vanaf de top een uniek panoramisch uitzicht op een bergwereld in het hooggebergte met de UNESCO-werelderfgoedlocaties Eiger, Mönch en Jungfrau. Schilthorn was de opnamelocatie voor de legendarische James Bond-film 'In Her Majesty's Secret Service'. Kom meer te weten over details van de shoot, bekijk het originele script en probeer je James Bond-vaardigheden. In het 360-graden restaurant, Piz Gloria, geniet je van een rijke James Bond-brunch of lunch met het adembenemende zicht terwijl het restaurant meer dan 45 minuten om zijn eigen as draait. Neem bij het middenstation de Thrill Walk, die naar beneden leidt naar de verticale muren van de imposante rotsformaties. Terug in Mürren, mis het niet om een wandeling te maken door het autovrije en charmante bergdorp. Met zijn oude chalets heeft het zijn oude charme behouden.

Jungfrau Travel Pass: onbeperkt vervoerbewijs

3. Jungfrau Travel Pass: onbeperkt vervoerbewijs

Geniet van het uitzicht op Schynige Platte, ga op avontuur bij Grindelwald First of bewonder de zonsondergang boven Harder Kulm als je dat liever wilt. De Jungfrau Travel Pass heeft het allemaal: 3-8 dagen reizen naar alle bestemmingen en een speciale prijs voor de reis naar Jungfraujoch - Top of Europe. Welke topexcursies zijn inbegrepen? Interlaken - Harder Kulm - Top of Adventure Kleine Scheidegg Schynige Platte - Top of Swiss Tradition Grindelwald - First - Top of Adventure Grütschalp - Top of Family De berg Männlichen Grosse Scheidegg en Bussalp met de bus Deze pas is all-in-one en geldig voor 3-8 dagen. Hiermee kun je onbeperkt reizen op alle routes die zijn inbegrepen.

Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

4. Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

Deze 7-uur durende excursie begint met een korte busrit vanuit Interlaken naar het bergdorp Grindelwald. Stap dan op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, verwonder je over het hooggebergte wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots. Je ervaart de Alpine Sensationavonturenreis die het 100-jarig jubileum van de Jungfrauspoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Je loopt door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. Restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en bezoek je Lauterbrunnen, waar de bus wacht op je terugreis naar Interlaken.

Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

5. Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Verken het schilderachtige Berner Oberland en de prachtige omgeving van de berg Jungfrau tijdens een dagtocht vanuit Zürich. Tijdens deze dagtocht krijg je ook tijd om zelf de beroemde berghutten van Grindelwald en Interlaken, die tussen 2 meren liggen, te verkennen. Begin met een mooie busrit door het prachtige landschap naar Interlaken in het hart van Berner Oberland. Na een korte pauze reis je door naar Grindelwald, dat ook bekend staat als het 'gletsjerdorp'. De talrijke uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht over het indrukwekkende berglandschap, waaronder de 3 bergtoppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Maak een rit met een kabelbaan naar het zonnige terras van First, of verken het dorp met de unieke en leuke 'Trottibike' (niet inbegrepen). Keer aan het begin van de middag met de trein terug naar Interlaken, waar je de rest van de middag doorbrengt in het winkelparadijs van de regio. Je kunt onder andere kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als je niet in de stemming bent om te winkelen, dan kun je de berg Harder Kulm van Interlaken bezoeken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor een adembenemend uitzicht (niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in, voordat je terugreist naar Zürich, waarmee je de dagtocht afsluit.

Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

6. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

Jungfrau: retour treinkaartje met toegang tot het ijspaleis

7. Jungfrau: retour treinkaartje met toegang tot het ijspaleis

Jungfraujoch is een bestemming die je gezien moet hebben als je naar Zwitserland reist. Bewonder het uitzicht op de Eiger, Monch en Jungfrau terwijl je per trein naar het hoogste treinstation van Europa reist. Je ticket bevat ook toegang tot het Ice Palace, Alpine Sensation en Sphinx Observatory. Neem de traditionele route of de nieuwe Eiger Express. De nieuwe tricable gondel Eiger Express brengt u in slechts 15 minuten van Grindelwald naar het Eiger-gletsjerstation. Jungfraujoch heeft een van de koudste weersomstandigheden in Zwitserland en de bergen zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw. Of je nu van plan bent om in februari, juni of december te komen, de besneeuwde taferelen van Jungfrau zullen je niet teleurstellen. Er zijn meer dan alleen majestueuze uitzichten te bieden. Bekijk attracties en activiteiten, waaronder het IJspaleis, Alpine Sensation en het Sphinx-observatorium.

Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

8. Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Het is ook de thuisbasis van het hoogste treinstation van Europa. De 10-uur durende excursie begint met een mooie busreis vanuit Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eigergletsjer. Vanaf daar stap je over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zul je je verbazen over het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Beleef de Alpine Sensation-avontuurlijke tour, die de 100ste verjaardag van de Jungfrau-spoorweg markeert. Bezoek het Sphinx Observation Terrace en Plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop langs de tunnels van het ijspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via de badplaats Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug naar Luzern te brengen.

Interlaken: 2 uur durende helikopterparachutespringen

9. Interlaken: 2 uur durende helikopterparachutespringen

Mis het parachutespringen in de Zwitserse Alpen niet - een onvergetelijke once-in-a-lifetime ervaring! Klim tot 5.000 voet in een helikopter, haal diep adem en verlaat de perfect gezonde helikopter om een vrije val te maken over de prachtige bergen. De helikopterskydive begint met een introductievideo, grondoefening en voorbereiding. Daarna kunt u het adembenemende berglandschap bewonderen terwijl u geniet van de helikoptervlucht. Spreek uw laatste gebeden uit voordat de deur naar een vrije val opengaat. Spring en kijk terug naar de verdwijnende helikopter. Skydive samen met je tandemmaster in het blauw van de Zwitserse lucht. Trek aan de openingshendel van je parachute en glijd zachtjes de vallei in voor een veilige landing.

Zürich: dagtocht naar Interlaken en Jungfrau

10. Zürich: dagtocht naar Interlaken en Jungfrau

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw een panoramisch uitzicht op het terrein dat je omringt. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het zenit van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het centrale busstation van Zürich en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en stijg 3454 meter. Aankomst op de top en vertrek vanaf het hoogstgelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het zenit van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u enkele van de beste uitzichten biedt die u kunt krijgen op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal naar het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Zodra je terug bent van de top van de gletsjer, kun je genieten van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Veelgestelde vragen over Lauterbrunnen

Welke topattracties zijn een must-see in Lauterbrunnen?

De topattracties in Lauterbrunnen zijn:

Sitemap Lauterbrunnen

Wil je alle activiteiten in Lauterbrunnen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lauterbrunnen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.560 beoordelingen

Deelgenomen vanuit Interlaken. Dankzij de gondel "EIGER EXPRESS" die in december 2021 is gemaakt, verlopen de transfers soepel en bent u in korte tijd via Grindelwald op station Jungfraujoch. Na aankomst in Jungfraujoch volgt u het routebord "TOUR" en kunt u sightseeing gaan doen. Het met ijs bedekte "ICE PALACE" en het "PLATEAU" waar je naar buiten kunt gaan en de sneeuw kunt vertrappen zijn een meesterwerk! Het was de beste Jungfraujoch vanwege het goede weer en geen invloed van hoogteziekte.

De reis was deels begeleid en dit paste perfect bij onze behoefte. We wilden Grindelwald en Interlaken in ons eigen tempo verkennen en dat hebben we gedaan. Grindelwald is als een droom. We kregen een treinkaartje van Grindelwald naar Interlaken en de bus zette ons vlak bij het station af. Het was een mooie treinrit en Interlaken op zich is een paradijs.

Topticket, in tegenstelling tot de losse aankoop, gebruik ik het niet voor de eerste keer. Ondanks de hoge prijs kan ik het alleen maar aanraden. U kunt in de Jungfrau-regio gratis gebruik maken van bijna alle soorten vervoer, ook boottochten.

De plaats is zo geweldig en adembenemend. Ik kom zeker terug omdat ik daar geen andere toeristische plek kon bezoeken.

Excellent. Als ze je de mogelijkheid geven om naar de jungfraujoch te gaan, betaal het dan als je het kunt betalen?