Lavendelvelden in de Provence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lavendelvelden in de Provence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Nice: Gorges of Verdon en Fields of Lavender Tour

1. Nice: Gorges of Verdon en Fields of Lavender Tour

Maak je klaar om enkele van de meest schilderachtige landschappen van Frankrijk te verkennen tijdens een reis naar Castellane, Moustiers-Sainte-Marie en de kloven van de Verdon . Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je hotel of thuisadres in Nice. Vertrek met je chauffeur naar de heuvels van je landelijke bestemming. Steek de "kloof van de wolf", compleet met zijn 40 meter hoge waterval, over voordat je stopt bij Castellane. Terwijl u langs de Verdon reist (genoemd naar zijn verbazingwekkende turquoise groene kleur), kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de 700 meter diepe kloof. Ga daarna verder naar het dorp Moustiers-Sainte-Marie, genesteld onder een rotsachtige klif en van alle kanten omringd door bergen. Bekend om zijn rijke geschiedenis in keramisch vakmanschap, heb je hier vrije tijd om Moustiers op je gemak te verkennen. Ontdek het aardewerk in de winkels en koop voor de lunch souvenirs op een van de terrasjes. Fotografeer de wereldberoemde lavendelschotels of geniet van het meer van St. Croix, een kunstmatige schat van helder water dat een van de mooiste meren van de Provence is. Nadat u van uw reis hebt genoten, keert u terug naar uw voertuig, waarna u wordt teruggebracht naar uw vertrekpunt in Nice.

...
Van Aix-en-Provence: ochtendtour lavendel van een halve dag

2. Van Aix-en-Provence: ochtendtour lavendel van een halve dag

Vertrek vanuit Aix-en-Provence en rijd over de schilderachtige wegen die door de bloemenvelden slingeren. Aankomst op het brede plateau van Valensole met zijn 800 vierkante meter plateau, het is gespecialiseerd in de teelt van lavandin, een hybride lavendelplant en granen. Het heeft de bijnaam 'De graanschuur van de regio'. Je zult veel fotostops hebben bij de lavendelvelden in bloei en genieten van de adembenemende bezienswaardigheden en geuren. Stop bij een boer/producent en leer alles over de teelt, distillatie en de eigenschappen van pure lavendel en lavandin. Maak kans om pure essentiële oliën van lavendel en lavandin, olijfolie en lavendelhoning rechtstreeks bij hen te kopen.

...
Van Avignon: 1-daagse lavendeltour

3. Van Avignon: 1-daagse lavendeltour

Je gids brengt je eerst naar Fontaine de Vaucluse, een prachtig dorp aan de rivier de Sorgue. Loop naar de lente - een van de grootste in Europa. Stop vervolgens bij de abdij van Sénanque en maak zoveel foto's als je wilt van deze majestueuze abdij uit de 12e eeuw, omringd door lavendelvelden. Na de foto-stop bij de 'belvedere', ga je naar Gordes, een heuveldorp gemaakt van lokale droge stenen en geniet je van de markt (op dinsdag). Verken het Provençaalse dorp Roussillon en bekijk de huizen, waarvan de kleuren variëren met het zonlicht. De Provençaalse markt op donderdag voegt nog meer kleuren toe. Hier neem je je lunchpauze (niet inbegrepen). Verken na de lunch de lavendelvelden. Vul je lichaam met verse lavendelgeur, neem wat foto's en bekijk de destillatie tijdens de oogst. Je laatste stop is het dorp Sault, midden in een landelijk landschap, geïsoleerd van de bewoonde wereld. Geniet daar van wat vrije tijd om te winkelen, proef een lavendelijs of drink een drankje op een panoramisch terras. Aan het einde van de tour brengt je gids je terug naar Avignon.

...
Van Marseille: dagexcursie naar Valensole-lavendelvelden

4. Van Marseille: dagexcursie naar Valensole-lavendelvelden

Breng de dag door tussen de paarsblauwe zee van de lavendelvelden van de Provence, die van juni tot augustus prachtige lila en mauve tinten bloeien. Begin uw dag in de prachtige stad Aix-en-Provence, ook wel bekend als de 'stad van kunst en water'. Aix, gelegen op ongeveer 30 kilometer van Marseille, dateert uit de Romeinse tijd en heeft een brede promenade genaamd de "Cours Mirabeau", die is omzoomd met platanen. Ontdek de cafés die ooit bezocht werden door Cezanne, Camus en Zola. Ga naar een van de vele markten die elke dag in het stadscentrum plaatsvinden en bewonder het glinsterende palet van geuren en kleuren. Na wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, gaat u verder langs de pittoreske wegen omzoomd met gouden tarwe- en blauwe lavendelvelden. Uw chauffeur stopt voor tal van fotomomenten op weg naar Valensole, met vrije tijd om dit traditionele Provençaalse dorp bij aankomst te verkennen. Ze zullen ook nuttige informatie geven over het gebruik van essentiële lavendelolie en de lavendeloogst in de Provence in het algemeen.

...
Van Avignon: Lavender Day Tour

5. Van Avignon: Lavender Day Tour

Pak je camera en ga op pad om de verrassende paarse landschappen van de Provence in de zomer te bewonderen tijdens deze dagexcursie vanuit Avignon. Volg de beroemde lavendelroute en stop om het heuveldorp Gordes te verkennen. Leer meer over de beroemde lavendelolieproductie in de regio op een lavendelboerderij (alleen beschikbaar tijdens het oogstseizoen) en bewonder de Romaanse abdij van Sénanque met zijn lavendelvelden. Bereid je dan voor op een aantal spectaculaire uitzichten terwijl je langs het okerpad in Roussillon wandelt en uitkijkt over de lavendelvelden vanaf het Sault-plateau.

...
Van Aix-en-Provence: lavendeltour van een hele dag naar Valensole

6. Van Aix-en-Provence: lavendeltour van een hele dag naar Valensole

Rijd door de vallei van de rivier de Durance en ontdek het plateau van Valensole dat gespecialiseerd is in de teelt van lavandin, waar kleine wegen door de bloemenvelden slingeren. Veel haltes zullen worden opgenomen door de velden in bloei. Stop bij een boer / producent met essentiële oliën van lavendel en lavandin, olijfolie en lavendelhoning. Stop in het hooggelegen dorp Moustiers-Sainte-Marie, zo beroemd om zijn aardewerkworkshops (vrije tijd voor bezoek en lunch niet inbegrepen). Ga 's middags verder naar de adembenemende opening van de Grand Canyon van de rivier de Verdon. Stop in de lavendelvelden voor een foto. Heb vrije tijd in het pittoreske dorpje Sainte Croix du Verdon, gevestigd aan het meer van Sainte Croix (mogelijkheid om te zwemmen of te zonnebaden) voordat u terugkeert naar Aix-en-Provence.

...
Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

7. Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

Ontdek de lavendelvelden in volle bloei in de dorpen van de Luberon tijdens deze tour van een halve dag vanuit Avignon. Geniet van een schilderachtige en pittoreske rit door het platteland, vol met prachtige paarse velden die zich uitstrekken zover het oog reikt. Je gids zal veel stops op het platteland organiseren om foto's van de velden te maken. Stop in Roussillon voor wat vrije tijd om door dit typisch Provençaalse dorp te dwalen. Verwen jezelf hier met een bolletje lavendelijs. Stop voor panoramische foto's van het heuveldorp Gordes, vermeld als een van "De mooiste dorpen van Frankrijk". Maak ten slotte een snelle fotostop bij de cisterische abdij van Senanque, omringd door lavendelvelden.

...
Van Marseille: dagtrip naar markten en dorpen Luberon

8. Van Marseille: dagtrip naar markten en dorpen Luberon

Tour door de betoverende heuveldorpjes en kleurrijke landschappen van de Luberon-regio in Zuid-Frankrijk tijdens een dagexcursie vanuit Marseille, rijdend door Lourmarin. Wandel door een van de wekelijkse markten, afhankelijk van de dag van je tour. Ervaar de geuren en smaken van traditionele Provençaalse producten. Breng alleen op dinsdag wat tijd door in het droge stenen dorp Gordes en verken de markt. Stop op andere dagen in Gordes voor een panoramische fotostop. Maak van half juni tot half juli een fotostop bij Senanque Abbey voor zijn lavendelvelden in bloei. Bekijk het dorp Roussillon en zijn kleurrijke huizen met een markt op donderdag. Geniet van vrije tijd in Lourmarin (markt op vrijdag), beroemd om zijn renaissancekasteel. Wandel langs de grachten en ontdek de antiekwinkels. Op zondag is er een markt die plaatsvindt in L'Isle sur Sorgue. Rijd naar Fontaine de Vaucluse en de heropleving van de Sorgue.

...
Van Aix-en-Provence: Halve dag middag lavendeltour

9. Van Aix-en-Provence: Halve dag middag lavendeltour

Vertrek vanuit Aix-en-Provence en rijd over de schilderachtige, landelijke wegen langs de kleurrijke lavendelvelden op het plateau van Valensole. Geniet van tal van stops om foto's te maken en geniet van de adembenemende bezienswaardigheden en geuren van het 'Blauwe Goud van de Provence'. Stop later bij een boer / producent en leer alles over de teelt, distillatie en de eigenschappen van pure lavendel en lavadin (een hybride plant). Maak ten slotte van de gelegenheid gebruik om de essentiële olie, olijfolie en lavendelhoning rechtstreeks bij hen te kopen.

...
Vanuit Aix en Provence: lavendeltour Valensole kleine groep

10. Vanuit Aix en Provence: lavendeltour Valensole kleine groep

Reis vanuit Aix en Provence per minibus naar de lavendelvelden in de Provence. Je geurende eindbestemming is het Plateau de Valensole aan de uitlopers van de Alpen, maar onderweg pauzeer je vaak genoeg om prachtige foto's te maken van de velden vol lavendel en zonnebloemen. Dit middaguitje brengt je naar het droomlandschap van de Provence, het resultaat van de noeste arbeid van de mens. Kijk je ogen uit in de glooiende tarwe- en lavendelvelden die, wanneer ze in bloei staan, een golvende kleurenzee vormen. Je bezoekt ook een distilleerderij waar je ziet hoe lavendelolie gemaakt wordt. Lavendel wordt op hoogtes van tot wel 700 meter geoogst en gebruikt in cosmetica, zeep, textiel en nog veel meer producten. Wilde lavendel kan zelfs op 1125 meter hoogte groeien en wordt gebruikt voor parfums. In een lokale lavendelboerderij mag je enkele lokale specialiteiten uitproberen, waaronder de amandelsiroop die gemaakt wordt van lokale olijven.

...

Sitemap Lavendelvelden in de Provence

Wil je alle activiteiten in Lavendelvelden in de Provence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.