Belevingen in
Lazio

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten


Lazio: De beste dingen die je niet wil missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek op je eigen tempo.  Loop voorzichtig door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten! Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: voorrangstickets Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

2. Rome: voorrangstickets Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Sla de lange wachtrij voor de kassa over en ga direct naar de prioriteitsingang voor de veiligheidscontrole. Eenmaal binnen in het Colosseum op de aangegeven tijd, herleef je de verhalen van keizers en gladiatoren. De bouw van het Colosseum, begonnen in 72 n. Chr. onder keizer Vespasianus en voltooid onder zijn zoon Titus in 80 n. Chr., was het grootste amfitheater ooit gebouwd. Stel je de felle gevechten tussen mens en beest voor terwijl je in de arena staat, die uit vier verdiepingen bestaat en ooit plaats bood aan 73.000 toeschouwers. Je ticket biedt ook toegang tot de Palatijn en het Forum Romanum, twee must sees voor iedereen die de 'Eeuwige Stad' bezoekt. Volgens de legende is dit de plaats waar Rome is ontstaan. Zie de ruïnes van de tempels in het keizerlijke Forum, het middelpunt van het politieke, sociale en economische leven in de stad tijdens de Keizerlijke Republiek. Ervaar de oudste delen van Rome vanaf de belangrijkste van de 'Zeven Heuvels'.

Tivoli: toegangsbewijs Villa D'Este met digitale ansichtkaart

3. Tivoli: toegangsbewijs Villa D'Este met digitale ansichtkaart

Verken de tuinen van Villa d'Este, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, een van de mooiste voorbeelden van 16e-eeuws Italiaans tuinontwerp, in je eigen tempo met dit toegangsbewijs en geniet van de rust van de tuinen. Terwijl je door de tuinen wandelt, kun je fonteinen, grotten en waterlelies bewonderen. Andere hoogtepunten zijn een orgel dat geluidseffecten door het water produceert. U kunt ook een bezoek brengen aan het paleis van het complex dat werd gebouwd voor Ippolito II d'Este en geschilderd door beroemde kunstenaars. Het hele complex is ontworpen door architect Pirro Ligorio en heeft meer dan 20 jaar in beslag genomen. Vereeuwig je bezoek en maak je vrienden of familie groen van jaloezie door ze een Pemcard te sturen, een digitale foto die je als een echte ansichtkaart naar waar ook ter wereld kunt sturen.

Van Rome: Hadrian's Villa & Villa d'Este Tour met lunch

4. Van Rome: Hadrian's Villa & Villa d'Este Tour met lunch

Laat de drukte van Rome achter u tijdens een excursie per bus om de weelderige villa's van Hadrianus en d'Este te zien. Het beste van alles is dat u kunt kiezen tussen een privé-, een kleine en een grote groepsreis om aan uw behoeften te voldoen. Eenmaal in Tivoli kunt u genieten van een heerlijke lunch in een traditionele trattoria. Leun achterover en ontspan tijdens uw reis van een uur naar uw eerste stop: Hadrian's Villa. De villa van de voormalige Romeinse keizer, gebouwd in 120 CE en beslaat 500 hectare, beschikt over de keizerlijke paleizen, de Pecile, de grote thermale baden en meer - die u allemaal zult bezoeken. Stop dan voor een lunchpauze in het historische centrum van Tivoli, ontspan en geniet van de lokale stad voordat je naar je laatste stop gaat. Na je heerlijke lunch ga je naar Villa d'Este, de villa van kardinaal Ippolito II d'Este, waar de bouw begon in 1650. Dit UNESCO-werelderfgoed beschikt over 400 sierlijke waterpartijen en een adembenemende renaissancetuin. Ga ten slotte terug naar Rome vol nieuwe kennis en prachtige herinneringen.

Rome: vervoer van of naar luchthaven Fiumicino

5. Rome: vervoer van of naar luchthaven Fiumicino

Stap aan boord van een frequente en betrouwbare shuttlebus tussen de luchthaven Fiumicino (FCO) en het treinstation Termini in het centrum van Rome.  Profiteer van voertuigen met airconditioning die regelmatig worden onderhouden volgens hoge hygiënische normen. Kies uit ophaal- of afzetlocaties bij een van deze gunstig gelegen haltes: Luchthaven Fiumicino, treinstation Rome Termini, het Vaticaan (Via Crescenzio 2) of Circonvallazione Aurelia 19. Kies een enkele pendeltrip van of naar de luchthaven, of als alternatief een open retourticket. Je wordt begroet door medewerkers die op je wachten bij de bus. Ga aan boord als je eenmaal bent ingecheckt en je bagage veilig is opgeborgen.  Bespaar jezelf de moeite van het uitpuzzelen van het openbaar vervoer voor of na een lange reis. In plaats daarvan kun je ontspannen en genieten van het uitzicht op Rome vanuit het comfort van jouw stoel.

Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

6. Rome: rondleiding Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Sla de lange wachtrijen bij de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel over. Eenmaal binnen ontmoet je je gids die je tour zal leiden en het intrigerende verhaal achter het baanbrekende ontwerp zal onthullen. Betreed het Pio Clementino-museum en bewonder de klassieke Romeinse en Griekse sculpturen voordat je de galerij van kandelaars bezoekt, die majestueuze marmeren constructies herbergt. Ga verder om de 40 kaarten te zien die op de muren van de Galerij van de Geografische Kaarten zijn beschilderd, zie de renaissancekunstwerken in de Galerij van de Wandtapijten en ga door naar de 4 Stanze di Raffaello. Bewonder tot slot Michelangelo's fresco 'De schepping van Adam' in de Sixtijnse Kapel

Colosseum & Forum: ticket met multimediavideo

7. Colosseum & Forum: ticket met multimediavideo

Begin je tour bij het kantoor van de lokale partner, waar je je tickets ophaalt en geniet van een 25 minuten durende multimediavideo over het oude Rome.Met je ticket ontdek je het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Bezoek het Forum Romanum, waar de gewone Romeinse burgers vroeger woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Je ticket geeft ook de toegang tot de Palatijn, de plaats waar Rome werd gesticht en waar de belangrijkste huizen van keizers en koningen waren gevestigd. Het is gelegen op een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximus en is de middelste van de 7 heuvels van Rome.  Daarna bezoek je een van de beroemdste monumenten ter wereld, het Colosseum. Terwijl je het immense amfitheater verkent  – het grootste dat ooit door het Romeinse Rijk werd gebouwd – kun je je de gladiatorengevechten en openbare spektakels die in de arena plaatsvonden voorstellen.

Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

8. Rome: tour door Sint-Pietersbasiliek en ondergrondse grotten

Je ontmoet je gids op het Sint-Pietersplein en begint de rondleiding met een klim naar de top van de koepel van de basiliek. Geniet van een exclusieve blik op de indrukwekkende mozaïeken in de koepel en ga vervolgens verder omhoog naar het bovenste balkon. Bewonder vanaf hier het panoramische uitzicht over de stad, bekijk het Colosseum, het Pantheon en andere iconische gebouwen. Daal af in de Basiliek en bewonder het indrukwekkende interieur en ontdek waarom het 150 jaar duurde om de basiliek te bouwen. Kijk naar het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en ingewikkelde mozaïeken die je omringen. Leer meer over de beroemde werken van renaissance- en neoklassieke kunstenaars die in de basiliek te vinden zijn.  Ga vervolgens ondergronds naar de historische catacomben van de basiliek en bezoek de tombe van de heilige Petrus. Raak de oude muren van de originele 4e-eeuwse basiliek aan en bewonder de prachtige fresco's. Sluit de tour af op het Sint-Pietersplein en geniet van de majestueuze architectuur. 

Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

9. Rome: rondleiding door Sint-Pietersbasiliek

Verken de Sint-Pietersbasiliek, een van de beroemdste en meest magnifieke bezienswaardigheden van Rome. Deze kerk in renaissancestijl en haar koepel, bekend als de koningin van alle basilieken, domineren de skyline van Rome. Ontdek waarom de Amerikaanse filosoof Ralph Waldo Emerson het beschreef als 'een ornament van de aarde...het sublieme van het schone'. Bewonder het interieur, rijkelijk versierd met marmer, reliëfs, architecturale sculpturen en vergulding. Ontdek in het hart van de basiliek, onder het hoofdaltaar, de kapel van de bekentenis, genoemd naar de geloofsbelijdenis van Sint-Pieter. Bewonder de gebogen marmeren trappen die naar deze ondergrondse kapel leiden. Luister ook naar de Vox City Guide, een zelfgeleide audiorondleiding met verhalen van lokale experts. Het werkt online en is inbegrepen in de ervaring. Kom meer te weten over bezienswaardigheden, verborgen juweeltjes, openbaar vervoer en waar u de beste foto's kunt maken en toegang kunt krijgen tot wifi.

Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

10. Tour door Vaticaan, Sixtijnse Kapel en St.-Pieter

Ontdek het beste van het Vaticaan in één bezoek. Sla de wachtrij voor de belangrijkste attracties over en bekijk uitstekende voorbeelden van kunst en architectuur in het gezelschap van jouw deskundige gids. Geniet van de schoonheid van de Sixtijnse Kapel, bewonder de meesterwerken van Michelangelo en Rafaël. Ontdek de fresco's van de Stanze van Rafaël. Verken de verbazingwekkende collecties van de Vaticaanse Musea, waaronder de Kaartenkamers en het beeldhouwwerk van Hermes. Volg een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek: een millennium vol kunst, geschiedenis en geloof. Stap na het verlaten van de Sixtijnse Kapel de Sint-Pietersbasiliek binnen zonder in de rij te hoeven wachten.

Veelgestelde vragen over Lazio

Welke topattracties zijn een must-see in Lazio?

Sitemap Lazio

Wil je alle activiteiten in Lazio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lazio

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 285.211 beoordelingen

We hadden de tour in nederlands geboekt, kregen keurig week ervoor een telefoontje dat de gids niet beschikbaar was - of we akkoord gingen met een engelstalige gids. We werden begeleid door Elena, die op een ontspannen manier uitleg gaf -vriendelijk en met ruimte voor humor. De fietstocht is een aanrader om Rome vanuit een ander (ruimtelijker en rustiger) perspectief te bezien. Er is alle gelegenheid om de geschiedenis letterlijk aan te raken.

alles goed en vlot verlopen. snel een bus naar het centrum kunnen nemen en terug naar de luchthaven is ook vlot verlopen. enkel bij een heen en terug ticket is er volgens mij wat verwarring dat je geen retoursdatum kan ingeven. dit zou anders en beter kunnen.

We waren 5 min. te laat door vertraging. Geen probleem we mochten met de volgende bus mee. Fijn dat er een medewerker staat om je op te wachten.

Super goede gid,s, duidelijke instructies trefpunt en tijdige informatie! App super handig!

Prima gids en fantastisch uitzicht vanaf de koepel!