Belevingen in
Lecce

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lecce: De beste dingen die je niet wil missen

Lecce: Riksjatour met gids

1. Lecce: Riksjatour met gids

Laat een professionele meertalige reisgids je de schatten van de stad Lecce tonen, aan boord van een ecologische riksja. Naast de belangrijkste toeristische attracties, zoals het Piazza Sant'Oronzo, de Piazza Duomo en de basiliek van Santa Croce, kun je de glorieuze ruïnes van het Romeinse theater en amfitheater en de weelderige barokke kerken van Lecce bewonderen. Samen met je gids bezoek je de monumentale deuren en de indrukwekkende paleizen en binnenplaatsen die de duizendjarige geschiedenis van de stad vertellen. Vervolgens begeef je je naar de verborgen hoeken van de oude stad, rijk aan legendes en interessante verhalen. Als je wilt, kun je tijdens je tour ook de oude ambachtelijke winkels in de omgeving bezoeken, zoals de papier-maché-werkplaatsen en de steenwinkeltjes van Lecce. Tot slot proef je enkele traditionele wijnen en gerechten uit de Salento-regio, rijdend door de stadse steegjes in je veilige en milieuvriendelijke voertuig. Elke riksja is geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind tot 10 jaar oud. 

Van Lecce: Ostuni, Alberobello, Polignano Tour

2. Van Lecce: Ostuni, Alberobello, Polignano Tour

De eerste stop van de tour is Ostuni, een pittoresk stadje om te ervaren. Ostuni, ook wel de "Witte Stad" genoemd, heeft een prachtig middeleeuws dorp dat rijk is aan steegjes en witgekalkte huizen en dat doet denken aan een oosters landschap. Je hebt vrije tijd om het oude stadscentrum te bezoeken dat wordt gekenmerkt door steegjes, schuine trappen, binnenplaatsen en kleine pleinen met witgekalkte huizen, ambachtswinkels en typische kleine winkeltjes. Na Ostuni bereikt u Alberobello en steekt u enkele charmante dorpjes over die op de heuvels liggen. Het landschap is een continue opeenvolging van eeuwenoude olijfbomen en trulli. Een bezoek aan het prachtige Alberobello is als een reis door een tijdloos land. Je hebt vrije tijd tot je beschikking om het karakteristieke historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen. Het bestaat integraal uit Trulli, opvallende witte, piramidevormige structuren die het uniek maken in de wereld en een van de meest buitengewone voorbeelden van Italiaanse volksarchitectuur vertegenwoordigen. Bijzonder opvallend zijn de twee wijken: "Rione Monti" met zijn lokale handwerkwinkels en "Aia Piccola", waar de oudste Trulli en kleine musea zijn gevestigd. Na Alberobello, afdalend naar de Adriatische Zee, bereikt u het prachtige Polignano a Mare, de geboorteplaats van de beroemde Domenico Modugno. Polignano a Mare staat op een klif die helemaal naar de zee valt. Verken het historische centrum en de overblijfselen van de Romeinse overheersing. Onder de laatste, de brug van de Via Traiana, nog steeds levensvatbaar. Als u het historische centrum binnenkomt, door een doolhof van straten, steegjes en pleinen geanimeerd door lokale winkels en restaurants, bevindt u zich op drie terrassen met uitzicht op de zee om te genieten van een adembenemend uitzicht.

Lecce: barokke architectuur en ondergrondse wandeltocht

3. Lecce: barokke architectuur en ondergrondse wandeltocht

De tour begint met een bezoek aan de majestueuze Santa Croce-kerk, het juweel in de kroon van de barokke architectuur van Lecce. Vanaf hier kunt u het nabijgelegen Piazza Sant'Oronzo verkennen, het voormalige marktplein waar u het oude stadhuis, de Romeinse zuil en de overblijfselen van een enorm Romeins amfitheater kunt vinden. Vervolg de tour met een wandeling door de Corso Vittorio Emanuele, die beschikt over een prachtig barokke palazzi en de onlangs gerestaureerde Sant'Irene-kerk. Kom vervolgens aan op het adembenemende Piazza Duomo, een van de meest geprezen gebouwen in Italië. Bekijk de residentie van de aartsbisschop, het seminarie, de klokkentoren en de kathedraal. Bezoek ten slotte het ondergrondse Joods Museum en ontdek de fascinerende Joodse geschiedenis van de stad.

Lecce: Long Bike-Rickshaw City Tour & lokale smaken

4. Lecce: Long Bike-Rickshaw City Tour & lokale smaken

Neem deel aan een rondleiding onder leiding van een deskundige meertalige gids en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Lecce en bezoek de stad op een grappige en milieuvriendelijke riksja. Bezoek aan de belangrijkste toeristische attracties zoals het Sant'Oronzo-plein, het Duomo-plein en de Santa Croce-basiliek, evenals de verbazingwekkende ruïnes van het Romeinse theater en het amfitheater en de weelderige kerken in de barokstijl. Tour door de monumentale deuren, de verbazingwekkende historische paleizen en rechtbanken en de meest pittoreske en verborgen plaatsen van de oude stad, vol legendes en interessante anekdote. Tijdens deze unieke ervaring, tussen monumenten en winkels, bezoekt u oude boetieks die lokale handwerk verkopen, zoals papier-maché ambachten en de stenen van Lecce, lokale wijn en producten proeven, een oude kelder bezoeken en de beste wijnen verzamelen uit Salento; Een unieke ervaring die kunst, cultuur, smaken en populaire tradities combineert. Elke riksja is geschikt voor 2 volwassenen en 1/2 kinderen tot 10 jaar oud.

Lecce: rondleiding van 2 uur

5. Lecce: rondleiding van 2 uur

Ontmoet je vriendelijke gids bij Porta Napoli, de boog van Triumph die de ingang van het historische stadscentrum markeert. Na een korte meet & greet met uw vriendelijke en informatieve gids, begint u aan uw 2 uur durende sightseeingtour en maakt u kennis met de stad Lecce. Volg je gids vanuit het hart van de stad naar de barokke kathedraal. Ontdek tijdens je rondleiding het Romeinse amfitheater gebouwd tussen de 1e en 2e eeuw voor Christus, dat in het verleden ongeveer 25.000 toeschouwers kon herbergen. Aan het einde van je tour stop je onder de zuil van de beschermheilige van de stad, Sant' Oronzo, die de stad van de pest zou verlossen. Bezoek tijdens je tour veel van de meest cultureel en historisch belangrijke bezienswaardigheden van de stad en leer meer over Lecce via je deskundige gids.

Lecce: wandeltocht

6. Lecce: wandeltocht

Je tour begint vanaf het Sant'Oronzo-plein, waar je een Romeins amfitheater vindt dat voor het eerst werd ontdekt in het begin van de 20e eeuw. De route gaat verder naar het historische centrum, dat rijk is aan kerken en oude gebouwen versierd met barokke kunst. Tijdens de rondleiding is het mogelijk om te kijken naar papier-machè-ambachtslieden aan het werk. Dit soort kunst is van Lecce uit de 17e eeuw, toen het werd ontworpen om kerken te decoreren, toen het papier het enige beschikbare materiaal was. Het blijft de huizen en de kerken van deze magische stad sieren dankzij oude meesters en jonge mensen.

Van Lecce: Otranto, SM Leuca, Gallipoli & Galatina Tour

7. Van Lecce: Otranto, SM Leuca, Gallipoli & Galatina Tour

Bezoek op eigen gelegenheid 4 van de meest pittoreske stadjes in Salento: Otranto, Santa Maria di Leuca, Gallipoli en Galatina. Neem een schilderachtige route van de Adriatische Zee naar de Ionische Zee, tussen rotsachtige kusten, kleine baaien en witte stranden. Ga naar je eerste stop in Otranto, een stad in Salento vol geschiedenis. Elke hoek benadrukt de passage van verschillende beschavingen, waaronder de Romeinen, de Byzantijnen, de Ottomanen en de Aragonezen. Geniet van vrije tijd om de prachtige kathedraal, de Sint-Pieterskerk in perfecte Byzantijnse stijl, het kasteel, de torens, de machtige Pelasgi-bastions en de muren rond de oude stad te bezoeken. Vervolgens bereikt u Santa Maria di Leuca, langs de prachtige Adriatische kust, gekenmerkt door kliffen met uitzicht op de zee, grotten en baaien met een rotsachtige bodem. Bewonder onderweg Santa Cesarea Terme, Castro Marina en de Ciolo Fiord. Verken Santa Maria di Leuca, de hak van Italië, waar de Ionische Zee de Adriatische Zee ontmoet. Geniet vanaf dit puntje van Puglia van een spectaculair uitzicht op de haven en de zee, evenals het heiligdom van Santa Maria de Finibus Terrae. Ga verder langs de Ionische kust naar Gallipoli. Deze Griekse stad kan worden onderverdeeld in 2 gebieden: het nieuwe dorp, waar de toeristische voorzieningen en moderne gebouwen verrijzen, en de oude stad. De oude stad ligt op een kalkstenen eiland dat door een 17e-eeuwse brug met het vasteland is verbonden. Verken tijdens je vrije tijd het historische centrum door een labyrintisch weefsel van smalle straatjes. Passeer traditionele handwerkwinkels, indrukwekkende kerken en aristocratische palazzi. Ook bezienswaardig zijn de barokke kathedraal gewijd aan St. Agatha, het Angevine-kasteel en de Griekse fontein, een van de oudste fonteinen in Italië. Sluit de tour af met een bezoek aan Galatina, een juweel van kunst, geschiedenis en cultuur. Stap binnen in de basiliek van Sint-Catharina van Alexandrië om de fresco's te bewonderen die zijn gemaakt door de discipelen van Giotto. U kunt ook een bezoek brengen aan de kathedraal van SS. Peter en Paul, en de monumenten in het historische centrum.

Van Lecce: Full-Day Salento Tour met professionele gids

8. Van Lecce: Full-Day Salento Tour met professionele gids

Verken Salento en zijn pittoreske stadjes op een kleine groep, een dagtour vanuit Lecce, met een bus met airconditioning en ruimte voor niet meer dan 7 passagiers. Na een pick-up van je hotel rijd je naar Galatina, een echt pareltje van kunst, geschiedenis en tradities. Van buitengewone schoonheid is, in het bijzonder, de basiliek van Sint-Catharina van Alexandrië, de tweede alleen voor de basiliek van Sint Franciscus in Assisi voor de aanwezigheid van vele fresco's binnen, die werden gemaakt door Giotto's discipelen. Andere te bezoeken monumenten zijn de kathedraal van Saints Peter en Paul, de oude "hofhuizen" en de gebouwen in het historische centrum. Otranto is de meest oostelijke stad van Italië en staat bekend als "Porta d'Oriente" (letterlijk: "Door to the Orient"). De prachtige kathedraal, de kerk van Sint-Pieter in perfecte Byzantijnse stijl, het kasteel, de torens, de machtige Pelasgi-bastions en de muren die de hele oude stad omringen, maken Otranto tot een van de meest interessante culturele bestemmingen in het zuiden van Italië. Santa Maria di Leuca ligt op het zuidelijkste puntje van het Salentijnse schiereiland, omringd door twee zeeën, de Ionische Zee in het westen en de Adriatische Zee in het oosten. Santa Maria di Leuca is een toeristisch centrum dat bekend staat om zijn kleurrijke natuurlijke landschap dat past in zijn majestueuze architectuur. Gelegen op het voorgebergte van Japigo is de basiliek van Santa Maria De Finibus Terrae (aan de uiteinden van de aarde). Vanaf de basiliek kunt u de oude haven te voet bereiken via twee opritten van elk 300 treden. Gallipoli wordt beschouwd als de parel van Salento. Deze Griekse stad kan worden verdeeld in twee gebieden: de oude stad en het nieuwe dorp, waar de toeristische voorzieningen en moderne gebouwen ontstaan. Het oude deel van de stad ligt op een kalkstenen eiland dat door een 17e-eeuwse brug met het vasteland is verbonden. Het is omgeven door verdedigingsmuren die voornamelijk in de 14e eeuw zijn gebouwd. Het wordt gekenmerkt door een labyrintisch weefpatroon van smalle straatjes, waar traditionele winkels van lokale ambachten, talloze indrukwekkende barokke kerken en aristocratische palazzi te vinden zijn. Ook bezienswaardig zijn de kathedralen gewijd aan St. Agatha, een van de beste voorbeelden van de barok in Salento, het Angevine-kasteel gebouwd in de 13e eeuw en de Griekse fontein, een van de oudste fonteinen in Italië.

Lecce: eetervaring bij een lokale inwoner

9. Lecce: eetervaring bij een lokale inwoner

Kom aan bij uw deskundige gastheer voor een onvergetelijke privé-dinerervaring waar u authentieke recepten zult proeven die worden gekoesterd in familiekookboeken die zijn doorgegeven door echte Italiaanse moeders. Voel tijdens een exclusieve kookdemonstratie de warmte van Italiaanse gastvrijheid terwijl uw gastheer de geheimen van haar familiekookboek deelt terwijl ze de gerechten recht voor uw neus bereidt. Als het eindresultaat klaar is, ga je aan een authentieke Italiaanse eettafel zitten en geniet je van je 4-gangen seizoensmenu met een voorgerecht, pasta, hoofdgerecht met bijgerecht en dessert.

Lecce: Tochten, het Florence van Zuid-Italië

10. Lecce: Tochten, het Florence van Zuid-Italië

Naar aanleiding van een pick-up uit Napels Gate, rijden naar de historische stad Lecce naar barokke gebouwen, witgekalkte huizen, en nog veel meer te bewonderen. Uw bezoek aan de 'Florence van Zuid-Italië "omvat Lecce Cathedral. Oorspronkelijk gebouwd in 1144 en volledig gerestaureerd tussen 1659-1670, de toevoeging van een 5 verdiepingen tellende klokkentoren en achthoekige loggia geholpen zet hem in een van de belangrijkste kathedralen van Italië. Doorgaan met de Kerk van de Theatijnen, gewijd aan St. Irene, en bewonder het uitgestrekte gevel van verschillende stijlen. De portal wordt bekroond door een standbeeld van St. Irene door Mauro Manieri, terwijl het altaar van St. Michael the Archangel beschikt over een kopie van het gelijknamige schilderij van Guido Reni. Vlakbij ligt de Rococo altaar van St. Andrew Avellino, en het midden van de 17e-eeuwse altaar van St. Orontius door Francesco Antonio Zimbalo. Bewonder het altaar van St. Irene met een doek van Giuseppe Verrio, en de 9 bustes van heiligen huisvesting historische relikwieën. Zie het altaar van St. Stefanus, die de "Stenigen van St. Stephen" door Verrio. Bezoek de 2e eeuw voor Christus Romeinse amfitheater in de buurt van Piazza Sant'Oronzo. Eens in staat om meer dan 25.000 mensen stoel, het is nu half begraven door monumenten overheen gebouwd door de eeuwen heen. Ga naar de kolom die een standbeeld van Lecce patroonheilige, Sint Oronzo, gegeven aan de stad door Brindisi voor gereputeerde rol St. Oronzo's in het genezen van Brindisi van de pest houdt. Zodra één van een paar, dat betekende het einde van de legendarische Appian Way, de hoofdweg tussen Rome en Zuid-Italië. Wandelend door de straten van de oude stad, een bezoek aan de kerk van Santa Chiara en het Romeinse theater.

Veelgestelde vragen over Lecce

Welke topattracties zijn een must-see in Lecce?

Sitemap Lecce

Wil je alle activiteiten in Lecce ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lecce

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 269 beoordelingen

Het was echt een heerlijke ervaring om door Lecce te rijden en bij elke stop een uitstekende historische briefing te krijgen. De gids Miriam was echt een leuk gezelschap en hielp ons met onze extreem weinig kennis van de Italiaanse taal en sprak duidelijk in uitstekend Engels. We voelden ons van begin tot eind extreem veilig en comfortabel bij Miriam. We hebben allebei de leukste tijd gehad vanmiddag en kunnen anderen dit ook van harte aanbevelen en kunnen Miriam zeker aanbevelen als gids.

Zeer interessante en aangename manier om Lecce te bezoeken. Voor een groep van 6 personen huurden we drie riksja's met gids. De gidsen waren erg enthousiast en legden alles in het Engels uit. We hebben veel gelachen. De tour duurde 1,5 uur en we hebben de hoogtepunten van Lecce gezien. We stopten ook voor een kopje koffie, wat een traktatie van het bedrijf was. Daarna stuurden ze ons foto's. Alles was perfect. We hebben genoten van elke minuut! Dank u.

Miriam was een uitstekende en vriendelijke gids. Bij onze aankomst was onze reservering met Get Your Guide niet doorgegeven aan het kantoor. Maar de mensen van Velo Service hebben het toch geregeld zodat we onze rondleiding konden hebben. Echt aardige mensen en zoveel interessante feiten over de prachtige stad Lecce!

En zeer relaxte manier om de highlights van Lecce te ontdekken. Onze gids Mattei wist ons eenvoudig door de drukke wandelstraat te loodsen en veel bijzonderheden te vertellen.

Er waren wat vragen bij de boeking maar Get Your Guide reageerde heel snel op mijn mailtjes en ze hebben alles goed opgelost. Zeer goede communicatie!