Kies data

Leeukop

Leeukop: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: Lion's Head-zonsondergangwandeling

1. Kaapstad: Lion's Head-zonsondergangwandeling

Je Lion's Head Trail-ervaring begint op een onverharde weg door spectaculaire bosjes zilverbladbomen. Je begint met het volgen van een pad dat steeds veranderende uitzichten onthult terwijl het rond Lion's Head draait. Zeer binnenkort zullen het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust en de magnifieke apostelen van de Tafelberg in zicht komen. Al snel versmalt het grindpad tot een pad, vanwaar je het eerste paragliding lanceerplatform passeert. U gaat dan verder langs het getrapte pad met uitzicht over het zeer populaire Camps Bay Beach en Clifton-stranden. Na nog eens 30 minuten wandelen, komt u bij een gespleten donjon op het opwaartse pad. Vanaf hier ga je verder met uitzicht op Seapoint aan je linkerhand, en na nog eens 10 minuten zie je de stad Kaapstad languit onder je en de voorkant van de Tafelberg hoog boven je oprijzen. Je gaat dan steil omhoog naar de eerste ladder, voordat je links langs een plank met een kettingleuning gaat. Vervolgens ga je verder met het pad tot je bij een splitsing komt, waar je de keuze hebt om ofwel naar links af te buigen om twee rotspartijen te omzeilen, of om rechtsaf te slaan en de rotspartijen te beklimmen. Als je niet van verticale rotstrappen houdt, ga dan gewoon naar links, vanwaar je verder kunt gaan met het pad langs enkele enorme pijnbomen om de top van de zuidoostelijke bergkam te bereiken. Vanaf hier volg je het voor de hand liggende, versleten pad via wat klauteren en een ladder naar de 669 meter hoge top.

Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

2. Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

Stijg op vanaf het iconische V&A Waterfront voor een helikoptervlucht langs de Atlantische kust met mooie uitzichten. Vlieg over het Cape Town Stadium en Lion's Head, een berg die deel uitmaakt van de imposante achtergrond van de stad. Vlieg over de buurten Clifton en Camps Bay, en bewonder de prachtige huizen, kliffen, en stranden. Eindig je vlucht met een panoramisch uitzicht over de Tafelberg, de meest iconische bezienswaardigheid van Zuid-Afrika.   Je piloot is tevens een opgeleide gids, die via hoge-kwaliteit Bose koptelefoons met je communiceert; dit maakt je vlucht leuk en informatief. Vlieg in een R44, Airbus H120 of Airbus H130, allen milieuvriendelijke helikopters, gebouwd om het beste uitzicht te bieden.

Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

3. Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

Ontmoet je gids bij de het vertrekpunt van de Leeukop-wandeling. Er is parkeergelegenheid langs Signal Hill Road als je met de auto komt. Begeef je op de route naar de top en klim 400 meter langs het steile en rotsachtige pad. Houd een langzaam en gelijkmatig tempo aan en neem de tijd om onderweg het uitzicht te bewonderen en foto's te maken. Je krijgt uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan op de top met snacks en koffie voordat je de berg afdaalt naar het ontmoetingspunt.

Kaapstad: wandeling Leeuwenkop bij zonsopgang

4. Kaapstad: wandeling Leeuwenkop bij zonsopgang

Maak een prachtige wandeling voor families en koppels en zie Kaapstad van 670 meter boven zeeniveau. Aanschouw met ontzag het adembenemende landschap, en identificeer iconen als de ernaast gelegen Tafelberg en Robbeneiland, in zee. Zie beneden je glorieuze stranden, waaronder Camps Bay en Seepunt.  Maak gebruik van 1 van de 2 verschillende wandelpaden naar de top; je gids helpt je kiezen op basis van je conditie-niveau. Trotseer het avontuurlijke pad met krammen en kettingen, of kies een makkelijkere route en vermijd ze. Bij welk pad jij en je groep je dan ook het meest comfortabel voelen, adembenemende vergezichten worden gegarandeerd. Rust uit aan de top en zie de spectaculaire zonsopgang boven Kaapstad met een kop hete koffie en enkele thuis-gebakken muffins.

Kaapstad: duovlucht parapente

5. Kaapstad: duovlucht parapente

Je ontmoet je persoonlijke ‘opstijgmanager’ bij aankomst en na de veiligheidsinstructies ben je ‘ready for take-off’. Je wordt veilig vastgegespt, neemt enkele kleine stapjes en … hup … je vliegt! Met een vakkundige piloot achter je kun je je ontspannen en genieten van het adembenemende uitzicht. Paragliden geeft je een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid. Zodra je in de lucht bent, zul je verbaasd zijn dat je zo ontspannen bent. Je zit rechtop, ongeveer zoals thuis op de bank, en hebt helemaal niet het gevoel dat je zakt of valt. Geniet voor een ogenblik van de wereld van de arenden terwijl je door de lucht glijdt met ongeveer 40 kilometer per uur. Als het weer het toelaat, mag je de paraglider zelf besturen! De instructeur plaatst zijn handen op de jouwe om je te laten zien hoe je stuurt. Het is echt heel simpel en een fantastisch gevoel. Dit is volledig optioneel natuurlijk, net als de acrobatische touren voor het landen.

Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

6. Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

Van alle wandelingen in Kaapstad, is de klim naar de Leeuwenkop veruit het populairst. De berg ligt tussen Tafelberg en de Seinheuvel en biedt 360 graden uitzicht op de stad, de Tafelbaai en de Atlantische zeekust. De zonsondergang bewonderen en de stadslichten van bovenaf zien, is een totaal nieuwe manier om van Kaapstad te genieten. Je baant je een weg naar de top op een spiraalvormig pad. De beklimming duurt ongeveer een uur en onderweg zijn er continu prachtige uitzichten. Je gepassioneerde en deskundige gids wijst op iconische bezienswaardigheden en vertelt over de geschiedenis van de stad. Kom meer te weten over de geologie, fauna en flora van deze werelderfgoedsite.  Er zijn een aantal ladders en kettingen die je naar de top helpen. Als je last hebt van hoogtevrees, kan dit ontmoedigend lijken, maar als je klaar bent voor de uitdaging, zal je gids je helpen. Op de top kijk je neer op de Tafelberg en de stad Kaapstad en profiteer je van het licht en de fantastische fotografische gelegenheid. Loop terug naar beneden als de zon ondergaat en bewonder het uitzicht op de Tafelberg verlicht door een gouden hemel. Als je geluk hebt, rijst de maan op vanuit de oostelijke bergen, waardoor je uitzicht nog beter wordt.  

Kaapstad: Lion's Head Sunset Hike

7. Kaapstad: Lion's Head Sunset Hike

Dit is een prachtige wandeling voor gezinnen, maar ook voor koppels, omdat de zonsondergang ongelooflijk romantisch is. Bekijk de Kaap vanaf 670 meter hoogte met een panoramisch uitzicht over de stad, de Tafelberg, Robbeneiland en de stranden beneden, waaronder Camps Bay en Sea Point. Je wandelt naar de top en dan weer ongeveer 3/4 naar beneden, vanwaar je de zonsondergang over de oceaan kunt zien. Kies voor een zonsopgangwandeling naar de top, een dagwandeling of zelfs een zonsondergangwandeling, afhankelijk van uw voorkeur. Deze wandeling is het hele jaar door erg populair.

Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

8. Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

Begin aan een parcours rond Lion's Head en Signal Hill en ervaar de prachtige Cape Flora. Veel van dit rijke, natuurlijke erfgoed is nergens anders op aarde te zien. Dompel jezelf onder in de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur terwijl je de paden opgaat. Geniet van een fascinerend uitzicht op de zonsopgang over de berg Hottentots Holland en de Tafelberg. Begin je ongeveer 10 kilometer lange run aan de voet van Lion's Head en klim geleidelijk langs de ruggengraat van de berg helemaal tot aan de eerste stop bij het uitkijkpunt Signal Hill. Geniet vanaf hier van het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust, Robbeneiland en de magnifieke bergketen van de twaalf apostelen. Vanaf Signal Hill gaat de route met een zachte afdaling langs de oostkant van de berg en steekt vervolgens over naar de westkant van Lion's Head. Het pad slingert rond de voet van de berg en biedt een panoramisch uitzicht en uitzicht op enkele van de duurste delen van de stadkom van Kaapstad, evenals de stranden.

Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

9. Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

Doe mee met deze tour voor een dag vol met de grootste hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg (houd er rekening mee dat de kabelbaan van 25 juli - 28 augustus 2022 gesloten is wegens renovatie) Daal af door de Maleisische wijk, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Company Gardens en het Groene Marktplein. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V and A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om af te zetten bij uw hotel.

Kaapstad: begeleide wandeling bij zonsondergang met leeuwenkop in het Frans

10. Kaapstad: begeleide wandeling bij zonsondergang met leeuwenkop in het Frans

Je Lion's Head-trailervaring vindt plaats op een onverharde weg en voert je door spectaculaire bosjes met zilverbladbomen. Volg een pad dat steeds veranderende uitzichten onthult terwijl het rond Lion's Head draait. Het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust en de magnifieke apostelen van de Tafelberg zullen spoedig in zicht komen. Al snel versmalt het grindpad tot een pad, vanwaar je het eerste paragliding lanceerplatform passeert. Vervolg over het trappenpad met uitzicht op de stranden van Camps Bay en Clifton. Wandel nog 30 minuten en bereik een splitsing. Ga verder met uitzicht op Seapoint aan uw linkerhand en na 10 minuten wordt u beloond met een prachtig uitzichtpunt. Zie de stad Kaapstad languit onder je en de voorkant van de Tafelberg die hoog boven je uitsteekt. Ga dan omhoog naar de eerste ladder, voordat je naar links gaat langs een plank met een kettingleuning. Blijf het pad volgen tot je bij een splitsing komt. Kies waar u vanaf hier heen wilt. Draai naar links om 2 rotspartijen te omzeilen of sla rechtsaf en beklim de rotspartijen. Als je niet van verticale rotstrappen houdt, ga dan gewoon naar links en volg het pad langs enorme pijnbomen om de top van de zuidoostelijke bergkam te bereiken. Volg het pad en een ladder naar de 669 meter hoge top.

Sitemap Leeukop

Wil je alle activiteiten in Leeukop ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leeukop

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 291 beoordelingen

We gingen eind maart met de helikopter. Mijn 1-jarige zoon en ik waren de enigen, daarom hadden we de helikopter helemaal voor onszelf. Onze piloot was geweldig. Hij vertelde en legde veel uit en liet ons veel zien. Omdat het prachtig weer was, hadden we een schitterend uitzicht over Kaapstad. De ontvangst bij de check-in was ook erg goed en erg vriendelijk.

Ik zou iedereen langer dan 12 minuten aanraden. Het was echt prachtig en ik had geen idee dat een helikopter vliegen zo leuk kon zijn. Dus ik was teleurgesteld toen het weer naar beneden ging. Een geweldige ervaring om mee te beginnen.

Parapax waren fantastisch. Zeer professioneel en alles staat voorop. De enige manier om de stad te zien. Kinderen vonden het geweldig en werden goed verzorgd. De jonge dame op de grond sorteert foto's erg nuttig om.

Great to have a guide when you have little hiking experience. Johan is a real hiker who has a lot of background knowledge!

12 minuten goed besteed. Volledig uitzicht op de stad