Kies data

Leeukop

Leeukop: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

1. Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

Ontmoet je gids bij de het vertrekpunt van de Leeukop-wandeling. Er is parkeergelegenheid langs Signal Hill Road als je met de auto komt. Begeef je op de route naar de top en klim 400 meter langs het steile en rotsachtige pad. Houd een langzaam en gelijkmatig tempo aan en neem de tijd om onderweg het uitzicht te bewonderen en foto's te maken. Je krijgt uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan op de top met snacks en koffie voordat je de berg afdaalt naar het ontmoetingspunt.

Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

2. Kaapstad: helikopter-tocht van 12 minuten, mooie uitzichten

Stijg op vanaf het iconische V&A Waterfront voor een helikoptervlucht langs de Atlantische kust met mooie uitzichten. Vlieg over het Cape Town Stadium en Lion's Head, een berg die deel uitmaakt van de imposante achtergrond van de stad. Vlieg over de buurten Clifton en Camps Bay, en bewonder de prachtige huizen, kliffen, en stranden. Eindig je vlucht met een panoramisch uitzicht over de Tafelberg, de meest iconische bezienswaardigheid van Zuid-Afrika.   Je piloot is tevens een opgeleide gids, die via hoge-kwaliteit Bose koptelefoons met je communiceert; dit maakt je vlucht leuk en informatief. Vlieg in een R44, Airbus H120 of Airbus H130, allen milieuvriendelijke helikopters, gebouwd om het beste uitzicht te bieden.

Tafelberg: paragliding-tandemvlucht in Kaapstad

3. Tafelberg: paragliding-tandemvlucht in Kaapstad

Bij aankomst op het ontmoetingspunt zullen de manager en de rest van het team je begroeten en controleren of je geschikte kleding voor de vlucht draagt. Vervolgens word je toegewezen aan een piloot en uitgerust met harnas en helm. Je piloot informeert je over de start, omdat deze afhankelijk is van de weersomstandigheden. Soms moet je een korte afstand lopen voordat je gaat vliegen, maar dit is eenvoudig en je getrainde en ervaren assistenten zorgen voor een soepele start. Na de eerste opwinding bij de start kun je jezelf nu comfortabel in je harnas hangen en genieten van de vlucht. Het is echt vliegen als een vogel - probeer het! Je bemanning is eersteklas: ze maakt gebruik van de nieuwste apparatuur en vliegt op plaatsen die ze heel goed kent. Het is de veiligste paragliding die je kunt doen. Het onberispelijke veiligheidsrecord van vele jaren paragliding door de lokale organisator spreekt voor zich.

Kaapstad: Lion's Head-zonsondergangwandeling

4. Kaapstad: Lion's Head-zonsondergangwandeling

Je Lion's Head Trail-ervaring begint op een onverharde weg door spectaculaire bosjes zilverbladbomen. Je begint met het volgen van een pad dat steeds veranderende uitzichten onthult terwijl het rond Lion's Head draait. Zeer binnenkort zullen het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust en de magnifieke apostelen van de Tafelberg in zicht komen. Al snel versmalt het grindpad tot een pad, vanwaar je het eerste paragliding lanceerplatform passeert. Je gaat dan verder langs het getrapte pad met uitzicht over de zeer populaire stranden van Camps Bay en Clifton. Na nog eens 30 minuten wandelen, komt u bij een gespleten donjon op het opwaartse pad. Vanaf hier ga je verder met uitzicht op Seapoint aan je linkerhand, en na nog eens 10 minuten zie je de stad Kaapstad languit onder je en de voorkant van de Tafelberg hoog boven je oprijzen. Je gaat dan steil omhoog naar de eerste ladder, voordat je links langs een plank met een kettingleuning gaat. Vervolgens ga je verder met het pad tot je bij een splitsing komt, waar je de keuze hebt om ofwel naar links af te buigen om twee rotspartijen te omzeilen, of om rechtsaf te slaan en de rotspartijen te beklimmen. Als je niet van verticale rotstrappen houdt, ga dan gewoon naar links, vanwaar je verder kunt gaan met het pad langs enkele enorme pijnbomen om de top van de zuidoostelijke bergkam te bereiken. Vanaf hier volg je het voor de hand liggende, versleten pad via wat klauteren en een ladder naar de 669 meter hoge top.

Kaapstad: wandeling Leeuwenkop bij zonsopgang

5. Kaapstad: wandeling Leeuwenkop bij zonsopgang

Maak een prachtige wandeling voor families en koppels en zie Kaapstad van 670 meter boven zeeniveau. Aanschouw met ontzag het adembenemende landschap, en identificeer iconen als de ernaast gelegen Tafelberg en Robbeneiland, in zee. Zie beneden je glorieuze stranden, waaronder Camps Bay en Seepunt.  Maak gebruik van 1 van de 2 verschillende wandelpaden naar de top; je gids helpt je kiezen op basis van je conditie-niveau. Trotseer het avontuurlijke pad met krammen en kettingen, of kies een makkelijkere route en vermijd ze. Bij welk pad jij en je groep je dan ook het meest comfortabel voelen, adembenemende vergezichten worden gegarandeerd. Rust uit aan de top en zie de spectaculaire zonsopgang boven Kaapstad met een kop hete koffie en enkele thuis-gebakken muffins.

Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

6. Kaapstad: Leeuwenkop bij zonsondergang, wandeling van 3 uur

Van alle wandelingen in Kaapstad, is de klim naar de Leeuwenkop veruit het populairst. De berg ligt tussen Tafelberg en de Seinheuvel en biedt 360 graden uitzicht op de stad, de Tafelbaai en de Atlantische zeekust. De zonsondergang bewonderen en de stadslichten van bovenaf zien, is een totaal nieuwe manier om van Kaapstad te genieten. Je baant je een weg naar de top op een spiraalvormig pad. De beklimming duurt ongeveer een uur en onderweg zijn er continu prachtige uitzichten. Je gepassioneerde en deskundige gids wijst op iconische bezienswaardigheden en vertelt over de geschiedenis van de stad. Kom meer te weten over de geologie, fauna en flora van deze werelderfgoedsite.  Er zijn een aantal ladders en kettingen die je naar de top helpen. Als je last hebt van hoogtevrees, kan dit ontmoedigend lijken, maar als je klaar bent voor de uitdaging, zal je gids je helpen. Op de top kijk je neer op de Tafelberg en de stad Kaapstad en profiteer je van het licht en de fantastische fotografische gelegenheid. Loop terug naar beneden als de zon ondergaat en bewonder het uitzicht op de Tafelberg verlicht door een gouden hemel. Als je geluk hebt, rijst de maan op vanuit de oostelijke bergen, waardoor je uitzicht nog beter wordt.  

Kaapstad: begeleid avontuur op zeekajakken vanaf V&A Waterfront

7. Kaapstad: begeleid avontuur op zeekajakken vanaf V&A Waterfront

Bekijk Kaapstad vanuit een ander perspectief tijdens een middagkajaktocht in de haven van Kaapstad. Volg je gids in het water terwijl ze je verschillende kajaktechnieken laten zien. Geniet van het uitzicht op de stad en het zeeleven. Begin met het ontmoeten van uw kajakgids aan de Victoria Warf Waterfront in de haven van Kaapstad. Trek een reddingsvest aan voordat u in de 2-persoonskajak klimt. Eenmaal in het water kun je het oceaanleven ontdekken, zoals dolfijnen, maanvissen, zeehonden en kwallen. Bewonder vervolgens een prachtig uitzicht op de Tafelberg, Lions Head, Green Point Lighthouse en de stadions van de stad. Peddel 60 minuten langs de kustlijn met je gids. Keer ten slotte terug naar de Victoria Warf Waterfront en neem afscheid van je gids.

Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Kaappunt

8. Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Kaappunt

Kaappunt ligt op slechts 60 kilometer buiten Kaapstad in een natuurreservaat dat onderdeel is van nationaal park Tafelberg. Het is de meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent en wordt vaak omschreven als de mythologische plek waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Kaappunt werd in 1488 ontdekt door Bartholomeu Dias en was een tijd lang een belangrijk oriëntatiepunt. De uitstap van 9 uur begint in Kaapstad met een rit langs de schilderachtige Atlantische kust met de Tafelberg, Leeuwenkop en de 12 Apostelen op de achtergrond. Na een korte pauze bij Clifton Beach gaat de rit verder langs Kampsbaai, over de schitterende Chapmanspiek-Drive naar het pittoreske vissersdorpje Houtbaai. Bezoek als je wil Houtbaai om een kijkje te nemen bij de ambachtelijke markt of kies voor een optionele boottocht naar Seal Island. Rijd langs de voorstad Noordhoek — bekend om de pittoreske kustlijn en het lange, brede zandstrand — en rijd vervolgens door de charmante dorpen Kommetjie en Scarborough naar het nationaal park Tafelberg. Houd onderweg naar het nationaal park Tafelberg je ogen open voor beerbavianen, struisvogels en antilopes. Nadat je aankomt op Kaappunt kunn je naar de historische vuurtoren wandelen (of ga er in 3 minuten heen met de kabelbaan) voor geweldig, panoramisch uitzicht over de zee. Daarna maak je een kort ritje naar wat officieel het meest zuidwestelijk gelegen puntje van Afrika is: Kaap de Goede Hoop. Vergeet niet om een foto van het beroemde bord te maken! Begin aan je reis terug naar Kaapstad met een rit langs de oostelijke kant van het Kaapse Schiereiland en bezoek de pinguïnkolonie bij Boulders Beach in Simonstad. Kom langs het kustplaatsje Vishoek en de populaire surflocatie Muizenburg en maak een korte pauze om de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Garden te zien. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel in Kaapstad. Houd er rekening mee dat de toegangskosten tot Kaappunt, bij de privé-excursie niet zijn inbegrepen.

Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

9. Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

Doe mee met deze tour voor een dag vol hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Daal af door Malay Quarter, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Compagnietuinen en de Groene Markt. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V en A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om naar uw hotel te worden gebracht.

Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

10. Kaapstad: Lion's Head en Signal Hill Morning Trail Run

Begin aan een parcours rond Lion's Head en Signal Hill en ervaar de prachtige Cape Flora. Veel van dit rijke, natuurlijke erfgoed is nergens anders op aarde te zien. Dompel jezelf onder in de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur terwijl je de paden opgaat. Geniet van het fascinerende uitzicht op de zonsopgang over de Hottentots Holland-berg en de Tafelberg. Begin je run van ongeveer 10 kilometer aan de voet van Lion's Head en klim geleidelijk langs de ruggengraat van de berg helemaal naar de eerste stop bij het uitkijkpunt Signal Hill. Geniet vanaf hier van het adembenemende uitzicht op de Atlantische kust, Robbeneiland en het prachtige twaalf apostelengebergte. Vanaf Signal Hill gaat de route langs de oostkant van de berg met een zachte afdaling voordat je oversteekt naar de westkant van Lion's Head. Het pad slingert zich rond de voet van de berg en biedt panoramische uitzichten en uitzicht op een van de duurste delen van de stad van Kaapstad, evenals de stranden.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Leeukop

Wil je alle activiteiten in Leeukop ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leeukop

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 377 beoordelingen

We hebben de zonsopgangtour gedaan. We ontmoetten Fatima om 5.30 uur op het afgesproken ontmoetingspunt en na een korte briefing van haar begonnen we te lopen. Fatima had hoofdlampen voor ons meegenomen en liet ons tijdens de tour verschillende planten en dieren zien, waarover we spannende informatie kregen. Eerst loop je langs een pad, later zijn er trappen en net voor de top van de berg beklim je de laatste meters met behulp van ladders en metalen kettingen. Het pad moet niet worden onderschat maar Fatima neemt veel tijd en ook aandacht voor de meer angstige. Eenmaal boven kun je genieten van de prachtige zonsopgang met koffie en heerlijke, zelfgemaakte hapjes. De rondleiding is zeker een aanrader! We waren vooral onder de indruk van de stadslichten 's nachts en natuurlijk de prachtige zonsopgang. We begonnen om 5.30 uur en waren om 08.00 uur weer beneden.

Ik zou iedereen langer dan 12 minuten aanraden. Het was echt prachtig en ik had geen idee dat een helikopter vliegen zo leuk kon zijn. Dus ik was teleurgesteld toen het weer naar beneden ging. Een geweldige ervaring om mee te beginnen.

Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Zeer professioneel en vriendelijk team, ten zeerste aanbevolen. Een geweldige ervaring!!

Great to have a guide when you have little hiking experience. Johan is a real hiker who has a lot of background knowledge!

Het was vroeg, maar dat was het zeker waard. Het was prachtig! We hebben genoten :).