Kies data

Leiðarendi-grot

Leiðarendi-grot: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

1. Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

De combinatie van snorkelen en speleologie geeft je de ultra-ervaring van de IJslandse natuur. Te voet en onder water verken je de verborgen wereld van de lavavelden. De grot die we gaan bezoeken heet Leiðarendi. De 900 meter lange lavabuis biedt unieke rotsformaties, zoals stalactieten en planken. Er kan wat licht kruipen nodig zijn, maar de Leiðarendi-grot heeft een vrij gemakkelijke toegang tot de onderwereldwonderen van de IJslandse lavavelden. Je snorkelt onder het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir nationaal park bij de zoetwaterspleet Silfra, een van de beste duikplekken ter wereld. Silfra is op zijn diepst ongeveer 60-63 meter. Silfra is een zoetwaterspleet en je kunt bijna van begin tot eind zien omdat het water zo helder is. Duikervaring is niet nodig, want je snorkelt aan de oppervlakte van de kloof. We bieden alle uitrusting die je nodig hebt en bieden snorkelen in wetsuit en droogpak, allemaal afhankelijk van je interesse. Adventure Vikings is het enige bedrijf in IJsland dat snorkelen met wetsuits aanbiedt en we raden je echt aan om dat te doen, omdat je meer vrijheid krijgt in je snorkelervaring.

Leidarendi Cave: Lava Tunnel Caving vanuit Reykjavik

2. Leidarendi Cave: Lava Tunnel Caving vanuit Reykjavik

Ga speleologie in de Leidarendi-grot van IJsland. Je moet zeker op deze tour gaan als je wilt zien wat er onder alle lava in IJsland zit. Je zult de verborgen wereld van de lavavelden verkennen terwijl je naar The End of the Road (I. Leiðarendi) wordt gebracht. Leiðarendi is ongeveer 900 meter lang en je loopt er ongeveer 150 meter naartoe. De grot ligt in een cirkel en is pikzwart zonder licht, maar je krijgt een helm en koplamp, zodat je gemakkelijk de wonderen van de grot kunt zien. Je zult prachtige lavaformaties zien zoals stalactieten en druppelstalagmieten, en een ondergronds avontuur beleven. Je moet misschien een beetje bukken en kruipen, maar al met al geeft de grot een gemakkelijke toegang tot de onderwereld van de IJslandse lavavelden. De lava boven de grot is meer dan 2000 jaar geleden gevormd.

Golden Circle Tour en speleologie in Leidarendi Lava Tunnel

3. Golden Circle Tour en speleologie in Leidarendi Lava Tunnel

De combinatie van speleologie en de Golden Circle-tour in IJsland geeft je een unieke ervaring van de IJslandse natuur. Bekijk de wonderen van de IJslandse natuur terwijl je door het platteland rijdt en de onderwereldwonderen van de IJslandse lavavelden verkent door de grot Leiðarendi te bezoeken. Leiðarendi is een 900 meter lange lavabuis met unieke rotsformaties, zoals stalactieten en planken. Er kan wat licht kruipen nodig zijn, maar de Leiðarendi-grot heeft vrij gemakkelijke toegang tot de onderwereld van IJsland. De Golden Circle-tour is de meest populaire toeristische route in IJsland. Begin je tour op het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir, waar Althing rond 930 werd opgericht en in Þingvellir komen de twee continenten, Europa en Amerika, samen. Bezoek ook de geothermische actieve vallei Haukadalur waar onder andere de warmwaterbronnen Geysir en Strokkur zijn en bekijk de waterval Gullfoss.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Leiðarendi-grot

Wil je alle activiteiten in Leiðarendi-grot ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.