Dingen om te doen Leiden

Leiden: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Leiden: boottocht windmolens op de Kagerplassen

1. Vanuit Leiden: boottocht windmolens op de Kagerplassen

Maak een mooie boottocht op de Kagerplassen vanuit Leiden en ontdek het prachtige landschap, bekend om zijn ondiepe meren, eilanden, polders en vele windmolens. Leun achterover en ontspan terwijl je geniet van het uitzicht en kennis maakt met het Groene Hart van Nederland.  Vaar vanuit de historische stad Leiden en maak een prachtige rondvaart door het Groene Hart, gekenmerkt door ondiepe meren en eilanden. De eilanden zijn polders en worden nog steeds drooggelegd door 18 gerestaureerde poldermolens die in bedrijf zijn. De meeste van deze molens zijn tijdens de rondvaart te zien. Dit is Nederland ten voeten uit: polders, koeien, molens, meren, prachtige vergezichten en mooie Hollandse dorpjes. De verschillende gebieden in het Groene Hart hebben hun eigen karakter en uitstraling.  De kapitein informeert je over alle bezienswaardigheden tijdens de reis en bij mooi weer kun je natuurlijk ook genieten op het dek, waar je een weids uitzicht hebt over de omgeving. Drankjes, snacks en eenvoudige lunchproducten zijn te koop. 

Kagerplassen: voorjaarsboottocht & toegang tot de Keukenhof

2. Kagerplassen: voorjaarsboottocht & toegang tot de Keukenhof

Combineer een bezoek aan de Keukenhof met een prachtige voorjaarscruise van circa 1,5 uur op een van de geweldige schepen van Rederij van Huls. Tocht langs de prachtige 'Kagerplassen', ook wel de 'Amsterdamse Plassen' genoemd. Tijdens de rondvaart kun je genieten van de prachtige uitzichten, historische molens en typisch Hollandse dorpjes in de bekende Bollenstreek. De boot is overdekt en biedt ook een open dek, wat geweldige fotomomenten biedt, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt. Ga na de cruise naar de Keukenhof, die zich op slechts 10 minuten (met de auto) van het vertrekpunt van de cruise bevindt. Met het ticket voor de Keukenhof heb je direct toegang tot de tuinen waar je volop bloeiende tulpen ziet.

Leiden: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

3. Leiden: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Marie Swanenburg, ook wel bekend als Good Mie, is een gif- en seriemoordenaar die op een avond in 1883 werd betrapt. Ze was van plan haar nicht en schoonzoon een giftige substantie te serveren, maar dit ging mis. Het gevolg was dat ze haar geliefde Leiden zo snel mogelijk moest verlaten. Help jij haar om de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Pieterskerk, dwaal door de gezellige straatjes en let op de vele monumentale panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Leiden: Hortus Botanicus Toegangsbewijs

4. Leiden: Hortus Botanicus Toegangsbewijs

Ontdek in anderhalf uur de unieke plantencollecties van de Hortus Botanicus Leiden met dit toegangsbewijs. Geniet van bloeiende bloembollen in het voorjaar of maak een ontspannende wandeling onder de kleurrijke eeuwenoude monumentale bomen in het najaar, de tuin is in elk seizoen een bezoek waard. Nadat je je ticket hebt omgewisseld bij de Hortus Botanicus voorpoort, begin je in je eigen tempo aan je avontuur door de oudste botanische tuin van Nederland. Wees getuige van de historische tuin die in 1590 werd gesticht en waar de eerste tulpen in Europa werden gekweekt. Loop door de Voortuin en bewonder de recent gebouwde kas, de Clusiustuin en de Japanse Tuin waar de historische uitwisseling van planten tussen Japan en Nederland te bewonderen is. Waan je in de jungle van Zuidoost-Azië terwijl je wordt omringd door de verzameling tropische orchideeën en meer. Kom tot rust in de tuinen en maak een ontspannen wandeling onder de monumentale bomen. Bekijk een verzameling vleesetende planten, zeldzame tropische orchideeën en seizoensfavorieten zoals de jadevine (bloei in maart-april), de Victoria amazonica (bloei in juni-september) en de Chinese lotus (bloei in juli). Sta versteld van een verzameling van bijna dertig bomen, waarvan sommige meer dan een eeuw oud zijn en breng zeker een bezoek aan de souvenirwinkel en het Grand Café voordat je ervaring voorbij is.

Lisse: rij zelf door de bollenvelden met deze GPS-audiotour

5. Lisse: rij zelf door de bollenvelden met deze GPS-audiotour

Ervaar de betoverende en iconische tulpenvelden op hun zuiverst. Geniet van een zelfgeleide tour door de beroemde bollenstreek, waarbij je de geuren en kleuren in je opneemt en zo vaak als je wilt kunt stoppen voor een selfie tussen de tulpen- en bloembollenvelden. Rijd in een stoere open-cabine Twizy over een route van 20 km langs de kleurrijke tulpen- en bloemenvelden. De route leidt jou door de beroemde bollenstreek en langs een authentieke bloembollenkwekerij. Tijdens je tour zal jouw audiogids je informeren over alle ins en outs van het gebied, terwijl je ook interessante feiten over de tulpenindustrie te horen krijgt. Rijd over landweggetjes langs de bloeiende tulpen en parkeer je Twizy langs de weg om de bloemenzee van dichtbij te bewonderen. Het besturen van een Renault Twizy is super eenvoudig en leuk, en onderweg zul je zeker veel aandacht trekken. Voor kinderen van 4 t/m 16 jaar is er een uitdagende schattenjacht: zullen ze de code van de kluis kraken en een coole prijs winnen?

Leiden: wandeltocht van 2 uur

6. Leiden: wandeltocht van 2 uur

Je wandeling in Leiden begint bij je hotel, of als je uit een ander deel van het land komt, bij het station. Je vertrekt in een ontspannen tempo, zodat je alle tijd hebt om de stad te bekijken. Loop met je gids langs de gebouwen van de oudste universiteit van Nederland, waar Koning Willem-Alexander zijn studententijd beleefde. Maak foto's bij de 900 jaar oude Pieterskerk. Ontdek waar Rembrandt werd geboren en waar hij voor het eerst begon te schilderen. Bewonder ook het 16e-eeuwse stadhuis van Leiden. De gids wijst je op de muurgedichten die door de stad zijn verspreid. Deze gedichten zijn geschreven in vele verschillende talen en je vindt ze overal. Na de wandeling met je gids stap je aan boord van een rondvaartboot en kun je ontspannen achterover leunen om Leiden vanaf het water te bekijken. Tijdens de rondvaart van 1 uur zie je eens te meer de rijke cultuur van de stad: vele monumenten, musea en hofjes bevinden zich aan het water. Je vaart ook langs de Hortus Botanicus, waar de Nederlandse tulp werd geboren. s Winters ga je in plaats van de rondvaart naar Museum de Lakenhal, het belangrijkste kunstmuseum van Leiden.

Lisse: Drive-it-Yourself elektrische audiotour door duinen en strand

7. Lisse: Drive-it-Yourself elektrische audiotour door duinen en strand

Geniet van een ontspannen reis door de kuststreek van Zuid-Holland in een elektrische 2-persoons Renault Twizy met GPS-navigatie. Het unieke open en eigentijdse design van een elektrische auto geeft je een gevoel van vrijheid op de openbare weg. Je voelt, ruikt en ervaart waar je rijdt. Rijd in je eigen tempo door de natuur, zandduinen en pittoreske kustdorpjes. Terwijl u het gebied verkent, deelt een audiogids aan boord aanvullende informatie en feiten over het gebied. Parkeer de Twizy om het strand en de zee van dichtbij te zien voor een aantal uitstekende fotomomenten.

Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

8. Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

Open je kijk op de wereld met een bezoek aan Museum Volkenkunde - het Rijksmuseum voor Volkenkunde - een museum over mensen op slechts 5 minuten van het centraal station van Leiden. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw en biedt onderdak aan grote succesvolle tentoonstellingen, kleine verrassende tentoonstellingen voor de liefhebber, innovatieve publieksprogramma's, toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en vele internationale samenwerkingsprojecten. Nadat je het museum bent binnengegaan, kun je de tentoonstellingen verkennen die je van Bali naar Guatemala, van Oceanië naar het noordpoolgebied en van Mekka naar Djenné brengen. Kom om te zien hoe, ondanks al onze verschillen, we allemaal in één opzicht hetzelfde zijn: mensen. Voel hoe je gevoel voor de wereld zich uitbreidt terwijl elk object in de collectie een menselijk verhaal vertelt. Laat je raken door verhalen die universele menselijke thema's belichamen, zoals viering, rouw, decoratie, gebed, liefde en conflict.

Lisse: Drive-it-Yourself Geschiedenis en Kasteel Audio Tour

9. Lisse: Drive-it-Yourself Geschiedenis en Kasteel Audio Tour

Ontdek enkele van de mooiste kastelen en luxe landgoederen van Zuid-Holland met het gemak van een compacte elektrische auto. De regio Zuid-Holland heeft een rijke historie en dit heeft geresulteerd in diverse prachtige kastelen, kerken en luxe landgoederen. Deze sites zijn meestal verborgen, maar met deze zelfrijdende GPS-audiotour kun je er een aantal vrijuit ontdekken. In een 100% elektrische 2-persoons Renault Twizy, compleet met GPS-navigatie en een audiogids, verken je in je eigen tempo een aantal historische bezienswaardigheden en gebouwen. Het unieke open design van uw Renault Twizi geeft u een gevoel van volledige vrijheid. Je voelt, ruikt en ervaart waar je rijdt. Rijden in een Renault Twizy is supergemakkelijk en leuk, en op de weg trek je veel bekijks.

Lisse: Drive-it-Yourself Zomerbloem GPS-audiotour

10. Lisse: Drive-it-Yourself Zomerbloem GPS-audiotour

Ervaar de pure en betoverende duin- en zomerbloemenshowtuinen. U bent vrij om in uw eigen tempo door de beroemde Bollenstreek te varen, met een zelfrijdende Zomerbloementour. U kunt heerlijk achterover leunen in een elektrische 2-zits Renault Twizy, inclusief gps-navigatie en een audiogids om een van de mooiste en meest kleurrijke gebieden van Nederland te verkennen. Terwijl je geniet van de opvallende kleuren en aangename geuren, parkeer je de Twizy bij de aangegeven haltes om de charmante zomerbloemen van dichtbij te bewonderen. Deze 3 uur durende tocht is ongeveer 35 kilometer lang en voert je door de beroemde Bollenstreek met stops bij een van de grootste zomerbloemen- en dahliashowtuinen van Europa en de zomerbloemen- en dahliashowtuin van Kasteel Keukenhof. Deze tour laat je ook het geweldige duingebied zien. De GPS-navigatie met een vaste route zorgt ervoor dat u geen enkele hotspot mist en dat u alle bekende en verborgen schoonheden van deze regio in Zuid-Holland tegenkomt. De audiogids geeft je alle ins en outs over de bezienswaardigheden, maar ook leuke weetjes. Rijden met de Renault Twizy zal stressvrij en heel leuk zijn, met gegarandeerd aandacht voor detail onderweg. Het is een stil en 100% elektrisch voertuig, wat je tour verrassend, ook milieuvriendelijk maakt.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Leiden

Welke topattracties zijn een must-see in Leiden?

De topattracties in Leiden zijn:

Leiden: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Leiden

Wil je alle activiteiten in Leiden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leiden

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 69 beoordelingen

Ik gebruik een rolstoel en wilde met mijn vrouw een boottocht maken vanuit Leiden. Op maandag kochten we de tickets voor woensdag online. Op de "getyourguide"-website staat ook dat het schip barrièrevrij is. Voor de zekerheid zijn we dinsdag langs de haven in Leiden gereden, waar het schip geparkeerd stond. Helaas was dit schip op geen enkele manier barrièrevrij. Ik heb toen de rederij gebeld, die dit aan mij bevestigde. De aardige dame sprak heel goed Duits en boekte onze reis van Leiden naar Katwijk om. Dit schip had een hydraulische rolstoellift "verborgen" onder de trap, met behulp waarvan de kapitein me heel goed in het passagierscompartiment kreeg.

Echt genoten van deze rondvaart door Leiden. We stonden in Sloterdijk dus het was maar een treinreis verwijderd. Het transportsysteem is fantastisch en zeer goed geprijsd. Leiden is een heerlijke rustige plek in vergelijking met de drukke drukte van amsterdam. De boot was uiterst comfortabel met hapjes en drankjes aan boord. De tour zelf was erg pittoresk met veel te zien, bijvoorbeeld windmolens, boten, vakantiehuizen en veel mensen die een geweldige tijd op het water hadden, zoals waterskiën, slangen en zwemmen. Het was zo'n warme dag dat ik zelf graag een duik in het water had willen nemen. Echt veel waar voor je geld, want de reis was 2 uur lang.

Geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Twee uur en veel mooie typisch Nederlandse bezienswaardigheden onderweg: windmolens, meren, boothuizen, enz. Het personeel was ook aardig en ze serveren ook wat verfrissingen aan boord, wat geweldig is. Ten slotte was het schip schoon en ruim, wat ik erg op prijs stelde.

Leuke dagje uit in leiden en van de rondvaart hebben we geweldig genoten van het Hollandse landschap

Mooie rondvaart Gezellige kapitein Goede bediening