Belevingen in
Leiden

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Leiden: De beste dingen die je niet wil missen

Kagerplassen: Lente Cruise & Keukenhof Gardens Entreeticket

1. Kagerplassen: Lente Cruise & Keukenhof Gardens Entreeticket

Combineer een bezoek aan de Keukenhof Tuinen met een prachtige voorjaarscruise van ongeveer 1,5 uur op een van de geweldige schepen van Rederij van Huls. Tocht langs de prachtige 'Kagerplassen', ook wel de 'Amsterdamse Plassen' genoemd Tijdens de rondvaart kunt u genieten van de prachtige uitzichten, historische molens en typisch Hollandse dorpjes in de bekende Bollenstreek. De boot is overdekt en biedt ook een open dek, wat geweldige fotomomenten biedt, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt. Ga na de cruise naar de Keukenhof-tuinen die zich op slechts 10 minuten (met de auto) van het vertrekpunt van de cruise bevinden. Met het Keukenhof ticket heb je direct toegang tot de tuinen waar je volop bloeiende tulpen ziet.

...
Leiden: wandeltocht van 2 uur

2. Leiden: wandeltocht van 2 uur

Je wandeling in Leiden begint bij je hotel, of als je uit een ander deel van het land komt, bij het station. Je vertrekt in een ontspannen tempo, zodat je alle tijd hebt om de stad te bekijken. Loop met je gids langs de gebouwen van de oudste universiteit van Nederland, waar Koning Willem-Alexander zijn studententijd beleefde. Maak foto's bij de 900 jaar oude Pieterskerk. Ontdek waar Rembrandt werd geboren en waar hij voor het eerst begon te schilderen. Bewonder ook het 16e-eeuwse stadhuis van Leiden. De gids wijst je op de muurgedichten die door de stad zijn verspreid. Deze gedichten zijn geschreven in vele verschillende talen en je vindt ze overal. Na de wandeling met je gids stap je aan boord van een rondvaartboot en kun je ontspannen achterover leunen om Leiden vanaf het water te bekijken. Tijdens de rondvaart van 1 uur zie je eens te meer de rijke cultuur van de stad: vele monumenten, musea en hofjes bevinden zich aan het water. Je vaart ook langs de Hortus Botanicus, waar de Nederlandse tulp werd geboren. s Winters ga je in plaats van de rondvaart naar Museum de Lakenhal, het belangrijkste kunstmuseum van Leiden.

...
Amsterdam: dagtocht naar Delft, Leiden, Den Haag en Haarlem

3. Amsterdam: dagtocht naar Delft, Leiden, Den Haag en Haarlem

Geniet van een dagexcursie naar de pittoreske steden Delft, Leiden, Den Haag en Haarlem vanuit Amsterdam. Bekijk historische architectuur, bezoek de geboorteplaats van Rembrandt en ontdek enkele verborgen juweeltjes met je gids. Geniet van een comfortabele reis vanuit uw accommodatie in Amsterdam op weg naar uw eerste stop in Delft. Maak een wandeltocht langs grachten, middeleeuwse gebouwen en kerken. Leer meer over de geschiedenis van Willem van Oranje. Geniet vervolgens van de mix van moderne en oude architectuur in Den Haag. Bekijk de indrukwekkende Houses of Parliament en wandel door de historische straten van deze administratieve hoofdstad. Bezoek Leiden; een buitengewoon mooie verborgen parel en geboorteplaats van Rembrandt. Geniet van het fantastische Marktplein en slenter door de steegjes en hofjes tijdens je laatste stop in Haarlem.

...
Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

4. Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

Open je kijk op de wereld met een bezoek aan Museum Volkenkunde - het Rijksmuseum voor Volkenkunde - een museum over mensen op slechts 5 minuten van het centraal station van Leiden. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw en biedt onderdak aan grote succesvolle tentoonstellingen, kleine verrassende tentoonstellingen voor de liefhebber, vernieuwende publieksprogramma's, toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en vele internationale samenwerkingsprojecten. Nadat je het museum bent binnengegaan, kun je de tentoonstellingen verkennen die je van Bali naar Guatemala, van Oceanië naar het noordpoolgebied en van Mekka naar Djenné brengen. Kom om te zien hoe, ondanks al onze verschillen, we allemaal in één opzicht hetzelfde zijn: mensen. Voel hoe je gevoel voor de wereld zich uitbreidt terwijl elk object in de collectie een menselijk verhaal vertelt. Laat je raken door verhalen die universele menselijke thema's belichamen, zoals viering, rouw, decoratie, gebed, liefde en conflict.

...

Sitemap Leiden

Wil je alle activiteiten in Leiden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leiden

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 499 beoordelingen

Aanrader tijdens bezoek Wenen. Al zijn wij geen echte liefhebbers van klassieke muziek, dit vonden wij een fantastische ervaring!

Vier jonge musici. Zeer gepassioneerd. Prachtig concert. Bij binnenkomen upgrade gekregen qua plaats. Zeer aangenaam

Super mooie tocht vanuit Leiden, door een prachtig gebied... Alles behalve saai!

Fantastisch kader met fantastische en gedreven muzikanten. TOP!

Een echte verrassing. Professioneel maar ook verfrissend