Belevingen in
Leiden

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Leiden: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Leiden: boottocht windmolens op de Kagerplassen

1. Vanuit Leiden: boottocht windmolens op de Kagerplassen

Maak een mooie boottocht op de Kagerplassen vanuit Leiden en ontdek het prachtige landschap, bekend om zijn ondiepe meren, eilanden, polders en vele windmolens. Leun achterover en ontspan terwijl je geniet van het uitzicht en kennis maakt met het Groene Hart van Nederland.  Vaar vanuit de historische stad Leiden en maak een prachtige rondvaart door het Groene Hart, gekenmerkt door ondiepe meren en eilanden. De eilanden zijn polders en worden nog steeds drooggelegd door 18 gerestaureerde poldermolens die in bedrijf zijn. De meeste van deze molens zijn tijdens de rondvaart te zien. Dit is Nederland ten voeten uit: polders, koeien, molens, meren, prachtige vergezichten en mooie Hollandse dorpjes. De verschillende gebieden in het Groene Hart hebben hun eigen karakter en uitstraling.  De kapitein informeert je over alle bezienswaardigheden tijdens de reis en bij mooi weer kun je natuurlijk ook genieten op het dek, waar je een weids uitzicht hebt over de omgeving. Drankjes, snacks en eenvoudige lunchproducten zijn te koop. 

Leiden: privéwandeling door het stadscentrum

2. Leiden: privéwandeling door het stadscentrum

De authentieke stad Leiden is gemakkelijk te bereiken met de trein, maar toch kijken veel reizigers uit over dit juweeltje van een stad. Ook al is de stad beduidend kleiner dan andere steden in Nederland zoals Amsterdam en Rotterdam, met zijn musea van wereldklasse, grachten, windmolens en historische architectuur, Leiden schiet er niets bij te kort en wacht erop dat je ontdekt wordt. Ontmoet je gids net buiten het station en ga op een buiten de gebaande paden tour. Ontdek 'geheime' hofjes, loop door kleine steegjes en sta versteld van de elegante architectuur die herinnert aan het verleden. De Leidse universiteit is de oudste van Nederland en volgens velen ook de meest prestigieuze universiteit. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er is zoveel interessante geschiedenis. Bezoek het gebied rond de Pieterskerk waar de Pilgrim Fathers woonden die de stad verlieten om zich te vestigen in een land dat nu de Verenigde Staten heet. En aangezien Leiden de geboorteplaats van Rembrandt is, mag een stop bij Studio Young Rembrandt niet ontbreken! Leiden is als een openluchtmuseum; er is gewoon zoveel te beleven. Deze elegante stad is ongelooflijk fotogeniek.

Leiden: Hortus Botanicus Toegangsbewijs

3. Leiden: Hortus Botanicus Toegangsbewijs

Ontdek in anderhalf uur de unieke plantencollecties van de Hortus Botanicus Leiden met dit toegangsbewijs. Geniet van bloeiende bloembollen in het voorjaar of maak een ontspannende wandeling onder de kleurrijke eeuwenoude monumentale bomen in het najaar, de tuin is in elk seizoen een bezoek waard. Nadat je je ticket hebt omgewisseld bij de Hortus Botanicus voorpoort, begin je in je eigen tempo aan je avontuur door de oudste botanische tuin van Nederland. Wees getuige van de historische tuin die in 1590 werd gesticht en waar de eerste tulpen in Europa werden gekweekt. Loop door de Voortuin en bewonder de recent gebouwde kas, de Clusiustuin en de Japanse Tuin waar de historische uitwisseling van planten tussen Japan en Nederland te bewonderen is. Waan je in de jungle van Zuidoost-Azië terwijl je wordt omringd door de verzameling tropische orchideeën en meer. Kom tot rust in de tuinen en maak een ontspannen wandeling onder de monumentale bomen. Bekijk een verzameling vleesetende planten, zeldzame tropische orchideeën en seizoensfavorieten zoals de jadevine (bloei in maart-april), de Victoria amazonica (bloei in juni-september) en de Chinese lotus (bloei in juli). Sta versteld van een verzameling van bijna dertig bomen, waarvan sommige meer dan een eeuw oud zijn en breng zeker een bezoek aan de souvenirwinkel en het Grand Café voordat je ervaring voorbij is.

Leiden: wandeltocht van 2 uur

4. Leiden: wandeltocht van 2 uur

Je wandeling in Leiden begint bij je hotel, of als je uit een ander deel van het land komt, bij het station. Je vertrekt in een ontspannen tempo, zodat je alle tijd hebt om de stad te bekijken. Loop met je gids langs de gebouwen van de oudste universiteit van Nederland, waar Koning Willem-Alexander zijn studententijd beleefde. Maak foto's bij de 900 jaar oude Pieterskerk. Ontdek waar Rembrandt werd geboren en waar hij voor het eerst begon te schilderen. Bewonder ook het 16e-eeuwse stadhuis van Leiden. De gids wijst je op de muurgedichten die door de stad zijn verspreid. Deze gedichten zijn geschreven in vele verschillende talen en je vindt ze overal. Na de wandeling met je gids stap je aan boord van een rondvaartboot en kun je ontspannen achterover leunen om Leiden vanaf het water te bekijken. Tijdens de rondvaart van 1 uur zie je eens te meer de rijke cultuur van de stad: vele monumenten, musea en hofjes bevinden zich aan het water. Je vaart ook langs de Hortus Botanicus, waar de Nederlandse tulp werd geboren. s Winters ga je in plaats van de rondvaart naar Museum de Lakenhal, het belangrijkste kunstmuseum van Leiden.

Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

5. Leiden: toegangsbewijs Rijksmuseum voor Volkenkunde

Open je kijk op de wereld met een bezoek aan Museum Volkenkunde - het Rijksmuseum voor Volkenkunde - een museum over mensen op slechts 5 minuten van het centraal station van Leiden. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw en biedt onderdak aan grote succesvolle tentoonstellingen, kleine verrassende tentoonstellingen voor de liefhebber, innovatieve publieksprogramma's, toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en vele internationale samenwerkingsprojecten. Nadat je het museum bent binnengegaan, kun je de tentoonstellingen verkennen die je van Bali naar Guatemala, van Oceanië naar het noordpoolgebied en van Mekka naar Djenné brengen. Kom om te zien hoe, ondanks al onze verschillen, we allemaal in één opzicht hetzelfde zijn: mensen. Voel hoe je gevoel voor de wereld zich uitbreidt terwijl elk object in de collectie een menselijk verhaal vertelt. Laat je raken door verhalen die universele menselijke thema's belichamen, zoals viering, rouw, decoratie, gebed, liefde en conflict.

Holland Four City Charm Tour

6. Holland Four City Charm Tour

Geniet van een dagexcursie naar de pittoreske steden Delft, Leiden, Den Haag en Haarlem vanuit Amsterdam. Bekijk historische architectuur, bezoek de geboorteplaats van Rembrandt en ontdek enkele verborgen juweeltjes met je gids. Geniet van een comfortabele reis vanuit uw accommodatie in Amsterdam op weg naar uw eerste stop in Delft. Maak een wandeltocht langs grachten, middeleeuwse gebouwen en kerken. Leer meer over de geschiedenis van Willem van Oranje. Geniet vervolgens van de mix van moderne en oude architectuur in Den Haag. Bekijk de indrukwekkende Houses of Parliament en wandel door de historische straten van deze administratieve hoofdstad. Bezoek Leiden; een buitengewoon mooie verborgen parel en geboorteplaats van Rembrandt. Geniet van het fantastische Marktplein en slenter door de steegjes en hofjes tijdens je laatste stop in Haarlem.

Veelgestelde vragen over Leiden

Welke topattracties zijn een must-see in Leiden?

Sitemap Leiden

Wil je alle activiteiten in Leiden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leiden

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 69 beoordelingen

Het was een mooie route en daarbij een goede vertelling door de KAPITEIN en voor de bediening was het voortreffelijk.(stuurman-matroos?) Het is ons prima bevallen en kijken uit naar ons volgende reis. Nogmaals dank voor de ontvangst en vertrek van boord.

Super leuke en mooie boottocht. De vrouwelijke kapitein deed het heel uitgebreid en leuk! Petje af voor deze dame!

Prachtige tocht over schitterende meren. Interessante informatie. Vriendelijke medewerkers.

Super mooie tocht vanuit Leiden, door een prachtig gebied... Alles behalve saai!

Mooi en prima uitje , verrassing was de prachtige natuur en levendige omgeving