Datums kiezen

Ontdek het beste van
Leipzig

Diverse architectuur, levendige street art en rijke muziekgeschiedenis: deze Duitse stad biedt cultuur in overvloed.

Onze aanbevelingen voor Leipzig

Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

1. Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

Vaar langs de kronkelende grachten van Leipzig en bewonder het uitzicht op de stad vanaf het water tijdens deze rondleiding. Zie hoe de geschiedenis van Leipzig zich ontvouwt terwijl je langs belangrijke wijken rijdt, waaronder Plagwitz en Palmengartenwehr. Begin je tour in de pittoreske stadshaven van Leipzig met zijn beroemde strandbar. Ontspan aan boord van een motorboot terwijl u aan boord gaat van een sightseeingtour langs de waterkant langs de historische en moderne bezienswaardigheden van Leipzig. Bekijk de villa van de beroemde uitgeverij Baedeker-familie die bekend is onder reizigers over de hele wereld. Ga verder naar de Palmengartenwehr, een essentieel onderdeel van Leipzig's openbare voorzieningen voor bescherming tegen overstromingen. Ga naar de westelijke gebieden, geniet van een kort moment van stilte en bewonder de natuur rondom het gebied. Bewonder de architectuur van de textielfabrieken van de Buntgarnwerke, een voormalig garenfabriekgebouw uit de late 19e eeuw. Het is een van de grootste industrieterreinen uit het Wilhelminische tijdperk in Duitsland. Op weg naar de Karl Heine-kanalen, verken je een van de mooiste kanalen in Leipzig, kronkelend door het oude industriële district van Plagwitz. Karl Heine, een advocaat, ondernemer en industriële pionier, speelde een sleutelrol in de stedelijke ontwikkeling van de westelijke gebieden van Leipzig. Bekijk het opvallende Stelzenhaus bij de laatste halte van de tour voordat je terugkeert naar de haven waar je kunt genieten van een koud drankje aan de strandbar. De haven is perfect gelegen als u na de tour nog meer bezienswaardigheden van Leipzig wilt verkennen.

Leipzig: rondleiding van 1,5 uur met nachtwaker Bremme

2. Leipzig: rondleiding van 1,5 uur met nachtwaker Bremme

Ga mee op de nachtwakertocht onder leiding van de nachtwaker Bremme®, een van de meest populaire rondleidingen door de oude binnenstad van Leipzig. Deze historische figuur is nu een vast onderdeel van het nachtelijke stadsbeeld van Leipzig. In de late uurtjes, volg de nachtwaker die zijn lantaarn aansteekt en leid je op een pad door afgelegen plekken en donkere steegjes, langs de mooiste bezienswaardigheden van Leipzig. Luister terwijl je gids - in historisch kostuum - spannende en merkwaardige verhalen uit het verleden van Leipzig deelt. Luister naar interessante verhalen over beroemde beroemdheden, waaronder Goethe, Schiller en de beruchte burgemeester Romanus. Bekijk tijdens de rondleiding het Nikolaikirchhof, de Alte Nikolaischule, het oude stadhuis en de markt met de oude beurs.

Leipzig: 1,5 uur durende historische wandeltocht in het Duits

3. Leipzig: 1,5 uur durende historische wandeltocht in het Duits

Ontdek tijdens deze spannende wandeltocht feiten over Leipzig met live Duits commentaar. Ontdek waarom het Centraal Station uit twee helften bestond, luister naar het interessante verhaal over de fonteinen, ontdek hoe Groenlanders in Leipzig terechtkomen en ontdek wat interessant is aan de kousen van Shakespeare. Deze tour is ideaal voor bezoekers die de stad op een leuke manier willen ontdekken. Bekijk tijdens de rondleiding het operagebouw, het Gewandhaus-concertgebouw, de universiteit, de Mädler Passage, het oude stadhuis en de St. Thomas-kerk. Onderweg vertelt je gids anekdotes en legendes uit de geschiedenis van de stad.

Leipzig: 13-stops Hop-on/Hop-off Bus Ticket

4. Leipzig: 13-stops Hop-on/Hop-off Bus Ticket

Ervaar Leipzig aan boord van een blauw-gele dubbeldekkerbus die je het beste uitzicht rondom biedt, begeleid door gecertificeerde gidsen. Dompel jezelf onder in Saksische gezelligheid terwijl je de mooiste en meest indrukwekkende plekken in Leipzig ervaart tijdens een vermakelijke 1,5 uur durende stadstour. Bij het passeren van de dierentuin, die niet alleen voor de jongere gasten de moeite waard is, gaat u verder naar de Saksische rococo-architectuur van de Gohliser Schlößchen. Je reist dan door het Waldstraßenviertel, een van de grootste en best bewaarde wijken in Europese Wilhelminische stijl, voordat je verder gaat naar de Red Bull Arena. Later passeer je de Thomaskerk en het nieuwe stadhuis voordat je het muziekdistrict oversteekt met de federale administratieve rechtbank. Ervaar de kosmopolitische sfeer van de Old Fair en de MDR-site, evenals de weelde van het Battle of Nations-monument en de Panometer. Naast de legendarische kroegen en winkelstraten krijg je met de Opera en het Gewandhaus de culturele hoogtepunten voor muziek- en theaterliefhebbers te zien. Haal diep adem tijdens een bezoek aan het klimaatdistrict Plagwitz en geniet van het kleine Venetië van Leipzig met zijn talrijke waterwegen.

Combi-tour in Leipzig: begeleide wandel- en bustour

5. Combi-tour in Leipzig: begeleide wandel- en bustour

Beleef de hoogtepunten in de oude binnenstad van Leipzig tijdens deze unieke wandel- en bustour. Volg je gids om bezienswaardigheden als het kasteel van Gohlis, het voormalige Reichshof, de Oude Markt en het Völkerschlachtdenkmal te bekijken. Ontmoet je gids in het hart van de stad bij het nieuwe Katharinum (Toeristeninformatie). Begin je wandelavontuur met een wandeling door het centrum. Ga langs de beroemde Nikolaikerk, en het winkelcentrum Specks Hof Passage. Adem de geur van vers voedsel in van de kleine Naschmarkt Bewonder de kleuren op de markt van het oude raadhuis en het elegante winkelcentrum Mädler Passage. Wandel langs de traditionele restaurants Auerbachs Keller en Barthels Hof. Bewonder de mix van gotische en romaanse architectuur in de Thomaskerk. Stap aan boord van een ruime bus met airconditioning om de bezienswaardigheden buiten de stadsring te bekijken. Ga naar de wijk Gohlis om het 18e-eeuwse kasteel van Gohlis te bekijken. Loop langs het Schillerhuis, een bescheiden boerderij waarin Friedrich Schiller in 1785 enkele maanden woonde en werkte aan "Ode an die Freude". Ga naar het Waldstraßenviertel en langs de Red Bull Arena. Kom aan in het voortdurend veranderende stadsgedeelte Plagwitz, met grachten, galerijen en lofts. Geniet van het groen en de villa's terwijl je door de muziekwijk rijdt. Cruise langs het Federale Administratieve Hof dat in het gebouw van het voormalige Reichshof is. Rijd door de levendige zuidelijke voorstad, langs de populaire Panometer, naar een van de bekende bezienswaardigheden in Leipzig, het Volkerenslagmonument. Op de terugweg zie je de Oude Markt, het Duitse Plein en het Beierse Treinstation. Eindig je tour op de Augustusplatz, waar je het Nieuwe Concertgebouw, de Universiteit en het Operahuis kunt zien.

Leipzig: Hop-On Hop-Off bustour met wandeling

6. Leipzig: Hop-On Hop-Off bustour met wandeling

Leer de stad Leipzig kennen tijdens deze ontspannen tour in rode dubbeldekkerbussen met de beroemde 'Messemännchen'-mascotte van de stad. Deze stadstour van ongeveer 90 minuten neemt je mee naar de meest interessante bezienswaardigheden van Leipzig, verdeeld over 13 verschillende haltes. U kunt op elk gewenst moment uitstappen bij elk station en weer instappen wanneer u maar wilt. De bussen rijden met regelmatige, korte tussenpozen, zodat u in uw eigen tempo kunt stoppen of starten. Het belangrijkste ontmoetingspunt voor het begin of einde van de tour is aan de Richard-Wagner-Straße. Kies je voor een dagkaart, dan krijg je naast de 90 minuten durende stadstour een gratis rondleiding van 45 minuten. De rondleidingen vinden plaats van maart tot het begin van de kerstmarkten. Voor deelname aan de rondleidingen hoeft u zich niet vooraf aan te melden; kom gewoon naar het ontmoetingspunt aan de Richard-Wagner Straße, tegenover het Centraal Station/Oosthal. Je wordt geleid door professionele gidsen die je op een leuke manier kennis laten maken met de bezienswaardigheden van Leipzig. Haltplaatsen: • Richard-Wagner-Straße 2, tegenover Centraal Station/East Hall: Centraal Station, Wintertuin Wolkenkrabber, Oude Stad • Zoo/Gondwanaland • Schillerhaus Leipzig , Menckestraße 42: Schiller House, Gohliser Castles, Gosen Tavern, Chocolate Palace • Gohliser Castle, Poetenweg 26-27 , Gosen Tavern • Schiller House Leipzig, Menckestraße 42: Schiller House , Chocolate Palace • Waldstraßenknolle, Feuerbachstraße, op de hoek van Max-Planck-Straße: Waldstraßen Quarter, Rosental met dierentuin etalage, Sport Forum • Stadshaven Leipzig, Schreberstraße 20• Capa House, Jahnallee 61, Palm Garden, Rockers Café “Tankbar” • Federale Administratieve Rechtbank, bibliotheek “Albertina” • Eisfichte Coffee, Fichtestraße 66 , op de hoek van de Altenburger Straße: MDR-gebouw, Panometer • Battle of the Nations-monument met zuidelijke begraafplaats, oude markt • Beiers station, oud treinstation (restaurant) • Augustusplatz: concertzaal, panoramatoren, universiteitscampus, opera van Leipzig, toegang tot het voetgangersgebied

Gruseltour Leipzig: een spookachtige rondleiding

7. Gruseltour Leipzig: een spookachtige rondleiding

Breng 1,5 uur door met het ervaren van de spookachtige kant van Leipzig tijdens een begeleide wandeling. Betreed een wereld van griezelige legendes, griezelige geheimen uit het verleden en kippenvel veroorzakende gebeurtenissen. Ontdek waarom Leipzig zo'n belangrijke bestemming was voor degenen die in geesten geloofden. Hoor over een stad die bruist van doodgravers die mensen levend zouden begraven. Je gids zal je ook vertellen over de zogenaamde slechtste man die ooit heeft geleefd, die, toen hij deze prachtige stad bezocht, een slechte indruk op Leipzig achterliet die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geheimen van het verleden worden aan je onthuld en je gids laat je kennismaken met de demonen van de nacht in Leipzig.

Leipzig: begeleide wandeling van 2 uur in het Duits

8. Leipzig: begeleide wandeling van 2 uur in het Duits

Geniet van een begeleide wandeling door de stad Leipzig. Verken in korte tijd de beroemde bezienswaardigheden van het stadscentrum van Leipzig. Bekijk het Augustusplein met het operagebouw, het beroemde Gewandhaus-concertgebouw en de Nikolai-kerk, die in 1989 het middelpunt was van de gebeurtenissen rond de Duitse hereniging. Loop door de moderne Specks Hof-arcade naar de Naschmarkt en de Oude Beurs. Direct er tegenover ligt de Mädler-arcade en iets verder vindt u het historische restaurant Auerbachs Keller. Bekijk het oude stadhuis op het marktplein, een van de mooiste renaissancegebouwen in Duitsland. Vervolg uw rondleiding en bezoek de taverne Barthels Hof. Geniet van de sfeer in de bekendste straat van Leipzig - de zogenaamde Barfußgässchen - die wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan restaurants en pubs. Het laatste hoogtepunt van deze tour is de St. Thomaskerk, de thuisbasis van het wereldwijd bekende St. Thomaskoor van Leipzig.

Leipzig: 90-minuten Trabi Stadstour

9. Leipzig: 90-minuten Trabi Stadstour

Verken Leipzig tijdens deze stadstour aan boord van de iconische Trabi-auto. Ontmoet je gids en leer alle geheimen over het besturen van een Trabi en alles wat je moet weten voor een veilige en ontspannen rit. Dan is het tijd om de contactsleutel om te draaien, de koppeling los te laten en het typische gebrul van een Trabi-auto te horen. Rijd in een konvooi en verken de stad op een comfortabele en moeiteloze manier. Luister onderweg naar interessante informatie via de radio en speakers in het voertuig. Onderweg kun je af en toe stoppen om foto's te maken of van bestuurder te wisselen. Bewonder de prachtige bezienswaardigheden van de stad, waaronder de dierentuin, de exclusieve woonwijk, het Gohlis-paleis, de stadsringweg, de St. Thomas-kerk, het nieuwe stadhuis, de Karl-Liebknecht-Strasse met het bruisende nachtleven, het Monument voor de Slag om de Naties en het Gewandhaus.

Leipzig: Riverside Forest Tour op de Pleiße

10. Leipzig: Riverside Forest Tour op de Pleiße

Ervaar ongelooflijke rust en natuuridylle tijdens deze ontspannende riviercruise van Leipzig naar het bos aan de rivier. Ontdek de unieke biodiversiteit van de flora en fauna van het prachtige uiterwaardenbos van Leipzig. Spring op een elektrische motorboot, beginnend bij het boothuis en vaar over de vloedbodem langs de Pleiße, weg van het straatlawaai van de grote stad. Ontdek een bos dat rijk is aan een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Profiteer op warme, zonnige dagen van de vele schaduwrijke oude eiken aan de kust. Eindig bij het boothuis waar u te voet verder kunt gaan met het verkennen van het uiterwaardenbos van Leipzig.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Leipzig

Alle activiteiten

95 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Leipzig

Wat zijn de topattracties van Leipzig?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Leipzig?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Annaberg-Buchholz

Andere activiteiten in Leipzig

Wil je alle activiteiten in Leipzig bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leipzig

Gemiddelde beoordeling

4.7
(10.155 beoordelingen)

De rondleiding was geweldig. Wij (mijn broers en zussen met partners en onze moeder) namen twee verschillende bussen voordat we de stadstour maakten. Tijdens de uitleg merkten we dat de mensen die uitleg gaven erg leuk waren en veel kennis hadden. De prijs-prestatieverhouding was geweldig en we kunnen deze tour allemaal echt aanbevelen.

Sterk aanbevolen, had twee zeer ervaren gidsen die gemakkelijk veel kennis bijbrachten. Je kunt alles wat belangrijk is in Leipzig in 2,5 uur zien, niet te inspannend, zeer informatief.

Precies wat ik verwacht van een goede rondleiding. Zinvolle info met leuke extra verhalen daarbij en gelegenheid om vragen te stellen.

Het was zeer informatief en helemaal niet saai, de jongeman en de buschauffeur waren geweldig?

Geen oortjes in maar een zeer leuke enthousiaste mevrouw die alles duidelijk vertelden.