Kies data

Dingen om te doen Leipzig

Diverse architectuur, levendige street art en rijke muziekgeschiedenis: deze Duitse stad biedt cultuur in overvloed.

Leipzig: De beste dingen die je niet wil missen

Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

1. Leipzig: City History Canal Sightseeing Tour op een motorboot

Vaar langs de kronkelende grachten van Leipzig en bewonder het uitzicht op de stad vanaf het water tijdens deze rondleiding. Zie hoe de geschiedenis van Leipzig zich ontvouwt terwijl je langs belangrijke wijken rijdt, waaronder Plagwitz en Palmengartenwehr. Begin je tour in de pittoreske stadshaven van Leipzig met zijn beroemde strandbar. Ontspan aan boord van een motorboot terwijl u aan boord gaat van een sightseeingtour langs de waterkant langs de historische en moderne bezienswaardigheden van Leipzig. Bekijk de villa van de beroemde uitgeverij Baedeker-familie die bekend is onder reizigers over de hele wereld. Ga verder naar de Palmengartenwehr, een essentieel onderdeel van Leipzig's openbare voorzieningen voor bescherming tegen overstromingen. Ga naar de westelijke gebieden, geniet van een kort moment van stilte en bewonder de natuur rondom het gebied. Bewonder de architectuur van de textielfabrieken van de Buntgarnwerke, een voormalig garenfabriekgebouw uit de late 19e eeuw. Het is een van de grootste industrieterreinen uit het Wilhelminische tijdperk in Duitsland. Op weg naar de Karl Heine-kanalen, verken je een van de mooiste kanalen in Leipzig, kronkelend door het oude industriële district van Plagwitz. Karl Heine, een advocaat, ondernemer en industriële pionier, speelde een sleutelrol in de stedelijke ontwikkeling van de westelijke gebieden van Leipzig. Bekijk het opvallende Stelzenhaus bij de laatste halte van de tour voordat je terugkeert naar de haven waar je kunt genieten van een koud drankje aan de strandbar. De haven is perfect gelegen als u na de tour nog meer bezienswaardigheden van Leipzig wilt verkennen.

Leipzig: rondleiding van 1,5 uur met nachtwaker Bremme

2. Leipzig: rondleiding van 1,5 uur met nachtwaker Bremme

Ga mee op de nachtwakertocht onder leiding van de nachtwaker Bremme®, een van de meest populaire rondleidingen door de oude binnenstad van Leipzig. Deze historische figuur is nu een vast onderdeel van het nachtelijke stadsbeeld van Leipzig. In de late uurtjes, volg de nachtwaker die zijn lantaarn aansteekt en leid je op een pad door afgelegen plekken en donkere steegjes, langs de mooiste bezienswaardigheden van Leipzig. Luister terwijl je gids - in historisch kostuum - spannende en merkwaardige verhalen uit het verleden van Leipzig deelt. Luister naar interessante verhalen over beroemde beroemdheden, waaronder Goethe, Schiller en de beruchte burgemeester Romanus. Bekijk tijdens de rondleiding het Nikolaikirchhof, de Alte Nikolaischule, het oude stadhuis en de markt met de oude beurs.

Leipzig: glühwein motorboottocht

3. Leipzig: glühwein motorboottocht

Begin je tour in de pittoreske stadshaven in Leipzig, met zijn beroemde strandbar. Ontspan op een elektrische motorboot terwijl u aan boord gaat van een sightseeingtour van 60 minuten langs de historische en moderne bezienswaardigheden van Leipzig langs het water. Geniet van een kopje glühwein om je warm te houden. Bekijk de villa van de beroemde uitgeverij Baedeker-familie die bekend is onder reizigers over de hele wereld. Ga verder naar de Palmengartenwehr, een essentieel onderdeel van de openbare voorzieningen voor bescherming tegen overstromingen van Leipzig. Ga naar de westelijke gebieden, geniet van een kort moment van stilte en bekijk de natuur rondom het gebied. Bewonder de architectuur van de textielfabrieken van de Buntgarnwerke, een voormalig garenfabriek gebouwd in de late 19e eeuw. Het is een van de grootste industrieterreinen uit het Wilhelminische tijdperk in Duitsland. Op weg naar de Karl Heine-kanalen, verken je een van de mooiste grachten van Leipzig, kronkelend door de oude industriële wijk Plagwitz. Karl Heine, advocaat, ondernemer en industrieel pionier, speelde een sleutelrol in de stedelijke ontwikkeling van de westelijke gebieden van Leipzig. De haven is perfect gelegen als u na de motorboottocht de bezienswaardigheden van Leipzig verder wilt verkennen.

Gruseltour Leipzig: een spookachtige rondleiding

4. Gruseltour Leipzig: een spookachtige rondleiding

Breng 1,5 uur door met het ervaren van de spookachtige kant van Leipzig tijdens een begeleide wandeling. Betreed een wereld van griezelige legendes, griezelige geheimen uit het verleden en kippenvel veroorzakende gebeurtenissen. Ontdek waarom Leipzig zo'n belangrijke bestemming was voor degenen die in geesten geloofden. Hoor over een stad die bruist van doodgravers die mensen levend zouden begraven. Je gids zal je ook vertellen over de zogenaamde slechtste man die ooit heeft geleefd, die, toen hij deze prachtige stad bezocht, een slechte indruk op Leipzig achterliet die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geheimen van het verleden worden aan je onthuld en je gids laat je kennismaken met de demonen van de nacht in Leipzig.

Leipzig: 360° Panorama NEW YORK 9/11 tentoonstellingsticket

5. Leipzig: 360° Panorama NEW YORK 9/11 tentoonstellingsticket

Ervaar "NEW YORK 9/11 - Oorlog in tijden van vrede", het nieuwste 360°-panorama gepresenteerd door kunstenaar Yadegar Asisi op de Leipzig Panometer. Dit hoogst actuele kunstwerk neemt je mee terug naar de aanslagen van 11 september en illustreert de impact die ze over de hele wereld hadden. Volg een chronologische reis door de afgelopen 20 jaar sinds die noodlottige dag. Vijf installaties brengen enkele van de minder zichtbare gevolgen in beeld: het lijden veroorzaakt in door oorlog verscheurde landen in het Midden-Oosten, de enorme vervolgkosten van de oorlog tegen het terrorisme en het lot van de vluchtelingen en getuigen. Aan het einde van deze installaties zul je het 32 meter hoge NEW YORK 9/11-panorama tegenkomen dat het toneel vormt van het World Trade Center op de ochtend van 11 september 2001, om 08:41 uur, vijf minuten voor de aanslagen vond plaats. Met de kennis van de tragedies die volgden, zul je merken dat dit startpunt vol spanning staat terwijl je midden in de ochtenddrukte van multicultureel Manhattan staat, een schijnbaar utopische momentopname. Het panorama-artwork wordt begeleid door authentieke achtergrondgeluiden en muziek van de componist Eric Babak, die de respectievelijke panorama-soundtracks heeft gecomponeerd sinds het eerste panorama, EVEREST 8848. "NEW YORK 9/11 - Oorlog in tijden van vrede" is het vierde anti-oorlogsproject van Yadegar Asisi en zet zijn onderzoek van de wereld voort met een bijzondere focus op de oorlogen van de moderne tijd.

Leipzig: Historische stadswandeling van 1,5 uur

6. Leipzig: Historische stadswandeling van 1,5 uur

Tijdens deze spannende wandeltocht ontdek je interessante weetjes over het mooie Leipzig. Kom erachter waarom het Centraal Station uit twee helften was samengesteld, luister naar het bijzondere verhaal over de fonteinen, hoor hoe Groenlanders in Leipzg terechtkwamen en ontdek wat er interessant is aan de kousen van Shakespeare. Deze rondleiding is perfect voor bezoekers die de stad op een gezellige manier willen ontdekken. Tijdens de wandeling zie je het operagebouw, het concertgebouw het Gewandhaus, de universiteit, de Mädler Passage, het oude stadhuis en de Thomaskerk. Tijdens de tocht vertelt je gids allerlei anekdotes en legendes over de geschiedenis van de stad.

Leipzig: 13-haltes hop-on/hop-off buskaartje

7. Leipzig: 13-haltes hop-on/hop-off buskaartje

Ervaar Leipzig aan boord van een blauw-gele dubbeldekkerbus die je het beste uitzicht rondom biedt, begeleid door gecertificeerde gidsen. Dompel jezelf onder in Saksische gezelligheid terwijl je de mooiste en meest indrukwekkende plekken in Leipzig ervaart tijdens een vermakelijke 1,5 uur durende stadstour. Bij het passeren van de dierentuin, die niet alleen voor de jongere gasten de moeite waard is, gaat u verder naar de Saksische rococo-architectuur van de Gohliser Schlößchen. Je reist dan door het Waldstraßenviertel, een van de grootste en best bewaarde wijken in Europese Wilhelminische stijl, voordat je verder gaat naar de Red Bull Arena. Later passeer je de Thomaskerk en het nieuwe stadhuis voordat je het muziekdistrict oversteekt met de federale administratieve rechtbank. Ervaar de kosmopolitische sfeer van de Old Fair en de MDR-site, evenals de weelde van het Battle of Nations-monument en de Panometer. Naast de legendarische kroegen en winkelstraten krijg je met de Opera en het Gewandhaus de culturele hoogtepunten voor muziek- en theaterliefhebbers te zien. Haal diep adem tijdens een bezoek aan het klimaatdistrict Plagwitz en geniet van het kleine Venetië van Leipzig met zijn talrijke waterwegen.

Leipzig: Airbus A320 Flight Simulation

8. Leipzig: Airbus A320 Flight Simulation

Na een korte introductie van de Airbus A320 vluchtsimulator stap je in de cockpit en maak je je klaar voor je vlucht. Kies uw vliegroute tussen uw gewenste luchthavens. Start de motoren om naar de startbaan te taxiën voordat u klaar bent om op te stijgen. Je instructeur zal je tijdens de hele ervaring begeleiden en ondersteunen. Ervaar de opwinding van het vliegen naar uw droomluchthaven terwijl u het vliegtuig manoeuvreert door uitdagende weersomstandigheden. Beheer technische problemen en voel de adrenaline van een uitdagende vlucht terwijl u de Airbus veilig naar zijn bestemming navigeert. Na een debriefing na de vlucht ontvangt u een gelamineerd certificaat met een foto van u in de cockpit als aandenken aan uw ervaring. Breng maximaal 2 gasten mee die kunnen delen in de ervaring.

Leipzig: rondleiding BMW-fabriek

9. Leipzig: rondleiding BMW-fabriek

Bezoek een van 's werelds meest duurzame autoproductiefabrieken ter wereld tijdens uw bezoek aan Leipzig, door langs te gaan bij de prachtige BMW Group-fabriek. Deze indrukwekkende faciliteit dient niet alleen als decor voor uw rondleiding, maar fungeert ook als een van de mooiste gebouwen van Leipzig. Het ontwerp, geleid door de wereldberoemde architect Zaha Hadid, combineert de behoeften van de fabriek met de esthetiek van design van wereldklasse. Leer alles wat er te weten valt over autofabricage en hoe BMW zijn autolijnen in de voorhoede van de industrie heeft gehouden, zowel door hoge kwaliteits- als duurzaamheidsnormen te stellen.

Leipzig: begeleide wandeltocht van 2 uur in het Duits

10. Leipzig: begeleide wandeltocht van 2 uur in het Duits

Geniet van een begeleide wandeling door de stad Leipzig. Verken in korte tijd de beroemde bezienswaardigheden van het stadscentrum van Leipzig. Bekijk het Augustus-plein met het operahuis, de beroemde concertzaal Gewandhaus en de Nikolai-kerk, die centraal stond in de gebeurtenissen rond de Duitse hereniging in 1989. Loop door de moderne Specks Hof-arcade naar het Naschmarkt-plein en de Old Exchange. Direct tegenover ligt de Mädler-arcade en iets verder vind je het historische restaurant Auerbachs Keller. Bekijk het oude stadhuis op het marktplein, een van de mooiste renaissancegebouwen in Duitsland. Vervolg uw tour en bezoek de taverne Barthels Hof. Geniet van de sfeer in de meest bekende straat van Leipzig - de zogenaamde Barfußgässchen - die wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan restaurants en pubs. Het laatste hoogtepunt van deze tour is de St. Thomas-kerk, de thuisbasis van het wereldwijd bekende St. Thomas-koor van Leipzig.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in de stad
  • Rondvaarten in Saksen & meer
  • Spelletjes & meer in Leipzig
  • Leipzig op wielen
  • Dagtrips vanuit Leipzig
67 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Leipzig

Welke topattracties zijn een must-see in Leipzig?

Leipzig: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Leipzig

Wil je alle activiteiten in Leipzig ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leipzig

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.155 beoordelingen

Allereerst hadden we een wandeltocht van ongeveer een uur door het centrum van Leipzig, wat al intens was in termen van de uitleg van de gids, aangezien Leipzig een enorme geschiedenis heeft, niet alleen van zichzelf, maar ook van de vele beroemde dichters, muzikanten en andere beroemde mensen die in de stad woonden, studeerden of werkten. Na onze wandeling kwamen de twee groepen die in het begin waren gevormd weer samen om de bustour te maken om de wijdere omgeving van het centrum van Leipzig te zien. Onze gids hier was net zo leerzaam en deskundig als de eerste, en tijdens de 1,5 uur durende bustour sprak ze zonder onderbreking en vertelde ze ons over de gebouwen en mensen die leefden en de stad vormden. Het was leuk geweest om hier en daar wat foto's te maken, maar in de korte tijd die we hadden was dit niet mogelijk. Hoe dan ook, deze combo-tour is zeker zijn geld waard en geeft je een uitstekende indruk van de stad en de mensen die je later te voet kunt verkennen.

De reis door Leipzig was zeer informatief en vermakelijk. Onze gids Andreas leidde ons door de stad in de dubbeldekkerbus. Zijn authentieke manier van doen is een van de redenen waarom, naast de inhoud, de vonk sprong met veel humor en passie. We hebben veel gezien en konden alles wat belangrijk is over Leipzig in een notendop zien. Goud waard als kennismaking met de stedentrip.

Leipzig is een hele mooie stad. Met de tour zie je een aantal van die mooie plekjes die je zelf niet zo makkelijk gevonden zou hebben. Ook hoor je een en ander van de geschiedenis van Leipzig en het ontstaan van de binnenstad. Heel boeiend.

Prima rit. Humoristische gids. Duidelijke uitleg in een verrassende stad (in opbouw).

Leuk stuk lopen en rondrit met veel andere bouwstijlen