Meer foto's

Vanaf € 16 per persoon

Combo Tour Leipzig: Stadstour en bezienswaardigheden

Product ID: 7999
Belangrijke Informatie
Duur
150 minuten
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Duits, Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Verken de stad op een uitgebreide rondleiding en zie het oude Rathaus, de Nikolaikirche, de Mädler Passage en de Thomaskirche.
  • Geniet van een tocht in een moderne tourbus naar de bijzonderheden van Leipzig aan de andere kant van de stadsring.
Overzicht
Onze erkende gids wacht op je in het hart van de stad bij de VVV voor een informatieve en leuke tour. Verken de oude stad te voet en daarna een uur land in de bus waar je de bijzonderheden van de andere kant van de stadsring ziet.
Wat te verwachten
Tijdens deze unieke tour door Leipzig krijg je de kans om de belangrijkste attracties en mooiste plekken van downtown te bekijken die alleen te voet ontdekt kunnen worden, alsook de bekendere gebieden van de stad.

Onze erkende gids wacht op je in het hart van de stad bij het nieuwe Katharinum (VVV) en neemt je mee op een fascinerende en informatieve tour die begint met een wandeling door downtown. Naast de beroemde Nikolaikirche, de prachtige Specks Hof Passage, de kleine Snack Market en de markt met het oude Rathaus, kan je rekenen op monumenten zoals de Mädler Passage met de Auerbachs Keller, Barthels Hof en de Thomaskirche.

Na ongeveer een uur gaat de tour verder in een bus met airconditioning en word je meegenomen naar de bijzonderheden van Leipzig buiten de stadsring. In de exclusieve wijk Gohlis zijn er twee attracties die de aandacht van de bezoeker trekken: er is het architectonische juweeltje Slot Gohlis, gebouwd als zomerverblijf gedurende de 18e eeuw.

En daar vlakbij ligt het huis van Schiller, een bescheiden boerderij waar Friedrich Schiller verscheidene maanden leefde in 1785 en werkte aan "Ode an die Freude", door de exclusieve wijk Waldstraßen en langs de Red Bull Arena komen we aan bij de steeds veranderende wijk Plagwitz, met kanalen, galerijen en lofts.

Gezellig groen en met imposante villa's begint het muziekdistrict. Het federale constitutionele hof is sinds 2002 operatief in het indrukwekkende gebouw van het voormalige Reichshof. De weg leidt door de levendige zuidelijke wijk langs de populaire Panometer naar één van de bekendere plekken in Leipzig, het Völkerschlachtdenkmal.

De terugtocht neemt je mee langs de Oude Markt, de Deutscher Platz en langs het Beierse treinstation, naar de Augustusplatz, waar onze tour eindigt. Drie culturele instellingen van belang die zeker het beeld van de stad beïnvloeden liggen hier: het nieuwe Gewandhaus (concertgebouw), de universiteit en de opera.

Und wenn Sie noch mehr Lust auf Leipzig haben: genießen Sie doch, nun ausgestattet mit einem sehr guten Überblick, Leipzig aus der Vogelperspektive vom City Hochhaus oder kehren Sie zu einer Stärkung ein in eines der zahlreichen Cafés.
Inbegrepen
  • Combinatetour – stadstour/bezienswaardigheden
  • Erkende gids
Niet inbegrepen
  • Eten en drinken
  • Fooien en extra's
  • Vervoer van/naar hotel
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Wat je moet weten
Zorg dat je 15 minuten van tevoren op het trefpunt bent!
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (404 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Leipzig Erleben GmbH

Product ID: 7999