Dingen om te doen León, Nicaragua

León, Nicaragua: De beste dingen die je niet wil missen

Van León: wandeling en vulkaaninstappen op Cerro Negro

1. Van León: wandeling en vulkaaninstappen op Cerro Negro

Tijdens deze 5-uur durende tour vanuit León ervaar je het avontuur van vulkaanboarden. U rijdt in 45 minuten van León City naar Cerro Negro. Vanaf de hoofdingang van de vulkaan loop je ongeveer 2 uur naar de top. Het is rotsachtig en er is geen schaduw, maar eenmaal boven heb je het mooiste uitzicht over de vulkaanketen van León. Je kunt rond de krater lopen en zien hoe actief deze vulkaan eigenlijk is. Cerro Negro is de jongste vulkaan van Midden-Amerika, maar het is ook een van de meest actieve. Eenmaal op de top kun je genieten van vulkanische boarding langs de askant. Voel de haast als je in snowboardstijl opstaat of gaat zitten! Voel de hitte en ruik de zwavelgassen terwijl je snelheden haalt tot 70 kilometer per uur!

Leon: koloniale stadstour

2. Leon: koloniale stadstour

Nicaragua is een land van vulkanen, een warm klimaat en interessante steden. Bezoek de goed bewaarde ruïnes van een van de eerste Spaanse koloniale steden gebouwd op het continent. Je ziet verschillende bezienswaardigheden tijdens je 3-uur durende rondleiding door de elegante stad León. Bewonder het aantrekkelijke, bewaard gebleven historische centrum en de koloniale gebouwen. Daarnaast zie je veel natuurlijke attracties in de omgeving van de stad. Leon staat bekend als de meest liberale stad van Nicaragua en als een intellectueel centrum met de grootste studentenpopulatie van het land. Je gids laat je Sutiaba zien, een inheemse wijk, gevolgd door bezoeken aan het Ruben Dario Museum en het Museum of Myths and Legends. Bekijk de kathedraal en ga naar het dak voor het uitzicht. Verken het centrale plein en bewonder de muurschilderingen.

Telica bij schemering: 8-uur durende vulkaanexcursie vanuit León

3. Telica bij schemering: 8-uur durende vulkaanexcursie vanuit León

Bezoek de Telica-vulkaan, een van de meest actieve vulkanen van Nicaragua, op een reis van 8 uur vanuit León. Vertrek om 14:00 uur en loop 3-4 uur totdat je de voet van de vulkaan bereikt. Begin dan een 1-2 klim naar de krater. De klim zal steil zijn, maar niet helemaal moeilijk. Onderweg zie je veel inheemse vegetatie en heb je de mogelijkheid om van het uitzicht te genieten. Voordat u de krater bereikt, steekt u een prachtige vallei over met gras, bomen en stenen. Op de top, kijk en de zonsondergang, een werkelijk prachtige site. Als het donker is, wandel je de laatste korte afstand naar de krater om de lava in de schemering te zien gloeien. Het is een behoorlijk spectaculair gezicht.

Leon: Volcano Board Adventure op Cerro Negro

4. Leon: Volcano Board Adventure op Cerro Negro

Test je gevoel voor avontuur en voel de adrenaline-sensatie van instappen in de Cerro Negro net buiten Leon. Zie het als snowboarden - of sandboarden - behalve op de zwarte lava van een imposante vulkaan. Aangewezen als een beschermd gebied, biedt Cerro Negro de adembenemende locatie voor deze tour vol actie, beginnend met een vroege ochtendtransfer per 4WD-vrachtwagen. Na een rit van ongeveer 40 minuten sta je aan de voet van Cerro Negro en vraag je je af hoe je in hemelsnaam de top kunt bereiken. Eenmaal boven, zul je je afvragen hoe je in vredesnaam ooit weer terug zult komen! Neem voordat je dat doet de tijd om de majestueuze vulkaan en het omliggende bos te observeren. Dan, volledig uitgerust in je jumpsuit, bril en board, klim aan boord van de slee als een vulkaanboard en schuif terug naar de basis met bloedstollende snelheden! Er wachten wat verfrissingen aan de voet van Cerro Negro als beloning, en na een korte rustpauze brengt de vrachtwagen je terug naar Leon.

Managua: 3-daagse Granada, Masaya en Leon Tour

5. Managua: 3-daagse Granada, Masaya en Leon Tour

Dag 1: Stop bij het Masaya Volcano National Park voordat je 500 jaar geleden meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking door het museum van het park te bezoeken. Gedurende de dag kunt u ook wandelen naar de andere 3 uitgestorven kraters en het prachtige landschap zien vanuit het park, van waaruit u het meer van Managua en de stad kunt bekijken. Passeer later eilandjes van Granada en ontmoet een leuke familie van apen, voordat je van de boot stapt om meer te weten te komen over het fort San Palo dat meer dan 250 jaar geleden werd gebouwd. Je maakt vervolgens een mooie wandeling door de koloniale stad Granada terwijl je gids de geschiedenis van de stad vertelt, inclusief een bezoek aan het chocolademuseum. Geniet ten slotte van het heerlijke briesje aan de uitkijk op Catarina Hill, waar u de mogelijkheid heeft om een beetje te wandelen. Dag 2: Stop bij de ruïnes van Leon Viejo om te leren hoe Nicaragua voor het eerst werd gekoloniseerd door de Spanjaarden, voordat je foto's maakte van de Momotombo-vulkaan. Stop daarna bij Leon, waar je meer te weten komt over de geschiedenis, cultuur en de grote dichter Ruben Dario, voordat je een wandeling maakt op het dak van de kathedraal. Dag 3: Op je laatste dag stop je bij de Masaya Crafts Market, waar je souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen. Je stopt dan bij Masaya om de stad en de belangrijkste kerk te bezoeken, die in het centrale park staat. Stop daarna bij het fort van Coyotepe, waar u leert hoe dit gebouw in de jaren 80 werd gebruikt als een politieke gevangenis. Je stopt later bij Laguna de Apoyo om te ontspannen aan de oever van de lagune, voordat je 's avonds de Masaya-vulkaan tegenkomt. Met deze laatste stop kun je prachtige foto's maken met het oranje van de lava op de achtergrond, en kun je ook het magma van de vulkaan zien.

Sitemap León, Nicaragua

Wil je alle activiteiten in León, Nicaragua ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.