Datums kiezen

Leopold Museum

Leopold Museum

Leopold Museum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Citycard voor openbaar vervoer en kortingen op attracties

1. Wenen: Citycard voor openbaar vervoer en kortingen op attracties

Met de Vienna City Card reis je met alle gemak door de hoofdstad van Oostenrijk. Na activering heb je 24, 48 of 72 uur de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, waaronder metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Geniet van talloze voordelen tijdens je verblijf, bij musea en bezienswaardigheden, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, 20% korting bij deelnemende restaurants, en nog veel meer (maximaal 7 dagen). Bespaar tot wel 50% met de kortingen. Als je met je gezin reist, heb je geluk: één kind onder de 15 jaar mag gratis meereizen met de houder van een City Card. Zie de app 'ivie - Your Personal Vienna Guide' voor alle informatie over de kortingen die je met de kaart kunt krijgen. Download ivie, voer je 8-cijferige code in om je digitale Vienna City Card te activeren en gebruiken.

Wenen PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

2. Wenen PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de topbezienswaardigheden van Wenen, zoals Schloss Schönbrunn en de dierentuin van Schönbrunn, het reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en nog veel meer. Je kunt ook onbeperkt reizen met de hop-on hop-off sightseeingbussen, die de perfecte manier zijn om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te gaan. Combineer de functies van de Vienna PASS om je eigen sightseeingprogramma samen te stellen. De kaart gaat vergezeld van een hoogwaardige reisgids met insidertips en gedetailleerde informatie over de stad. De Vienna PASS kan worden gekocht voor een periode van 1, 2, 3 of 6 opeenvolgende dagen. Kinderen jonger dan 6 jaar hebben gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen als ze worden vergezeld door een volwassene met een Vienna PASS. Attracties: - Schloss Schönbrunn (inclusief het doolhof, Gloriette en andere attracties) - Dierentuin Schönbrunn - Reuzenrad - Kunsthistorisch Museum - Albertina Museum & Kunstgalerie - Natuurhistorisch Museum - Donau toren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkist - Spaanse Rijschool - Keizerlijk Paleis Hofburg - Keizerlijke Meubelcollectie - Museum voor Techniek - Bank Oostenrijk Kunstforum - Museum voor Moderne Kunst (mumok)- Staatsopera Wenen - Rondleiding met gids - Museum van Militaire Geschiedenis - Madame Tussauds - Bovenste Belvedere - Beneden Belvedere - 21er Haus - Museum voor hedendaagse kunst - Winter Paleis - Keizerlijke grafkelder - Klooster Klosterneuburg - Kasteel Liechtenstein - Beethoven Museum - Plus meer dan 50 andere bezienswaardigheden Onbeperkt hop-on hop-off tours Verken de stad met onbeperkte ritten in de handige hop-on hop-off bussen: - 4 hop-on hop-off routes - 50 haltes (korte intervallen) - Gratis Wi-Fi - Gratis audiogids in 16 talen - Kinderkanaal in het Engels en Duits - App begeleide wandeling Snelle toegang Bespaar kostbare tijd met fast track entry bij veel bezienswaardigheden. De Vienna PASS wordt geleverd met een reisgids, app en bonusboekje. De reisgids en app staan vol met belangrijke informatie, insider tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met je bonusboekje.

Wenen: Leopold Museum Skip-the-Line toegangsticket

3. Wenen: Leopold Museum Skip-the-Line toegangsticket

Bezoek het magnifieke Leopold Museum, een unieke schatkamer van de Weense art nouveau, de Wiener Werkstätte en het expressionisme. Bezoek het Leopold Museum in MuseumsQuartier Vienna en ervaar de belangrijkste en grootste Egon Schiele-collectie ter wereld, evenals meesterwerken van Secession-oprichter Gustav Klimt. Bewonder de indrukwekkende kunstwerken en begin aan een reis naar Fin De Siècle Wenen, toen kunstenaars als Egon Schiele, Gustav Klimt en Oskar Kokoschka de wereld op zijn kop zetten en zich losmaakten van oude tradities. De nieuwe creatieve beweging begon met de Weense Secession en presenteerde zich in de art nouveau. Ze gaven het oude Habsburgse rijk een laatste bloei en maakten van Wenen een van de populairste culturele centra van die tijd. Het Leopold Museum herbergt ook een verscheidenheid aan objecten gemaakt door kunstenaars van de Wiener Werkstätte - van Josef Hoffmann tot Kolo Moser - die worden beschouwd als unieke mijlpalen in de internationale designgeschiedenis. De moderne architectuur van het Leopoldmuseum, een lichtovergoten kubus van witte schelpkalksteen waarvan de kleur doet denken aan de lichte gebouwen aan de Ringstrasse waar je nog Art Nouveau kunt bewonderen, staat in schril contrast met de historische ambiance van de keizerlijke stallen. Het met licht overgoten atrium biedt niet alleen uitzicht op en in het gebouw zelf, maar ook indrukwekkende en onverwachte uitzichten op de stad Wenen. De panoramische ramen van het museum bieden een prachtig uitzicht op het centrum van Wenen met de Maria-Theresien-Platz en de Hofburg.

Wenen: Flexipass voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

4. Wenen: Flexipass voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van Wenen volgens jouw persoonlijke programma op basis van jouw interesses. Kies uit wel 60 verschillende bezienswaardigheden en sightseeingaanbiedingen die 2, 3, 4 of 5 attracties in je programma opnemen. Neem deel aan een hop-on hop-off tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen of bezoek het Prater. Bekijk de Donautoren, het Haydnhuis of het Johann Strauß Appartement. Bezoek het Joods Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies een van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of wandel door de dierentuin van Schönbrunn. Attracties: - Hop-on Hop-off Ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Dierentuin Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch museum - Donau toren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkist - Spaanse Rijschool - Museum voor Moderne Kunst (Mumok) - Opperbelvedère - Klooster Klosterneuburg - Staatsopera Wenen - Rondleiding met gids - Albertina - Stadsrondvaart (Ddsg) - Kunsthistorisch Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - Mak (Museum voor toegepaste kunst) - Geymüllerschlössel - En meer dan 40 andere bezienswaardigheden

Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

5. Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

Presenteer je voucher bij de hoofdingang van het Museum of Art History. Ontdek meer dan 2000 jaar kunst tegen een onverslaanbare prijs. Je ontdekt de prachtige meesterwerken van Ruben, Rembrandt, Raffael, Velázques, Tizian en Dürer in het prachtige Museum voor kunstgeschiedenis.  Het Leopold Museum herbergt 's werelds grootste Schiele-collectie en fascinerende werken van Gustav Klimt. Je kunt ook schilderijen, afbeeldingen en voorwerpen uit de 19e en 20e eeuw bewonderen. Bekijk het kostbare handwerk en de originele meubelstukken uit de Art Nouveau-periode en de Weense Workshops.

Wenen: privérondleiding door Klimt's Art met toegangskaarten

6. Wenen: privérondleiding door Klimt's Art met toegangskaarten

Gustav Klimt werd geboren en stierf in de Oostenrijkse hoofdstad, dus het is geen wonder dat je dagenlang door Wenen kunt rondlopen om alles te zien: zijn "Kus" in het Belvedere-paleis, zijn "Beethovenfries" in de Secession Exhibition Hall, zijn "Life en dood" in het Leopoldmuseum. Tijdens deze kunstrondleiding bezoekt u de drie musea die het belangrijkste deel van Klimts nalatenschap herbergen en krijgt u een uitgebreid overzicht van zijn werk. Belvedere De tourstatistieken zijn in het historische Belvedere Palace. Het is hier dat "The Kiss" en "Judith", de beroemde werken van Klimt's meest opvallende "gouden periode", te vinden zijn. Hier ziet u niet alleen de beroemdste werken uit de eerste hand, maar begrijpt u ook de historische context en de oorsprong van het werk van de grote kunstenaar. Afscheiding In de tentoonstellingszaal van de Secession sta je oog in oog met zijn monumentale werk "Beethovens Fries". Het is het enige stuk dat de kijker aan alle kanten omringt - wat deel uitmaakte van het ontwerp van de kunstenaar. Hier smelt u samen met de kunst en ervaart u Gustav Klimt in zijn meest pure vorm. Leopoldmuseum De derde halte is in het Museumkwartier. Hier herbergt het Leopoldmuseum "Leven en Dood". Het is een uitzonderlijk schilderij en door het opnieuw te bewerken heeft de kunstenaar een belangrijke symbolische daad begaan. Je gaat dieper in op dit sleutelwerk, evenals de reconstructies van de verloren gegane schilderijen van de faculteit en het atelier van Klimt. Na de rondleiding kun je zo lang als je wilt in het Leopoldmuseum blijven.

Wenen: Rondleiding door het Weense modernisme in het Leopold Museum

7. Wenen: Rondleiding door het Weense modernisme in het Leopold Museum

Tijdens deze rondleiding door de collectie van het Leopold Museum verdiep je je in de kunst van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka en krijg je een algemene indruk van de kunst, cultuur en sfeer van het Fin de siècle Wenen. Het eerste deel van de rondleiding is gewijd aan de kunst van Gustav Klimt. Klimt is een kunstenaar met een biografie vol dramatische gebeurtenissen die in zijn werk tot uiting komen. In zijn vroege werken kun je zijn vaardigheden als traditioneel portrettist bewonderen. Bij het bekijken van de reconstructie van zijn "faculteitsschilderijen" vraag je je misschien af waarom ze een van de beruchte schandalen in de Weense culturele kringen veroorzaakten. Je leert enkele details die een onverwacht inzicht geven in de herkenbare stijl van Klimt. Het schilderij "Life and Death", waarvan de auteur lange tijd geen afscheid heeft genomen, waarbij de details van compositie en kleuroplossingen zijn veranderd, zal ons niet alleen vertellen over de "keuken" van het creatieve proces, maar ook over de principes van de kunst van onze tijd. De werken van Egon Schiele worden vaak als schandalig bestempeld. In de collectie van het Leopoldmuseum zie je zijn exhibitionistische zelfportretten, stillevens, stadslandschappen, waarvan de ruimte niet is gebouwd op een topografisch maar op een emotioneel principe. Schiele is de kunstenaar bij uitstek om de verbinding tussen de creatieve daad en de bewegingen van de ziel te illustreren. In de tentoonstelling Leopold Museum zie je de schilderijen van Oskar Kokoschka en ontdek je op welke basis deze buitengewone kunstenaar beweerde in staat te zijn "een portret van de ziel te schilderen" van zijn geportretteerde onderwerpen. Klimt, Schiele en Kokoschka zijn drie namen uit de Weense kunstscène van het begin van de 20e eeuw, wiens werken de concepten en beelden concentreren van een complexe en opwindende periode van gebroken tijdperken. Een rondleiding door de Leopold-collectie laat je de intrigerende verwevenheid van ideeën en persoonlijkheden die het bewustzijn van hun tijd hebben gevormd, begrijpen en ervaren.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Leopold Museum: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Leopold Museum

Wil je alle activiteiten in Leopold Museum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leopold Museum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.500 beoordelingen

De Wenen-pas maakte onze reis naar Wenen ontspannen en interessant. Alle bezienswaardigheden die we wilden bezoeken, en sommige die we niet kenden maar later ontdekten, waren inbegrepen. Toen we iets interessants zagen, hoefden we ons geen zorgen te maken over kaartjes, we gebruikten gewoon onze kaarten om binnen te komen. Het fysieke formaat was erg handig en we vonden het boekje ook erg nuttig.

Voor degenen zoals wij die 3 dagen blijven, is de Wenen-kaart uitstekend geschikt voor het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het enige minpunt is dat deze kaart geen openbaar vervoer omvatte.

Ze moeten voorzichtig zijn en iedereen die kenmerken van COVID heeft met hoest, uitsluiten. Dat is het minste wat ze moeten doen

jammer dat ik geen tijd meer had om er het beste van te maken en het winstgevend te maken

geweldig, vooral omdat ik een vrouw uit Wenen blij heb kunnen maken... Dank je wel