Leopold Museum

Leopold Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

1. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Bezienswaardigheden: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • - Diergaarde Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok)• Rondleiding door de Weense Staatsopera • Militair Historisch Museum • Madame Tussauds • Slot Belvedere (Oberes Belvedere) • Unteres Belvedere • Belvedere 21 - Museum voor hedendaagse kunst • Winterpaleis • Keizerlijke Grafkelder • Stift Klosterneuburg • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Wenen Ring Tram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte hop on, hop off-tours Verken de stad met onbeperkte ritten op de handige hop on, hop off-bussen: • 4 hop on, hop off-routes • 50 haltes (met korte tussenpozen) • Gratis Wi-Fi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • App begeleide wandeltocht Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met snelle toegang bij veel bezienswaardigheden. de Vienna PASS wordt geleverd met een gids, app en bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

Wenen: OV-stadskaart en kortingen op attracties

2. Wenen: OV-stadskaart en kortingen op attracties

Met de Vienna City Card kun je overal komen in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Na activering heb je 24, 48 of 72 uur de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, waaronder metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Geniet van talloze voordelen tijdens je verblijf, bij musea en bezienswaardigheden, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, 20% korting bij deelnemende restaurants, en nog veel meer (max. 7 dagen). Bespaar tot wel 50% met de kortingen. Als je met je gezin reist, heb je geluk: één kind onder de 15 jaar mag gratis meereizen met de houder van een City Card. Zie de app 'ivie - Your Personal Vienna Guide' voor alle informatie over de kortingen die je met de kaart kunt krijgen. Download ivie, voer je 8-cijferige code in om je digitale Vienna City Card te activeren en gebruiken.

Wenen: voorrangstickets voor Leopold Museum

3. Wenen: voorrangstickets voor Leopold Museum

Bezoek het prachtige Leopold Museum, een unieke schatkamer van de Weense Art Nouveau, de Wiener Werkstätte en het expressionisme. Het museum maakt deel uit van het meest bezochte museum van de populairste culturele bezienswaardigheid van de stad, het MuseumsQuartier. Het herbergt de belangrijkste en grootste Egon Schiele-collectie ter wereld, evenals meesterwerken van de Secession-oprichter, Gustav Klimt. Je bewondert de indrukwekkende kunstwerken en begint aan een reis naar fin de siècle Wenen, toen kunstenaars als Egon Schiele, Gustav Klimt en Oskar Kokoschka de wereld op zijn kop zetten en brak met oude tradities. De nieuwe creatieve beweging begon met de Weense Secession en presenteerde zich in Art Nouveau. Ze gaven het oude Habsburgse rijk nog een laatste bloei en veranderden Wenen in één van de populairste culturele centra van die tijd. Het Leopold Museum bezit ook een groot aantal objecten gemaakt door kunstenaars van de Wiener Werkstätte, variërend van Josef Hoffmann tot Kolo Moser, beschouwd als unieke mijlpalen van de internationale ontwerpgeschiedenis. De moderne architectuur van het Leopoldmuseum, een met licht gevulde kubus van witte schelpkalksteen waarvan de kleur doet denken aan de heldere gebouwen aan de Ringstrasse waar je nog steeds de Art Nouveau-stijl kunt bewonderen, staat in schril contrast met de historische ambiance van de keizerlijke stallen. Het met licht gevulde atrium biedt niet alleen uitzicht op en in het gebouw zelf, maar ook een indrukwekkend en onverwacht uitzicht op de stad Wenen. De panoramavensters van het museum bieden je prachtig uitzicht op het centrum van Wenen met het Maria Theresaplein en het Hofburgpaleis.

Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

4. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 40 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: - Hop on, hop off-ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Diergaarde Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donautoren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkamer - Spaanse Rijschool - Museum van Moderne Kunst (mumok) - Slot Belvedere (Obere Belvedere) - Stift Klosterneuburg- Rondleiding door de Weense Staatsopera - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) -  Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

5. Museum voor kunstgeschiedenis en Leopold museum combiticket

Presenteer je voucher bij de hoofdingang van het Museum of Art History. Ontdek meer dan 2000 jaar kunst tegen een onverslaanbare prijs. Je ontdekt de prachtige meesterwerken van Ruben, Rembrandt, Raffael, Velázques, Tizian en Dürer in het prachtige Museum voor kunstgeschiedenis.  Het Leopold Museum herbergt 's werelds grootste Schiele-collectie en fascinerende werken van Gustav Klimt. Je kunt ook schilderijen, afbeeldingen en voorwerpen uit de 19e en 20e eeuw bewonderen. Bekijk het kostbare handwerk en de originele meubelstukken uit de Art Nouveau-periode en de Weense Workshops.

Sitemap Leopold Museum

Wil je alle activiteiten in Leopold Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leopold Museum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.141 beoordelingen

Ik heb de ViennaPass 6 dagen gebruikt voor 2 personen. We hebben van veel attracties geprofiteerd, maar zelfs in die tijd hebben we niet alle beschikbare zitplaatsen kunnen zien, ondanks het feit dat we dankzij de ViennaPass geen tijd verspilden aan het in de rij staan om kaartjes te kopen. Als u het Schönbrunn-paleis wilt bezoeken, is het de moeite waard om eerder naar de plaats te komen en een uur toegang te boeken, en terwijl u wacht, kunt u de tentoonstelling van de keizerlijke koetsen en koetsen bekijken (we raden aan !! een wandeling waard) of neem een wandeling door de tuinen van het paleis. Ik beveel ViennaPass van harte aan, want dankzij de kaart besparen we tijd en geld voor andere genoegens :)

Wij hebben deze kaart gekocht voor 3 dagen. Hadden reeds van te voren bekeken wanneer alles open was en zo reeds een planning op gemaakt. Zo hebben we alles kunnen doen die gepland stond. We moesten ook niet aan schuiven in de rij. Je mag bijna overal binnen door je pass te scannen. Enkel in shonn brunn moet je eerst langs de kassa gaan om een ticket. Je doet er ook voordeel bij. Hadden we alles appart bezocht kostte ons dat €60 meer. Zeker doen.

Perfecte reisplanning met alle voordelen en kortingen mogelijk vanaf de bank. Met de City Card vind je voor weinig geld een vervoersnetwerk dat ideaal gebruikt kan worden.

Heel praktisch, je hoeft niet de hele tijd in de rij te staan om een kaartje te kopen

leuke ervaring, opgeleid en vriendelijk personeel, traditioneel eten is iets unieks?