Lérins-eilanden

Lérins-eilanden: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Cannes: retour met de veerboot naar Ste. Marguerite

1. Vanuit Cannes: retour met de veerboot naar Ste. Marguerite

Je reserveert de veerboot rondvaarttickets voor een bezoek aan Ste. Marguerite Island vanuit Cannes. Zodra je van boord gaat het eiland op, wordt je omringt door de geur van dennen en eucalyptus. Je volgt de bewegwijzerde paden die je meenemen op een botanische en historische tour over het eiland. De wandeling passeert Batéguier Pond, waar talloze soorten trekvogels te zien zijn en naar de Point de la Convention, waar je unieke plantensoorten vindt. Je gaat verder naar Fort Royal, de voormalige residentie van de legendarische man in het ijzeren masker. Het Maritiem museum, beschut in een versterkte omheining, biedt ook een onschatbaar inzicht in de geschiedenis van het gebied. Honden zijn welkom aan boord van de veerboot en op het eiland Sainte Marguerite, op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn.

Vanuit Cannes: catamarantocht van een halve dag

2. Vanuit Cannes: catamarantocht van een halve dag

Stap aan boord van een volledig uitgeruste catamaran in de oude haven van Cannes bij Quai Laubeuf en vaar over de glinsterende wateren van de baai van Cannes terwijl je ontspant op het zonnedek. Omdat je vertrekt om 14:00 uur profiteer je van de beste zonuren zodat je lekker bruin wordt, tussendoor heb je genoeg vrije tijd om af te koelen in het heerlijke water. Ga op weg naar het Île Sainte-Marguerite en naar andere eilanden van de Lérins-eilandengroep, of ga naar de Corniche d'Or om tussen de eilanden of bij een inham van het Esterelmassief aan te meren. Je hebt genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in de Middellandse Zee (maskers en snorkels zijn aanwezig) of om lekker te ontspannen op het dek van de catamaran – de keuze is aan jou! Keer om 17:15 uur terug naar de haven van Cannes, waar je avontuur eindigt.

Van Cannes: veerboottickets naar het eiland Sainte-Marguerite

3. Van Cannes: veerboottickets naar het eiland Sainte-Marguerite

Ontdek het eiland Sainte-Marguerite van de Lérins-eilanden met dit retourticket voor de veerboot vanuit Cannes. Geniet van de dag in uw eigen tempo, wandelen, zonnebaden en zwemmen. Zie de mysterieuze man in de cel van het ijzeren masker en verken het rustige bos, de baaien en de stranden van het eiland. Kies bij aankomst voor een wandeling door het bos langs de kust bij de Bateguier-vijver, een ideale plek om vogels te spotten. Ga verder naar het niet te missen Royal Fort, waar je terug kunt reizen naar de oudheid en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het eiland. Zoek in het fort de cel van de man in het ijzeren masker en bezoek het Museum van de Zee met zijn grote collectie onderwaterarcheologie. Stop voor de lunch in een restaurant aan het water of geniet van een picknick op het strand voordat je terugkeert naar Cannes.

Vanuit Nice: veerboot naar het eiland Sainte Marguerite

4. Vanuit Nice: veerboot naar het eiland Sainte Marguerite

Verken het eiland Sainte Marguerite tijdens een retourvaart vanuit Nice. Kies uit verschillende vertrekdagen, al naar gelang wat past binnen je programma. Het eiland Sainte Marguerite, dat zich voor de kust van Cannes bevindt is beroemd vanwege de lokale gevangenis, het Fort Royal, waar de man met het ijzeren masker gevangen zat in de 17e eeuw. De veerboot vertrekt dagelijks om 09:00 uur en keert weer terug om 18:00, de oversteek duurt ongeveer 1 uur. Eenmaal op het eiland volg je de bewegwijzerde paden, en maak je kennis met de flora en fauna en de geschiedenis van Sainte Marguerite. Zie talloze trekvogels bij Batéguier, een klein meertje op het eiland. Bezichtig unieke planten bij la Point de la Convention Ga vervolgens naar het Fort Royal om meer te leren over de mysterieuze man met het ijzeren masker. Bezoek het maritieme museum, gevestigd in het fort. Leer meer over de geschiedenis van het gebied en zie voorwerpen afkomstig uit Romeinse en Saraceense scheepswrakken. Programma:  09:00 uur: vertrek vanuit Nice 10:00 - 18:00 uur: verblijf in Sainte Marguerite 19:00 uur: aankomst in Nice

Cannes: catamaranvaart van een halve dag met lunch

5. Cannes: catamaranvaart van een halve dag met lunch

Om 10:15 uur stap je in de oude haven aan boord van een catamaran voor een tocht van een halve dag door de baai van Cannes. Voor vertrek geeft de bemanning uitleg over de boot. Je vaart naar de Lérins-eilanden, waar je tussen de eilanden kunt zwemmen en snorkelen (masker en snorkel beschikbaar) – of ontspan lekker op de catamaran. Rond 13:00 uur serveert de bemanning een heerlijk koud lunchbuffet aan boord. Om 14:30 uur vaar je terug naar de oude haven van Cannes of naar Île Sainte-Marguerite waar de tocht eindigt.

Sitemap Lérins-eilanden

Wil je alle activiteiten in Lérins-eilanden ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lérins-eilanden

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 806 beoordelingen

Echt een aanrader om met de veerboot naar het eiland te varen. De kinderen hebben genoten! Het eiland zelf is goed begaanbaar. Fort ligt nog op een aardig stukje bergop lopen. Wij hebben snel een kiezelstrandje opgezocht. Waterschoentjes zijn zeer aan te raden.

We hielden van de excursie: snelle tocht per boot in de open lucht, aankomst op het eiland dat vrij groot is met een bos, een meer enz. Let op kiezelstrand en niet mogelijk om in het meer te zwemmen!! Geweldige ervaring rustiger dan op de stranden van Cannes

Op tijd, snel en netjes achtergelaten! Ze verkopen water en snacks aan het einde van de rit. Om bij de veerhaven te komen, loop je helemaal langs de aangemeerde boten, links door de parkeerplaats en vervolgens naar de juiste kaartjesbalie.

Super goed, eerlijk gezegd is het strand daar beneden prachtig! Ik raad je aan om er 's ochtends heen te gaan om het eerste vertrek te nemen, zodat je een goede plek hebt

Los barcos salen con bastante frecuencia. Hay que estar bastante antes, en los dos trayectos la embarcación salió 5-10' antes de la hora prevista.