Dingen om te doen Lesser Poland

Lesser Poland: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau

1. Vanuit Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau

Bezoek Auschwitz tijdens een dagtocht vanuit Krakau. Leer over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een gecertificeerde historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Bezoek bij aankomst het museum en de gedenkplaats in de buitenwijken van Oświęcim, op ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Ongeveer 1 uur en 15 minuten later ontmoet je je professionele gids voor een diepgaande rondleiding. Ga door de poort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en de geschiedenis van deze plaats zal uitleggen.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'Jodenprobleem' van de Nazi's. Breng ongeveer 1 uur door bij kamp Birkenau en tref daarna je chauffeur voor de terugreis naar Krakau.

Van Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau met privétransfer - niet-restitueerbaar

2. Van Krakau: dagtrip Auschwitz-Birkenau met privétransfer - niet-restitueerbaar

Bezoek het Auschwitz-Birkenau-monument en -museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een privétransfer van en naar uw hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Vervolg vervolgens de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Wees getuige van gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om zelf te verkennen voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met ophaalservice

3. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met ophaalservice

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket en een retourtransfer vanaf je hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je in het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna heb je nog wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen voordat je weer terugkeert naar je accommodatie in Krakau.

Krakau: rondleiding Auschwitz met optionele lunch/ophaling

4. Krakau: rondleiding Auschwitz met optionele lunch/ophaling

Learn about the history and gain a deeper understanding of the Holocaust and the Nazi concentration camps on a tour of Auschwitz-Birkenau from Krakow. Je wordt opgehaald door een Engelssprekende chauffeur bij een vooraf afgesproken trefpunt in Krakau en reist in een comfortabel voertuig naar Auschwitz-Birkenau. Bij aankomst in het Auschwitzmuseum krijg je, afhankelijk van de geboekte optie, een lokale gids toegewezen of een boekje in de door jou gekozen taal. Bezoek zowel Auschwitz als Birkenau en krijg een idee van de symbolisch belangrijke plaats van de Holocaust en nazimisdaden. Je bezoekt de overgebleven gevangenisblokken, gaskamers en crematoria, evenals de overblijfselen van de spoorweg in Birkenau. De rondleiding door Auschwitz duurt tussen 1 uur en 20 minuten en 1 uur en 45 minuten. Er is een lunchpauze van 10 minuten, waarna je naar Birkenau wordt gebracht voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

5. Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Bezoek het Auschwitz-Birkenau-monument en -museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsbewijs, een lunchpakket en een ophaalservice van en naar uw hotel in Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Ga zitten en neem een lunchpauze voordat u verder gaat met de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Bekijk daar de gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn, die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om het zelf te verkennen voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Krakau.

Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met lunch

6. Van Krakau: dagexcursie Auschwitz-Birkenau met lunch

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum met het gemak van een vooraf geboekt toegangsticket, een lunchpakket en een retourbustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende en informatieve rondleiding met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveert u bij het Auschwitz I Museum en begint u aan een wandeltocht met een gecertificeerde opvoeder. Verken de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en hoor verhalen over het dagelijks leven van de gevangenen. Ga zitten en neem een lunchpauze voordat u verder gaat met de wandeltocht bij het Auschwitz-Birkenau II-monument. Bekijk daar de gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn, die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de herdenkingsplaats. Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen voordat u weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

7. Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

Tour Leader will assist you with entrance to the museum. Sightseeing takes place 135 m below the surface. Get ready to walk down 800 stairs to get to the starting point. The tour takes up to 3 hours. Channel your inner miner, exploring the depths of underground chambers, churches, and altars made of salt. After a 2.5 km walk with a licensed guide provided by the museum, you'll return to the surface with an original elevator used by the miners. The Wieliczka Salt Mine reaches a depth of 327 meters and extends via horizontal passages and chambers for over 287 kilometers (178 miles). The rock salt is naturally of varying shades of grey, resembling unpolished granite rather than the white crystalline substance that might be expected.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau - niet-restitueerbaar

8. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau - niet-restitueerbaar

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt ticket en een bustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je bij het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en luister naar verhalen over overleving Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau

9. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial en Museum met het gemak van een vooraf geboekt ticket en een bustransfer vanuit Krakau. Bekijk originele gebouwen en voorwerpen tijdens een aangrijpende en informatieve tour met een erkende gids. Na een reis van 1 uur en 15 minuten arriveer je in het Auschwitz I Museum en begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de wandeltour voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Neem daarna wat tijd om op eigen gelegenheid te verkennen, voordat je weer in de bus stapt om terug te keren naar Krakau.

Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau + ophaalservice

10. Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau + ophaalservice

Je profiteert van de ophaalservice vanuit je verblijf in Krakau en reist met een bus met airconditioning naar Oświęcim. Hier ga je het herdenkingsmonument en museum van Auschwitz-Birkenau binnen en begint je 3,5-uur durende rondleiding door de voormalige nazi-concentratiekampen.  Je hoort over hoe 1,3 miljoen Joden, samen met gevangenen uit Polen, Frankrijk en Italië, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je ziet de beruchte Arbeit Macht Frei-poort en je komt meer te weten over de oorsprong van het kamp en hoe het leven eruit zag voor de gevangenen. Je bezoekt de originele barakken en gaskamers, samen met de platformen en andere locaties. Je maakt een aangrijpende reis door de geschiedenis met behulp van foto's en persoonlijke artefacten die het verleden tot leven brengen.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Lesser Poland

Welke topattracties zijn een must-see in Lesser Poland?

Sitemap Lesser Poland

Wil je alle activiteiten in Lesser Poland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lesser Poland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 97.101 beoordelingen

Een erg leuke show met heerlijk lokaal eten. Je krijgt verschillende dansen te zien waarbij ze ook een aantal keer de bezoeker uitnodigen om mee te doen. Eerst krijg je allemaal soep (zurek), gevolgd door een schnitzel met gebakken aardappels en zuurkool. Daarna gaat een klein buffet open met kleinere Poolse hapjes, zoals worsten, aspic, bloedworst, varkensvlees, salades, pierogi enzovoort. Bier, wijn en water is inclusief. Voor Cola moet je apart bijbetalen.

Het museum geeft aan de oorlogstijd in Krakau. Hoe get was voor de Poolse en Joodse inwoners, maar ook voor de Duitsers. Het is niet een museum over Schindler, je zoet zijn kantoor waar alleen de landkaart aan Schindler toebehoorde. Maar wel een indrukwekkende rondleiding

Schietbaan was top! Professionele begeleiding en groot geschut. Tour liep vlekkeloos, auto was er op tijd en een biertje in de auto naar huis was heerlijk!

Goede en duidelijk trefpunt, mooie route, veel gezien, maar ook de tijd gekregen om alles rustig te bekijken.

very nice tour! you will see all the important sightseeings in the Jewish part!