Dingen om te doen Leuven

Leuven: De beste dingen die je niet wil missen

Leuven: zelfgeleide wandeltocht met offline toegang

1. Leuven: zelfgeleide wandeltocht met offline toegang

Ontdek hoe Leuven eruit zou hebben gezien in de jaren 1500 toen het een van de belangrijkste steden in middeleeuws Europa was tijdens een zelfgeleide audiowandeling. Begin op de Grote Markt, waar je enkele van de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van België zult zien. Onder hen is de Sint-Pieterskerk, die bijna het hoogste gebouw ter wereld was, en het historische stadhuis van Leuven met zijn 236 beeldjes. Ontdek delen van de grootste, oudste en meest prominente universiteit van België, de Universiteitshal van de KU Leuven. Terwijl je door het stadscentrum loopt, zie je de Sint-Antoniuskapel waar pater Damiaan (een van de tien bekendste Belgen aller tijden) begraven ligt, en de indrukwekkende Sint-Michielskerk. Slenter door de 'langste bar van Europa', de Leuvense Oude Markt. Passeer Brouwerij Domus, waar traditioneel Belgisch bier wordt gebrouwen. Vind een gigantische bug gespietst door een paal van 25 meter en leer meer over de universiteitsbibliotheek die twee keer is afgebrand en herbouwd. Bewonder (van buitenaf) M Leuven, een kunstmuseum met een collectie gotische sculpturen en 15e- en 19e-eeuwse schilderijen van verschillende kunstenaars. Je krijgt ook aanbevelingen over tal van plekken om plaats te nemen op een terras en te genieten van een ontspannend drankje of lunch (niet inbegrepen).

Leuven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

2. Leuven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 20e-eeuwse Leuven tijdens deze spannende Escape Tour. Maak kennis met Arthur Peeters, de beruchtste huisbaas van Leuven. Arthuer is eigenaar van elke studentenwoning in Leuven, wat hem veel macht geeft. Zodra een student zijn of haar huur niet kon betalen, werden ze op straat gezet. De voorzitter van de studentenvereniging, Jan van Gelder, was het daar niet mee eens en besloot Arthur de confrontatie aan te gaan. Dit ging niet helemaal volgens plan en voor hij het wist was hij op de vlucht. De enige kans om te ontsnappen was via de geheime uitgang Leuven. Maar waar is het? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de universiteit, bewonder het historische stadhuis en let op de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Vanuit Brussel: dagtrip met de trein naar Leuven

3. Vanuit Brussel: dagtrip met de trein naar Leuven

De universiteitsstad Leuven staat bekend om haar jeugdige sfeer. Hoewel het kleiner is en niet zo bekend als steden als Brugge en Gent, is het zeker de moeite waard om deze prachtige Vlaamse stad te verkennen en te zien wat het te bieden heeft. Om 10 uur verlaat u Brussel en rijdt u richting Leuven, een rit van 30 minuten met de trein. Bezoek de Grote Markt en Plaza van Leuven, waar je de imposante kerk van San Pedro en het beroemde stadhuis, een meesterwerk van gotisch Brabantino, vindt. Sta versteld van wat misschien wel de langste bar ter wereld is op de Oude Markt. Bekijk een grote school en een indrukwekkende bibliotheek, herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Geniet aan het einde van het bezoek van wat vrije tijd om te eten en de stad op uw gemak te bekijken. Doe wat aankopen of probeer een Stella Artois, het hoofdkantoor in Leuven. Je gids geeft je een retourtrein terug naar Brussel en je kunt terugkomen wanneer je wilt.

Vanuit Brussel: middeleeuwse Leuven-wandeltocht

4. Vanuit Brussel: middeleeuwse Leuven-wandeltocht

Laat je gids je meenemen op een adembenemende wandeling door het oude hart van Leuven. Je kunt het mooiste stadhuis van België, het grootste begijnhof in Vlaanderen, de oude lakenhalle, de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en nog veel meer niet missen. Je zult ook stoppen bij het graf van pater Damiaan, de beschermheilige van melaatsen die onlangs werd verheerlijkt. Je zult heel veel zien met je gids, maar je krijgt ook vrije tijd om de stad op jouw manier te ervaren. Vergeet niet dat het bezoeken van de unieke "Oude Markt" -ruimte is alsof je aan een van de langste bar van Europa zit. De vele horecagelegenheden in het gebied zijn altijd Leuven's ontmoetingsplaats bij uitstek geweest, vooral bij warm weer.

Leuven: magische kerstrondleiding

5. Leuven: magische kerstrondleiding

De exclusieve tour alleen in de kerstperiode! Deze bijzondere tijden brengen magie in Leuven. Samen met de professionele lokale gids bezoek je de mooiste ingerichte plekjes van Leuven. U zult zich betoverd voelen door de charmante sfeer, die u alleen in deze tijd van het jaar kunt voelen! Wat is het verhaal van de kerstboom? Wie was de eerste ter wereld die het decoreerde? Welke magische dingen kunnen er gebeuren tijdens de kerstperiode? Heb je gehoord van kerstspreuken? Je hoort wonderbaarlijke kerstlegendes over Leuven. Je bezoekt de kerstmarkt. Wat maakt het zo populair? Welke lokale producten moeten proeven met kerst? Vul je hart met de vreugde en ervaar de magie van Leuven.

Leuven: romantische wandeltocht

6. Leuven: romantische wandeltocht

Ervaar de romantische kant van Leuven tijdens deze wandeltocht die de vele liefdesverhalen van de stad in al zijn vormen zal belichten. Dwaal door de prachtige en romantische wijken van Leuven en laat je betoveren door de charmante sfeer. Ontdek waar de beste plek in de stad is voor een date en waar je de mooiste foto's kunt maken. Hoor over de vele historische liefdesverhalen die verborgen zijn tussen de straten, gebouwen en parken van de stad. Deze tour wordt vooral aanbevolen om rond Valentijnsdag te maken.

Veelgestelde vragen over Leuven

Welke topattracties zijn een must-see in Leuven?

De topattracties in Leuven zijn:

Sitemap Leuven

Wil je alle activiteiten in Leuven ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.