Datums kiezen

Ontdek het beste van
Leuven

Onze aanbevelingen voor Leuven

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

1. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Leuven: zelfgeleide wandeltocht met offline toegang

2. Leuven: zelfgeleide wandeltocht met offline toegang

Ontdek hoe Leuven eruit zou hebben gezien in de jaren 1500 toen het een van de belangrijkste steden in middeleeuws Europa was tijdens een zelfgeleide audiowandeling. Begin op de Grote Markt, waar je enkele van de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van België zult zien. Onder hen is de Sint-Pieterskerk, die bijna het hoogste gebouw ter wereld was, en het historische stadhuis van Leuven met zijn 236 beeldjes. Ontdek delen van de grootste, oudste en meest prominente universiteit van België, de Universiteitshal van de KU Leuven. Terwijl je door het stadscentrum loopt, zie je de Sint-Antoniuskapel waar pater Damiaan (een van de tien bekendste Belgen aller tijden) begraven ligt, en de indrukwekkende Sint-Michielskerk. Slenter door de 'langste bar van Europa', de Leuvense Oude Markt. Passeer Brouwerij Domus, waar traditioneel Belgisch bier wordt gebrouwen. Vind een gigantische bug gespietst door een paal van 25 meter en leer meer over de universiteitsbibliotheek die twee keer is afgebrand en herbouwd. Bewonder (van buitenaf) M Leuven, een kunstmuseum met een collectie gotische sculpturen en 15e- en 19e-eeuwse schilderijen van verschillende kunstenaars. Je krijgt ook aanbevelingen over tal van plekken om plaats te nemen op een terras en te genieten van een ontspannend drankje of lunch (niet inbegrepen).

Leuven: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

3. Leuven: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Ontsnap uit het 20e-eeuwse Leuven tijdens deze spannende Escape Tour. Maak kennis met Arthur Peeters, de beruchtste huisbaas van Leuven. Arthuer is eigenaar van elke studentenwoning in Leuven, wat hem veel macht geeft. Zodra een student zijn of haar huur niet kon betalen, werden ze op straat gezet. De voorzitter van de studentenvereniging, Jan van Gelder, was het daar niet mee eens en besloot Arthur de confrontatie aan te gaan. Dit ging niet helemaal volgens plan en voor hij het wist was hij op de vlucht. De enige kans om te ontsnappen was via de geheime uitgang Leuven. Maar waar is het? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de universiteit, bewonder het historische stadhuis en let op de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

4. Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

Tijdens de wandeling verken je het marktplein met het stadhuis en de prachtige gildenhuizen uit de Gouden Eeuw, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met het kruis en de Kruisafneming van Rubens, de Sint-Pauluskerk, de haven en de Joodse wijk. Tijdens de lunchpauze kun je het voormalige huis van Rubens bezoeken. In het voormalige huis en atelier van de meester ga je op een fascinerende reis terug in de tijd en in de wereld van deze grote barokkunstenaar. Er is veel moderne architectuur in Antwerpen, bijvoorbeeld het nieuwe Paleis van Justitie van Richard Rogers, het Museum aan de Stroom van Neutelings & Riedijk en het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid. In de stad kun je nadenken over alles wat je hebt gezien en geleerd onder het genot van een lekker Belgisch biertje.

"De Alchemist" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

5. "De Alchemist" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

🧙‍♀️ DE ALCHEMIST 🧪 We zijn in het genadejaar 1555 en er doen zich vreemde verschijnselen voor in de stad. Josyne, een van hekserij beschuldigde dorpeling, wordt voor uw ogen gearresteerd door de stadswachten. Onderzoek om de waarheid te achterhalen en de redenen voor deze beschuldiging vast te stellen. Ga verschillende getuigen ontmoeten en onderzoek de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Kun jij als alchemist je vaardigheden op tijd gebruiken in dit onderzoek, gebaseerd op echte feiten? Kies je ervoor om Josyne te verdedigen, of kies je ervoor om de beschuldiging van hekserij te ondersteunen? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Vanuit Brussel: Dagje Leuven met de trein

6. Vanuit Brussel: Dagje Leuven met de trein

De universiteitsstad Leuven staat bekend om zijn jeugdige sfeer. Hoewel het kleiner is en niet zo bekend als steden als Brugge en Gent, is het zeker de moeite waard om deze prachtige Vlaamse stad te verkennen en te zien wat het allemaal te bieden heeft. Verlaat om 10.00 uur Brussel en ga richting Leuven, een reis van 30 minuten met de trein. Bezoek de Grote Markt en Plaza van Leuven, waar u de imposante kerk van San Pedro en het beroemde stadhuis vindt, een meesterwerk van gotische Brabantino. Laat je verrassen door misschien wel de langste bar ter wereld op de Oude Markt. Bekijk een grote school en indrukwekkende bibliotheek, herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Geniet aan het einde van het bezoek van wat vrije tijd om te eten en de stad op je gemak te bekijken. Doe wat aankopen of probeer een Stella Artois, het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven. Je gids geeft je een treinkaartje terug naar Brussel en je kunt terugkeren wanneer je wilt.

"The Walter Case" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

7. "The Walter Case" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

🕵️‍♀️ DE WALTERZAAK 💣 Terwijl je een banaal chantageverhaal tegen een CEO van een miljardair onderzoekt, leer je dat er een bom verborgen is in de stad, klaar om te ontploffen in twee uur! Jij bent de enige met voldoende vaardigheden om de zaak op te lossen. Speel als privédetective en beleef een meeslepend onderzoek in het hart van de stad. Ondervraag de getuigen en verzamel onderweg aanwijzingen om de bom op tijd onschadelijk te maken! UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

"Peter Pan" Leuven: speurtocht voor kinderen (8-12)

8. "Peter Pan" Leuven: speurtocht voor kinderen (8-12)

🧚‍♀️Peter Pan🐊 Heeft u zich ooit afgevraagd of uw dromen werkelijk alleen maar dromen zijn, of dat er meer aan de hand is? Wat als je een magisch avontuur zou kunnen beleven door de enige echte Peter Pan te helpen? Vecht tegen Smee en Hook, achtervolg de schaduw van Peter Pan en vlieg over de stad met de hulp van de prachtige Tinkerbell! Kun jij alle Lost Kids vinden en ze veilig terugbrengen naar Neverland?! Een spel ontworpen voor 8-12-jarigen. Je avontuur begint nu! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Vind de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Ontdek de must-see plaatsen en ontdek enkele verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die u bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor u klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Leuven: Moordmisdaadspel Interactieve stadsrondleiding met gids

9. Leuven: Moordmisdaadspel Interactieve stadsrondleiding met gids

Los een moord op en bekijk tegelijkertijd alle hoogtepunten van de Leuvense binnenstad. Speel dit unieke spel met een groep vrienden of je familie. Instructies, een fotolijstje en een antwoordformulier ontvang je vooraf via de mail. Je ontvangt ook een plattegrond van de stad waar de moord plaatsvond. Het centrum is opgedeeld in vakken waarbij je op zoek moet naar een locatie waar je een groepsselfie kunt maken. Zodra je de plek hebt gevonden, stuur je een selfie via WhatsApp naar je spelinstructeur. Als de locatie klopt, sturen ze je de volgende aanwijzing over de moord. Terwijl je langs de leukste plekjes in het centrum van de stad loopt, verzamel je steeds meer aanwijzingen over de moord. Tijdens het spel heb je voldoende tijd om een café of winkel die je passeert binnen te gaan en enkele highlights van Leuven te bewonderen.

"Zombie Invasion" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

10. "Zombie Invasion" Leuven : ontsnappingsspel in de open lucht

🧟‍♂️ ZOMBIE-INVASIE 🧟‍♀️ Een virus dat bekend staat als Z-1 is uit de hand gelopen in de laboratoria van Kalio Tech Corporation. Het verspreidde zich snel en blijkt buitengewoon gevaarlijk te zijn. Geïnfecteerde mensen veranderen in echte vleesetende zombies. Tientallen steden zijn al besmet en binnengevallen door hordes zombies. Ontsnap aan de stad voordat het te laat is! Kun jij op tijd ontsnappen aan de ondoden? Kies je ervoor om alleen jezelf te redden, of ook andere overlevenden onderweg? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Leuven

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Leuven?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Leuven?

Andere activiteiten in Leuven

Wil je alle activiteiten in Leuven bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Leuven

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 8 beoordelingen

Hoewel de dag erg regenachtig begon in Brussel, verpestte het de stemming om deze reis te ondernemen niet. EEN MASSIEF dankzij de gids Alvarro. Jonge kerel, super vrolijk en zorgde ervoor dat we allemaal, inclusief ikzelf, onze glimlach ophielden met veel geweldige informatie, fantastische begeleiding en veel grappen onderweg. Ik had hem graag persoonlijk bedankt en uitgenodigd voor een drankje na afloop in Brussel, maar mijn timing was ver weg en ik moest rennen zodra we terugkwamen. Schaamte. Ik hoop echt ooit nog een keer door Alvarro te worden begeleid, hoewel ik niet van plan ben om snel terug te keren naar België. Goed bezig alvarro! Muy bien! Gracias veel.

Onze tour met mijn man en onze 6 maanden oude baby is absoluut prima. Onze gids Julian heeft het ons echt gemakkelijk en toegankelijk gemaakt, vooral omdat we een baby bij ons hebben. Hij is echt professioneel en we leren veel geschiedenis over deze steden. Julian verdient loonsverhoging. Hij geniet van wat hij doet en is erg levendig. Zal hem zeker aanbevelen bij mijn vrienden.

een geweldig dagje uit, we hielden van Brugge en Gent - hadden op beide plaatsen veel meer tijd kunnen doorbrengen, maar deze reis was perfect omdat onze reis naar België kort was en we zoveel over beide steden hebben geleerd tijdens deze dagtocht met onze gids Bruno. zou het zeker aanbevelen

Het was een prachtige excursie die het geld meer dan waard was. Onze gids Fabio was zeer gedetailleerd, vriendelijk en aangenaam.Onze tour was in het Engels. Naast het geven van historische informatie en opties voor winkels, restaurants enz. Ik raad het ten zeerste aan.

Heel aangenaam! Een heel vriendelijke gids, die heel veel heeft verteld over het verleden en het heden van Antwerpen. We hebben geweldig genoten!