Leuven
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Leuven Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Brussel: dagtrip met de trein naar Leuven

1. Vanuit Brussel: dagtrip met de trein naar Leuven

De universiteitsstad Leuven staat bekend om haar jeugdige sfeer. Hoewel het kleiner is en niet zo bekend als steden als Brugge en Gent, is het zeker de moeite waard om deze prachtige Vlaamse stad te verkennen en te zien wat het te bieden heeft. Om 10 uur verlaat u Brussel en rijdt u richting Leuven, een rit van 30 minuten met de trein. Bezoek de Grote Markt en Plaza van Leuven, waar je de imposante kerk van San Pedro en het beroemde stadhuis, een meesterwerk van gotisch Brabantino, vindt. Sta versteld van wat misschien wel de langste bar ter wereld is op de Oude Markt. Bekijk een grote school en een indrukwekkende bibliotheek, herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Geniet aan het einde van het bezoek van wat vrije tijd om te eten en de stad op uw gemak te bekijken. Doe wat aankopen of probeer een Stella Artois, het hoofdkantoor in Leuven. Je gids geeft je een retourtrein terug naar Brussel en je kunt terugkomen wanneer je wilt.

...
Vanuit Brussel: middeleeuwse Leuven-wandeltocht

2. Vanuit Brussel: middeleeuwse Leuven-wandeltocht

Laat je gids je meenemen op een adembenemende wandeling door het oude hart van Leuven. Je kunt het mooiste stadhuis van België, het grootste begijnhof in Vlaanderen, de oude lakenhalle, de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en nog veel meer niet missen. Je zult ook stoppen bij het graf van pater Damiaan, de beschermheilige van melaatsen die onlangs werd verheerlijkt. Je zult heel veel zien met je gids, maar je krijgt ook vrije tijd om de stad op jouw manier te ervaren. Vergeet niet dat het bezoeken van de unieke "Oude Markt" -ruimte is alsof je aan een van de langste bar van Europa zit. De vele horecagelegenheden in het gebied zijn altijd Leuven's ontmoetingsplaats bij uitstek geweest, vooral bij warm weer.

...
Brussel: 3-daagse ontdekkingstocht door België met de bus

3. Brussel: 3-daagse ontdekkingstocht door België met de bus

Leer België kennen tijdens een 3-daagse bustour en bezoek de 5 belangrijkste steden. Begin de rondleiding in de hoofdstad en maak een korte wandeling naar de majestueuze Grote Markt, de bakermat van het middeleeuwse Brussel . Stap dan aan boord van de bus waar een meertalige gids je meeneemt naar alle must-see hoogtepunten in het stadscentrum. Om je rondleiding door Brussel te voltooien, bezoek je de buitenwijken van Brussel om het Atomium, het Koninklijk Residentiepaleis en de EU-wijk te zien. Volgende stop op de tour: Antwerpen , de oude stad met een indrukwekkend 13e-eeuws kasteel dat de stad en zijn middeleeuwse rivierhaven bewaakte. Bezoek tal van bezienswaardigheden van 's werelds grootste havenstad, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Bewonder de talloze schilderijen van kunstenaars van wereldklasse uit de 17e eeuw, waaronder de meesterwerken van de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens. Vervolg de tour door Antwerpen om de gotische gildehuizen op de Grote Markt, het station van Antwerpen, de Diamantwijk en de Joodse wijk te zien. Als je kunt, probeer dan in je vrije tijd het lokale bier genaamd 'Bolleke'. De derde en vierde halte brengen je naar de steden Gent en Brugge . Bezoek de Sint-Baafskathedraal in Gent, de thuisbasis van het wereldberoemde Lam Gods (optioneel) en wandel langs het Gravensteen van Vlaanderen, een pittoreske middeleeuwse haven. Geniet daarna van een heerlijke lunch in Brugge en geniet van het uitzicht op de vredige Lake of Love en het pittoreske Begijnhof. Je gids onthult verhalen en geheimen van de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Bezoek de topattracties van Brugge zoals de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal, enz. Maak optioneel een aangename boottocht langs de smalle grachten. Bij de laatste stop neemt je gids je mee op een adembenemende wandeling door het oude hart van Leuven . Bewonder de architectuur van het prachtige stadhuis, het grootste Begijnhof van Vlaanderen, de oude lakenhal, de verbijsterende universiteitsbibliotheek en nog veel meer. Bezoek het heiligdom van pater Damiaan, de beschermheilige van de melaatsen die onlangs zalig werd verklaard. Bekijk de highlights in deze stad waaronder het unieke 'Oude Markt' gebied met zijn vele horecagelegenheden. Hoewel je een goed deel van de hoogtepunten van de stad zult zien, krijg je ook wat vrije tijd om de stad in je eigen tempo te ontdekken.

...
Leuven: romantische wandeltocht

4. Leuven: romantische wandeltocht

Ervaar de romantische kant van Leuven tijdens deze wandeltocht die de vele liefdesverhalen van de stad in al zijn vormen zal belichten. Dwaal door de prachtige en romantische wijken van Leuven en laat je betoveren door de charmante sfeer. Ontdek waar de beste plek in de stad is voor een date en waar je de mooiste foto's kunt maken. Hoor over de vele historische liefdesverhalen die verborgen zijn tussen de straten, gebouwen en parken van de stad. Deze tour wordt vooral aanbevolen om rond Valentijnsdag te maken.

...

Sitemap Leuven

Wil je alle activiteiten in Leuven ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.