Kies data

Liffey

Liffey: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: ontdekkingstocht per boot

1. Dublin: ontdekkingstocht per boot

Klim aan boord van een rivierboot voor 48 personen in alle weersomstandigheden. Begin aan een rondvaart van 45 minuten over de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad, en de Liffey in het bijzonder, van de komst van de Vikingen meer dan 1000 jaar geleden tot de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het daaropvolgende verval en meer recente transformatie van Dublin Docklands. Luister naar de iconische Ha'penny-brug en het meesterwerk van Gandon, het Custom House. Volg de geschiedenis van Dublin's Royal and Grand Canal en zie waar Oliver Cromwell in 1649 landde. Ontdek hoe kapitein William Bligh in 1800 de baai van Dublin onderzocht en hoeveel van het huidige Dublin nu op drooggelegd land ligt, inclusief Trinity College en de Spire in O'Connell Street.

Dublin: stadsfietstocht van 2,5 uur

2. Dublin: stadsfietstocht van 2,5 uur

Pak een set wielen voor een actieve fietstocht van 2,5 uur door de stad Dublin en ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad samen met een volledig gekwalificeerde 'Failte Ireland' nationale gids. Begin onze tour op Whitefriar Place nabij St. Stephen's Green en verken de grachten van Dublin en de rivier de Liffey, het Georgische Dublin met zijn grote 18e-eeuwse huizen, prachtige parken en de kastelen en kathedralen van Normandisch Dublin. Krijg inzicht in de cultuur van de schrijvers, schilders, dichters en speciale personages van Dublin en bezoek plaatsen van revolutie en oorlog uit de turbulente geschiedenis van Dublin. Terwijl je door de straten van Dublin fietst, wijst je gids alle goede pubs en traditionele muzieklocaties langs de route aan. Als er genoeg tijd is, kun je er misschien zelfs stoppen.

Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

3. Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

Verken Dublin in jouw eigen tempo aan boord van een ruime open-top bus met deze hop-on hop-off tour. Kies een 1-, 2- of 3-daags ticket en bekijk top bezienswaardigheden zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. Begin je reis op de rode lijn bij de eerste bushaltes, gelegen aan Upper O'Connell Street. De rode lijn heeft 25 haltes, dus je tour zit boordevol Iers plezier! Je kunt in en uit de bus stappen bij de aangewezen Big Bus-haltes, zo vaak als je wilt binnen de geldigheid van je ticket. Elke 30 minuten passeren er bussen, dus je kunt weer instappen als je er klaar voor bent. Stap uit en verken de schoonheid van Nassau Street en plan vervolgens een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square, waar je door de tuinen in Georgiaanse stijl kunt wandelen en vervolgens een hapje kunt eten in Temple Bar. Bezoek twee van de meest bekende kathedralen in Ierland, de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. Als je echt de Dublin-levensstijl wilt ervaren, kun je je dorst lessen met een lekkere, koude pint Guinness, vers gebrouwen door het Guinness Storehouse. Nadat je alle bezienswaardigheden in de bus hebt gezien, ga je mee met de Yellow Umbrella Walking Tour. Duik in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College, en verken het bruisende stadscentrum met charmante en geestige gidsen. Premium en Deluxe tickets zijn inclusief een 1-uur durende panoramische Dublin Night Tour. Geniet van een spannende avondrondleiding door de stad terwijl jouw live gids fascinerende feiten en verhalen vertelt. Leer fascinerende inzichten in de geschiedenis, architectuur en gedenkwaardige personages van Dublin. Met het deluxe ticket kun je een halve dag genieten van een kusttour naar het schilderachtige Howth Summit en zijn vissersdorpje. Ga vanuit Dublin naar Howth, verken de kliffen van Howth tijdens een wandeltocht met gids en wandel in je eigen tijd door het pittoreske Howth Village. Geniet van een heerlijk bord zeevruchten voor je terugkeert. Reis door de straten van Dublin met deze gecombineerde hop-on-hop-off, hop-off sightseeing bustour en wandeltour. Ontdek Dublin met de vrijheid om de stad te verkennen waar en wanneer je wilt.

Dublin per kajak 2-uur durende sightseeingtour

4. Dublin per kajak 2-uur durende sightseeingtour

Reis per kajak door het stadscentrum van Dublin en peddel langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Ontdek zowel de oude als de nieuwe wijk en verken Dublin op een gedenkwaardige manier. Breng ongeveer 1,5 uur door op de prachtige rivier de Liffey en kijk ook uit naar de lokale fauna. Er is geen eerdere ervaring nodig en de tour is toegankelijk voor iedereen - oud en jong, sportief en niet zo sportief. Je reist in een stabiele tweepersoonskajak en er is een kleine ondersteuningsboot voor het geval iemand moe wordt en een korte sleep nodig heeft om een pauze te nemen. Na de tour keer je terug naar de startpuntlocatie, op korte loopafstand van het stadscentrum.

Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

5. Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

Maak een tour door Dublin met een verschil tijdens deze begeleide riviercruise. U vertrekt vanuit de Dublin Docklands en vaart langs de rivier onder de Samuel Beckett Bridge door, langs hoogtepunten zoals het Old Pidgeon House Hotel, de Great South Wall en de Ringsend Chimneys. Ontvang een warm welkom van je gids terwijl je je vestigt op je avontuur langs de rivier de Liffey. Leer meer over de lokale gemeenschappen die rond de rivier en nabijgelegen riviermondingen leven en over de ambachten en tradities die rond en onder deze mensen zijn ontstaan. Terwijl je langs de waterwegen vaart, moet je onderweg uitkijken naar dieren in het wild. Bewonder de jan-van-gent, zeehonden en een van Europa's grootste kolonies noordse sterns. Beëindig je tour terug op je vertrekpunt en vervolg je verkenning van Dublin met een nieuw perspectief op de stad.

Dublin: muziek onder de bruggen kajaktocht

6. Dublin: muziek onder de bruggen kajaktocht

Nadat je je gids op de rivier de Liffey hebt ontmoet, ga je naar de kleedkamers om waardevolle spullen op te bergen of om kleding te verschonen die je niet nat wilt maken. Daarna ga je de unieke combinatie van kajakken en muziek ervaren. Tijdens je 2,5 uur durende tour zullen enkele van de beste muzikanten in de stad voor je spelen onder de meest iconische bruggen van Dublin. Nadat je aan boord van je sit-on-top kajaks bent gesprongen, peddel je richting het stadscentrum, waar je wordt opgewacht door getalenteerde lokale muzikanten die je bij elke bocht een serenade brengen. Geniet van de buitenaardse akoestiek en de unieke sfeer terwijl de muzikanten originele liedjes spelen, vermengd met een vleugje poëzie en geschiedenis. Dit privéconcert vat samen waar het in de stad om draait: lekker 'craic' met vrienden, lachen, meezingen en adembenemende uitzichten over de stad.

Dublin: begeleide wandeltocht door de binnenstad met proeverijen

7. Dublin: begeleide wandeltocht door de binnenstad met proeverijen

Onze tour begint in de buurt van St. Stephen's Green in The Rolling Donut, een van Dublins originele donutwinkels. The Rolling Donut heeft een geweldige selectie donuts om te proeven en je kunt er veel van zien op de bovenstaande foto. Terwijl we daar zijn, proberen we enkele van hun kenmerkende smaken en praten we wat over de geschiedenis van Dublin en de omliggende buurt. Vanaf daar lopen we Grafton Street op om Molly Malone te bezoeken en iets te leren over hoe ze in de geschiedenis van Dublin past. Bij onze tweede stop proberen we een aantal traditionele Ierse churros. Geloof me, churros zijn misschien niet traditioneel voor Dublin, maar deze churros zijn toch heerlijk. Als we door Temple Bar lopen, gaan we naar onze derde halte, een van de beste donutwinkels die je ooit in Dublin of elders zult bezoeken. Zorg ervoor dat je op dit punt jezelf tempo maakt, want we hebben nog een laatste stop om te zien. Nadat we de rivier de Liffey zijn overgestoken en de prachtige plekken langs de rivier hebben bekeken, maken we onze laatste stop bij de Hot Donut. We hopen dat je met ons mee kunt op ons donutavontuur. We kijken ernaar uit u binnenkort te mogen verwelkomen!

Sitemap Liffey

Wil je alle activiteiten in Liffey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Liffey

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.214 beoordelingen

Geweldige activiteit voor de 1e dag in Dublin om je de ligging van het land te geven. Mensen uit veel verschillende landen. Gids deelde zoveel dingen die ik nog nooit had gehoord en bracht ons naar gebieden die ik alleen niet zou hebben gezien. Rit was makkelijk, slechts 1 plaats bergop. Moet water meenemen (de dag was warm). Mijn fiets maakte wat lawaai en had geen mand. En soms waren de stops in de zon (niet op een schaduwrijke plek).

Een geweldige attractie waarmee je in korte tijd de meest interessante plekken in Dublin leert kennen. Jerr bleek een uitstekende gids te zijn als gids. De halte was goed aangegeven, service en uitrusting perfect. :)

Zeer leuke ervaring; nuttige informatie via de audiogids of chauffeur over de belangrijkste plaatsen waar je langskomt; zeer vriendelijke chauffeurs. Volledig aanbevolen de Coastal Tour.

Uitstekende manier om de stad Dublin te ontdekken met een zeer leuke gids, vele stops met historische uitleg van de stad?

Heel interessant. Colin is zeer deskundig en aardig. geld goed besteed. Gids in het Engels