Ontdek het beste van
Liffey

Liffey: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: Rondvaart op de Liffey

1. Dublin: Rondvaart op de Liffey

Stap aan boord van een all-weather 48-persoons rivierboot voor een cruise over de rivier de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad Dublin en de rivier de Liffey in het bijzonder, vanaf de aankomst van de Vikingen meer dan 1000 jaar geleden, via de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het latere verval en de meer recente herontwikkeling van de Dublin Docklands. Hoor meer over de iconische Ha'penny Bridge en Gandons meesterwerk Custom House. Volg het verhaal van de Royal en Grand Canals van Dublin en zie waar Oliver Cromwell in 1649 aan land ging. Ontdek hoe kapitein William Bligh in 1800 Dublin Bay in kaart bracht en hoeveel van het huidige Dublin nu op drooggelegd land ligt, waaronder Trinity College en de torenspits in O'Connell Street.

Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

2. Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

Ontdek de magie van Dublin met onze hop-on-hop-off-bustour! Met een ticket voor 24 of 48 uur kun je in je eigen tempo de topbezienswaardigheden van de stad verkennen, zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. De Red Line begint bij Upper O'Connell Street en heeft 25 haltes vol Iers plezier. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt binnen de geldigheid van je ticket, en omdat de bussen elke 30 minuten langskomen, kun je weer instappen als je klaar bent. Verken de schoonheid van Nassau Street en plan een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square en wandel door de tuinen in Georgische stijl voordat je een hapje gaat eten in Temple Bar. Vergeet niet om twee van de bekendste kathedralen van Ierland te bezoeken - de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. En als je de levensstijl van Dublin echt wilt ervaren, les dan je dorst met een lekkere, koude pint Guinness, vers gemaakt in het Guinness Storehouse. Maar dat is nog niet alles! Ga mee met de optionele Yellow Umbrella Walking Tour om je te verdiepen in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College en verken het levendige centrum met onze charmante en geestige gidsen. Voor een leuk avondje uit neem je onze Panoramic Night Tour waar onze live gids de fascinerende verhalen van de stad vertelt terwijl je door de verlichte straten cruist. Hoor de verborgen verhalen en spannende geschiedenis met een kijkje van de plaatselijke bevolking in de tradities, architectuur en meest gedenkwaardige personages van Dublin. Wil je even weg uit de drukte van de stad voor een tochtje naar het Ierse platteland? Onze halfdaagse tour langs de kust is perfect! Bezoek het schilderachtige Howth Summit en het vissersdorpje om de kliffen te verkennen tijdens een rondleiding met gids en wandel op eigen gelegenheid door het pittoreske dorp. Probeer een heerlijk zeevruchtendiner, vers gevangen vanaf de kust, voordat je naar huis terugkeert. Ervaar Dublin als nooit tevoren, met de vrijheid om te ontdekken waar je wilt, wanneer je wilt!

Dublin: Jeanie Johnston Tall Ship Irish Famine History Tour

3. Dublin: Jeanie Johnston Tall Ship Irish Famine History Tour

Klim aan boord van de Jeanie Johnston en leer over de een miljoen Ieren die tijdens de hongersnood uit Ierland zijn gevlucht. 2.500 ondernamen een slopende reis op de Jeanie Johnston. Maak een reis terug in de tijd, krijg inzicht in het leven aan boord van een hongersnoodschip en luister naar de verhalen van de mensen die de zware reis hebben gemaakt. Bovendeks Ervaar het wonder van een groot schip We beginnen met een wandeling over het bovendek, waar u de majestueuze masten kunt zien, het vakmanschap kunt bewonderen en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het schip. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de Docklands van Dublin vanuit een uniek perspectief. Voel de wind door je haren, adem de zilte zeelucht in en luister naar de meeuwen die boven je roepen. Maak een foto van jezelf op een van de meest gefotografeerde attracties van het gebied. Luister naar de fascinerende geschiedenis van tall ships en de scheepvaart in de 19e eeuw. Leer alles over de originele Jeanie Johnston. Hoor over de bouw van het replicaschip. Benedendeks Hoor de opmerkelijke verhalen van haar passagiers en bemanning Haal diep adem en ga benedendeks om de benauwde vertrekken te ervaren waar tot 250 passagiers het grootste deel van hun tijd doorbrachten en slechts een half uur per dag naar buiten kwamen. Maak kennis met enkele passagiers en bemanningsleden. Luister naar hun persoonlijke verhalen. Ontdek hoe zij hun overtocht hebben betaald Zie wat ze aten tijdens de lange reis. Stel je voor hoe het leven aan boord was. Lees meer over hun grimmige reis in krappe en smerige omstandigheden en de risico's die ze liepen door ziekte, honger en rampen. Hoor hoe ze de tijd hebben doorgebracht. Ontdek welk lot hen te wachten stond op hun bestemming.

Dublin City: begeleide fietstocht

4. Dublin City: begeleide fietstocht

Maak je op voor een actieve fietstocht van 2,5 uur door de stad Dublin en ontdek de beroemdste plekken van de stad samen met een volledig gekwalificeerde nationale gids van 'Failte Ireland'. Vertrek vanaf Whitefriar Place in de buurt van St. Stephen's Green en verken de grachten van Dublin en de rivier de Liffey, Georgian Dublin met zijn grote 18e-eeuwse huizen, prachtige parken en de kastelen en kathedralen van Normandië. Krijg inzicht in de cultuur van de schrijvers, schilders, dichters en speciale personages van Dublin en bezoek plaatsen van revolutie en oorlog uit de turbulente geschiedenis van Dublin.  Terwijl je door de straten van Dublin fietst, zal de gids je wijzen op alle goede pubs en traditionele muzieklocaties langs de route. Als je genoeg tijd hebt, kun je misschien wel bij eentje pauzeren.

Dublin: Sightseeing-wandeltocht in het Duits

5. Dublin: Sightseeing-wandeltocht in het Duits

Houd er rekening mee dat alle bezoeken extern zijn, maar dat er na de tour mogelijkheden zijn voor dergelijke bezoeken. •Gemeentehuis •Dublin Castle terrein en tuinen •Christ Church-kathedraal •Fishamble Street en Kielsteeg •Vergadering House Square, Temple Bar •Millenniumbrug en rivier de Liffey •Italiaanse wijk •St Mary's Church (nu een beroemd café/bar) •Henry & Moore-straten •O'Connell Street • Algemeen postkantoor •O'Connell-monument •Voormalig parlementsgebouw (bank van Ierland) • Eindig buiten Trinity College met zijn beroemde Book of Kells Deze uitzonderlijke en gemakkelijke tour is een van de beste kennismakingen met de rijke geschiedenis en cultuur van Dublin. Geniet van deze kleine groepservaring. Maximale aantallen op tournee beperkt tot 16 personen en is vaak minder. Waar nodig worden aanvullende handleidingen verstrekt. (van kracht vanaf 1 april 2023). De wandeling neemt je mee naar veel van de iconen van Dublin en brengt je ook naar een aantal prachtige verborgen plekjes. Als u op zoek bent naar een uitgebreide tour die u laat kennismaken met het beste van het stadscentrum, aan beide zijden van de rivier de Liffey, dan is dit de tour voor u. Beginnend bij Dame Street baant u zich een weg door de voormalige Viking & Medieval Quarter, inclusief Dublin Castle en Christ Church Cathedral, voordat u door Temple Bar rijdt en over de rivier de Liffey naar Northside City en de belangrijkste historische straat, O'Connell Street . We passeren het General Post Office dat het hoofdkwartier van de rebellen van de opstand van 1916 huisvestte, wat resulteerde in de toenmalige vernietiging van dit gebouw en bijna de hele straat en omgeving. We eindigen rond Trinity College en de voormalige 18e-eeuwse Houses of Parliament. Al deze plaatsen hebben zeker hun interessante geschiedenis, maar de menselijke verhalen die ermee verbonden zijn, leggen vaak meer vast dan alleen hun bewogen verleden. Onze toegewijde gidsen zullen hun liefde voor de stad met je delen en je het gevoel geven dat je een echte Dubliner bent. Om dit alles te bekronen, laat de tour je ook kennismaken met vele geheime juweeltjes en verrassingen die bezoekers en zelfs Dubliners vaak missen. Vind de eerste maar inmiddels ter ziele gegane bioscoop van Dublin, een kerk die geen kerk is, een voormalige tram in Lissabon die nu dienst doet als café. Ontdek een grappige weergave van een schilderij van Da Vinci, voel het stuiteren van een wiebelige brug en geniet van het verhaal van een brievenbus die de overgang van Ierland naar onafhankelijkheid vertegenwoordigt. En niet te vergeten een spiernaakte voorstelling van een zeer beroemde 18e-eeuwse componist!

Dublin: Boek van Kells, Kasteel van Dublin en Christ Church Tour

6. Dublin: Boek van Kells, Kasteel van Dublin en Christ Church Tour

Ga mee met een lokale gids op een wandeltour door Dublin, een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Bekijk de iconische monumenten zoals het Dublin Castle en het stadhuis, met voorrangstickets voor de tentoonstelling Book of Kells in de Old Library in Trinity College. Begin je avontuur aan de oever van de rivier de Liffey in de wijk Temple Bar, die bekend staat als de culturele wijk en uitgaansbuurt van Dublin met de belangrijkste culturele instellingen en historische pubs van de stad. Leer meer over Ierse whisky, bier, rock-'n-roll, film en nog veel meer. Graaf vervolgens door eeuwen van Dublins geschiedenis en cultuur als je het historische stadscentrum verkent en sporen ontdekt van de Vikingen, verhalen over Angelsaksische koningen en monumenten ter herdenking van historische gebeurtenissen zoals de Grote Ierse Hongersnood. Bekijk hoogtepunten zoals de majestueuze Christ Church Cathedral, het Georgian stadhuis en de binnenplaatsen van Dublin Castle - het zenuwcentrum van de historische macht van Ierland (toegangsbewijzen kosten extra). Ontdek ook enkele verborgen juweeltjes zoals St. Andrew's Church, gevolgd door het standbeeld van Molly Malone en haar interessante legende. Ga tot slot naar de Old Library in Trinity College, een van de zeven oude universiteiten van Groot-Brittannië en Ierland, die dateert uit 1712. Ga meteen naar binnen met voorrangstickets en bewonder een collectie van meer dan 200.000 boeken, waaronder het beroemde Book of Kells - een zeldzaam middeleeuws manuscript dat bekend staat om zijn ingewikkelde illustraties en kalligrafie.

Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

7. Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

Volg een rondleiding door Dublin tijdens deze begeleide riviercruise. U vertrekt vanuit de Dublin Docklands en vaart langs de rivier onder de Samuel Beckett Bridge door, langs hoogtepunten zoals de Old Pidgeon House Hotel, de Great South Wall en de Ringsend-schoorstenen. Je wordt hartelijk welkom geheten door je gids uw avontuur langs de rivier de Liffey. Kom meer te weten over de lokale gemeenschappen die rond de rivier en nabijgelegen estuaria leven en de ambachten en tradities die rond en tussen deze mensen. Als je langs de waterwegen vaart, let dan op dieren in het wild onderweg. Bewonder de jan-van-genten, zeehonden en een van Europa's grootste kolonies noordse sterns. Beëindig je tour terug bij je vertrekpunt en vervolg je verkenning van Dublin met een nieuw perspectief op de stad.

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

8. Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

Houd er rekening mee dat alle bezoeken extern zijn, maar dat er na de tour mogelijkheden zijn voor dergelijke bezoeken. •Stadshuis •Dublin Castle terrein en tuinen •Christ Church-kathedraal •Fishamble Street en Kielsteeg •Vergadering House Square, Temple Bar •Millenniumbrug en rivier de Liffey •Italiaanse wijk •St Mary's Church (nu een beroemd café/bar) •Henry & Moore-straten •O'Connell Street • Algemeen postkantoor •O'Connell-monument •Voormalig parlementsgebouw (bank van Ierland) • Eindig buiten Trinity College met zijn beroemde Book of Kells Deze uitzonderlijke en gemakkelijke tour is een van de beste kennismakingen met de rijke geschiedenis en cultuur van Dublin. Geniet van deze kleine groepservaring. Maximale aantallen op tournee beperkt tot 16 personen en is vaak minder. Waar nodig worden aanvullende handleidingen verstrekt. (van kracht vanaf 1 april 2023). De wandeling neemt je mee naar veel van de iconen van Dublin en brengt je ook naar een aantal prachtige verborgen plekjes. Als u op zoek bent naar een uitgebreide tour die u laat kennismaken met het beste van het stadscentrum, aan beide zijden van de rivier de Liffey, dan is dit de tour voor u. Beginnend bij Dame Street baant u zich een weg door de voormalige Viking & Medieval Quarter, inclusief Dublin Castle en Christ Church Cathedral, voordat u door Temple Bar rijdt en over de rivier de Liffey naar Northside City en de belangrijkste historische straat, O'Connell Street . We passeren het General Post Office dat het hoofdkwartier van de rebellen van de opstand van 1916 huisvestte, wat resulteerde in de toenmalige vernietiging van dit gebouw en bijna de hele straat en omgeving. We eindigen rond Trinity College en de voormalige 18e-eeuwse Houses of Parliament. Al deze plaatsen hebben zeker hun interessante geschiedenis, maar de menselijke verhalen die ermee verbonden zijn, leggen vaak meer vast dan alleen hun bewogen verleden. Onze toegewijde gidsen zullen hun liefde voor de stad met je delen en je het gevoel geven dat je een echte Dubliner bent. Om dit alles te bekronen, laat de tour je ook kennismaken met vele geheime juweeltjes en verrassingen die bezoekers en zelfs Dubliners vaak missen. Vind de eerste maar inmiddels ter ziele gegane bioscoop van Dublin, een kerk die geen kerk is, een voormalige tram in Lissabon die nu dienst doet als café. Ontdek een grappige weergave van een schilderij van Da Vinci, voel het stuiteren van een wiebelige brug en geniet van het verhaal van een brievenbus die de overgang van Ierland naar onafhankelijkheid vertegenwoordigt. En niet te vergeten een spiernaakte voorstelling van een zeer beroemde 18e-eeuwse componist!

Dublin: Originele zangtour

9. Dublin: Originele zangtour

Volg een bonafide lokale muzikant en balladeer voor een interactieve reis door de straatliederen van Dublin en de folkballads van Ierland. Haal de lagen van het moderne Dublin weg en verken Dublins rijke geschiedenis van verhalen en liedjes tijdens deze tour die totaal anders is dan alle andere. Luister naar de liederen van soldaten en matrozen, klaagzangen over lang vervlogen liefdes, moordballades en spookverhalen, liedjes die verlangen naar vrijheid terwijl je Dublin op een nieuwe manier ontdekt. Leer van je lokale gids hoe je moet zingen als een Ierse volkslegende en word een expert tegen de tijd dat je klaar bent. Maak een interactieve reis door de geschiedenis van Dublin, door het rijke tapijt van Ierlands muzikale erfgoed te verkennen. Luister naar de straatliederen en folkballades uit de rijke en kleurrijke geschiedenis van Dublin, van voetgestamp, oproerkraaiers tot verlaten klaagliederen en alles daartussenin.

Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

10. Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

Nadat je je gids op de rivier de Liffey hebt ontmoet, ga je naar de kleedkamers om waardevolle spullen op te bergen of kleding uit te trekken die je niet nat wilt maken. Dan ga je op pad om de unieke combinatie van kajakken en muziek te ervaren. Tijdens je 2,5 uur durende tour zullen enkele van de beste muzikanten in de stad voor je spelen onder de meest iconische bruggen van Dublin. Nadat je aan boord van je sit-on-top kajaks bent gesprongen, peddel je richting het stadscentrum, waar je wordt opgewacht door getalenteerde lokale muzikanten die je bij elke bocht een serenade brengen. Geniet van de buitenaardse akoestiek en de unieke sfeer terwijl de muzikanten originele liedjes spelen, vermengd met een vleugje poëzie en geschiedenis. Dit privéconcert vat samen waar het in de stad om draait: lekker gek doen met vrienden, lachen, meezingen en adembenemende uitzichten over de stad.

Alle activiteiten

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Liffey: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: Rondvaart op de Liffey

Dublin: Rondvaart op de Liffey

Stap aan boord van een all-weather 48-persoons rivierboot voor een cruise over de rivier de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad Dublin en de rivier de Liffey in het bijzonder, vanaf de aankomst van de Vikingen meer dan 1000 jaar geleden, via de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het latere verval en de meer recente herontwikkeling van de Dublin Docklands. Hoor meer over de iconische Ha'penny Bridge en Gandons meesterwerk Custom House. Volg het verhaal van de Royal en Grand Canals van Dublin en zie waar Oliver Cromwell in 1649 aan land ging. Ontdek hoe kapitein William Bligh in 1800 Dublin Bay in kaart bracht en hoeveel van het huidige Dublin nu op drooggelegd land ligt, waaronder Trinity College en de torenspits in O'Connell Street.

Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

Ontdek de magie van Dublin met onze hop-on-hop-off-bustour! Met een ticket voor 24 of 48 uur kun je in je eigen tempo de topbezienswaardigheden van de stad verkennen, zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. De Red Line begint bij Upper O'Connell Street en heeft 25 haltes vol Iers plezier. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt binnen de geldigheid van je ticket, en omdat de bussen elke 30 minuten langskomen, kun je weer instappen als je klaar bent. Verken de schoonheid van Nassau Street en plan een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square en wandel door de tuinen in Georgische stijl voordat je een hapje gaat eten in Temple Bar. Vergeet niet om twee van de bekendste kathedralen van Ierland te bezoeken - de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. En als je de levensstijl van Dublin echt wilt ervaren, les dan je dorst met een lekkere, koude pint Guinness, vers gemaakt in het Guinness Storehouse. Maar dat is nog niet alles! Ga mee met de optionele Yellow Umbrella Walking Tour om je te verdiepen in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College en verken het levendige centrum met onze charmante en geestige gidsen. Voor een leuk avondje uit neem je onze Panoramic Night Tour waar onze live gids de fascinerende verhalen van de stad vertelt terwijl je door de verlichte straten cruist. Hoor de verborgen verhalen en spannende geschiedenis met een kijkje van de plaatselijke bevolking in de tradities, architectuur en meest gedenkwaardige personages van Dublin. Wil je even weg uit de drukte van de stad voor een tochtje naar het Ierse platteland? Onze halfdaagse tour langs de kust is perfect! Bezoek het schilderachtige Howth Summit en het vissersdorpje om de kliffen te verkennen tijdens een rondleiding met gids en wandel op eigen gelegenheid door het pittoreske dorp. Probeer een heerlijk zeevruchtendiner, vers gevangen vanaf de kust, voordat je naar huis terugkeert. Ervaar Dublin als nooit tevoren, met de vrijheid om te ontdekken waar je wilt, wanneer je wilt!

Dublin: Jeanie Johnston Tall Ship Irish Famine History Tour

Dublin: Jeanie Johnston Tall Ship Irish Famine History Tour

Klim aan boord van de Jeanie Johnston en leer over de een miljoen Ieren die tijdens de hongersnood uit Ierland zijn gevlucht. 2.500 ondernamen een slopende reis op de Jeanie Johnston. Maak een reis terug in de tijd, krijg inzicht in het leven aan boord van een hongersnoodschip en luister naar de verhalen van de mensen die de zware reis hebben gemaakt. Bovendeks Ervaar het wonder van een groot schip We beginnen met een wandeling over het bovendek, waar u de majestueuze masten kunt zien, het vakmanschap kunt bewonderen en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het schip. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de Docklands van Dublin vanuit een uniek perspectief. Voel de wind door je haren, adem de zilte zeelucht in en luister naar de meeuwen die boven je roepen. Maak een foto van jezelf op een van de meest gefotografeerde attracties van het gebied. Luister naar de fascinerende geschiedenis van tall ships en de scheepvaart in de 19e eeuw. Leer alles over de originele Jeanie Johnston. Hoor over de bouw van het replicaschip. Benedendeks Hoor de opmerkelijke verhalen van haar passagiers en bemanning Haal diep adem en ga benedendeks om de benauwde vertrekken te ervaren waar tot 250 passagiers het grootste deel van hun tijd doorbrachten en slechts een half uur per dag naar buiten kwamen. Maak kennis met enkele passagiers en bemanningsleden. Luister naar hun persoonlijke verhalen. Ontdek hoe zij hun overtocht hebben betaald Zie wat ze aten tijdens de lange reis. Stel je voor hoe het leven aan boord was. Lees meer over hun grimmige reis in krappe en smerige omstandigheden en de risico's die ze liepen door ziekte, honger en rampen. Hoor hoe ze de tijd hebben doorgebracht. Ontdek welk lot hen te wachten stond op hun bestemming.

Dublin City: begeleide fietstocht

Dublin City: begeleide fietstocht

Maak je op voor een actieve fietstocht van 2,5 uur door de stad Dublin en ontdek de beroemdste plekken van de stad samen met een volledig gekwalificeerde nationale gids van 'Failte Ireland'. Vertrek vanaf Whitefriar Place in de buurt van St. Stephen's Green en verken de grachten van Dublin en de rivier de Liffey, Georgian Dublin met zijn grote 18e-eeuwse huizen, prachtige parken en de kastelen en kathedralen van Normandië. Krijg inzicht in de cultuur van de schrijvers, schilders, dichters en speciale personages van Dublin en bezoek plaatsen van revolutie en oorlog uit de turbulente geschiedenis van Dublin.  Terwijl je door de straten van Dublin fietst, zal de gids je wijzen op alle goede pubs en traditionele muzieklocaties langs de route. Als je genoeg tijd hebt, kun je misschien wel bij eentje pauzeren.

Dublin: Sightseeing-wandeltocht in het Duits

Dublin: Sightseeing-wandeltocht in het Duits

Houd er rekening mee dat alle bezoeken extern zijn, maar dat er na de tour mogelijkheden zijn voor dergelijke bezoeken. •Gemeentehuis •Dublin Castle terrein en tuinen •Christ Church-kathedraal •Fishamble Street en Kielsteeg •Vergadering House Square, Temple Bar •Millenniumbrug en rivier de Liffey •Italiaanse wijk •St Mary's Church (nu een beroemd café/bar) •Henry & Moore-straten •O'Connell Street • Algemeen postkantoor •O'Connell-monument •Voormalig parlementsgebouw (bank van Ierland) • Eindig buiten Trinity College met zijn beroemde Book of Kells Deze uitzonderlijke en gemakkelijke tour is een van de beste kennismakingen met de rijke geschiedenis en cultuur van Dublin. Geniet van deze kleine groepservaring. Maximale aantallen op tournee beperkt tot 16 personen en is vaak minder. Waar nodig worden aanvullende handleidingen verstrekt. (van kracht vanaf 1 april 2023). De wandeling neemt je mee naar veel van de iconen van Dublin en brengt je ook naar een aantal prachtige verborgen plekjes. Als u op zoek bent naar een uitgebreide tour die u laat kennismaken met het beste van het stadscentrum, aan beide zijden van de rivier de Liffey, dan is dit de tour voor u. Beginnend bij Dame Street baant u zich een weg door de voormalige Viking & Medieval Quarter, inclusief Dublin Castle en Christ Church Cathedral, voordat u door Temple Bar rijdt en over de rivier de Liffey naar Northside City en de belangrijkste historische straat, O'Connell Street . We passeren het General Post Office dat het hoofdkwartier van de rebellen van de opstand van 1916 huisvestte, wat resulteerde in de toenmalige vernietiging van dit gebouw en bijna de hele straat en omgeving. We eindigen rond Trinity College en de voormalige 18e-eeuwse Houses of Parliament. Al deze plaatsen hebben zeker hun interessante geschiedenis, maar de menselijke verhalen die ermee verbonden zijn, leggen vaak meer vast dan alleen hun bewogen verleden. Onze toegewijde gidsen zullen hun liefde voor de stad met je delen en je het gevoel geven dat je een echte Dubliner bent. Om dit alles te bekronen, laat de tour je ook kennismaken met vele geheime juweeltjes en verrassingen die bezoekers en zelfs Dubliners vaak missen. Vind de eerste maar inmiddels ter ziele gegane bioscoop van Dublin, een kerk die geen kerk is, een voormalige tram in Lissabon die nu dienst doet als café. Ontdek een grappige weergave van een schilderij van Da Vinci, voel het stuiteren van een wiebelige brug en geniet van het verhaal van een brievenbus die de overgang van Ierland naar onafhankelijkheid vertegenwoordigt. En niet te vergeten een spiernaakte voorstelling van een zeer beroemde 18e-eeuwse componist!

Dublin: Boek van Kells, Kasteel van Dublin en Christ Church Tour

Dublin: Boek van Kells, Kasteel van Dublin en Christ Church Tour

Ga mee met een lokale gids op een wandeltour door Dublin, een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Bekijk de iconische monumenten zoals het Dublin Castle en het stadhuis, met voorrangstickets voor de tentoonstelling Book of Kells in de Old Library in Trinity College. Begin je avontuur aan de oever van de rivier de Liffey in de wijk Temple Bar, die bekend staat als de culturele wijk en uitgaansbuurt van Dublin met de belangrijkste culturele instellingen en historische pubs van de stad. Leer meer over Ierse whisky, bier, rock-'n-roll, film en nog veel meer. Graaf vervolgens door eeuwen van Dublins geschiedenis en cultuur als je het historische stadscentrum verkent en sporen ontdekt van de Vikingen, verhalen over Angelsaksische koningen en monumenten ter herdenking van historische gebeurtenissen zoals de Grote Ierse Hongersnood. Bekijk hoogtepunten zoals de majestueuze Christ Church Cathedral, het Georgian stadhuis en de binnenplaatsen van Dublin Castle - het zenuwcentrum van de historische macht van Ierland (toegangsbewijzen kosten extra). Ontdek ook enkele verborgen juweeltjes zoals St. Andrew's Church, gevolgd door het standbeeld van Molly Malone en haar interessante legende. Ga tot slot naar de Old Library in Trinity College, een van de zeven oude universiteiten van Groot-Brittannië en Ierland, die dateert uit 1712. Ga meteen naar binnen met voorrangstickets en bewonder een collectie van meer dan 200.000 boeken, waaronder het beroemde Book of Kells - een zeldzaam middeleeuws manuscript dat bekend staat om zijn ingewikkelde illustraties en kalligrafie.

Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

Volg een rondleiding door Dublin tijdens deze begeleide riviercruise. U vertrekt vanuit de Dublin Docklands en vaart langs de rivier onder de Samuel Beckett Bridge door, langs hoogtepunten zoals de Old Pidgeon House Hotel, de Great South Wall en de Ringsend-schoorstenen. Je wordt hartelijk welkom geheten door je gids uw avontuur langs de rivier de Liffey. Kom meer te weten over de lokale gemeenschappen die rond de rivier en nabijgelegen estuaria leven en de ambachten en tradities die rond en tussen deze mensen. Als je langs de waterwegen vaart, let dan op dieren in het wild onderweg. Bewonder de jan-van-genten, zeehonden en een van Europa's grootste kolonies noordse sterns. Beëindig je tour terug bij je vertrekpunt en vervolg je verkenning van Dublin met een nieuw perspectief op de stad.

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

Houd er rekening mee dat alle bezoeken extern zijn, maar dat er na de tour mogelijkheden zijn voor dergelijke bezoeken. •Stadshuis •Dublin Castle terrein en tuinen •Christ Church-kathedraal •Fishamble Street en Kielsteeg •Vergadering House Square, Temple Bar •Millenniumbrug en rivier de Liffey •Italiaanse wijk •St Mary's Church (nu een beroemd café/bar) •Henry & Moore-straten •O'Connell Street • Algemeen postkantoor •O'Connell-monument •Voormalig parlementsgebouw (bank van Ierland) • Eindig buiten Trinity College met zijn beroemde Book of Kells Deze uitzonderlijke en gemakkelijke tour is een van de beste kennismakingen met de rijke geschiedenis en cultuur van Dublin. Geniet van deze kleine groepservaring. Maximale aantallen op tournee beperkt tot 16 personen en is vaak minder. Waar nodig worden aanvullende handleidingen verstrekt. (van kracht vanaf 1 april 2023). De wandeling neemt je mee naar veel van de iconen van Dublin en brengt je ook naar een aantal prachtige verborgen plekjes. Als u op zoek bent naar een uitgebreide tour die u laat kennismaken met het beste van het stadscentrum, aan beide zijden van de rivier de Liffey, dan is dit de tour voor u. Beginnend bij Dame Street baant u zich een weg door de voormalige Viking & Medieval Quarter, inclusief Dublin Castle en Christ Church Cathedral, voordat u door Temple Bar rijdt en over de rivier de Liffey naar Northside City en de belangrijkste historische straat, O'Connell Street . We passeren het General Post Office dat het hoofdkwartier van de rebellen van de opstand van 1916 huisvestte, wat resulteerde in de toenmalige vernietiging van dit gebouw en bijna de hele straat en omgeving. We eindigen rond Trinity College en de voormalige 18e-eeuwse Houses of Parliament. Al deze plaatsen hebben zeker hun interessante geschiedenis, maar de menselijke verhalen die ermee verbonden zijn, leggen vaak meer vast dan alleen hun bewogen verleden. Onze toegewijde gidsen zullen hun liefde voor de stad met je delen en je het gevoel geven dat je een echte Dubliner bent. Om dit alles te bekronen, laat de tour je ook kennismaken met vele geheime juweeltjes en verrassingen die bezoekers en zelfs Dubliners vaak missen. Vind de eerste maar inmiddels ter ziele gegane bioscoop van Dublin, een kerk die geen kerk is, een voormalige tram in Lissabon die nu dienst doet als café. Ontdek een grappige weergave van een schilderij van Da Vinci, voel het stuiteren van een wiebelige brug en geniet van het verhaal van een brievenbus die de overgang van Ierland naar onafhankelijkheid vertegenwoordigt. En niet te vergeten een spiernaakte voorstelling van een zeer beroemde 18e-eeuwse componist!

Dublin: Originele zangtour

Dublin: Originele zangtour

Volg een bonafide lokale muzikant en balladeer voor een interactieve reis door de straatliederen van Dublin en de folkballads van Ierland. Haal de lagen van het moderne Dublin weg en verken Dublins rijke geschiedenis van verhalen en liedjes tijdens deze tour die totaal anders is dan alle andere. Luister naar de liederen van soldaten en matrozen, klaagzangen over lang vervlogen liefdes, moordballades en spookverhalen, liedjes die verlangen naar vrijheid terwijl je Dublin op een nieuwe manier ontdekt. Leer van je lokale gids hoe je moet zingen als een Ierse volkslegende en word een expert tegen de tijd dat je klaar bent. Maak een interactieve reis door de geschiedenis van Dublin, door het rijke tapijt van Ierlands muzikale erfgoed te verkennen. Luister naar de straatliederen en folkballades uit de rijke en kleurrijke geschiedenis van Dublin, van voetgestamp, oproerkraaiers tot verlaten klaagliederen en alles daartussenin.

Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

Nadat je je gids op de rivier de Liffey hebt ontmoet, ga je naar de kleedkamers om waardevolle spullen op te bergen of kleding uit te trekken die je niet nat wilt maken. Dan ga je op pad om de unieke combinatie van kajakken en muziek te ervaren. Tijdens je 2,5 uur durende tour zullen enkele van de beste muzikanten in de stad voor je spelen onder de meest iconische bruggen van Dublin. Nadat je aan boord van je sit-on-top kajaks bent gesprongen, peddel je richting het stadscentrum, waar je wordt opgewacht door getalenteerde lokale muzikanten die je bij elke bocht een serenade brengen. Geniet van de buitenaardse akoestiek en de unieke sfeer terwijl de muzikanten originele liedjes spelen, vermengd met een vleugje poëzie en geschiedenis. Dit privéconcert vat samen waar het in de stad om draait: lekker gek doen met vrienden, lachen, meezingen en adembenemende uitzichten over de stad.

De topbezienswaardigheden in Dublin

Activiteiten in Liffey

Steden in Ierland

Andere activiteiten in Liffey

Wil je alle activiteiten in Liffey bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Liffey

Gemiddelde beoordeling

4.5
(1.798 beoordelingen)

Dit was zowel historisch informatief als absoluut hilarisch. De gids was zo grappig en zijn geklets met Tony, de chauffeur, deed me lachen van het lachen. Ik kan dit van harte aanbevelen, vooral als je net in Dublin bent aangekomen, dit was voor ons een geweldige eerste activiteit. Alle drie de medewerkers waren top.

Ik vond het leuk om geïnformeerd te worden over de geschiedenis van de gebouwen langs de rivier.

Fantastisch! Goed teamgevoel. Het was goed om iets te leren over de geschiedenis van Dublin.

Geweldige riviercruise. Je gids was erg grappig en informatief. Zeker het geld waard.

Zeer informatief, de gids was erg grappig en de chauffeur erg aardig