Kies data

Liffey

Liffey: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: rondvaart over de rivier de Liffey

1. Dublin: rondvaart over de rivier de Liffey

Stap aan boord van een rivierboot voor 48 personen, geschikt voor alle weersomstandigheden. Maak een rondvaart van 45 minuten over de rivier de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad, en de Liffey in het bijzonder, van de komst van de Vikingen meer dan 1.000 jaar geleden tot de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het daaropvolgende verval en de meer recente transformatie van Dublin Docklands. Luister naar de iconische Ha'penny-brug en het meesterwerk van Gandon, het Custom House. Volg het verhaal van Dublin's Royal en Grand Canals en zie waar Oliver Cromwell in 1649 landde. Ontdek hoe kapitein William Bligh Dublin Bay inspecteerde in 1800, en hoeveel van de huidige stad Dublin nu op drooggelegd land ligt, inclusief Trinity College en de Spire in O'Connell Street.

Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

2. Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

Verken Dublin in jouw eigen tempo aan boord van een ruime open-top bus met deze hop-on hop-off tour. Kies een 1-, 2- of 3-daags ticket en bekijk top bezienswaardigheden zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. Begin je reis op de rode lijn bij de eerste bushaltes, gelegen aan Upper O'Connell Street. De rode lijn heeft 25 haltes, dus je tour zit boordevol Iers plezier! Je kunt in en uit de bus stappen bij de aangewezen Big Bus-haltes, zo vaak als je wilt binnen de geldigheid van je ticket. Elke 30 minuten passeren er bussen, dus je kunt weer instappen als je er klaar voor bent. Stap uit en verken de schoonheid van Nassau Street en plan vervolgens een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square, waar je door de tuinen in Georgiaanse stijl kunt wandelen en vervolgens een hapje kunt eten in Temple Bar. Bezoek twee van de meest bekende kathedralen in Ierland, de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. Als je echt de Dublin-levensstijl wilt ervaren, kun je je dorst lessen met een lekkere, koude pint Guinness, vers gebrouwen door het Guinness Storehouse. Nadat je alle bezienswaardigheden in de bus hebt gezien, ga je mee met de Yellow Umbrella Walking Tour. Duik in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College, en verken het bruisende stadscentrum met charmante en geestige gidsen. Premium en Deluxe tickets zijn inclusief een 1-uur durende panoramische Dublin Night Tour. Geniet van een spannende avondrondleiding door de stad terwijl jouw live gids fascinerende feiten en verhalen vertelt. Leer fascinerende inzichten in de geschiedenis, architectuur en gedenkwaardige personages van Dublin. Met het deluxe ticket kun je een halve dag genieten van een kusttour naar het schilderachtige Howth Summit en zijn vissersdorpje. Ga vanuit Dublin naar Howth, verken de kliffen van Howth tijdens een wandeltocht met gids en wandel in je eigen tijd door het pittoreske Howth Village. Geniet van een heerlijk bord zeevruchten voor je terugkeert. Reis door de straten van Dublin met deze gecombineerde hop-on-hop-off, hop-off sightseeing bustour en wandeltour. Ontdek Dublin met de vrijheid om de stad te verkennen waar en wanneer je wilt.

Dublin per kajak 2 uur durende sightseeingtour

3. Dublin per kajak 2 uur durende sightseeingtour

Reis per kajak door het centrum van Dublin en peddel langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Ontdek zowel de oude als de nieuwe wijk en verken Dublin op een gedenkwaardige manier. Breng ongeveer 1,5 uur door op de prachtige rivier de Liffey en kijk ook uit naar de lokale fauna. Er is geen eerdere ervaring vereist en de tour is toegankelijk voor iedereen: oud en jong, sportief en niet zo sportief. Je reist in een stabiele tweepersoonskajak en er zal een kleine ondersteuningsboot zijn voor het geval iemand moe wordt en een korte sleep nodig heeft om een pauze te nemen. Na de tour keert u terug naar de locatie van het startpunt, op korte loopafstand van het stadscentrum.

Dublin: stadsfietstocht van 2,5 uur

4. Dublin: stadsfietstocht van 2,5 uur

Pak een set wielen voor een actieve fietstocht van 2,5 uur door de stad Dublin en ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad samen met een volledig gekwalificeerde 'Failte Ireland' nationale gids. Begin onze tour in Whitefriar Place in de buurt van St. Stephen's Green en verken de grachten van Dublin en de rivier de Liffey, Georgian Dublin met zijn grote 18e-eeuwse huizen, prachtige parken en de kastelen en kathedralen van Norman Dublin. Krijg inzicht in de cultuur van de schrijvers, schilders, dichters en speciale personages van Dublin en bezoek plaatsen van revolutie en oorlog uit de turbulente geschiedenis van Dublin. Terwijl je door de straten van Dublin fietst, zal je gids je wijzen op alle goede pubs en traditionele muzieklocaties langs de route. Als je genoeg tijd hebt, kun je misschien zelfs bij één stoppen.

Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

5. Dublin: rondleiding door de oude Liffey-veerboot

Volg een rondleiding door Dublin tijdens deze begeleide riviercruise. U vertrekt vanuit de Dublin Docklands en vaart langs de rivier onder de Samuel Beckett Bridge door, langs hoogtepunten zoals de Old Pidgeon House Hotel, de Great South Wall en de Ringsend-schoorstenen. Je wordt hartelijk welkom geheten door je gids uw avontuur langs de rivier de Liffey. Kom meer te weten over de lokale gemeenschappen die rond de rivier en nabijgelegen estuaria leven en de ambachten en tradities die rond en tussen deze mensen. Als je langs de waterwegen vaart, let dan op dieren in het wild onderweg. Bewonder de jan-van-genten, zeehonden en een van Europa's grootste kolonies noordse sterns. Beëindig je tour terug bij je vertrekpunt en vervolg je verkenning van Dublin met een nieuw perspectief op de stad.

Dublin: tour driemaster Jeanie Johnston en Ierse emigranten

6. Dublin: tour driemaster Jeanie Johnston en Ierse emigranten

Neem een rondleiding op de driemaster Jeanie Johnston aan de kade van Dublin's Custom House Quay en leer over het leven van Ierse emigranten in de 19e eeuw. Ontdek het verhaal van de angstaanjagende reis over de Atlantische Oceaan die ze namen, vol hoop en wanhopig om te ontsnappen aan de ontberingen tijdens de hongersnood in Ierland. Rondleidingen vinden dagelijks plaats aan boord van het schip, stroomafwaarts gelegen van het International Financial Services Centre en tegenover het Jury's Inn Hotel. Eenmaal aan boord ga je meer dan 150 jaar terug in de tijd. Sluit je aan bij de armoedige Ierse emigranten die aan boord van het stevige schip zijn gegaan voor de zware reis over de Atlantische Oceaan naar de Nieuwe Wereld. Daal af in de slecht verlichte vertrekken onder het dek en zie de duistere realiteit waar de passagiers voor stonden. In extreem krappe omstandigheden werden 250 bange mensen abrupt samen gegooid. Ze waren volledig onbekend met de omstandigheden die ze moesten doorstaan op hun overtocht. De levensgrote figuren in het benedendekse museum zijn gebaseerd op echte passagiers: van een 15-jarig meisje (Margaret Conway) die met haar 12-jarige broer reisde, tot de vader van 11 kinderen (James Stack), wiens levensonderhoud werd geruïneerd door de hongersnood. Terug op het dek bewonder je de vindingrijkheid en het vakmanschap dat nodig is om een replica als deze te maken. Het houten grote zeilschip was een van de laatste in zijn soort om de Atlantische Oceaan over te steken in de 19e eeuw. Na de rondleiding kun je de monumenten van de slachtoffers van de Grote Hongersnood bezoeken aan de kade bij het Custom House Quay.

Dublin: muzikale wandeltocht

7. Dublin: muzikale wandeltocht

Volg een bonafide lokale muzikant en balladeer voor een interactieve reis door de straatliederen van Dublin en de folkballads van Ierland. Haal de lagen van het moderne Dublin weg en verken Dublins rijke geschiedenis van verhalen en liedjes tijdens deze tour die totaal anders is dan alle andere. Luister naar de liederen van soldaten en matrozen, klaagzangen over lang vervlogen liefdes, moordballades en spookverhalen, liedjes die verlangen naar vrijheid terwijl je Dublin op een nieuwe manier ontdekt. Leer van je lokale gids hoe je moet zingen als een Ierse volkslegende en word een expert tegen de tijd dat je klaar bent. Maak een interactieve reis door de geschiedenis van Dublin, door het rijke tapijt van Ierlands muzikale erfgoed te verkennen. Luister naar de straatliederen en folkballades uit de rijke en kleurrijke geschiedenis van Dublin, van voetgestamp, oproerkraaiers tot verlaten klaagliederen en alles daartussenin.

Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

8. Dublin: kajaktocht met muziek onder de bruggen

Nadat je je gids op de rivier de Liffey hebt ontmoet, ga je naar de kleedkamers om waardevolle spullen op te bergen of kleding uit te trekken die je niet nat wilt maken. Dan ga je op pad om de unieke combinatie van kajakken en muziek te ervaren. Tijdens je 2,5 uur durende tour zullen enkele van de beste muzikanten in de stad voor je spelen onder de meest iconische bruggen van Dublin. Nadat je aan boord van je sit-on-top kajaks bent gesprongen, peddel je richting het stadscentrum, waar je wordt opgewacht door getalenteerde lokale muzikanten die je bij elke bocht een serenade brengen. Geniet van de buitenaardse akoestiek en de unieke sfeer terwijl de muzikanten originele liedjes spelen, vermengd met een vleugje poëzie en geschiedenis. Dit privéconcert vat samen waar het in de stad om draait: lekker gek doen met vrienden, lachen, meezingen en adembenemende uitzichten over de stad.

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

9. Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen hoekjes

Houd er rekening mee dat alle bezoeken extern zijn, maar dat er na de tour mogelijkheden zijn voor dergelijke bezoeken. •Stadshuis •Dublin Castle terrein en tuinen •Christ Church-kathedraal •Fishamble Street en Kielsteeg •Vergadering House Square, Temple Bar •Millenniumbrug en rivier de Liffey •Italiaanse wijk •St Mary's Church (nu een beroemd café/bar) •Henry & Moore-straten •O'Connell Street • Algemeen postkantoor •O'Connell-monument •Voormalig parlementsgebouw (bank van Ierland) • Eindig buiten Trinity College met zijn beroemde Book of Kells Deze uitzonderlijke en gemakkelijke tour is een van de beste kennismakingen met de rijke geschiedenis en cultuur van Dublin. Geniet van deze kleine groepservaring. Maximale aantallen op tournee beperkt tot 16 personen en is vaak minder. Waar nodig worden aanvullende handleidingen verstrekt. (van kracht vanaf 1 april 2023). De wandeling neemt je mee naar veel van de iconen van Dublin en brengt je ook naar een aantal prachtige verborgen plekjes. Als u op zoek bent naar een uitgebreide tour die u laat kennismaken met het beste van het stadscentrum, aan beide zijden van de rivier de Liffey, dan is dit de tour voor u. Beginnend bij Dame Street baant u zich een weg door de voormalige Viking & Medieval Quarter, inclusief Dublin Castle en Christ Church Cathedral, voordat u door Temple Bar rijdt en over de rivier de Liffey naar Northside City en de belangrijkste historische straat, O'Connell Street . We passeren het General Post Office dat het hoofdkwartier van de rebellen van de opstand van 1916 huisvestte, wat resulteerde in de toenmalige vernietiging van dit gebouw en bijna de hele straat en omgeving. We eindigen rond Trinity College en de voormalige 18e-eeuwse Houses of Parliament. Al deze plaatsen hebben zeker hun interessante geschiedenis, maar de menselijke verhalen die ermee verbonden zijn, leggen vaak meer vast dan alleen hun bewogen verleden. Onze toegewijde gidsen zullen hun liefde voor de stad met je delen en je het gevoel geven dat je een echte Dubliner bent. Om dit alles te bekronen, laat de tour je ook kennismaken met vele geheime juweeltjes en verrassingen die bezoekers en zelfs Dubliners vaak missen. Vind de eerste maar inmiddels ter ziele gegane bioscoop van Dublin, een kerk die geen kerk is, een voormalige tram in Lissabon die nu dienst doet als café. Ontdek een grappige weergave van een schilderij van Da Vinci, voel het stuiteren van een wiebelige brug en geniet van het verhaal van een brievenbus die de overgang van Ierland naar onafhankelijkheid vertegenwoordigt. En niet te vergeten een spiernaakte voorstelling van een zeer beroemde 18e-eeuwse componist!

Dublin: begeleide wandeltocht door de binnenstad met proeverijen

10. Dublin: begeleide wandeltocht door de binnenstad met proeverijen

Onze tour begint in de buurt van St. Stephen's Green bij The Rolling Donut, een van de originele donutwinkels van Dublin. The Rolling Donut heeft een geweldige selectie donuts om te proeven en je kunt er veel zien op de foto hierboven. Terwijl we daar zijn, proberen we enkele van hun kenmerkende smaken en praten we wat over de geschiedenis van Dublin en de omliggende wijk. Vanaf daar lopen we Grafton Street op op weg naar Molly Malone en leren we iets over hoe ze in de geschiedenis van Dublin past. Bij onze tweede stop proberen we wat traditionele Ierse churros. Geloof me, churros zijn misschien niet traditioneel in Dublin, maar deze churros zijn desalniettemin heerlijk. Als we door Temple Bar lopen, gaan we naar onze derde halte, een van de beste donutwinkels die je ooit in Dublin of elders zult bezoeken. Zorg ervoor dat je op dit punt tempo maakt, want we hebben nog een laatste stop om te zien. Nadat we de rivier de Liffey zijn overgestoken en de prachtige plekken langs de rivier hebben bewonderd, maken we onze laatste stop bij de Hot Donut. We hopen dat je met ons mee kunt op ons donutavontuur. We kijken ernaar uit u binnenkort te verwelkomen! We bieden ook veel meer informatie over de route, de stad, de haltes en meer op onze website: www.donuttour.com. Bekijk het vandaag nog!

14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Liffey

Wil je alle activiteiten in Liffey ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Liffey

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.798 beoordelingen

Geweldige activiteit voor de 1e dag in Dublin om je de ligging van het land te geven. Mensen uit veel verschillende landen. Gids deelde zoveel dingen die ik nog nooit had gehoord en bracht ons naar gebieden die ik alleen niet zou hebben gezien. Rit was makkelijk, slechts 1 plaats bergop. Moet water meenemen (de dag was warm). Mijn fiets maakte wat lawaai en had geen mand. En soms waren de stops in de zon (niet op een schaduwrijke plek).

Daar aangekomen bleek ik de enigste te zijn voor de fietstocht dus ik heb een privétour gehad met de Nederlandse Laura. Echt super leuk, gezellig, veel gelachen, en er wat van opgestoken ook.

Zeer leuke ervaring; nuttige informatie via de audiogids of chauffeur over de belangrijkste plaatsen waar je langskomt; zeer vriendelijke chauffeurs. Volledig aanbevolen de Coastal Tour.

Uitstekende manier om de stad Dublin te ontdekken met een zeer leuke gids, vele stops met historische uitleg van de stad?

Heel interessant. Colin is zeer deskundig en aardig. geld goed besteed. Gids in het Engels