Kies data
Belevingen in

Ligurië

Ligurië: De beste dingen die je niet wil missen

Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

1. Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

Proef 'la dolce vita' tijdens deze bomvolle tour naar de Cinque Terre, een verzameling typische Italiaanse steden verspreid langs de kust van Toscane. Nadat je je gids in het centrum van Florence hebt ontmoet, krijg je een inzichtelijke introductie over de Cinque Terre tijdens de 2 uur durende busreis naar La Spezia. Na een korte sanitaire pauze stap je op de eerste trein. Je komt dan aan in Manarola, het eerste van de Cinque Terre-dorpje dat je bezoekt. Daar staat een korte begeleide wandeling door de wijngaarden op het programma, en daarna krijg je wat vrije tijd om in je eigen tempo rond te kijken. Vervolgens neem je de trein naar Corniglia. Ga de trappen op om het centrum van dit schilderachtige dorpje te bereiken en neem de tijd om rond te dwalen. Als je de betreffende optie hebt gekozen, dan ga je naar een lokaal restaurant met een prachtig terras en uitzicht op zee. Geniet van een lunch met verse vis als 'primo' en zelfgemaakte pasta pesto als 'secondo'. Daarna kun je voor een avontuurlijke begeleide wandeling van Corniglia naar Vernazza kiezen, of als je het liever rustig aan doet, volg dan je gids en neem in plaats daarvan de trein. Eenmaal in Vernazza kun je een lokaal café bezoeken of een verfrissende duik in de zee nemen. Neem vervolgens de trein naar Monterosso, het dorp dat bekend staat om zijn prachtige stranden en ambachtelijke zaakjes. Als het weer het toelaat, stap je aan boord van een boot om langs de kust van de Cinque Terre te varen. Je gaat voor anker in Riomaggiore, een oud vissersdorp en het meest zuidelijke van de 5 dorpen. Nadat je dit laatste dorp hebt verkend, stap je weer op de trein terug naar La Spezia en neem je de bus terug naar Florence.

Aquarium van Genua: ticket met tijdslot

2. Aquarium van Genua: ticket met tijdslot

Maak kennis met de meer dan 15.000 dieren van 400 soorten in het Aquarium van Genua, de grootste zeedierentuin van Italië. Je slaat de wachtrij over en komt te weten hoe het aquarium oorspronkelijk werd gebouwd voor de Genua Expo '92. Nu is dit het aquarium met de grootste aquatische biodiversiteit van Europa. Ga op ontdekkingsreis tussen de 70 aquaria met zeedieren, waaronder zeekoeien, en laat je betoveren door de fascinerende wateren van de wereld. Je kunt er de dieren die op Antarctica leven bewonderen, zoals pinguïns, maar ook de haaien, zeehonden, kwallen en kleurrijke koraalvissen bekijken. Breng een bezoek aan het walvispaviljoen, ontworpen door Renzo Piano, en vermaak je met de tuimelaars in de 4 buitenzwembaden.

Savona: Pelagos Sanctuary begeleide walvisachtigen spotten

3. Savona: Pelagos Sanctuary begeleide walvisachtigen spotten

Verken het prachtige Pelagos-heiligdom en bekijk enkele van de mariene soorten van het heiligdom, waaronder gewone vinvissen, potvissen, tuimelaars en meer. Geniet van de sfeer van het heiligdom en leer van een gids voor mariene biologen. Kom aan op de boot en ontvang een inleidende briefing over het Pelagos-heiligdom van uw deskundige gids voor mariene biologen. Leer meer over de geschiedenis en de beschermingsprogramma's van het reservaat en de walvisachtigen die het bevolken, waaronder gewone vinvissen, potvissen, spitssnuitdolfijnen van Cuvier, tuimelaars en meer. Vaar op open zee en bereik enkele van de meest gunstige locaties om verschillende soorten zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Wacht in afwachting van het zien van een verre bres, of een sprong die de komst van een groep dolfijnen aankondigt. Benader de zeezoogdieren per boot (in volledige overeenstemming met de richtlijnen die erop gericht zijn de bewoners niet te storen) en vang ze geweldige beelden van hen die dartelen in hun natuurlijke habitat. Leer meer over de curiositeiten van de soort met je deskundige gids. Geniet van de bezienswaardigheden van deze prachtige wezens terwijl de biologen meer uitleg geven over het dieet en het gedrag van de waargenomen soorten. Ga op zoek naar andere mariene soorten in het reservaat. Voel je vrij om de gidsen veel vragen te stellen en meer te weten te komen over het essentiële werk dat is ondernomen om het inheemse zeeleven te beschermen.

Genua: boottocht naar Camogli, San Fruttuoso en Portofino

4. Genua: boottocht naar Camogli, San Fruttuoso en Portofino

Ervaar een boottocht van een hele dag en ontdek drie van de meest charmante dorpjes in Ligurië: Camogli, San Fruttuoso en Portofino. Je kunt ervoor kiezen om alle 3 de dorpen te bezoeken, of gewoon stoppen en genieten van een of twee ervan tijdens het boeken. De veerboot verbindt de charmante vissersdorpjes Camogli en San Fruttuoso en biedt bezoekers een boottocht rond Golfo Paradiso met een prachtig uitzicht en onvergetelijke bezienswaardigheden. Vertrek 's ochtends vanuit Genua aan boord van de motorboot Città di Camogli en geniet van een panoramisch uitzicht op de kust op weg naar de haven van Camogli. Als u ervoor kiest om San Fruttuoso te bezoeken, vindt u een charmant vissersdorpje op de kaap van Portofino en de abdij van San Fruttuoso. Na het verlaten van het dok vanuit Camogli, zullen passagiers een prachtig uitzicht op het kleine dorp zien. Vervolgens kunt u de majesteit van de Portofino-berg bewonderen, de puddingsteen-oriëntatiepunt van Punta Chiappa. Daarna passeert u het exclusieve gehucht San Fruttuoso, gevolgd door de beroemde Hermit's Grotto en de Cala dell'Oro. Beide locaties zijn beschermde gebieden waar boten verboden zijn. In Portofino vindt u de ontzagwekkende blauwe zee, de weelderige groene vegetatie aan de rand van de kliffen en de elegantie van villa's langs de kust. Passagiers zien vaak gestreepte tuimelaars en de andere dolfijnen die in deze kustwateren leven.

Cinque Terre-tour: Porto Venere, Monterosso en Vernazza

5. Cinque Terre-tour: Porto Venere, Monterosso en Vernazza

Stap aan boord van de veerboot in La Spezia en begin uw boottocht naar Porto Venere. Vaar ongeveer 30 minuten voordat u Porto Venere bereikt. Stap uit bij de veerboot voor een wandeling door de stad. Porto Venere is een versterkt dorp aan zee met kleurrijke huizen en middeleeuwse gebouwen. Tijdens je tour passeer je de kerk van San Pietro, een van de meest religieuze gebouwen in heel Italië, voordat je door smalle straatjes loopt. Passeer de kerk van San Lorenzo en geniet van een panoramisch uitzicht op het fort van Doria. Voordat je terugkeert naar de veerboot, heb je wat vrije tijd om Porto Venere op eigen gelegenheid te verkennen. Stap aan boord van de veerboot en vervolg je tocht langs de kustlijn van Cinque Terre. Ontspan ongeveer 50 minuten aan boord terwijl u langs de kustdorpen Riomaggiore, Manarola en Corniglia vaart. De volgende stop is Monterosso. Hier bereikt u in een paar passen het middeleeuwse centrum, waar u de parochiekerk kunt bewonderen die aan San Johannes de Doper is gewijd. Bewonder vervolgens de landschappen van Torre Aurora en het grote strand bij Fegina. Aankomst in Vernazza, waar u van boord gaat om het unieke dorp te verkennen. Loop rond Vernazza, een klein dorp met een imposant vestingstelsel. Hier ziet u de kerk Santa Margherita d'Antiochia en loopt u door de hoofdstraat vol met kleurrijke huizen. Loop naar een uitkijkpunt in het dorp en bekijk het uitzicht op het fort van Doria.

Van La Spezia: zeiltocht Cinque Terre per speedboot

6. Van La Spezia: zeiltocht Cinque Terre per speedboot

Verken de prachtige kliffen, stranden en kleurrijke steden van de Cinque Terre tijdens een zeiltocht vanuit La Spezia. Je ziet alle vijf pittoreske dorpjes die worden gekenmerkt door pastelkleurige huizen tijdens een boottocht van 4 uur. Begin je tour vanuit Passeggiata Morin in La Spezia en vaar langs de westkust van de Golf van Dichters. Bewonder het prachtige landschap van de vier dorpen die deel uitmaken van de Borgata Marinara. Vaar verder naar Portovenere, waar u de Le Bocche oversteekt, een zeestraat tussen de stad Portovenere en het wilde eiland Palmaria. Bekijk de prachtige Romaanse kerk van San Pietro, gelegen tussen de rotsen en met uitzicht op de zee. Ontdek de ongerepte baaien van Le Rosse, Monesteroli en Punta Pineda langs de kustlijn. Grijp de kans om een duik te nemen in de ongerepte wateren van het natuurpark Cinque Terre. Bewonder de schoonheid van Monterosso al Mare, het laatste en meest levendige van de vijf dorpen. Hier kunt u genieten van de lokale specialiteiten zoals focaccia met ansjovis of heerlijke gelato. Ga door de beroemde spierboerderijen terwijl je terugkeert naar La Spezia.

Van Genua: rondvaartboottocht naar Portofino

7. Van Genua: rondvaartboottocht naar Portofino

Breng de middag door met het verkennen van Portofino, slechts een korte reis langs de kust van Genua. Bekijk onderweg het prachtige landschap en verken het charmante en unieke dorp voor de middag. Vertrek vanuit Porto Antico Calata Mandraccio in Genua en ga naar Portofino. Terwijl u langs de kust reist, kunt u de prachtige kliffen en het kustlandschap bewonderen. Camogli, de baai van San Fruttuoso, het voorgebergte van Portofino en de witte vuurtoren op de klif wachten op je. De natuurlijke schoonheid van het gebied zal u zeker verbazen. Bezoek in Portofino het plein, de beroemde boetieks en bewonder het unieke uitzicht voor de kerk van San Giorgio. Trakteer uzelf misschien op ijs voordat u later op de middag terugkeert naar Genua.

Cinque Terre: Riomaggiore, Monterosso, Vernazza Boottocht

8. Cinque Terre: Riomaggiore, Monterosso, Vernazza Boottocht

Ervaar de kust van Cinque Terre per boot en geniet van een prachtig uitzicht op de wijngaarden, terrassen en charmante gebouwen vanaf de zee. Maak onderweg tijd om te stoppen bij Riomaggiore, Monterosso en Vernazza. Begin bij de haven van La Spezia en vaar door de Golf van de Dichters en bewonder het prachtige dorp Portovenere en het eiland Palmaria vanaf de boot. Bereik het eerste dorp van Cinque Terre, Riomaggiore, langs de betoverende kustlijn met zijn beroemde terrasvormige wijngaardlandschap en kleurrijke huizen. De stad is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Bezoek hier de imposante kerk van San Giovanni Battista met je gids en geniet van wat vrije tijd om door de smalle straatjes te slenteren. Verken in Monterosso al Mare het middeleeuwse historische centrum en bewonder de parochiekerk gewijd aan St. Johannes de Doper. Ga dan verder met zeilen naar Vernazza, de parel van de Cinque Terre. Vernazza presenteert zich aan bezoekers als de boeg van een schip: het grootste deel van het dorp is in feite gebouwd op een klein voorgebergte dat eindigt bij de zee met een imposant versterkingssysteem. Geniet aan het einde van de tour van vrije tijd en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale wijn en eten te proeven, of ga zwemmen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Portovenere: boottocht Isola Palmaria, Tino en Tinetto

9. Portovenere: boottocht Isola Palmaria, Tino en Tinetto

Rijd per boot naar drie verschillende eilanden, allemaal gelegen in de majestueuze Golf van Dichters. Zwem in de Ligurische Zee en breng een bezoek aan Palmaria, Tino en Tinetto en ervaar de ongerepte natuur in een volledig unieke omgeving. Snorkel en ontdek de onderwaterwereld, en ontspan op de boot voor een echte dag op zee. Ontmoet je kapitein en vertrek vanuit Portovenere voor een dag vol sightseeing en ontspanning. Adem de zilte lucht in en ervaar de Torre Scola, een historische ruïne die smeekt om gefotografeerd en besproken te worden. Maak vervolgens een zwemstop bij La Maiella en verken de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Ga vervolgens naar de vuurtoren van Tino Island, waar je de Madonnina uit de TInetto-zee kunt zien opduiken. Vind jezelf de volgende in de Blauwe Grot en neem de tijd om meer te weten te komen over de kerk van San Pietro en de Byron-grot. Let op de natuur rondom en voel hoe het de zenuwen van een drukke levensstijl kalmeert. Voordat u terugkeert naar de haven, ontdekt u de Sint-Pieterskerk, naar verluidt een van de mooiste ter wereld.

La Spezia: boottocht naar Cinque Terre

10. La Spezia: boottocht naar Cinque Terre

Ontdek het prachtige Nationaal Park Cinque Terre tijdens een begeleide boottocht in La Spezia. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de kust terwijl je het dorp Riomaggiore verkent en een gezellige taverne vindt voor de lunch. Zwem in de wateren van het eiland Palmaria voordat je de kleurrijke huizen van Porto Venere bewondert. Baan je een weg naar Porto Mirabello in La Spezia om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Stap aan boord van uw boot en zwaai de kust uit terwijl u vaart op de Ligurische Zee. Voel de opwinding als je het eerste dorp in het Cinque Terre National Park nadert en de haven van Riomaggiore aangaat. Laat je verrassen door deze idyllische haven en slenter over de paden onder charmante kleurrijke huizen. Heb 2 uur vrije tijd om te verkennen en ergens te eten te vinden. Vertrek vanuit Riomaggiore en baan je een weg langs de kust naar Porto Venere en het eiland Palmaria. Spring van de boot om in de serene wateren te zwemmen en neem een snorkel mee om de tropische vissen te ontmoeten. Stap uit bij Porto Venere met meer vrije tijd om sightseeing te doen voordat u terugkeert naar La Spezia.

Sitemap Ligurië

Wil je alle activiteiten in Ligurië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ligurië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.302 beoordelingen

Alles was perfect, tickets online gekocht, de e-mails met zowel elektronische als afdrukbare vouchers kwamen onmiddellijk aan. Vaste datum en alles ging naar het aquarium nul problemen en allemaal heel leuk mijn zoon had veel plezier en ik moet zeggen dat ik het aquarium erg leuk vond, het was een leven lang dat ik niet ben teruggekeerd. Stra aanbevolen voor alle gezinnen !!!

Alleen overtreffende trap bijvoeglijke naamwoorden! Spannend, zeer goed doordacht met een gemakkelijk pad waardoor je geen van de zwembaden hoeft te missen. Goed geregeld, vanaf boeking en online betaling. Trek 4 uur uit voor een rustig bezoek en geniet ervan

Vi havde en rigtig god tur! Gode oplevelser, sjovt at prøve de lokale madvarer osv, smuk udsigt og nogle fantastisk søde guider! (Atto & Emma)

The tour was great. We visited 3 parts of Cinque Terre, amazing regions. Glad I took this tour. Thanks.

Zeker niet de grootste en druk, maar wel heerlijke dag gehad