Dingen om te doen Lima

Verwacht levendige smaken, koloniale architectuur, hippe buurten en de koele bries van de Stille Oceaan.

Lima: De beste dingen die je niet wil missen

Palomino-eilanden: zwemmen met zeeleeuwen in Stille Oceaan

1. Palomino-eilanden: zwemmen met zeeleeuwen in Stille Oceaan

Deze ongelooflijke tocht per jacht brengt je naar de Palomino-eilanden. Je krijgt de kans om Peru's ongelooflijke zeevogels en zeedieren te zien en te zwemmen met duizenden zeeleeuwen in hun natuurlijke leefomgeving. Als je daar tijdens het boeken voor kiest word je opgehaald bij je hotel. Anders word je verwacht op het trefpunt in Callao. De activiteit begint bij de La Punta-baai waar je aan boord gaat van een comfortabel en veilig jacht met hoogstaande navigatieapparatuur, toiletten en andere faciliteiten. Je zeilt de Stille Oceaan op op een onvergetelijke reis van 4 uur langs de Callao-eilanden en langs de kust van het eiland San Lorenzo. Je komt langs een marinebasis en het eiland El Frontón, waar tot de jaren 80 een zwaarbeveiligde gevangenis stond. Vaar langs de kust van de Cabinzas-eilanden die worden bewoond door diverse kolonies guanovogels, tot je uiteindelijk de hoofdattractie bereikt: de Palomino-eilanden. Bij aankomst kun je een kolonie van ongeveer 8000 zeeleeuwen zien, een van de grootste in dit gebied. Je krijgt een neopreen wetsuit en reddingsvest en kunt in het water springen om deze vriendelijke dieren van dichtbij te leren kennen. De activiteit staat onder toezicht en begeleiding van de ervaren bemanning.

Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

2. Van Lima: Paracas en Huacachina Volledige dagrondleiding

Begin met het ophalen van je hotel in Lima rond 05:00 uur, alles hangt af van je locatie in Lima, waar je aan boord gaat van de bus voor een reis van 03:30 uur naar de stad Paracas. Voordat we naar Paracas gaan, stoppen we om te ontbijten. Bij aankomst in Paracas ga je naar het dok waar je aan boord gaat van een speedboot naar de Ballestas-eilanden. Bekijk tijdens je reis naar Ballestas de raadselachtige figuur van de Candelabro, een prachtig ontwerp getekend op de zijkant van een heuvel op het schiereiland. Er zijn veel hypothesen over de oorsprong ervan, sommigen geloven dat het verband houdt met de Nazca-lijnen, maar hebben nog steeds geen bewijs of bewijs gevonden dat de oprichting ervan kan definiëren. Op de Ballestas-eilanden zie je een verbluffend ruige wereld vol vogels en zeeleeuwen. Je navigeert rond de eilanden op een toegestane afstand en, afhankelijk van de zeecondities, bezoek je nabijgelegen grotten. Keer om 11.00 uur terug naar de haven en breng wat tijd door in Paracas, waar je vrije tijd hebt voor toiletten of een korte tijd om te ontspannen. Ga dan verder naar de volgende bestemming, de oase van Huacachina. Neem een kleine pauze om je voor te bereiden op je woestijntour; stap dan aan boord van een buggy voor een avontuur van 1 uur over de zandduinen die de waterbron omringen. Keer terug naar Huacachina en heb tijd voor verfrissing. Ga verder naar de traditionele wijngaard en proef het beste van de lokale wijn en Pisco of lunch in het wijngaardrestaurant, en rijd vervolgens terug naar Lima, waar u aankomt en aflevert bij uw hotel. Rond 21:30 of 22:00 uur Tijdens deze eendaagse tour heb je een assistent-gids op de reis die je zal helpen met je zorgen tijdens je reis.

Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

3. Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

Ontdek de serene landschappen van het Peruaanse platteland tijdens een dagtrip van Lima naar Paracas en Huacachina, inclusief hoteltransfers. Zie Humboldt-pinguïns en zeeleeuwen op de Ballestas-eilanden en glijd door de Huacachina-duinen door te sandboarden en met een duinbuggy te rijden. Je avontuur begint met een vroege pick-up van je hostel of hotel. Vanaf hier reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, met een ruime bus waar je kunt ontspannen voor de rit van 4 uur. Eenmaal in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos. Spot zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en allemaal in hun natuurlijke habitat. Misschien krijg je zelfs de kans om een of twee dolfijnen te zien. Rond lunchtijd is het tijd om verder te gaan van Paracas naar Huacachina, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn, de thuisbasis van de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch (op eigen kosten) in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur spannende duinbuggyritten en sandboarden. Duin buggy door de zandduinen en sandboard langs deze gigantische zandheuvels, een once-in-a-lifetime ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. In de avond stap je in de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u aan boord geniet van een film. U wordt later bij aankomst in Lima direct bij uw hotel/hostel afgezet.

Van Lima: Nazca-lijnen en Ica Desert-dagtrip met lunch

4. Van Lima: Nazca-lijnen en Ica Desert-dagtrip met lunch

Begin je reis door de Ica-woestijn met een heldere en vroege ophaalservice van het hotel, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zal zorgen. Ga rechtstreeks naar Nazca, waar je stopt bij Kilometer 50 van de South Pan-American Highway om te genieten van een ontbijt bestaande uit sappen of warme dranken, vergezeld van ambachtelijk brood uit de omgeving. Ga vervolgens naar het vliegveld in Nazca, waar je door de beveiliging gaat voordat je aan boord gaat van een klein vliegtuig om de beroemde Nazca-lijnen van bovenaf te bekijken. Leun achterover en ontspan tijdens je vlucht van 45 minuten, terwijl je de ongelooflijke verzameling gigantische geogliefen bekijkt - ontwerpen of motieven die in de grond zijn geëtst - die zijn gemaakt door de oude Nazca-cultuur. Geniet van een heerlijke traditionele lunch bij de landing voordat je naar je laatste stop gaat, de Huacachina-oase. Deze natuurlijke lagune is omgeven door palmbomen en woestijnduinen, vanwaar je de zon kunt zien ondergaan boven het zand. Pomp je adrenaline op en spring in zandbuggy's en sandboard door de perfecte duinen voordat je laat in de avond terugkeert naar Lima.

Lima: historische, koloniale en moderne stadstour

5. Lima: historische, koloniale en moderne stadstour

Ontdek tijdens deze rondleiding de topattracties van Lima in drie historische perioden: pre-Spaans, koloniaal en modern. Je bezoekt fascinerende bezienswaardigheden zoals het San Francisco-klooster en de beroemde catacomben, ziet gebieden zoals Larcomar en meer, terwijl je er alles over leert. Nadat je om ongeveer 09:00 uur bent opgehaald bij je accommodatie in Miraflores of San Isidro, begint de tour met een prachtig panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide. Dit prachtige ceremoniële en archeologische centrum, gebouwd in de 4e eeuw na Christus, werd door de Inca's als een heilig dorp beschouwd. Hierna reis je naar het monumentale San Francisco Convent, waar de grootste collectie religieuze kunst in Amerika te zien is. Een hoogtepunt van het bezoek zijn de ondergrondse gewelven - de catacomben. Terwijl je reist, leer je alles over de geschiedenis van deze bezienswaardigheden van je tweetalige gids. Vervolgens gaat het naar de traditionele woonwijken van Lima, zoals El Olivar van San Isidro, Miraflores en Larcomar. Om ongeveer 14:00 uur, de tour voltooid, word je teruggebracht naar je accommodatie, je geest gevuld met de vele prachtige bezienswaardigheden en geschiedenis van Lima.

Lima: magisch watercircuit met diner en folkloreshow

6. Lima: magisch watercircuit met diner en folkloreshow

Geniet van een rondleiding door het Magic Water Circuit in Lima, een verfrissend verschil met normale Lima-tours. Dit indrukwekkende park, door het Guinness Book of World Records genoemd als het grootste in zijn soort, heeft prachtige waterfonteinen die dansen op muziek en lichten die een verbazingwekkend schouwspel bieden, waaronder een jetspray die 80 meter hoog wordt. Ecoreizigers hoeven zich niet te laten afschrikken: het park hergebruikt het grootste deel van het water dat in de fonteinen circuleert, en slechts een klein percentage verdampt in de lucht. Al met al zorgt het Magic Water Circuit voor een leuk dagje uit in Lima voor zowel kinderen als volwassenen. Ga na deze ervaring naar een gerenommeerd restaurant om te genieten van een heerlijk diner. Geniet in het restaurant van een typische dansshow met dansers die enkele van de meest representatieve dansen uit verschillende regio's van Peru uitvoeren. Het perfecte einde van deze activiteit in Lima voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

7. Lima: tweedaagse tour naar Paracas, Pisco Vineyards en Huacachina

Dag 1: Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina Begin met vroeg ophalen van je hotel in Lima of ontmoetingspunt. Reis naar Paracas, een prachtig stadje aan zee, op een reis van 4 uur. Bij aankomst in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden. Deze eilanden zouden een kleinere versie van de Galápagos zijn. Zie zeeleeuwen, pinguïns, vogels en zelfs dolfijnen van dichtbij in hun natuurlijke habitat. Na de boottocht ga je naar Huacachina, de enige woestijnoase in Zuid-Amerika. Breng 2 uur door met het krijgen van je spanning met duinbuggyen en sandboarden op enkele van de hoogste zandduinen. Vervolgens transfer naar uw accommodatie in Huacachina. Gebruik je vrije tijd om wat te eten of misschien een biertje te pakken. Ontspan na een avond vol adrenaline en rust uit voor de volgende dag. Dag 2: Huacachina - Lima Verlaat Huacachina en ga op weg naar een 2 uur durende pisco-wijngaardtour. Zie hoe pisco, de nationale drank van Peru, wordt gemaakt van de druif tot op de fles en probeer tal van gratis monsters. Breng de hele dag door met genieten van Huacachina. Vang wat zon bij het zwembad of lunch rond de oase voor het perfecte einde van deze reis. Reis per bus met airconditioning terug naar Lima en word afgezet bij je hotel of het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Lima: stadstour met kleine groepjes van een halve dag

8. Lima: stadstour met kleine groepjes van een halve dag

Neem deel aan de enige tour door het centrum van Lima die je terugvoert in de tijd naar het koloniale tijdperk door verbazingwekkende collecties 17e- en 18e-eeuwse olieverfschilderijen, houten veranda's en vergulde spiegels te bewonderen. Ontdek verborgen schatten zoals de overblijfselen van de oude stadsmuren, de historische brug over de rivier de Rimac en een van de oudste bar in Peru. Bewonder de monumenten van Plaza Mayor, zoals de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis, het stadspaleis en het paleis van de Unie. Ga verder naar het barokke San Francisco-klooster en bekijk de catacomben. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes, zoals de overblijfselen van de oude stadsmuren, de historische bruggen over de rivier de Rimac en een van de oudste bars in Peru in de Cordano Bar.

Lima: paraglidingvlucht boven Costa Verde-districten

9. Lima: paraglidingvlucht boven Costa Verde-districten

Vlieg over het pittoreske stadsbeeld van Costa Verde tijdens deze paragliding-excursie. Vang samen met je persoonlijke piloot een glimp op van de districten San Miguel, Magdalena del Mar, San Isidro en Miraflores in Lima. Neem na je rondleiding een gratis HD-video mee naar huis om je luchtavontuur opnieuw te beleven. Begin je paragliding-ervaring langs de esplanade in San Miguel. Terwijl je stijgt, geniet je van het adembenemende uitzicht op de uitgestrekte oceaan en de kustlijn voor je. Vlieg over de kustwijken San Miguel en Magdalena del Mar. Vervolg uw paragliding-tour terwijl u uitkijkt op de wijken San Isidro en Miraflores. Deze wijken, die bekend staan om hun rol als culturele, politieke en financiële centra, herbergen ook schitterend groen en indrukwekkende architectuur. Geniet van deze unieke kans om de stad Lima vanuit een luchtperspectief te zien.

Lima: Ultimate Peruvian Food Tour

10. Lima: Ultimate Peruvian Food Tour

Begin samen met je vriendelijke lokale gids aan een walking food-tour waarin je zult ontbijten en lunchen! Tijdens deze culinaire ervaring proef je de meest traditionele lokale delicatessen uit een verscheidenheid aan kleine restaurants en lokale winkels. Maar tijdens deze tour eet je niet alleen lekker, maar bezoek je ook een van de mooiste buurten van Lima: Barranco. Proef 15 verschillende lokale smaken, van fruit tot drankjes en gerechten. Ontmoet inspirerende lokale ambachtslieden en kleine ondernemers en leer over hun verhalen terwijl u geniet van enkele van de beste Peruaanse gerechten zoals lomo saltado, ceviche, pisco sour en nog veel meer.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in Lima
  • Ballestaseilanden, Paracas & meer
  • Inca-sites, geschiedenis & cultuur
  • Piscoproeverijen & Peruaans eten
  • Wateravontuur, zeil- & rondvaarten
126 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Lima

Welke topattracties zijn een must-see in Lima?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Lima?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Caral

Sitemap Lima

Wil je alle activiteiten in Lima ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lima

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.933 beoordelingen

Het was een geweldige ervaring. We hadden een kleine groep van ongeveer 10-12 mensen die gemakkelijk ruimte hadden op een klein jacht waar je voor en achter benedendeks kon zitten. Na ongeveer 1 uur rijden langs kleine eilanden waren we op de bestemming en konden we de zeeleeuwen zien en horen. Goed uitgerust met neopreen pakken en reddingsvesten, konden we de laatste meters rechtstreeks naar de nieuwsgierige dieren zwemmen. Ze komen in groepen, oog in oog, je hoeft niet bang te zijn, misschien krijg je een kus op de voeten. Het zijn "wilde" dieren, dwz. dus geen kinderboerderij. (Het is iets goeds). Al met al een waardevolle tour als je na city & mountain tracking iets anders wilt ervaren. En we hadden daar ook zon, wat niet elke dag is in Lima. Dank aan de organisatie en het hele team!

's Ochtends spontaan geboekt en alles werkte perfect. De jongens van GoGo Bike zijn uiterst vriendelijk, attent, spreken perfect Engels - gewoon professioneel! Onze gids "Williams" sprak ook perfect Engels, was deskundig en gewoon een geweldige kerel! De tour zelf voert langs de hoogtepunten van Lima en kan zonder enige moeite worden gedaan. Conclusie: absolute aanrader ️⭐️⭐️⭐️⭐️

We found it a very nice biking tour. Relaxed, no hurry. Ronny gives us a lot of information about live in Lima and history. He speaks very good English. We loved this tour.

We had a really nice tour with our 'king' guide. he showed us some nice parts of the city and was very enthusiastic.

Het is een erg leuke tour en een zeer goede manier om een deel van Lima te leren kennen