1. Lima: Peruaanse kookcursus, markttour en exotisch fruit
Dit is een Peruaanse kookles waar je leert gerechten te bereiden waar alle Peruanen voor zullen sterven. Wees voorbereid op genieten, proeven en gelukkig zijn, de chef-koks en het team zullen je dag onvergetelijk maken. Deze les is voor mensen die van traditioneel eten houden en het thuis willen maken! Je zult genieten van de ontspannen sfeer zonder saaie demo's, omdat de koks geloven in de praktische aanpak. Je zult een authentiek Peruaans gerecht maken om je smaakpapillen te prikkelen en later te genieten van je prestaties. Gebruik voor het koken keramische potten, hetzelfde als de voorouders deden. Op deze manier blijft alle smaak natuurlijk. Kies uit de volgende 4 geweldige opties met een verscheidenheid aan smakelijke gerechten: Optie 1, vis: Hoofdgerecht: "Pescado a la Chorrillana", gebakken uien, tomaten, chili peper en laurier, visbouillon en een visfilet gekookt op laag vuur. Voorgerecht "Ceviche", het meest populaire gerecht onder Peruanen. Het zijn kleine stukjes rauwe vis gemarineerd in verse aromatische limoensap, zachte uien, gekookte zoete aardappelen gemengd met optionele Andes hete chilis. Optie 2, kip: Hoofdgerecht: "Aji de Pollo" in Engelse chilikip (niet gekruid), bestaat uit dunne repen kip geserveerd met een romige gele en pittige saus, gemaakt met ají amarillo (niet-pittige gele chilis), kaas, melk en knapperig brood . Voorgerecht: "Causa Limeña" Mashed organische gele aardappelen gekruid met limoen en aji (hete peper), en gevuld met verse seizoensgebonden lokale groenten (het is een milde schotel) Optie 3, vlees: Hoofdgerecht: "Lomo saltado", schijfjes ossenhaas, gesauteerd met uien, tomaten, aji (hete pepers maar niet pittig) en meer specerijen. Het wordt geserveerd met friet en rijst. Voorgerecht: "Papa Rellena" Kleine balletjes van aardappelpuree gevuld met vlees of groenten of quinoa. Ze zijn gefrituurd en geserveerd met "salsa criolla" Optie 4, vegetarisch: Hoofdgerecht: "Pimento Relleno", een gevulde paprika, gevuld met verse biologische groenten, quinoa en aromatische kruiden uit het noorden van het land. Voorgerecht: "Solterito" in het Engels "Single men" met groene erwten, fababonen, Quinua! en olijfolie.