Kies data
Lima

Musea & tentoonstellingen

Lima Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Lima: Water Magic Circuit, Downtown en Catacombs Night Tour

1. Lima: Water Magic Circuit, Downtown en Catacombs Night Tour

Bezoek de historische kant van Lima en verken 's avonds de straten. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, kun je de verlichte kathedraal van Lima bewonderen, een architectonisch juweel met een gevel in renaissancestijl. Slenter over het centrale plein, bekijk prachtige gebouwen zoals het regerings- en gemeentelijk paleis en ervaar vervolgens het nachtleven van de koloniale kant van Lima aan de Chabuca Granda-boulevard. Probeer lokale desserts en typische drankjes en bezoek 's avonds een uniek chocolademuseum (proeverij niet inbegrepen). Ga later naar het San Francisco-klooster en zijn beroemde catacomben. Ontdek een uniek deel van Lima ondergronds met gangen vol geschiedenis en prachtige schilderijen. Bekijk de bibliotheek, verschillende kamers, het hoofdklooster en een kunstwerk gemaakt van hout en steen. Verken een netwerk van tunnels en ondergrondse kamers en vind overblijfselen van mensen die honderden jaren geleden leefden. Ga vervolgens naar het Magic Water Circuit, de Guinness World Record-houder voor het grootste complex van waterfonteinen in een openbaar park. De fonteinen hebben verschillende vormen en maten en laten waterstralen tot 80 meter (262 voet) de lucht in. Houd uw camera gereed om een magische show van licht, kleur, muziek en afbeeldingen vast te leggen.

Lima: Pachacamac-ruïnes en Barranco-rondleiding van een halve dag

2. Lima: Pachacamac-ruïnes en Barranco-rondleiding van een halve dag

Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw hotel in Miraflores, San Isidro of Lima Downtown. Baan je een weg naar Barranco, de Boheemse buitenwijk van Lima die bekend staat om zijn nachtleven. Bekijk het Central Park van Barranco, de gemeentelijke bibliotheek en de Brug der Zuchten, een houten brug die zich over de wijk uitstrekt. Ga vervolgens naar Chorrillos. Ooit een van de meest exclusieve zomerresorts in Lima, heeft Chorrillos nu een ecologisch reservaat genaamd "Pantanos de Villa". Na een bezoek aan Chorrillos rijd je over de South Pacific Coast Highway naar Pachacamac, de belangrijkste ceremoniële plek aan de Peruaanse kust tijdens de pre-Inca- en Inca-tijden. Pelgrims kwamen naar dit grote complex om eer te bewijzen aan de scheppende god Pachacamac. Door de eeuwen heen werd de site bewoond door verschillende Andes-beschavingen, waaronder de Lima, de Wari, de Ichma en uiteindelijk het Inca-rijk. Bewonder de piramidevormige tempels zoals de Aboditos-tempel, de oude tempel, de geschilderde tempel en de tempel van de zon. Bezoek het museum ter plaatse met voorwerpen zoals aardewerk, textiel, schelp- en stenen ornamenten en een houten Pachacamac-idool.

Lima: rondleiding Barranco en Pachacamac ruïnes

3. Lima: rondleiding Barranco en Pachacamac ruïnes

We beginnen onze dienst met een bezoek aan Barranco, een van de kleinste districten en tegelijkertijd de Boheemse zone van Lima. We zullen hun Plaza, Brug der Zuchten, Monument van Chabuca Granda, La Ermita en "Bajada de Baños" waarderen. Daarna passeren we Chorrillos, de naam van dit district is gemaakt in verwijzing naar de ondergrondse zoetwaterstromen die van de kliffen naar de kant van het strand van Agua Dulce stroomden, en omdat het een vissersdorp is; de voorgrond heette officieel San Pedro de los Chorrillos. Gedurende meer dan twaalfhonderd jaar, tijdens de pre-Spaanse periode, was Pachacamac het belangrijkste heiligdom aan de kust. Zijn prestige is voornamelijk te danken aan zijn orakel, dat werd geraadpleegd door curacas en grote heren die heel het oude Peru voorafgingen tijdens lange pelgrimstochten die deel uitmaakten van een groot Andes-ritueel. God Pachacamac was erg gevreesd omdat hem de macht werd toegeschreven om de aarde te schudden. De belangrijke tempels die in het heiligdom zijn opgericht, tonen het belang dat het lange tijd had.

Lima: koloniale stadstour met bezoek aan catacomben

4. Lima: koloniale stadstour met bezoek aan catacomben

Dompel jezelf onder in de koloniale geschiedenis van Lima met deze tour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je je ervaring op het San Martin-plein, waar je gebouwen met koloniale architectuur kunt bewonderen. Bezoek later het adembenemende Plaza de Armas en bewonder indrukwekkende gebouwen zoals het presidentieel paleis, het stadhuis, de kathedraal en meer. Rond je tour af met het verkennen van de fascinerende catacomben en het museum van San Francisco. Kom meer te weten over de koloniale periode van Peru via de enorme collectie kunstwerken van het museum, bekijk zeldzame edities in de bibliotheek en dwaal door de bloedstollende gangen van de catacomben, waar de botten van 25.000 mensen liggen. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

Stadstour met demonstratie en degustatie van Pisco Sour

5. Stadstour met demonstratie en degustatie van Pisco Sour

Begin je tour door het Love Park en Larcomar-winkelcentrum te verkennen. Je eerste stop is huaca Pucllana, een archeologische site van Pre-Inca. Verderop, bezoek je Olive Park, Arequipa Avenue en het historische centrum van Lima. U zult belangrijke monumenten zien zoals: het Italiaanse Kunstmuseum, Justitiepaleis, het Franse Paleis en het San Martin-plein. Je gids zal je de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadscentrum laten zien, zoals het regeringspaleis, de kathedraal van Lima, het paleis van de aartsbisschop en het stadhuis. Later krijg je een demonstratie en proeverij van het traditionele drankje, Pisco Sour. Je bezoekt ook het Sint Franciscus Klooster en hun ondergrondse catacomben. Na de tour brengt je gids je terug naar je hotel.

Lima: stadstour met hoogtepunten

6. Lima: stadstour met hoogtepunten

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, ga je naar het historische centrum van Lima om enkele hoogtepunten van de stad te zien. Bezoek het prachtige Plaza San Martin, gemaakt om 100 jaar Peruaanse onafhankelijkheid te herdenken. Het heeft een fascinerend standbeeld van de bevrijder van Peru waarmee je foto's kunt maken. Bekijk dan de Plaza de Armas, waar je indrukwekkende gebouwen kunt bewonderen, zoals het presidentiële paleis en het stadhuis. Verken daarna het San Francisco-klooster en zijn catacomben. Zie dan Miraflores: Huaca Pucllana pre-Inca-tempel, The Love Park, Barranco: Murals, pittoreske oude herenhuizen, The Bridge of Sighs en San Isidro: The Olive Park.

Van Lima: Halve dag Pachacamac, Barranco en Chorrillos Tour

7. Van Lima: Halve dag Pachacamac, Barranco en Chorrillos Tour

Tijdens de rit naar de archeologische vindplaats Pachacamac, zal je gids een oriëntatie geven over de cultuur en de mensen die daar ooit hebben gewoond. Bezoek tijdens deze privétour van een halve dag het museum en de monumenten van de site. Geniet van de Tempel van de Zon, de Oude Tempel, de Geschilderde Tempel, het Taulichumbi-paleis en meer. Pachacamac was het belangrijkste pre-Spaanse ceremoniële centrum aan de Amerikaanse Pacifische kust. Bekijk de gebouwen van de 4 bekende culturen die de site in de loop van de tijd hebben bezet. Geniet van het uitzicht op de zee vanaf de Tempel van de Zon, het hoogste punt in Pachacamac. Keer terug naar Lima en bezoek het district Chorrillos, een gebied dat een belangrijke rol speelde in de oorlog met Chili van 1879 tot 1883. Later gaat de tour verder naar de Wetlands van Villa en het strandcircuit van Costa Verde. U ziet een panoramische rondleiding over het strand van La Herradura en de sloppenwijken van deze buurt. Ten slotte bezoek je Barranco, waar je een wandeling maakt langs de Brug der Zuchten, de La Ermita-kerk en andere gebouwen die dateren uit het koloniale tijdperk van Lima.

Lima-rondleiding van een halve dag langs must-see locaties

8. Lima-rondleiding van een halve dag langs must-see locaties

Ga terug in de tijd, beginnend in het moderne en kosmopolitische Lima en reis terug door de koloniale en pre-Spaanse stadia van de Peruaanse geschiedenis, tijdens een tour van een halve dag door de hoofdstad van Peru. Deze tour geeft je een uitgebreid historisch overzicht van de stad, terwijl je alle 'must-see-sites' bezoekt. Rijd over de eerste snelweg van Lima, gebouwd in de jaren zestig en zeventig om naar het centrum van Lima te komen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kunt u de indrukwekkende monumenten en imposante architectuur uit de koloniale tijd waarderen. Je bezoekt het 16e-eeuwse klooster van Santo Domingo, een van de best bewaarde kloosters in heel Lima, waar je het oude Lima vanaf de toren kunt zien. Je bezoek gaat dan verder naar het Larco Museum, met de mooiste goud- en zilvercollectie uit het oude Peru en de beroemde "erotische" archeologische collectie. Eindelijk kun je rondlopen in een van de oudste buurten van Lima, Pueblo Libre, en een lucuma-mousse proberen. Lucuma is een endemische vrucht in de Andes. Op de terugweg naar uw hotel ziet u een hauca, een pre-Inca-site in het midden van de stad. Let op de wisseling van de wacht.

Lima: Callao City Tour en boottocht

9. Lima: Callao City Tour en boottocht

Leer tijdens deze tour de cultuur en geschiedenis van Lima en de beste attracties kennen. Bezoek het Real Felipe-fort uit de 18e eeuw, gebouwd door de Spanjaarden om zichzelf te beschermen tegen invasie. Het is sindsdien omgebouwd tot een museum waar u de verhalen kunt horen over de zeeslagen en aanvallen die het fort in zijn 3 eeuwen geschiedenis heeft doorstaan. Later bezoekt u de Plaza Grau en het historische centrum van Callao. Bewonder graffitied muren, straten met veel contrasten en verschillende gebouwen in koloniale stijl. Loop door de straten van Chucuito en bewonder de pittoreske veelkleurige huizen in de buurt. U zult hier ook de beste stranden en visrestaurants van de stad ontdekken. Slenter ten slotte door de oude badplaats La Punta, waar u prachtige stranden en 20e-eeuwse huizen ziet. Geniet van de zeebries terwijl u de Palomino-eilanden in de verte bewondert. Voordat je je ervaring beëindigt, geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht op de hele kust aan boord van een lokale boottocht rond de strandgebieden van La Punta en Callao.

Lima-dagtour met belangrijkste attracties

10. Lima-dagtour met belangrijkste attracties

Ontdek alles wat Lima te bieden heeft tijdens deze dagtour. Bezoek Pachacamac, een pre-Inca archeologisch complex, en overweeg hoe het was om in die tijd te hebben geleefd. Rijd door Pantanos de Villa, een beschermd gebied in het midden van de stad, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Geniet van een heerlijke lunch in een familiehuis dat is omgebouwd tot restaurant. Bezoek de Boheemse wijk Barranco, wandel door de straten en geniet van het uitzicht op de oceaan en bezoek de Brug der Zuchten. Bezoek 's middags het klooster van San Francisco, een UNESCO-werelderfgoed, en zijn huiveringwekkende catacomben. Loop door de straten van Lima en bewonder het Parque de la Reserva, opgenomen in het Guiness Book of Records als het grootste fonteincomplex ter wereld, en observeer een unieke show van licht en muziek.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Lima

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Lima?

Sitemap Lima

Wil je alle activiteiten in Lima ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.