Lincoln Memorial
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Lincoln Memorial: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Lincoln Memorial
Bekijk alle 77 tickets en tours

Informatie en 5 historische feiten over het Lincoln Memorial

Tegenover het Witte Huis bij de National Mall staat het Lincoln Memorial. Het is een van de meest gevierde gedenktekens van Washington D.C., en er zijn er daar nogal een aantal! Hoe is het zo iconisch geworden? Misschien dat een duik in de geschiedenis het ons kan leren.

Pa na decennia werd aan de bouw begonnen

Lincoln stierf in 1867, en meteen ontstond het idee voor een gedenkteken. Toch werd het Lincoln Memorial pas in 1922 gebouwd. Het oorspronkelijke idee, een rits kolossale beelden, werd uiteindelijk toch te ambitieus bevonden.

Het bouwmateriaal komt uit heel de VS

Architect Henry Bacon gebruikte marmer uit Colorado voor de buitenkant, kalksteen uit Indiana voor de binnenmuren, marmer uit Alabama voor het plafond en roze marmer uit Tenessee voor de vloer!

Het monument zorgde voor controverse

Velen vonden het grandioze bouwwerk niet bij de bescheiden Lincoln passen. Het alternatief dat werd voorgesteld: een altaar bij een boshut!

Er vond een baanbrekend concert plaats

Meer dan 75,000 mensen zagen Afro-Amerikaanse zangeres Marian Anderson hier optreden, nadat haar wegens haar huidskleur de toestemming was geweigerd om in de DAR Constitution Hall op te treden.

Icoon van de Civil Rights Movement

"I Have a Dream" - wie kent de speech niet? Martin Luther King sprak bij het Lincoln Memorial liefst 250,000 mensen toe na de March on Washington.

Lincoln Memorial: Onze tips

Wat zijn de openingstijden?

Je kunt het Lincoln Memorial 24 uur per dag bezoeken, maar tussen 9:30 en 23:30 staan er Rangers paraat voor een praatje.

Hoe kom je er?

Het dichtstbijzijnde metrostation is Foggy Bottom op de lijnen Orange en Blue. Ben je met de auto, sla dan af bij de kruising Independence Ave. SW & Daniel Chester French Dr. SW. Parkeerplaatsen zijn beschikbaar bij Ohio Drive. (Parkeerplaatsen voor gehandicapten vind je recht tegenover het Memorial bij Daniel Chester French Drive SW).

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  24 uur per dag geopend
 • Toegangsprijzen
  Gratis
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar Foggy Bottom
 • Extra tips
  Ga 's avonds om de drukte te ontlopen - het is nog extra mooi, ook!

Wat anderen zeggen over Lincoln Memorial

Werkelijk een prachtige reis naar Washington voor 1 dag!

Goed georganiseerde reis, strakke planning maar voldoende tijd om alles te bekijken. Goede uitleg van gids die veel van de geschiedenis wist te vertellen. Had alleen nog graag wat langer willen blijven in The Air and Space Museum. Er stond bij de boeking vermeld dat we ook naar het Arlington National Cemetery zouden gaan, helaas was dit niet het geval.

Washington DC dagtrip vanuit New York Beoordeeld door Karin, 15-02-2016

duidelijke uitleg , gezellige bestuurder deed veel moeite

De chauffeur deed erg zijn best om het ons naar de zin te maken door veel te vertellen en regelmatig te stoppen om ons foto's te laten maken.

Washington DC per elektrisch vervoermiddel (2 uur) Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 08-10-2014

Activiteiten in de buurt van Lincoln Memorial


Lincoln Memorial
4.3
Gebaseerd op 407 beoordelingen van GetYourGuide-klanten