Kies data
Belevingen in

Linz

Linz: De beste dingen die je niet wil missen

Privéwandeling en cruise in de oude binnenstad van Linz

1. Privéwandeling en cruise in de oude binnenstad van Linz

Ontdek de rijke geschiedenis van Linz met een privégids. Bekijk de beste hoogtepunten van de oude binnenstad en begin aan een ontspannende cruise langs de rivier de Donau om de cultuur, industrie en natuur van Linz te ontdekken. Ontmoet je gids op het centrale plein en wandel door de smalle Hofgasse met mooie pastelkleurige gebouwen richting het kasteel van Linz. Ga door de binnenplaats van het kasteel om bij het kasteelpark te komen voor een mooi uitzicht op Linz en Pöstlingberg aan de overkant van de rivier. Loop naar het Landhaus, een prachtig 16e-eeuws renaissancegebouw met een mooie binnenplaats. Geniet van de stijlvolle architectuur en interessant commentaar van je gids. Verder naar beneden bereikt u de grootste kerk van Oostenrijk, de monolithische neogotische Nieuwe Kathedraal, ook bekend als Mariendom. Bekijk het barokke hoogtepunt van de oude binnenstad van Linz - de oude kathedraal, die de skyline van de stad markeert met zijn twee torens met daarop uivormige koepels. Op het iconische hoofdplein, Hauptplatz, ziet u de Neptunus-fontein, het oude stadhuis, het Feichtinger-huis met zijn beiaard en andere historische gebouwen. Zoek de witmarmeren Holy Trinity Column. Stap ten slotte aan boord van het MS Linzerin-schip voor een 100 minuten durende cruise langs de rivier de Donau. Kies tussen een begeleide en niet-begeleide cruise. Tijdens de begeleide optie wijst uw gids de belangrijkste gebouwen onderweg aan, zoals de futuristische glazen gebouwen van het Ars Electronica Center, het Lentos Art Museum en de beroemde koperen concertzaal "Brucknerhaus". Ook ontdek je de fantastische uitzichten over uitgestrekte natuurgebieden en het havenkwartier. Tijdens de niet-begeleide cruise-optie neemt de gids je mee naar het vertrekpunt van het schip. Je zult de beste tijd hebben om het geweldige uitzicht te bewonderen met je familie of vrienden. Aan boord kunt u een drankje pakken of een maaltijd kiezen van een speciaal menu.

Linz: Best of Walking Tour

2. Linz: Best of Walking Tour

Bekijk de oude stad en bezienswaardigheden zoals de nieuwe kathedraal, allemaal in het gezelschap van je lokale gids. Linz, gesticht door de Romeinen in de 8e eeuw, biedt een lange verzameling bezienswaardigheden, kerken, musea, kunst, natuur en unieke attracties. Ontmoet je gids en bereid je voor om onder de huid van Linz te kruipen. Ze laten je de meest charmante plekken van de stad zien en vertellen je fascinerende verhalen uit het legendarische verleden. Zie het kasteel van Linz, met zijn uitstekende kunstcollectie, en het Mozarthaus, opgedragen aan de grote componist. Laat je verrassen door straten vol geschiedenis en laat je meevoeren door de unieke en prachtige sfeer van de stad. Ontdek de verhalen die verborgen zijn in de straten, gebouwen en hoeken terwijl je gids je meeneemt naar essentiële bezienswaardigheden, evenals verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden.

Linz: privétour Pöstlingberg en oude stad

3. Linz: privétour Pöstlingberg en oude stad

Voeg een vleugje avontuur toe aan uw verblijf in Linz en maak een bergexcursie naar de magische Pöstlingberg. Ontmoet je lokale gids en neem de iconische Pöstlingbergbahn-trein. Bewonder de prachtige bossen terwijl je het observatiedek bereikt om een fantastisch uitzicht over de stad Linz te krijgen. Bezoek ook de Pöstlingbergkirche, de prachtige kerk in laat-barokke stijl die al sinds het midden van de 18e eeuw pelgrims naar Pöstlingberg trekt. Kies de optie van 5 uur om de oude binnenstad van Linz te bekijken na uw korte trip naar Pöstlingberg. Je ontdekt de meest historisch relevante en architectonisch interessante gebouwen in het hart van de stad. Wandel door het iconische centrale plein en bekijk de Holy Trinity Column, het oude stadhuis, de oude kathedraal, het kasteelpark en de monolithische nieuwe kathedraal. Doe mee aan de 6-uur durende tour om je Pöstlingberg-ervaring te verbeteren met een ritje op de Grottenbahn, een ondergrondse drakenexpress door de wereld van dwergen, dieren en sprookjes. Dit magische avontuur is perfect voor gezinnen en kinderen. Geniet van een kleurrijke reis door een van de zeven forten, torens gebouwd in de 19e eeuw en bekijk de miniatuurwereld van magische wezens en sprookjesfiguren.

Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

4. Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

Volg een informatieve en persoonlijke rondleiding door de charmante oude binnenstad van Linz. Verken de meest historisch relevante en architectonisch interessante gebouwen met je gids terwijl je meer te weten komt over deze fascinerende plek. Begin je tour bij het barokke hoogtepunt van het stadscentrum van Linz - de oude kathedraal. Bekijk deze monumentale 17e-eeuwse kerk met zijn twee torens met uivormige koepels. Stap binnen om het weelderige interieur te bewonderen, met een uitbundig gedetailleerde houten preekstoel en hoogaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. Bezoek vervolgens het iconische hoofdplein of Hauptplatz. Wandel tussen de stijlvolle witte en pastelkleurige gebouwen en je ziet het oude stadhuis, het Feichtinger-huis met zijn beiaard, het Kirchmayr-huis en het Schmidberger-huis. Zie de witmarmeren Holy Trinity Column midden op het bruisende stadsplein. Verken het ontspannende kasteelpark met zijn prachtige uitzicht op de rivier de Donau en ga vervolgens naar het Landhaus, een prachtig 16e-eeuws renaissancegebouw. Beëindig uw wandeltocht op de plaats van de grootste kerk van Oostenrijk, de monolithische neogotische nieuwe kathedraal. Kies de 3-uur durende touroptie als je de Nieuwe Kathedraal wilt betreden, ook wel bekend als Mariendom, waar je je kunt vergapen aan het prachtige interieurontwerp. Bewonder het fantastische altaar, de crypten, met de hand gesneden houten details en de vele prachtige glas-in-loodramen die urenlang bestudeerd kunnen worden. Maak een wandeling door het Bauernbergpark om de monumenten te bekijken. Kies voor de 4-uur durende touroptie en je bezoekt ook het Nordico Stadtmuseum, dat op slechts een steenworp afstand van de oude kathedraal ligt. Ontdek gevarieerde tijdelijke tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van Linz, waaronder oude fotocollecties, antieke meubels, kunst die verwijst naar de stad en andere interessante tentoonstellingen. Begin aan de volledige 6-uur durende tour om het Opper-Oostenrijkse Provinciaal Museum te bezoeken, dat zich in het kasteel van Linz bevindt. Krijg een dieper inzicht in hoe Linz, ooit in de eerste plaats een industrieel centrum, een pionier werd op het gebied van cultuur, kunst en technologie. Bekijk de topattractie van het museum, de permanente tentoonstellingen over de artistieke en culturele geschiedenis van Opper-Oostenrijk van het Neolithicum tot de 20e eeuw.

Linz: privé begeleide fietstocht

5. Linz: privé begeleide fietstocht

Verken de meest populaire stedelijke hoogtepunten en proef de natuur tijdens een fietstocht door Linz. Geniet van een spannende rit met een local die je de weg zal wijzen door de stad. Blijf actief tijdens een onvergetelijke tour door dit Oostenrijkse juweeltje. Huur een professionele fiets in het stadscentrum en fiets langs de Stadtpfarrkirche naar de mooie 17e-eeuwse oude kathedraal. Ga door het belangrijkste plein van Linz, de Hauptplatz. Bekijk hier alle interessante bezienswaardigheden, zoals het oude stadhuis, de Neptunus-fontein en de Holy Trinity Column. Fiets richting kasteel Linz, langs de smalle straatjes met stijlvolle witte en pastelkleurige huizen. Neem een korte pauze om het prachtige uitzicht over de rivier de Donau in Castle Park te bewonderen. Ga langs de oude stenen poort van Martinsor en ga naar de Landhausplatz. Rijd door de binnendoorgang van het Landhaus om dit historische overheidsgebouw van beide kanten te bewonderen. Bekijk de monolithische Mariendom, ook bekend als de nieuwe kathedraal, gevolgd door de Ursulinenkerk van St. Michael. Volg een veilige, rustige route door enkele minder bekende delen van Linz. Verken de woonwijken, langs lokale scholen en parken. Geniet van de manier waarop de stad haar historische architectuur combineert met moderne gebouwen en stedelijke natuur. U ziet het moderne Design Center en het prachtige 19e-eeuwse gebouw van het Francisco Carolinum Art Museum. Tot slot brengt u uw fiets terug naar de verhuurwinkel. Kies de langere tour om nog meer te zien. Deze route omvat fietsen vanaf het centrale plein van Linz over de rivier de Donau om het futuristische glazen gebouw van Ars Electronica Center te zien. Je fietst dan naar het kasteelpark, Landhaus, de nieuwe kathedraal en de Ursulinenkerk van St. Michael, gevolgd door het Barenbergpark waar je de Aphrodite-tempel zult zien. Vervolgens kunt u in het Bergschlößl-park genieten van de ontspannende stadsnatuur en het mooie Bergschlössl-kasteel in barokstijl zien. Fiets ten slotte langs het Design Center en het Francisco Carolinum en sluit je spannende tour af bij de fietsverhuurwinkel.

Linz: Magical Christmas Tour

6. Linz: Magical Christmas Tour

Zie hoe de stad Linz Kerstmis viert tijdens deze tour langs de beste feestelijke locaties en kerstmarkten in de stad. Ontdek een breed scala aan Oostenrijkse tradities en gebruiken, waaronder een reeks seizoensproducten zoals de traditionele Glühwein. Wees getuige van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en prachtig ingerichte locaties van de stad terwijl je je professionele lokale gids door de straten van de oude binnenstad volgt. Luister naar feestelijke anekdotes en ontdek interessante feiten over Kerstmis in Linz. Ervaar de stad vanuit een uniek perspectief terwijl je enkele van de meest iconische locaties van de oude binnenstad bewondert, verlicht door kerstverlichting. Proef op de markten enkele van de meest gerenommeerde feestelijke delicatessen van Oostenrijk of drink een glas glühwein terwijl u de charmante feestelijke sfeer van Linz opsnuift.

Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

7. Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

Dompel jezelf onder in de natuurlijke en culturele geschiedenis van Linz. Loop door de pittoreske straatjes van de oude stad, maak een rondleiding door het kasteelmuseum en kies uit verschillende opties voor de lengte van de tour om andere bezienswaardigheden te zien. 2 uur optie: Ontmoet je privégids op het Hauptplatz-plein in het hart van de prachtige oude binnenstad van Linz. Loop door de smalle Hofgasse terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het 8e-eeuwse kasteel van Linz, waar nu een museum is gevestigd. Bezoek binnen de permanente tentoonstellingen over natuur, technologie, wetenschap, archeologie en muziek. Bewonder exposities zoals volkskunst, culturele artefacten, religieuze kunst uit de middeleeuwen en Oostenrijkse schilderijen. 3 uur optie: De tour van 3 uur draagt bij aan het bovenstaande met een bezoek aan de oude kathedraal. Maak kennis met een 17e-eeuwse barokke kerk met torens van uivormige koepels en weelderige interieurs. Bewonder het hoofdaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. 4-uur optie: Naast het kasteel en de oude kathedraal, voegt de optie van 4 uur meer van de oude stad toe, inclusief het oude stadhuis, de Holy Trinity Column en de Neptunus-fontein. Als u deze optie selecteert, kunt u zich ook vergapen aan de Nieuwe Kathedraal, de grootste kerk in Oostenrijk met zijn monolithische neogotische architectuur en enorme glas-in-loodramen.

Linz: privé gezinsvriendelijke historische wandeltocht

8. Linz: privé gezinsvriendelijke historische wandeltocht

Doe mee aan een gezinsvriendelijke tour om de geschiedenis en cultuur van Linz op een leuke manier te ervaren. Bekijk de historische bezienswaardigheden van de stad tijdens een rondleiding die is aangepast aan uw kinderen terwijl u de legendes en sprookjes van de oude binnenstad van Linz ontdekt. Kies tussen een wandeling van twee uur en een wandeling van vier uur. Ontmoet je gids buiten arte Hotel Linz en volg ze naar het Pöstlingbergbahn-museum. Verken samen met je gids de permanente tentoonstelling over de historische spoorlijn. Laat uw kinderen spelen op de ouderwetse treinwagon terwijl u geniet van de nostalgische sfeer van dit dalstation. Nadat je plezier hebt gehad in het spoorwegmuseum, passeer je het Ars Electronica Center Museum of the Future en steek je de Nibelungenbrücke over de Donau over om het hart van Linz te verkennen. Bekijk de belangrijkste gebouwen en monumenten op de Hauptplatz, zoals het oude stadhuis, de spectaculaire Zuil van de Heilige Drie-eenheid en de prachtige Neptunus-fontein. Geniet van de raadsels, sprookjes en mysterieverhalen die je gids vertelt om je kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis en cultuur van de stad. Verlaat vervolgens het centrale plein en wandel door de Hofgasse, een charismatisch smal steegje, langs Kepler's House en het Losensteiner Freihaus. Stop ten slotte bij het kasteel van Linz, waar u de binnenplaats van het kasteel zult verkennen en in het kasteelpark kunt spelen. Kies de optie van vier uur om het kasteelmuseum te bezoeken met je gids en ontdek permanente tentoonstellingen over de artistieke en culturele geschiedenis van Opper-Oostenrijk van het neolithicum tot de 20e eeuw. Bewonder de kunst en culturele stukken, zoals de mooie traditionele kostuums en gouden hoeden die typisch zijn voor de provincie Opper-Oostenrijk, de wapencollectie en een vintage auto.

Literatuur in Linz: privétour Adalbert Stifter Institute

9. Literatuur in Linz: privétour Adalbert Stifter Institute

Bezoek Stifter Haus - Adalbert Stifter Institute om een permanente tentoonstelling te zien gewijd aan het persoonlijke leven en literaire nalatenschap van de auteur. Geniet van het verkennen van gedenkkamers die zijn gewijd aan de trots van de literatuur van Opper-Oostenrijk. Ontmoet uw privégids op het centrale plein van Linz en maak een korte wandeling naar het Adalbert Stifter Institute. Bekijk de originele meubels, inclusief zijn huwelijksbed en doodsbank. Bewonder schilderijen van hem en andere kunstenaars, waaronder 'Moon Landscape' van Shifter en 'Landscape Study with Group of Houses and Stream'. Ontvang een gedetailleerd overzicht van Stifters leven en zijn literaire en picturale werk en maak kennis met geselecteerde voorbeelden van andere Opper-Oostenrijkse schrijvers. Verken 5 individuele kamers in het museum, die elk een andere tijdsperiode en thema in de literatuur herdenken. De keuken, gewijd aan de Middeleeuwen, met als thema "liefde", de eetkamer gericht op 18e eeuw, "vechten", de slaapkamer - 19e eeuw, "lopen", salon - 20e eeuw "herinneren", en ten slotte de studeerkamer met het werk van Stifter met als thema 'schrijven'. Krijg de beste ervaring tijdens deze exclusieve tour met een gids die een expert is in Oostenrijkse literatuur.

Linz: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

10. Linz: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

Doe mee met deze gezinsvriendelijke tour om de geschiedenis en cultuur van Linz op de leukste en meest opwindende manier te ervaren. Uw vriendelijke privégids zal het programma en het commentaar aanpassen om uw kinderen te betrekken bij het bezichtigen van de historische bezienswaardigheden. Laat de kinderen legendes en sprookjes van de oude binnenstad van Linz ontdekken. Tijdens de 2 uur durende wandeling bezoekt u het voormalige basisstation van de populaire Pöstlingbergbahn, oftewel het Pöstlingbergbahn Museum. Het is een geweldige speeltuin voor kinderen van alle leeftijden en ook de ouders zullen genieten van de nostalgische sfeer van dit dalstation. Ga langs het "Museum van de Toekomst" - Ars Electronica Centre en steek de Nibelungenbrücke over de Donau over om het hart van Linz te verkennen. Bekijk op de Hauptplatz de belangrijkste gebouwen en monumenten, zoals het oude stadhuis, de spectaculaire Zuil van de Heilige Drie-eenheid en de prachtige Neptunus-fontein, waar kinderen met schoon water kunnen spelen. Luister naar raadsels, sprookjes en mysterieverhalen van je gids om een inleiding te krijgen tot de geschiedenis en cultuur van de stad. Verlaat het centrale plein en wandel door de charismatische smalle steeg Hoffgase, langs het huis van Kepler en het Losensteiner Freihaus. De laatste stop van deze fantastische tour is het kasteel van Linz, waar je de binnenplaats van het kasteel zult verkennen en in het kasteelpark zult spelen. Kies de optie van 4 uur om het kasteelmuseum te bezoeken met permanente tentoonstellingen over de artistieke en culturele geschiedenis van Opper-Oostenrijk van het neolithicum tot de 20e eeuw. Bekijk veel kunstwerken en geschiedenis die zelfs kinderen interessant zullen vinden, zoals de mooie traditionele kostuums en gouden hoeden, een verzameling wapens en harnassen en een vintage auto.

Veelgestelde vragen over Linz

Welke topattracties zijn een must-see in Linz?

Sitemap Linz

Wil je alle activiteiten in Linz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.