Kies data
Linz

Kerken & kathedralen

Linz Kerken en kathedralen: Onze meest aanbevolen

Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

1. Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

Volg een informatieve en persoonlijke rondleiding door de charmante oude binnenstad van Linz. Verken de meest historisch relevante en architectonisch interessante gebouwen met je gids terwijl je meer te weten komt over deze fascinerende plek. Begin je tour bij het barokke hoogtepunt van het stadscentrum van Linz - de oude kathedraal. Bekijk deze monumentale 17e-eeuwse kerk met zijn twee torens met uivormige koepels. Stap binnen om het weelderige interieur te bewonderen, met een uitbundig gedetailleerde houten preekstoel en hoogaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. Bezoek vervolgens het iconische hoofdplein of Hauptplatz. Wandel tussen de stijlvolle witte en pastelkleurige gebouwen en je ziet het oude stadhuis, het Feichtinger-huis met zijn beiaard, het Kirchmayr-huis en het Schmidberger-huis. Zie de witmarmeren Holy Trinity Column midden op het bruisende stadsplein. Verken het ontspannende kasteelpark met zijn prachtige uitzicht op de rivier de Donau en ga vervolgens naar het Landhaus, een prachtig 16e-eeuws renaissancegebouw. Beëindig uw wandeltocht op de plaats van de grootste kerk van Oostenrijk, de monolithische neogotische nieuwe kathedraal. Kies de 3-uur durende touroptie als je de Nieuwe Kathedraal wilt betreden, ook wel bekend als Mariendom, waar je je kunt vergapen aan het prachtige interieurontwerp. Bewonder het fantastische altaar, de crypten, met de hand gesneden houten details en de vele prachtige glas-in-loodramen die urenlang bestudeerd kunnen worden. Maak een wandeling door het Bauernbergpark om de monumenten te bekijken. Kies voor de 4-uur durende touroptie en je bezoekt ook het Nordico Stadtmuseum, dat op slechts een steenworp afstand van de oude kathedraal ligt. Ontdek gevarieerde tijdelijke tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van Linz, waaronder oude fotocollecties, antieke meubels, kunst die verwijst naar de stad en andere interessante tentoonstellingen. Begin aan de volledige 6-uur durende tour om het Opper-Oostenrijkse Provinciaal Museum te bezoeken, dat zich in het kasteel van Linz bevindt. Krijg een dieper inzicht in hoe Linz, ooit in de eerste plaats een industrieel centrum, een pionier werd op het gebied van cultuur, kunst en technologie. Bekijk de topattractie van het museum, de permanente tentoonstellingen over de artistieke en culturele geschiedenis van Opper-Oostenrijk van het Neolithicum tot de 20e eeuw.

Linz: privérondleiding door kerken en oude stad

2. Linz: privérondleiding door kerken en oude stad

Verken de mooiste kerken van Linz. Maak een wandeling door de charmante straten van de oude stad om de artistieke architectuur en verborgen charmes van de stad te ontdekken. Dompel jezelf onder in schoonheid en kunst. Geniet van de poëtische kunst met live commentaar van een privégids. Ontmoet je gids op Hauptplatz, het iconische centrale plein. Tussen de stijlvolle witte en pastelkleurige gebouwen ziet u het oude stadhuis, de zuil van de Heilige Drie-eenheid en de Neptunus-fontein. De oude kathedraal ligt op slechts een steenworp afstand. In deze 17e-eeuwse barokke kerk met twee torens met uivormige koepels, zie je weelderige interieurs, met een uitbundig gedetailleerde houten preekstoel en het hoofdaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. Volg je gids door de stijlvolle straten naar de Landhausplatz om prachtige historische architectuur te zien, zoals het indrukwekkende regeringsgebouw Landhaus. Daartussenin ligt de Minoritenkrich kerk. U zult gecharmeerd zijn door de mooie rococo-stijl met delicaat roze stucwerk en altaarschilderijen van Bartolomeo Altomonte. Ga vervolgens langs de Landhaus-passage en ga naar de Ursulinenkerk van St. Michael met 2 torens. Stap binnen om het uitstekende sierlijke barokke interieur te zien met een hoogaltaar met het schilderij van aartsengel Michael, omringd door aartsengelen Gabriël en Raphael. Last but not least bezoekt u de Nieuwe Kathedraal, ook wel Mariendom genoemd. De monolithische neogotische kerk is de grootste van Oostenrijk met 20.000 zitplaatsen. Binnen kunt u het prachtige interieur bewonderen met een majestueus altaar, crypten, met de hand gesneden houten details en prachtige glas-in-loodramen, waarvan sommige de geschiedenis van Linz weerspiegelen. In slechts 3 uur begrijpt u waarom Linz bekend staat als de hoofdstad van kunst en cultuur

Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

3. Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

Dompel jezelf onder in de natuurlijke en culturele geschiedenis van Linz. Loop door de pittoreske straatjes van de oude stad, maak een rondleiding door het kasteelmuseum en kies uit verschillende opties voor de lengte van de tour om andere bezienswaardigheden te zien. 2 uur optie: Ontmoet je privégids op het Hauptplatz-plein in het hart van de prachtige oude binnenstad van Linz. Loop door de smalle Hofgasse terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het 8e-eeuwse kasteel van Linz, waar nu een museum is gevestigd. Bezoek binnen de permanente tentoonstellingen over natuur, technologie, wetenschap, archeologie en muziek. Bewonder exposities zoals volkskunst, culturele artefacten, religieuze kunst uit de middeleeuwen en Oostenrijkse schilderijen. 3 uur optie: De tour van 3 uur draagt bij aan het bovenstaande met een bezoek aan de oude kathedraal. Maak kennis met een 17e-eeuwse barokke kerk met torens van uivormige koepels en weelderige interieurs. Bewonder het hoofdaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. 4-uur optie: Naast het kasteel en de oude kathedraal, voegt de optie van 4 uur meer van de oude stad toe, inclusief het oude stadhuis, de Holy Trinity Column en de Neptunus-fontein. Als u deze optie selecteert, kunt u zich ook vergapen aan de Nieuwe Kathedraal, de grootste kerk in Oostenrijk met zijn monolithische neogotische architectuur en enorme glas-in-loodramen.

Linz: privétour Pöstlingberg en oude stad

4. Linz: privétour Pöstlingberg en oude stad

Voeg een vleugje avontuur toe aan uw verblijf in Linz en maak een bergexcursie naar de magische Pöstlingberg. Ontmoet je lokale gids en neem de iconische Pöstlingbergbahn-trein. Bewonder de prachtige bossen terwijl je het observatiedek bereikt om een fantastisch uitzicht over de stad Linz te krijgen. Bezoek ook de Pöstlingbergkirche, de prachtige kerk in laat-barokke stijl die al sinds het midden van de 18e eeuw pelgrims naar Pöstlingberg trekt. Kies de optie van 5 uur om de oude binnenstad van Linz te bekijken na uw korte trip naar Pöstlingberg. Je ontdekt de meest historisch relevante en architectonisch interessante gebouwen in het hart van de stad. Wandel door het iconische centrale plein en bekijk de Holy Trinity Column, het oude stadhuis, de oude kathedraal, het kasteelpark en de monolithische nieuwe kathedraal. Doe mee aan de 6-uur durende tour om je Pöstlingberg-ervaring te verbeteren met een ritje op de Grottenbahn, een ondergrondse drakenexpress door de wereld van dwergen, dieren en sprookjes. Dit magische avontuur is perfect voor gezinnen en kinderen. Geniet van een kleurrijke reis door een van de zeven forten, torens gebouwd in de 19e eeuw en bekijk de miniatuurwereld van magische wezens en sprookjesfiguren.

Linz: privé begeleide fietstocht

5. Linz: privé begeleide fietstocht

Verken de meest populaire stedelijke hoogtepunten en proef de natuur tijdens een fietstocht door Linz. Geniet van een spannende rit met een local die je de weg zal wijzen door de stad. Blijf actief tijdens een onvergetelijke tour door dit Oostenrijkse juweeltje. Huur een professionele fiets in het stadscentrum en fiets langs de Stadtpfarrkirche naar de mooie 17e-eeuwse oude kathedraal. Ga door het belangrijkste plein van Linz, de Hauptplatz. Bekijk hier alle interessante bezienswaardigheden, zoals het oude stadhuis, de Neptunus-fontein en de Holy Trinity Column. Fiets richting kasteel Linz, langs de smalle straatjes met stijlvolle witte en pastelkleurige huizen. Neem een korte pauze om het prachtige uitzicht over de rivier de Donau in Castle Park te bewonderen. Ga langs de oude stenen poort van Martinsor en ga naar de Landhausplatz. Rijd door de binnendoorgang van het Landhaus om dit historische overheidsgebouw van beide kanten te bewonderen. Bekijk de monolithische Mariendom, ook bekend als de nieuwe kathedraal, gevolgd door de Ursulinenkerk van St. Michael. Volg een veilige, rustige route door enkele minder bekende delen van Linz. Verken de woonwijken, langs lokale scholen en parken. Geniet van de manier waarop de stad haar historische architectuur combineert met moderne gebouwen en stedelijke natuur. U ziet het moderne Design Center en het prachtige 19e-eeuwse gebouw van het Francisco Carolinum Art Museum. Tot slot brengt u uw fiets terug naar de verhuurwinkel. Kies de langere tour om nog meer te zien. Deze route omvat fietsen vanaf het centrale plein van Linz over de rivier de Donau om het futuristische glazen gebouw van Ars Electronica Center te zien. Je fietst dan naar het kasteelpark, Landhaus, de nieuwe kathedraal en de Ursulinenkerk van St. Michael, gevolgd door het Barenbergpark waar je de Aphrodite-tempel zult zien. Vervolgens kunt u in het Bergschlößl-park genieten van de ontspannende stadsnatuur en het mooie Bergschlössl-kasteel in barokstijl zien. Fiets ten slotte langs het Design Center en het Francisco Carolinum en sluit je spannende tour af bij de fietsverhuurwinkel.

  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Kerken en kathedralen in Linz

Welke andere activiteiten dan Kerken en kathedralen zijn de moeite waard in Linz?

Sitemap Linz

Wil je alle activiteiten in Linz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.