Kies data
Linz

Religieuze & spirituele activiteiten

Linz Religieuze & spirituele activiteiten: Onze meest aanbevolen

Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

1. Linz Old Town Hoogtepunten privéwandeling

Volg een informatieve en persoonlijke rondleiding door de charmante oude binnenstad van Linz. Verken de meest historisch relevante en architectonisch interessante gebouwen met je gids terwijl je meer te weten komt over deze fascinerende plek. Begin je tour bij het barokke hoogtepunt van het stadscentrum van Linz - de oude kathedraal. Bekijk deze monumentale 17e-eeuwse kerk met zijn twee torens met uivormige koepels. Stap binnen om het weelderige interieur te bewonderen, met een uitbundig gedetailleerde houten preekstoel en hoogaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. Bezoek vervolgens het iconische hoofdplein of Hauptplatz. Wandel tussen de stijlvolle witte en pastelkleurige gebouwen en je ziet het oude stadhuis, het Feichtinger-huis met zijn beiaard, het Kirchmayr-huis en het Schmidberger-huis. Zie de witmarmeren Holy Trinity Column midden op het bruisende stadsplein. Verken het ontspannende kasteelpark met zijn prachtige uitzicht op de rivier de Donau en ga vervolgens naar het Landhaus, een prachtig 16e-eeuws renaissancegebouw. Beëindig uw wandeltocht op de plaats van de grootste kerk van Oostenrijk, de monolithische neogotische nieuwe kathedraal. Kies de 3-uur durende touroptie als je de Nieuwe Kathedraal wilt betreden, ook wel bekend als Mariendom, waar je je kunt vergapen aan het prachtige interieurontwerp. Bewonder het fantastische altaar, de crypten, met de hand gesneden houten details en de vele prachtige glas-in-loodramen die urenlang bestudeerd kunnen worden. Maak een wandeling door het Bauernbergpark om de monumenten te bekijken. Kies voor de 4-uur durende touroptie en je bezoekt ook het Nordico Stadtmuseum, dat op slechts een steenworp afstand van de oude kathedraal ligt. Ontdek gevarieerde tijdelijke tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van Linz, waaronder oude fotocollecties, antieke meubels, kunst die verwijst naar de stad en andere interessante tentoonstellingen. Begin aan de volledige 6-uur durende tour om het Opper-Oostenrijkse Provinciaal Museum te bezoeken, dat zich in het kasteel van Linz bevindt. Krijg een dieper inzicht in hoe Linz, ooit in de eerste plaats een industrieel centrum, een pionier werd op het gebied van cultuur, kunst en technologie. Bekijk de topattractie van het museum, de permanente tentoonstellingen over de artistieke en culturele geschiedenis van Opper-Oostenrijk van het Neolithicum tot de 20e eeuw.

Linz: privérondleiding door kerken en oude stad

2. Linz: privérondleiding door kerken en oude stad

Verken de mooiste kerken van Linz. Maak een wandeling door de charmante straten van de oude stad om de artistieke architectuur en verborgen charmes van de stad te ontdekken. Dompel jezelf onder in schoonheid en kunst. Geniet van de poëtische kunst met live commentaar van een privégids. Ontmoet je gids op Hauptplatz, het iconische centrale plein. Tussen de stijlvolle witte en pastelkleurige gebouwen ziet u het oude stadhuis, de zuil van de Heilige Drie-eenheid en de Neptunus-fontein. De oude kathedraal ligt op slechts een steenworp afstand. In deze 17e-eeuwse barokke kerk met twee torens met uivormige koepels, zie je weelderige interieurs, met een uitbundig gedetailleerde houten preekstoel en het hoofdaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. Volg je gids door de stijlvolle straten naar de Landhausplatz om prachtige historische architectuur te zien, zoals het indrukwekkende regeringsgebouw Landhaus. Daartussenin ligt de Minoritenkrich kerk. U zult gecharmeerd zijn door de mooie rococo-stijl met delicaat roze stucwerk en altaarschilderijen van Bartolomeo Altomonte. Ga vervolgens langs de Landhaus-passage en ga naar de Ursulinenkerk van St. Michael met 2 torens. Stap binnen om het uitstekende sierlijke barokke interieur te zien met een hoogaltaar met het schilderij van aartsengel Michael, omringd door aartsengelen Gabriël en Raphael. Last but not least bezoekt u de Nieuwe Kathedraal, ook wel Mariendom genoemd. De monolithische neogotische kerk is de grootste van Oostenrijk met 20.000 zitplaatsen. Binnen kunt u het prachtige interieur bewonderen met een majestueus altaar, crypten, met de hand gesneden houten details en prachtige glas-in-loodramen, waarvan sommige de geschiedenis van Linz weerspiegelen. In slechts 3 uur begrijpt u waarom Linz bekend staat als de hoofdstad van kunst en cultuur

Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

3. Linz: kasteelmuseum en hoogtepunten privétour door de oude stad

Dompel jezelf onder in de natuurlijke en culturele geschiedenis van Linz. Loop door de pittoreske straatjes van de oude stad, maak een rondleiding door het kasteelmuseum en kies uit verschillende opties voor de lengte van de tour om andere bezienswaardigheden te zien. 2 uur optie: Ontmoet je privégids op het Hauptplatz-plein in het hart van de prachtige oude binnenstad van Linz. Loop door de smalle Hofgasse terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het 8e-eeuwse kasteel van Linz, waar nu een museum is gevestigd. Bezoek binnen de permanente tentoonstellingen over natuur, technologie, wetenschap, archeologie en muziek. Bewonder exposities zoals volkskunst, culturele artefacten, religieuze kunst uit de middeleeuwen en Oostenrijkse schilderijen. 3 uur optie: De tour van 3 uur draagt bij aan het bovenstaande met een bezoek aan de oude kathedraal. Maak kennis met een 17e-eeuwse barokke kerk met torens van uivormige koepels en weelderige interieurs. Bewonder het hoofdaltaar versierd met marmeren beelden en een fantastisch schilderij van Sint Aloysius. 4-uur optie: Naast het kasteel en de oude kathedraal, voegt de optie van 4 uur meer van de oude stad toe, inclusief het oude stadhuis, de Holy Trinity Column en de Neptunus-fontein. Als u deze optie selecteert, kunt u zich ook vergapen aan de Nieuwe Kathedraal, de grootste kerk in Oostenrijk met zijn monolithische neogotische architectuur en enorme glas-in-loodramen.

  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Religieuze & spirituele activiteiten in Linz

Welke andere activiteiten dan Religieuze & spirituele activiteiten zijn de moeite waard in Linz?

Sitemap Linz

Wil je alle activiteiten in Linz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.