Dingen om te doen Lipari

Lipari: De beste dingen die je niet wil missen

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

1. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

Vaar vanuit Tropea op een begeleide dagtocht naar de Eolische eilanden Stromboli, Lipari en Vulcano die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken prachtige zwarte zandstranden, zwem in de schaduw van de berg Stromboli, slenter door charmante oude steden en ontdek een schilderachtig uitzicht op zee. Begin je avontuur vanuit de haven van Tropea en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Vaar twee uur op de Tyrrheense Zee totdat u de prachtige kustlijn van het Eolische eiland Stromboli aan de horizon ziet. Zet voet op Stromboli en ontdek het traditionele dorp San Vincenzo met witte huizen en Eolische architectuur. Geniet van uw vrije tijd met de kans om door charmante straatjes te wandelen, de berg Stromboli te bewonderen of te gaan zwemmen aan de zwarte zandstranden aan de kust. Vaar naar Lipari, het grootste van de eilanden waar zoveel te ontdekken valt. Ga sightseeing op de Akropolis en de Lipari-kathedraal of luister naar de vredige geluiden van de oceaan bij Marina Corta en Marina Lunga. Als je op zoek bent naar traditie, ga dan naar het historische centrum. Reis slechts een paar honderd meter naar het zuiden naar het eiland Vulcano. Bewonder de stoomstralen van de vulkaan waarvan wordt gezegd dat het de mythologische thuisbasis van Hephaestus is en trek over het vulkanische pad om te worden weggeblazen door het uitzicht vanaf de krater.

Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

2. Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

Ontdek de 2 prachtige Liparische eilanden ten noorden van de kust van Sicilië. Begin om 9:00 uur in de haven van Milazzo en ga langs de uitlopers van Capo Milazzo naar Lipari. Je verkent het land met zijn prachtige oude stad en het archeologische park. Loop door de kleine straatjes en wandel naar kleine winkeltjes. Bewonder de indrukwekkende naald- en kegelvormige rotsformaties van Faraglioni, de paus John Cliff, de Angels 'Grotto en de Mummy Cliff. Keer dan terug naar je schip en ga verder naar het eiland Vulcano. Ontspan hier in de zwavelhoudende modder spa of op het dromerige zwarte zandstrand, of geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg naar Milazzo bewonder jen een laatste blik op het pittoreske stadje Gelso met zijn antieke vuurtoren.

Van Tropea: boottocht Panarea en Stromboli-eilanden

3. Van Tropea: boottocht Panarea en Stromboli-eilanden

Ga op een inzichtelijk avontuur naar twee unieke Eolische eilanden terwijl je per boot reist vanuit Tropea. Ontdek de schilderachtige straatjes en winkels van het historische centrum van Panarea en stop bij de actieve vulkaan op Stromboli en verken vervolgens de exotische zwarte zandstranden en het plaatselijke dorp. Vertrek vanuit de haven van Tropea en navigeer richting Panarea terwijl je geniet van het open uitzicht op de oceaan. Stap uit bij San Pietro en verken het centrum van de stad. Loop door oude straten vol met winkels en restaurants en bereik de kleine kerk van San Pietro, de beschermheilige van het eiland. Als u nog meer van het eiland wilt zien, kunt u een taxi nemen naar het prehistorische dorp Capo Malattese en het beroemde strand van Cala Junco, op slechts een paar minuten afstand. U kunt ook een extra tour boeken naar de onbewoonde lokale baaien en eilandjes. Laat Panarea achter je en ga naar Stromboli voor een spannend bezoek aan de actieve vulkaan met zwarte zandstranden. Bereik het charmante dorpje San Vincenzo en geniet van wat vrije tijd voordat je weer aan boord springt om de zonsondergang over de vulkaan Sciara del Fuoco te aanschouwen.

Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

4. Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

In de ochtend zet je de route naar het eiland Vulcano, waar je aan boord van de boot de Grotta del Cavallo en de beroemde Poel van Venus bewondert. Leg dan aan in Porto di Levante en bezoek het dorp Vulcano, het thermale moddermeer en het strand van het hete zwavelhoudende water. Ga dan aan boord om Panarea te bezoeken. Vanaf de boot kunt u de prachtige baai van Cala Junco bewonderen. Na het bezoek vaart u verder naar Basiluzzo, het grootste eilandje, en bereikt u vervolgens Stromboli. Bij zonsondergang vertrekt u voor een rondleiding door Strombolicchio, terwijl u een goed glas lokale Malvasia drinkt. Wees getuige van de spectaculaire uitbarstingen van Stromboli en keer dan terug naar Lipari.

Eolische eilanden: actieve vulkaantour

5. Eolische eilanden: actieve vulkaantour

Ervaar een dagexcursie van de Eolische eilanden, die een van de meest actieve geologische structuren in het Middellandse Zeegebied vormen. De archipel van de Eolische eilanden bestaat uit zeven prachtige eilanden voor de kust van Sicilië - Lipari, Panarea, Vulcano, Stromboli, Salina, Alicudi en Filicudi - naast kleinere eilandjes en gigantische rotsblokken. Ze komen allemaal uit een ongerepte zee, gecreëerd door nog steeds actieve vulkanen (Stromboli en Vulcano), en gezegend door een woeste schoonheid. De eilanden, de bestemming voor tienduizenden toeristen per jaar, maken deel uit van de provincie Messina. Vertrek vanuit Milazzo, vaar naar Vulcano en stop voor 4 uur op de witte en zwarte stranden en beklim de krater van Vulcano. Vertrek vervolgens van Vulcano naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Geniet van de prachtige sfeer van het eiland terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum slentert. Breng daarna een bezoek aan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar u meer te weten kunt komen over de oude oorsprong van Panarea. Een bezoek aan Cala Junco Bay is een must - een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater, ideaal om onder water te zwemmen. Ontspan ten slotte op het zandstrand van Cala degli Zimmari voordat u uw reis voortzet. Vaar door de pittoreske inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, uw volgende stop. Bezoek het Sint-Vincentiusplein en het huis waarin Rossellini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli-land van God). Terwijl de zon ondergaat over het eiland, kunt u vanaf het centrale plein genieten van een panoramisch uitzicht op de haven en de vulkanen. Kijk hoe het vuur van de uitbarstingen en de donkere lucht met elkaar botsen en zorgen voor steeds veranderende kleurrijke creaties in de Sciara del Fuoco.

Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

6. Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

Ga per speedboot naar Lipari, Panarea en Stromboli. Spring aan boord in Tropea en geniet van de rit naar de verschillende eilanden, waarbij je de locaties bij elke halte in je opneemt. Krijg een voorproefje van het Eolische leven en zie typische straten, winkels en de natuur. Begin 's ochtends met het ontmoeten van je gids in de haven van Tropea. Na een korte boottocht arriveert u bij uw eerste stop in Lipari, het grootste, meest bevolkte eiland. Bezoek de basiliek van San Bartolomeo en het kasteel van Lipari. Heb de mogelijkheid om tegen een toeslag een boottocht door het gebied te maken. Ga vervolgens verder naar San Pietro, Panarea. Verken het eiland een paar uur, door de kronkelende straatjes vol winkels, clubs en restaurants. Passeer Capo Milazzese en het beroemde strand van Cala Junco. Bezoek het charmante dorpje San Vincenzo en ontdek meer traditionele restaurants en winkels. Kom oog in oog te staan met de berg Stromboli, naar verluidt een van de meest actieve vulkanen op aarde, waar elk half uur kleine explosies kunnen worden gevoeld. Ga terug naar de boot en vaar om Strombolicchio heen. Stop onder de vulkaan om de Sciara Del Fuoco te bewonderen. Als de avond valt en de avond nadert, keert u met de boot terug naar Tropea.

Van Lipari: bootexcursie Panarea en Stromboli

7. Van Lipari: bootexcursie Panarea en Stromboli

Breng de dag door op een onvergetelijke boottocht door de Eolische eilanden. Geniet 's middags en' s avonds van het verkennen van schilderachtige dorpjes en het zien van prachtige landschappen van de Middellandse Zee. Ontmoet in Lipari en aan boord van uw boot om uw excursie door de Eolische eilanden te beginnen. Geniet van indrukwekkende uitzichten terwijl je langs de puimsteengroeven en Monte Rosa loopt. Ga richting het eiland Panarea, het kleinste van de Eolische eilanden. Bewonder de prachtige baai van Cala Junco voordat je aanmeert en heb wat vrije tijd om door het dorp te dwalen. Na een tijd op Panarea, hervat je je boottocht langs Basiluzzo, het grootste eilandje van Panarea, en het dorp Ginostra voordat je de haven van Stromboli bereikt. Kom aan in Stromboli en laat je overweldigen door de wilde kleuren van de natuur. Van het groene struikgewas van de Middellandse Zee tot het zwarte vulkanische landschap, van het blauwe frame van de zee tot de witte architectuur van het eiland, de beelden van het eiland zijn er een die je niet snel zult vergeten. Heb wat vrije tijd om Stromboli te bezoeken en als de zon ondergaat, cruise rond het eilandje Strombolicchio. Laat je adem in de schemering benemen terwijl de actieve vulkaan zijn natuurlijke geluiden in het donker van de avond vergroot. Ga langs de Sciara del Fuoco voordat je terugkeert naar Lipari.

Van Lipari: boottocht naar Salina met stops

8. Van Lipari: boottocht naar Salina met stops

Verken Lipari en Salina van de archipel van de Eolische eilanden tijdens deze boottocht. Stop in Salina om de stad Santa Marina en het kleine dorpje Lingua te bezoeken. Ontdek enkele van de meest magische hoeken van Lipari, het meest toegankelijk per boot. Ga eerst op pad om Lipari vanaf het water te verkennen. Spot Monte Rosa (ook "Mount Rosa"), het dorp Canneto, witte stranden en meer. Na een paar minuten zeilen zie je Pumice Beach met zijn turquoise wateren. Kom dan aan in het dorp Acquacalda, waar u de witte puimsteengrotten vanaf de zee kunt bewonderen. Ga vervolgens weg van Lipari en vaar naar Salina, waar u stopt om de stad Santa Marina en het dorp Lingua te voet te bezoeken en onafhankelijk te verkennen. In de baai van Pollara wekken de halve cirkelvorm en de hoge, gelaagde wanden van een oude half verzonken krater de indruk van een natuurlijk amfitheater. De baai staat bekend om enkele scènes uit de nieuwste meesterwerkfilm van Massimo Troisi: "Il Postino" ("The Postman"). Na je stop in Santa Marina Salina, stop je in Lingua, een klein kustplaatsje met een natuurlijk zoutmeer. De laatste verrassing is het westen van Lipari, dat grotendeels bereikbaar is vanaf de zee. Grotten, baaien en vreemde rotsformaties volgen elkaar op. Dompel jezelf onder in dit unieke landschap voor het einde van de tour.

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

9. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

De Eolische eilanden zijn natuurlijke wonderen die ontdekt moeten worden en de beste manier om dit te doen is ongetwijfeld per boot. Neem deel aan een minicruise naar de Eolische eilanden om een overzicht te krijgen van deze prachtige eilanden, elk verschillend van de andere, en in slechts één dag zul je de eigenaardigheden van elk eiland kunnen begrijpen. Wind en zon hebben het karakter en de identiteit van de eilandbewoners gevormd. Een zee vol vissen en schoon, grotten en zeer hoge kliffen, stapels en stranden met fijn zwart zand, solfataras en bergen van wit puimsteen, en alle charme van de omgeving van het eiland. Ondanks de wisselvalligheden van de geschiedenis en de veranderingen die door de moderne wereld zijn opgelegd, heeft deze identiteit overleefd met zijn gewoonten en tradities. De archipel van de Eolische eilanden, ten noorden van de Siciliaanse kust, in de provincie Messina, werd in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zeven eilanden van vulkanische oorsprong, waarvan sommige nog behoorlijk vulkanisch actief zijn. Het grootste eiland is Lipari, gevolgd door Salina. Het kleinste, Panarea, is ook het meest exclusieve eiland, waar VIP's de voorkeur aan geven. Stromboli heeft dankzij de intense vulkanische activiteit van "Iddu" de laatste jaren een sterke toename van het toerisme gezien. Vulcano blijft een zeer populair eiland, zowel voor de spa als voor de toeristische attracties. Ten slotte zijn Filicudi en Alicudi, ten westen van de archipel en dichtbij Palermo, de eilanden voor liefhebbers van natuur en rust. Alicudi circuleert geen voertuigen en wordt gekenmerkt door een wild en ongerept gebied, ideaal voor een perfecte Siciliaanse mix van strandvakanties en trekking.

Sitemap Lipari

Wil je alle activiteiten in Lipari ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.