Kies data

Kathedraal van Lissabon

Kathedraal van Lissabon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

1. Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

Ervaar de bezienswaardigheden en geluiden van Lissabon op een unieke 3-uur durende begeleide rondleiding per tuktuk die geprijsd is voor een groep van maximaal 6 personen. Voel de pols van de kosmopolitische stad terwijl je naar de wijken Chiado en Bairro Alto rijdt om de traditionele sfeer van de oude wijken te ervaren.  Vanaf een tuktuk heb je de mogelijkheid om dichtbij te komen voor een inzicht in het lokale leven. Hoogtepunten van de rondleiding: • Centrum Lissabon • Rossioplein • Santa Justa-lift • Kathedraal van Lissabon • Antonius van Padua • Portas do Sol uitzichtpunt • Wijk Graça • Kastelengebied • Senhora do Monte uitzichtpunt • Mouraria • Klooster van São Vicente de Fora • Vlooienmarkt (dinsdag en zaterdag) • Nationaal Pantheon • Alfama-buurt 

Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

2. Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

Dit was de plek waar het allemaal begon. Ontmoet elkaar in het hart van de stad, genesteld op de oudste heuvel in Lissabon. Het is de heuvel van fado en van de typische tavernes die hun genialiteit en traditionele wortels behouden. Van de wijken van Graça en Alfama, via Mouraria tot het kasteel van São Jorge, heb je misschien het geluk om een sardine-barbecue op straat tegen te komen. Stap uit in Alfama, maak een wandeling door dit muziekkwartier en luister naar de geluiden. Je kunt Romeinse overblijfselen zien, middeleeuwse huizen die de aardbeving in 1755 hebben overleefd, de prachtige kathedraal van Lissabon, pleinen opgefleurd door terrasjes en hoekjes en steegjes die doen denken aan Arabische steden - de multiculturele geschiedenis van Lissabon heeft hier ook zijn sporen nagelaten. Krijg bovendien een ongelooflijk uitzicht op de stad vanuit de vele natuurlijke ramen die het biedt.

Lissabon Sightseeing Tour door Tuk Tuk

3. Lissabon Sightseeing Tour door Tuk Tuk

Verken enkele van de oudste en meest karakteristieke buurten van Lissabon per tuk-tuk, inclusief de smalle straatjes van het historische uitgaansgebied Bairro Alto. Ga naar het kasteel van São Jorge en dwaal door het oude district van Alfama. Ervaar de coole sfeer van de wijk Graça op het hoogste punt van de stad en verken het belangrijkste winkelgebied van Chiado. Stop onderweg om indrukwekkende monumenten te bewonderen, zoals de kathedraal van Lissabon en de kerk Santo António, gebouwd op de plek waar de heilige Antonius werd geboren. Bezoek het klooster van São Vicente de Fora om een van de mooiste voorbeelden van maniëristische architectuur te bewonderen. Krijg een prachtig uitzicht vanaf het uitkijkpunt São Pedro de Alcântara en bezoek de barokke kerk van Estrella Basilica, gebouwd op bevel van koningin Maria I om de geboorte van haar zoon te eren.

Lissabon: begeleide tuktuk-tour met hotelovername

4. Lissabon: begeleide tuktuk-tour met hotelovername

Bekijk de hoogtepunten van Lissabon op een leuke en nieuwe manier, door de tuk-tuk rond de straten van de stad rond te gaan. Uw gids weet waar u de beste uitzichten, de fotokansen en de meest interessante plaatsen kunt vinden, en u zal van de ene naar de andere rijden op een 2 uur lange tour. Stoppen omvatten de kathedraal van Lissabon, de kerk van Sint Anthony, het kasteel district, het klooster van heilige venezia en anderen. Op dinsdag en zaterdag is er ook een vlooienmarkt te bezoeken. Dit zijn slechts enkele van de vele spannende dingen die u op uw tuk-tuk-tour ter beschikking stelt. Mis deze kans niet om prachtige Lissabon op een echt unieke manier te verkennen.

Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

5. Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

Stap op een elektrische e-bike om de 7 heuvels van Lissabon met gemak te beklimmen. De heuvels worden door velen te moeilijk geacht om met de fiets te beklimmen door hun constante hellingen en afdalingen. Jij kunt die theorie echter weerleggen met behulp van een elektrische fiets en je kunt zelf de hoogste punten van de stad bereiken. Je vertrekt vanaf Rua Cais de Santarém, vlakbij de haven, en bezoekt plekken zoals de beroemde vlooienmarkt van Feira da Ladra, de indrukwekkende kerk Panteão Nacional en het maniëristische klooster van São Vicente de Fora. Geniet van panoramische uitzichten vanaf het terras Chão do Loureiro, het Miradouro da Graça uitkijkpunt, en de uitkijktoren van Monte Agudo in Penha de França. Terwijl de elektrische motor van jouw fiets rustig zoemt fiets je langs het 15e eeuwse Palácio Belmonte en de aparte buurt Vila Berta. Ontspan in de Campos Mártires da Pátria en het Jardim do Torel park. Bekijk een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad zoals de Sé de Lisboa kathedraal, en de Ascensor da Lavra kabelbaan, één van de eerste voertuigen die in staat was om de heuvels van Lissabon te beklimmen in 1884.

Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

6. Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

Verken Lissabon van oost naar west in een Tukxi, een klein voertuig dat een mix is tussen een tuk-tuk en een driewielige scooter. Deze privétour combineert een bezoek aan 3 historische buurten met een verkenning van Belem, een van de meest populaire wijken van de stad. Je tour begint in de oude stad, waar je terug in de tijd reist en verliefd wordt op de kleurrijke wijken Alfama, Mouraria en Graça. Stop onderweg om alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft, wat vooral gemakkelijk wordt gemaakt door de Tukxis. Volg daarna je gids naar het westen van de stad langs de glinsterende rivier de Tejo om aan te komen in Belem, waar veel van de grote Portugese ontdekkingsreizigers aan hun reizen begonnen. Hier kunt u de Belem-toren, het Jerónimos-klooster en het Monument der Ontdekkingen bewonderen, 3 van de meest verbazingwekkende gebouwen in Portugal. Als er tijd is, sluit je tour dan af met een bezoek aan de wereldberoemde Pasteis de Belem en probeer een aantal van hun heerlijke custardtaartjes.

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

7. Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.

Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

8. Lissabon: 48-uurskaartje hop on, hop off-bustour & rondvaart

Spendeer 48 uur om Lissabon helemaal in je op te nemen tijdens 3 dubbeldekker bustours en 1 rondvaart.  Belém Lissabon bustocht In deze Lissabon-tourbus reis je langs de hoofdstraten van de stad met de frisse bries van de Taag op je gezicht - van het historische centrum tot de monumenten van Belém. Dit iconische gebied is een verplichte halte voor alle Lissabon-touringbussen, met zijn monumenten voor de Portugese ontdekkingsreizen: het Mosteiro dos Jerónimos, de Torre de Belém en het Padrão dos Descobrimentos, evenals verschillende musea (met name het koetsmuseum). Modern Lissabon bustocht Deze reis volgt de Taag vanuit het hart van de stad naar Parque das Nações. Op deze site, die beroemd was voor de Wereldtentoonstelling van 1998, kom je onderscheidende moderne architectuur tegen, naast recreatiegebieden en restaurants. Vergeet tijdens je bezoek het Oceanarium niet, het op één na grootste in zijn soort ter wereld. En omdat Lissabon, Lissabon niet zou zijn zonder zijn traditionele fado-muziek, maak je een uitstapje naar het huismuseum gewijd aan zijn grootste zanger, Amália Rodrigues. Monumentale Belém bustocht Belém is een cultureel icoon in Lissabon en onmisbaar dankzij zijn unieke set van culturele en historische elementen zoals: Mosteiro dos Jerónimos, cultureel centrum van Belem (CCB), Torre de Belém, Padrão dos Descobrimentos en het National Coach Museum. Laat de Belém-rondleiding je meenemen naar alle bezienswaardigheden. Deze rondrit in een minibus met open dak is een perfecte aanvulling op de bustour door Belém.  Gele boottocht op de rivier Ver weg van het lawaai en de drukte van de stad. Tijdens de boottochten van Lissabon, lijkt het alsof je op een zwevend podium staat met een bevoorrecht uitzicht op de stad van 7 heuvels. Terwijl je langzaam langs de rivier de Taag vaart, bekijk je enkele van de belangrijkste monumenten, zoals het kasteel van Saint Jorge, de kathedraal van Sé en de 25 aprilbrug.

Lissabon: stadswandeling van 2,5 uur door Alfama

9. Lissabon: stadswandeling van 2,5 uur door Alfama

Ontdek de monumenten van Alfama, een van de oudste en meest sfeervolle wijken van Lissabon en het enige gedeelte van de stad dat de grote aardbeving van 1755 overleefde. De wijk is een stille getuige van de vergane glorie en de tragedie van Portugal, van de val van rijken tot de geboorte van de nieuwe natie. Dwaal door de smalle straten en sierlijke pleinen waar ooit de klanken van Foenicische handelaars, oproepen tot gebed, en het geratel van historische trams te horen waren. Hier vindt je het hart van de fado, muziek van verlangen en gemis die een stem geeft aan de talen, culturen en religies die allemaal hebben bijgedragen aan het rijke gevoel van gemeenschap in de wijk. Loop door Moorse straten en zie een aantal van de Romeinse fundamenten van Lissabon. Volg de zilveren oevers van de rivier de Taag en vergaap je aan de zongebleekte zandstenen muren van het kasteel van Sint Joris. Wandel rustig naar de top van de stad en geniet ademloos van het fantastische uitzicht.

Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

10. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
86 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 86

Sitemap Kathedraal van Lissabon

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.291 beoordelingen

Lissabon is een stad die in beide richtingen bergop lijkt te gaan. Gelukkig was onze gids erg geduldig terwijl we hem naar de top van het district volgden. Het uitzicht was zeker de moeite waard, net als de schat aan informatie over de geschiedenis van Portugal en de architectuur. Op een gegeven moment was Portugal een wereldleider en controleerde het alle zeehandel naar het Verre Westen en Afrika. Het was zeer verhelderend om de geschiedenis in context te plaatsen terwijl we door de oudste onbeschadigde wijk van Lissabon toerden.

I did the English Tour with Stefano and this man is walking source of information! I really recommend this tour! Greetings from the Netherlands

Uitstekend alternatief om de stad te zien en vervolgens te beslissen welke plaatsen u wilt bezoeken. Aanbevolen.

Super, je ziet en hoort direct veel over Lissabon. Echt een aanrader.

Vraag om Philippe en je hebt een fantastische tour door Lissabon