Belevingen in
Kathedraal van Lissabon

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Lissabon: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

1. Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.

...
Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

2. Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

Ontdek alle wijken van Lissabon met een combiticket voor bus, boot en tram, dat je tegelijkertijd toegang geeft tot het openbare vervoernetwerk. Verken de monumenten en musea in de ontelbare buurten van de stad met 3 verschillende dubbeldekker-bustours, een Yellow Boat-vaart en een rit met een historische tram. Tijdens de Belém-tour kun je de Manuelstijl van Lissabons pleinen en lanen bewonderen, en tijdens de bustour Modern Lissabon ontdek je de stijlvolle, moderne gebouwen. Reis terug naar de 'Tijd van de Ontdekkingsreizen' in Belém en Ajuda, en wandel door de traditionele buurten Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Maak een rit met het oudste vervoermiddel van Lissabon en stap op een tram die je naar Castelo São Jorge brengt. Je reist door historische buurten, zoals Mouraria en Graça. Vaar onder de 25 aprilbrug door en verder naar Belém aan boord van een Yellow Boat. Bewonder monumenten als de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos vanuit een nieuw perspectief. Keer terug naar Terreiro do Paço voor een schitterend uitzicht op Lissabon, en stap uit en weer in waar en wanneer je maar wilt.

...
Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

3. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

...
Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

4. Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

Ervaar de bezienswaardigheden en geluiden van Lissabon op een unieke 3-uur durende begeleide rondleiding per tuktuk die geprijsd is voor een groep van maximaal 6 personen. Voel de pols van de kosmopolitische stad terwijl je naar de wijken Chiado en Bairro Alto rijdt om de traditionele sfeer van de oude wijken te ervaren.  Vanaf een tuktuk heb je de mogelijkheid om dichtbij te komen voor een inzicht in het lokale leven. Hoogtepunten van de rondleiding: • Centrum Lissabon • Rossioplein • Santa Justa-lift • Kathedraal van Lissabon • Antonius van Padua • Portas do Sol uitzichtpunt • Wijk Graça • Kastelengebied • Senhora do Monte uitzichtpunt • Mouraria • Klooster van São Vicente de Fora • Vlooienmarkt (dinsdag en zaterdag) • Nationaal Pantheon • Alfama-buurt 

...
Lissabon: 2,5 uur durende culinaire tour per Segway

5. Lissabon: 2,5 uur durende culinaire tour per Segway

Neem een geleide Segwaytour door Lissabon en proef de smaken van Portugal met een unieke vorm van zelfbalancerend vervoer. Tijdens je 2,5-uur durende Segway-avontuur door de stad bezoek je Alfama, de oudste buurt van Lissabon, en de charmante straatjes van Bairro Alto. Lissabon is de perfecte stad om met zo'n cool voertuig te verkennen. Je gaat verder dan alleen de monumenten om te achterhalen wat deze stad zo geweldig maakt en verkent de Taag, het culinaire aanbod en de vriendelijke bevolking. Er wordt voor alle benodigdheden gezorgd: gratis water,  hapjes en voortreffelijk gebak. Ook aan de veiligheid is gedacht: met helmen en instructies voor de Segway ga je goed voorbereid op weg. Er is een gids aanwezig die zijn passie voor de stad graag met je deelt en je meeneemt naar de beste plekken om lekker Portugees te eten.

...
Lissabon: ritje met tram 28 & wandeltour

6. Lissabon: ritje met tram 28 & wandeltour

Stap in de beroemdste tram van Lissabon voor een avontuur door de smalle straatjes van de oude stad. Sta versteld van het panoramische uitzicht over de stad en de rivier, terwijl de tram een van vele heuvels van Lissabon beklimt. Nadat je bent uitgestapt, verken je de interessantste plekken van de heuvel waar Lissabon ontstaan is. Op dinsdag en zaterdag geniet je van de levendigheid van oudste vlooienmarkt van Lissabon, de beroemde Feira da Ladra. Zie ook enkele historische gebouwen van dichtbij zoals de Sé de Lisboa, de bijna 1.000 jaar oude middeleeuwse kathedraal. Ook zie je het indrukwekkende klooster Mosteiro de São Vicente de Fora. Ontdek de legende van het Panteão Nacional, het pantheon met de kenmerkende koepel van Lissabon. Wandel door het doolhof van smalle straatjes, steegjes en prachtige kleine pleintjes in de traditionele wijk Alfama. Ervaar de authentieke manier van leven van de bewoners, en leer meer over de traditionele Portugese fado in kleine bars en cafés.

...
Hoogtepunten van Lissabon: 7-uur durende privétour

7. Hoogtepunten van Lissabon: 7-uur durende privétour

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon tijdens deze privétour. Je persoonlijke, officieel gecertificeerde gids/chauffer zal je een compleet inzicht geven in de stad en zal de tour toespitsen op jouw interesses. Je kunt bijvoorbeeld de schilderachtige buurten van Lissabon verkennen op een panoramische route naar de Ponte 25 de Abril (25 aprilbrug), die enig in zijn soort is. Van een hoogte boven de 100 meter heb je een adembenemend uitzicht op Lissabon en het standbeeld Christus Koning, dat met zijn 28,5 meter hoogte de grootste betonnen sculptuur van Europa is. Je kunt ook naar de top van dat standbeeld klimmen voor een ongelofelijk uitzicht op de stad en de rivier. Bewonder het prachtige Hiëronymietenklooster, een van de belangrijkste en imposantste voorbeelden van de Manuelstijl, een Portugese variant van de late gotiek. Ontdek ook de unieke Toren van Belém en het uitzonderlijke Monument van de Ontdekkingen (Padrão dos Descobrimentos). Bezoek de minder toeristische wijken van Lissabon zoals Estrela, met zijn basiliek of de begraafplaats Prazeres. De lunch staat gepland op een van de lokale markten van Lissabon, weg van de toeristenmassa.

...
Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

8. Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

Stap op een elektrische e-bike om de 7 heuvels van Lissabon met gemak te beklimmen. De heuvels worden door velen te moeilijk geacht om met de fiets te beklimmen door hun constante hellingen en afdalingen. Jij kunt die theorie echter weerleggen met behulp van een elektrische fiets en je kunt zelf de hoogste punten van de stad bereiken. Je vertrekt vanaf Rua Cais de Santarém, vlakbij de haven, en bezoekt plekken zoals de beroemde vlooienmarkt van Feira da Ladra, de indrukwekkende kerk Panteão Nacional en het maniëristische klooster van São Vicente de Fora. Geniet van panoramische uitzichten vanaf het terras Chão do Loureiro, het Miradouro da Graça uitkijkpunt, en de uitkijktoren van Monte Agudo in Penha de França. Terwijl de elektrische motor van jouw fiets rustig zoemt fiets je langs het 15e eeuwse Palácio Belmonte en de aparte buurt Vila Berta. Ontspan in de Campos Mártires da Pátria en het Jardim do Torel park. Bekijk een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad zoals de Sé de Lisboa kathedraal, en de Ascensor da Lavra kabelbaan, één van de eerste voertuigen die in staat was om de heuvels van Lissabon te beklimmen in 1884.

...
Lissabon: 2 uur lange historische tram 28-rit in eco-tuktuk

9. Lissabon: 2 uur lange historische tram 28-rit in eco-tuktuk

Volg de historische route van tram 28 door Lissabon en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen locaties. Je stapt in een eco-tuktuk om vervolgens buurten zoals Graça en het uitkijkpunt van Senhora do Monte te leren kennen.  De rit terug naar beneden slingert door de smalle straatjes van Alfama, en er wordt even haltgehouden bij Largo das Portas do Sol voor een prachtig panoramisch uitzicht. De rit voert daarna langs de kathedraal van Lissabon, gebouwd op de plaats van een voormalige moskee. Ga naar het stadsdeel Baixa en kom meer te weten over de wederopbouw van de stad na de aardbeving in 1755. Verken het internationale Chiado en kom langs winkels van ontwerpers, kunstgaleries, boekwinkels en restaurants. De rondrit eindigt hier met een uitzicht op de Estrela-basiliek.

...
Wandeltocht het beste van Lissabon: Rossio, Chiado & Alfama

10. Wandeltocht het beste van Lissabon: Rossio, Chiado & Alfama

Verken Lissabon tijdens deze 3-uur durende wandeltocht en krijg een grondige kennis van de Portugese hoofdstad van een ervaren lokale gids. Je vertrekt vanaf het Rossioplein, het hart van Lissabon, en bekijkt de neo-Manuel bouwstijl van het centraal station. Op het Praça dos Restauradores staat de obelisk die de Portugese onafhankelijkheid van Spanje herdenkt. Op Carmoplein kom je meer te weten over de Anjerrevolutie van 1974, het einde van 48 jaar dictatuur in Portugal. Naast de grote monumenten van de stad krijg je ook een intiem beeld van de geweldige buurten. Zo bezoek je Chiado, een elegante wijk vol oude cafés, theaters, boetieks en boekenwinkeltjes. Probeer een typisch  Portugees gebakje (de beroemde Pastel de Nata). Daarna ga je verder naar de Moorse wijk Alfama en bezichtig je de kunst van Fado, het unieke muzikale genre van Lissabon. Een hoogtepunt van de dag is het bezoek aan de oudste kerk van Lissabon, de Kathedraal van Lissabon uit 1147. Beëindig deze fascinerende rondleiding door de beste wijken van Lissabon op Praça do Comércio en bekijk de voormalige hal van de stad.

...

Sitemap Kathedraal van Lissabon

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.682 beoordelingen

Hele fijne wandeling door de wijk almafa in Lissabon hele kundige Tourleider Rita die heel goed kon vertellen over het verleden en jet ontstaan van deze wijk en zijn inwoners echt een aanrader en Rita was the best

Hele goed gids die ons door Lissabon leidde goede verhalen hierbij vertelde waardoor iedereen erg geboeid was wij hebben n heerlijke middag gehad

Netjes op tijd, sociaal, leuke uitleg en tips. Goede optie om Lissabon te leren kennen met wat leuke tips en info.

Just me and the guide; so plenty of time to go in depth of history

Antonio was een goede gids, veel leuke tips ivm Lissabon